X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też taki mialam jakieś 2 tygodnie temu.
    słoneczna 85 wrote:
    tez taki mialam, nawet chyba tp juz byl gwalt ale sie obudzilam:) ale to z miesiac temu

dziwnie sie sni czasem...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Spotykałam go regularnie w Biowayu na Miszewskiego w porze obiadowej - żałuję, że go zamknęli, bo miałam z blisko z pracy.

Pracujesz na Starówce?

Nad motławą, na Targu Rybnym, najpierw w Hiltonie, a teraz przenioslam sie kilka metrów dalej :P

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    trzymamy! a ja mam nadzieje, ze dam rade dzis w pracy... bo mialy byc opady a patrze ze chyba jednak sie nie zapowiada.

mialam glupie sny- jutro usg i dlatego sie boje, jakies dzieci chore mi sie snily.

:(((

ja mialam dopiero glupi sen, snilo mi sie, ze urodzilam blizniaki, chlopca i dziewczynke, co wyszlo dopiero w trakcie porodu ze blizniaki, a dziewczynka okazala sie murzynka, a co najlepsze mojego faceta to wcale nie zdziwilo, ze niby go zdradzilam albo cos tylko przyjal to jako cos normalnego bo niby genetycznie bylo cos takiego mozliwe, nie pamietam czy ktores z nas mialo w rodzinie gdzies tam daleko kogos czarnego czy co..

porod w ogole nie bolal, zupelnie nic, a dzieci w ogole nie plakaly

lezaly sobie same dwa noworodki grzecznie i nie wymagaly w ogole wiekszego skupienia

zjk3p18.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue jakie ćwiczenia znalazłaś dla ciężarówek :>?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    JA dwa dni temu miałam tak że leżałam na lewym boku i już prawie przysypiałam i poczułam dwa takie bardzo leciutkie smyrnięcia. Takie ledwo wyczuwalne i to w tym samym miejscu. Nigdy tak nie miałam ale od tamtej pory cisza. :) Więc to musiało być jednorazowe i chyba miałam wielkie szczęście że to poczułam :D
    Mi się wydaje ze u ciebie to może być to :D

a gdzie czujecie te smyrniecia? na podbrzuszu?

bo ja czulam tez gilgotki ale w okolicy pepka a to jest chyba niemozliwe co? skoro pani usg robi na wysokosci gumki od majtek to smyrniecia w okolicy pepka nie moga byc ruchami dziecka chyba..

ja mam usg w srode :) moze nareszcie mi plec powiedza :)

cath lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dziś jakiś dziwny sen, chyba erotyczny, ale nie pamiętam. A szkoda :D

Poćwiczyłam, zrobiłam zdjęcie brzucha i ja widzę, że trochę urósł! :) Też stanęłam dziwnie, na jednej nodze ugiętej, więc jest troch "wypięty", ale jest już git!

Popatrzcie, mój brzuch - 12 tydz wg suwaczka ;)

2db89i8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:04

Januszkowa, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a gdzie czujecie te smyrniecia? na podbrzuszu?

bo ja czulam tez gilgotki ale w okolicy pepka a to jest chyba niemozliwe co? skoro pani usg robi na wysokosci gumki od majtek to smyrniecia w okolicy pepka nie moga byc ruchami dziecka chyba..

ja mam usg w srode :) moze nareszcie mi plec powiedza :)
    Ja miałam tak w podbrzuszu bardziej po lewej stronie :D Nie wiem cy to jest to, no ale co to innego mogło być. :) W sumie to ja już prawie zasypiałam i byłam mega wyluzowana i wtedy. :D Ledwo wyczuwalne ale aż oczy otworzyłam :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sue jakie ćwiczenia znalazłaś dla ciężarówek :>?

https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps&list=PLEVVqZ8zpIPW07BSjvrysPcupol0njVXB&index=5

to fajne na pupe (pupa paaali :D)

https://www.youtube.com/watch?v=EjkJnljz-0I&list=PLEVVqZ8zpIPW07BSjvrysPcupol0njVXB&index=1

https://www.youtube.com/watch?v=-hNEKAty-L4

Generalnie te kanały "modern mom" i "fittappy" są fajne :)

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sue!
    ale ty laska jestes:))

ja czekam, żeby czuć się w pełni dobrze, to zacznę robić te ćwiczenia :)
    miłego dnia!

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widac ze SUe bardzo wysportowana:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :)

Przed ciaza bardzo duuuuzo cwiczylam. Czuje, ze brzuch rośnie, jeansy uciskaja i od razu mi niedobrze :/
    Zmieniłam na legginsy i od razu lepiej :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Według kalendarza belly zaczęłam dzisiaj drugi trymestr:) Trzymam się tego kalendarza:) Czas szybko nam leci. Wszyscy najbliżsi już wiedzą o ciąży.

cath, Gosiak, sebza, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Hej:) Według kalendarza belly zaczęłam dzisiaj drugi trymestr:) Trzymam się tego kalendarza:) Czas szybko nam leci. Wszyscy najbliżsi już wiedzą o ciąży.
    U mnie też najbliżsi wiedzą. Chociaż plotki szybko sie rozchodzą i jak spotykam ludzi to się patrzą na mój brzuch i się pytają bo słyszeli ze w ciąży jestem :) Siła wyższa :D
    I ja też trzymam się kalendarza belly ponieważ jak byłam u ginekologa w 13t0d to powiedział "Witam w drugim trymestrze" a z drugiej strony jest tyle teori dziwnych i przeróżnych co do tego liczenia tych tygodni, że juz sie gubię. Więc trzymam się belly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:08

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    U mnie też najbliżsi wiedzą. Chociaż plotki szybko sie rozchodzą i jak spotykam ludzi to się patrzą na mój brzuch i się pytają bo słyszeli ze w ciąży jestem :) Siła wyższa :D
    I ja też trzymam się kalendarza belly ponieważ jak byłam u ginekologa w 13t0d to powiedział "Witam w drugim trymestrze" a z drugiej strony jest tyle teori dziwnych i przeróżnych co do tego liczenia tych tygodni, że juz sie gubię. Więc trzymam się belly :)

wiecie co, tak sobie pomyslalam ostatnio, ze moze niektorzy licza II trymestr od 12 ukonczonych tygodni wg miesiaczki, a inni wieku plodu i moze stad te roznice co podaja...

ja juz sama nie wiem, wg belly mam II trymestr, wg suwaczka jutro bedzie II trymestr, a ciaza i tak starsza od tej z suwaczka wiec... tez juz jestem w II :) nastepna rozkmina w tym temacie za 3 miesiace :)

i slyszalam ze wiek ciazy jest wiarygodny do 10tc, wiec dlatego nam sie teraz wszystko przesuwa wzgledem crl i terminy porodu ale to juz chyba nie jest takie wiarygodne jak na poczatku

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem :D ja się już gubię :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pani dr liczy tak samo moje tyg. jak belly. Także nie mam co kombinować i głębiej się nad tym zastanawiać. Jestem szczęśliwa z powodu wkroczenia w II trymestr:) Czuję się dzisiaj jakbym miała urodziny albo jakąś rocznice:)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

U mnie dzisiaj super pogoda! Pada od rana i jest 20 stopni. W końcu się doczekałam oddechu.

Wiecie co, moja koleżanka urodziła wczoraj w nocy, 2 tyg po terminie. Miała za słabe skurcze i robili jej akupunkturę - miała igły w brzuchu, kolanach i pod paznokciami u nóg. Masakra!

Dziewczyny, znacie jakieś sposoby na podrażniony przełyk? Przez te ciągłe wymioty wczoraj już wymiotowałam krwią.. Ja już nie wiem co mam robić. :/

EDIT
    Patrzcie na to. Ryczę łzami wielkości grochu....

http://pudelekx.pl/sesja-zdjeciowa-z-martwym-dzieckiem-tak-upamietnili-corke-galeria-30420-g1#galeria

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:30

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di- ja mialam tak raz czy dwa to wtedy parzylam siemie lniane

LadyDi lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie znajoma opowiadala, ze jej lekarka pazurem przebila pecherz moczowy zeby urodzila bo tez jej sie termin spoznial, a ma teraz 1,5 roczna coreczke wiec to nie sa opowiesci sprzed stu lat, slyszalyscie o czyms takim? ja bym w zyciu sie na to nie zgodzila :/

super sprawa z ta sesja, jesli w takich okolicznosciach cokolwiek w ogole moze byc super, gdybym miala mozliwosc pewnie tez bym zrobila cos takiego. Na zawsze zapamietana zostanie, nie tylko w glowie i sercu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 14:12

zjk3p18.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie slyszalysmy.......

sebza, Borgnesse lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ