Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:Spotykałam go regularnie w Biowayu na Miszewskiego w porze obiadowej - żałuję, że go zamknęli, bo miałam z blisko z pracy.
Pracujesz na Starówce?
Nad motławą, na Targu Rybnym, najpierw w Hiltonie, a teraz przenioslam sie kilka metrów dalej
-
słoneczna 85 wrote:trzymamy! a ja mam nadzieje, ze dam rade dzis w pracy... bo mialy byc opady a patrze ze chyba jednak sie nie zapowiada.
mialam glupie sny- jutro usg i dlatego sie boje, jakies dzieci chore mi sie snily.
((
ja mialam dopiero glupi sen, snilo mi sie, ze urodzilam blizniaki, chlopca i dziewczynke, co wyszlo dopiero w trakcie porodu ze blizniaki, a dziewczynka okazala sie murzynka, a co najlepsze mojego faceta to wcale nie zdziwilo, ze niby go zdradzilam albo cos tylko przyjal to jako cos normalnego bo niby genetycznie bylo cos takiego mozliwe, nie pamietam czy ktores z nas mialo w rodzinie gdzies tam daleko kogos czarnego czy co..
porod w ogole nie bolal, zupelnie nic, a dzieci w ogole nie plakaly
lezaly sobie same dwa noworodki grzecznie i nie wymagaly w ogole wiekszego skupienia -
cath wrote:JA dwa dni temu miałam tak że leżałam na lewym boku i już prawie przysypiałam i poczułam dwa takie bardzo leciutkie smyrnięcia. Takie ledwo wyczuwalne i to w tym samym miejscu. Nigdy tak nie miałam ale od tamtej pory cisza. Więc to musiało być jednorazowe i chyba miałam wielkie szczęście że to poczułam
Mi się wydaje ze u ciebie to może być to
a gdzie czujecie te smyrniecia? na podbrzuszu?
bo ja czulam tez gilgotki ale w okolicy pepka a to jest chyba niemozliwe co? skoro pani usg robi na wysokosci gumki od majtek to smyrniecia w okolicy pepka nie moga byc ruchami dziecka chyba..
ja mam usg w srode moze nareszcie mi plec powiedza
cath lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam dziś jakiś dziwny sen, chyba erotyczny, ale nie pamiętam. A szkoda
Poćwiczyłam, zrobiłam zdjęcie brzucha i ja widzę, że trochę urósł! Też stanęłam dziwnie, na jednej nodze ugiętej, więc jest troch "wypięty", ale jest już git!
Popatrzcie, mój brzuch - 12 tydz wg suwaczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:04
Januszkowa, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość
-
Vel wrote:a gdzie czujecie te smyrniecia? na podbrzuszu?
bo ja czulam tez gilgotki ale w okolicy pepka a to jest chyba niemozliwe co? skoro pani usg robi na wysokosci gumki od majtek to smyrniecia w okolicy pepka nie moga byc ruchami dziecka chyba..
ja mam usg w srode moze nareszcie mi plec powiedza -
Katiś wrote:Sue jakie ćwiczenia znalazłaś dla ciężarówek :>?
https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps&list=PLEVVqZ8zpIPW07BSjvrysPcupol0njVXB&index=5
to fajne na pupe (pupa paaali )
https://www.youtube.com/watch?v=EjkJnljz-0I&list=PLEVVqZ8zpIPW07BSjvrysPcupol0njVXB&index=1
https://www.youtube.com/watch?v=-hNEKAty-L4
Generalnie te kanały "modern mom" i "fittappy" są fajne
-
sue!
ale ty laska jestes:))
ja czekam, żeby czuć się w pełni dobrze, to zacznę robić te ćwiczenia
miłego dnia!Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Januszkowa wrote:Hej:) Według kalendarza belly zaczęłam dzisiaj drugi trymestr:) Trzymam się tego kalendarza:) Czas szybko nam leci. Wszyscy najbliżsi już wiedzą o ciąży.
I ja też trzymam się kalendarza belly ponieważ jak byłam u ginekologa w 13t0d to powiedział "Witam w drugim trymestrze" a z drugiej strony jest tyle teori dziwnych i przeróżnych co do tego liczenia tych tygodni, że juz sie gubię. Więc trzymam się bellyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:08
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
cath wrote:U mnie też najbliżsi wiedzą. Chociaż plotki szybko sie rozchodzą i jak spotykam ludzi to się patrzą na mój brzuch i się pytają bo słyszeli ze w ciąży jestem Siła wyższa
I ja też trzymam się kalendarza belly ponieważ jak byłam u ginekologa w 13t0d to powiedział "Witam w drugim trymestrze" a z drugiej strony jest tyle teori dziwnych i przeróżnych co do tego liczenia tych tygodni, że juz sie gubię. Więc trzymam się belly
wiecie co, tak sobie pomyslalam ostatnio, ze moze niektorzy licza II trymestr od 12 ukonczonych tygodni wg miesiaczki, a inni wieku plodu i moze stad te roznice co podaja...
ja juz sama nie wiem, wg belly mam II trymestr, wg suwaczka jutro bedzie II trymestr, a ciaza i tak starsza od tej z suwaczka wiec... tez juz jestem w II nastepna rozkmina w tym temacie za 3 miesiace
i slyszalam ze wiek ciazy jest wiarygodny do 10tc, wiec dlatego nam sie teraz wszystko przesuwa wzgledem crl i terminy porodu ale to juz chyba nie jest takie wiarygodne jak na poczatku
-
Moja pani dr liczy tak samo moje tyg. jak belly. Także nie mam co kombinować i głębiej się nad tym zastanawiać. Jestem szczęśliwa z powodu wkroczenia w II trymestr:) Czuję się dzisiaj jakbym miała urodziny albo jakąś rocznice:)
Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
U mnie dzisiaj super pogoda! Pada od rana i jest 20 stopni. W końcu się doczekałam oddechu.
Wiecie co, moja koleżanka urodziła wczoraj w nocy, 2 tyg po terminie. Miała za słabe skurcze i robili jej akupunkturę - miała igły w brzuchu, kolanach i pod paznokciami u nóg. Masakra!
Dziewczyny, znacie jakieś sposoby na podrażniony przełyk? Przez te ciągłe wymioty wczoraj już wymiotowałam krwią.. Ja już nie wiem co mam robić.
EDIT
Patrzcie na to. Ryczę łzami wielkości grochu....
http://pudelekx.pl/sesja-zdjeciowa-z-martwym-dzieckiem-tak-upamietnili-corke-galeria-30420-g1#galeriaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:30
-
a mnie znajoma opowiadala, ze jej lekarka pazurem przebila pecherz moczowy zeby urodzila bo tez jej sie termin spoznial, a ma teraz 1,5 roczna coreczke wiec to nie sa opowiesci sprzed stu lat, slyszalyscie o czyms takim? ja bym w zyciu sie na to nie zgodzila
super sprawa z ta sesja, jesli w takich okolicznosciach cokolwiek w ogole moze byc super, gdybym miala mozliwosc pewnie tez bym zrobila cos takiego. Na zawsze zapamietana zostanie, nie tylko w glowie i sercuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 14:12