X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też taki mialam jakieś 2 tygodnie temu.
    słoneczna 85 wrote:
    tez taki mialam, nawet chyba tp juz byl gwalt ale sie obudzilam:) ale to z miesiac temu

dziwnie sie sni czasem...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Spotykałam go regularnie w Biowayu na Miszewskiego w porze obiadowej - żałuję, że go zamknęli, bo miałam z blisko z pracy.

Pracujesz na Starówce?

Nad motławą, na Targu Rybnym, najpierw w Hiltonie, a teraz przenioslam sie kilka metrów dalej :P

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    trzymamy! a ja mam nadzieje, ze dam rade dzis w pracy... bo mialy byc opady a patrze ze chyba jednak sie nie zapowiada.

mialam glupie sny- jutro usg i dlatego sie boje, jakies dzieci chore mi sie snily.

:(((

ja mialam dopiero glupi sen, snilo mi sie, ze urodzilam blizniaki, chlopca i dziewczynke, co wyszlo dopiero w trakcie porodu ze blizniaki, a dziewczynka okazala sie murzynka, a co najlepsze mojego faceta to wcale nie zdziwilo, ze niby go zdradzilam albo cos tylko przyjal to jako cos normalnego bo niby genetycznie bylo cos takiego mozliwe, nie pamietam czy ktores z nas mialo w rodzinie gdzies tam daleko kogos czarnego czy co..

porod w ogole nie bolal, zupelnie nic, a dzieci w ogole nie plakaly

lezaly sobie same dwa noworodki grzecznie i nie wymagaly w ogole wiekszego skupienia

zjk3p18.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue jakie ćwiczenia znalazłaś dla ciężarówek :>?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    JA dwa dni temu miałam tak że leżałam na lewym boku i już prawie przysypiałam i poczułam dwa takie bardzo leciutkie smyrnięcia. Takie ledwo wyczuwalne i to w tym samym miejscu. Nigdy tak nie miałam ale od tamtej pory cisza. :) Więc to musiało być jednorazowe i chyba miałam wielkie szczęście że to poczułam :D
    Mi się wydaje ze u ciebie to może być to :D

a gdzie czujecie te smyrniecia? na podbrzuszu?

bo ja czulam tez gilgotki ale w okolicy pepka a to jest chyba niemozliwe co? skoro pani usg robi na wysokosci gumki od majtek to smyrniecia w okolicy pepka nie moga byc ruchami dziecka chyba..

ja mam usg w srode :) moze nareszcie mi plec powiedza :)

cath lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dziś jakiś dziwny sen, chyba erotyczny, ale nie pamiętam. A szkoda :D

Poćwiczyłam, zrobiłam zdjęcie brzucha i ja widzę, że trochę urósł! :) Też stanęłam dziwnie, na jednej nodze ugiętej, więc jest troch "wypięty", ale jest już git!

Popatrzcie, mój brzuch - 12 tydz wg suwaczka ;)

2db89i8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:04

Januszkowa, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a gdzie czujecie te smyrniecia? na podbrzuszu?

bo ja czulam tez gilgotki ale w okolicy pepka a to jest chyba niemozliwe co? skoro pani usg robi na wysokosci gumki od majtek to smyrniecia w okolicy pepka nie moga byc ruchami dziecka chyba..

ja mam usg w srode :) moze nareszcie mi plec powiedza :)
    Ja miałam tak w podbrzuszu bardziej po lewej stronie :D Nie wiem cy to jest to, no ale co to innego mogło być. :) W sumie to ja już prawie zasypiałam i byłam mega wyluzowana i wtedy. :D Ledwo wyczuwalne ale aż oczy otworzyłam :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sue jakie ćwiczenia znalazłaś dla ciężarówek :>?

https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps&list=PLEVVqZ8zpIPW07BSjvrysPcupol0njVXB&index=5

to fajne na pupe (pupa paaali :D)

https://www.youtube.com/watch?v=EjkJnljz-0I&list=PLEVVqZ8zpIPW07BSjvrysPcupol0njVXB&index=1

https://www.youtube.com/watch?v=-hNEKAty-L4

Generalnie te kanały "modern mom" i "fittappy" są fajne :)

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sue!
    ale ty laska jestes:))

ja czekam, żeby czuć się w pełni dobrze, to zacznę robić te ćwiczenia :)
    miłego dnia!

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widac ze SUe bardzo wysportowana:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :)

Przed ciaza bardzo duuuuzo cwiczylam. Czuje, ze brzuch rośnie, jeansy uciskaja i od razu mi niedobrze :/
    Zmieniłam na legginsy i od razu lepiej :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Według kalendarza belly zaczęłam dzisiaj drugi trymestr:) Trzymam się tego kalendarza:) Czas szybko nam leci. Wszyscy najbliżsi już wiedzą o ciąży.

cath, Gosiak, sebza, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Hej:) Według kalendarza belly zaczęłam dzisiaj drugi trymestr:) Trzymam się tego kalendarza:) Czas szybko nam leci. Wszyscy najbliżsi już wiedzą o ciąży.
    U mnie też najbliżsi wiedzą. Chociaż plotki szybko sie rozchodzą i jak spotykam ludzi to się patrzą na mój brzuch i się pytają bo słyszeli ze w ciąży jestem :) Siła wyższa :D
    I ja też trzymam się kalendarza belly ponieważ jak byłam u ginekologa w 13t0d to powiedział "Witam w drugim trymestrze" a z drugiej strony jest tyle teori dziwnych i przeróżnych co do tego liczenia tych tygodni, że juz sie gubię. Więc trzymam się belly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:08

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    U mnie też najbliżsi wiedzą. Chociaż plotki szybko sie rozchodzą i jak spotykam ludzi to się patrzą na mój brzuch i się pytają bo słyszeli ze w ciąży jestem :) Siła wyższa :D
    I ja też trzymam się kalendarza belly ponieważ jak byłam u ginekologa w 13t0d to powiedział "Witam w drugim trymestrze" a z drugiej strony jest tyle teori dziwnych i przeróżnych co do tego liczenia tych tygodni, że juz sie gubię. Więc trzymam się belly :)

wiecie co, tak sobie pomyslalam ostatnio, ze moze niektorzy licza II trymestr od 12 ukonczonych tygodni wg miesiaczki, a inni wieku plodu i moze stad te roznice co podaja...

ja juz sama nie wiem, wg belly mam II trymestr, wg suwaczka jutro bedzie II trymestr, a ciaza i tak starsza od tej z suwaczka wiec... tez juz jestem w II :) nastepna rozkmina w tym temacie za 3 miesiace :)

i slyszalam ze wiek ciazy jest wiarygodny do 10tc, wiec dlatego nam sie teraz wszystko przesuwa wzgledem crl i terminy porodu ale to juz chyba nie jest takie wiarygodne jak na poczatku

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem :D ja się już gubię :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pani dr liczy tak samo moje tyg. jak belly. Także nie mam co kombinować i głębiej się nad tym zastanawiać. Jestem szczęśliwa z powodu wkroczenia w II trymestr:) Czuję się dzisiaj jakbym miała urodziny albo jakąś rocznice:)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

U mnie dzisiaj super pogoda! Pada od rana i jest 20 stopni. W końcu się doczekałam oddechu.

Wiecie co, moja koleżanka urodziła wczoraj w nocy, 2 tyg po terminie. Miała za słabe skurcze i robili jej akupunkturę - miała igły w brzuchu, kolanach i pod paznokciami u nóg. Masakra!

Dziewczyny, znacie jakieś sposoby na podrażniony przełyk? Przez te ciągłe wymioty wczoraj już wymiotowałam krwią.. Ja już nie wiem co mam robić. :/

EDIT
    Patrzcie na to. Ryczę łzami wielkości grochu....

http://pudelekx.pl/sesja-zdjeciowa-z-martwym-dzieckiem-tak-upamietnili-corke-galeria-30420-g1#galeria

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:30

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di- ja mialam tak raz czy dwa to wtedy parzylam siemie lniane

LadyDi lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie znajoma opowiadala, ze jej lekarka pazurem przebila pecherz moczowy zeby urodzila bo tez jej sie termin spoznial, a ma teraz 1,5 roczna coreczke wiec to nie sa opowiesci sprzed stu lat, slyszalyscie o czyms takim? ja bym w zyciu sie na to nie zgodzila :/

super sprawa z ta sesja, jesli w takich okolicznosciach cokolwiek w ogole moze byc super, gdybym miala mozliwosc pewnie tez bym zrobila cos takiego. Na zawsze zapamietana zostanie, nie tylko w glowie i sercu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 14:12

zjk3p18.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie slyszalysmy.......

sebza, Borgnesse lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ