X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa zbita, usg nie było, za to badanie na "samolocie". Po obejrzeniu moich wyników moczu i obmaceniu mojego brzucha i sprawdzeniu w których miejscach dre się że boli doktor stwierdził infekcję pęcherza :/ A tylko 2 dni mnie delikatnie piekło przy oddawaniu moczu, teraz nie mam zadnych objawow. Dostałam antybiotyk Monural i Żurawit. Za 2,5 tyg wizyta przed wyjazdem, tym razem bez usg nie wyjde z gabinetu :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue będzie dobrze nie warto się denerwować bo malutki będzie się gniewał na Ciebie :)
    Ja mam w czwartek dobrze, że choć do południa bo ostatnio jak miałam wieczór to myślałam, że oszaleje z nerwów. Wiem sama pocieszam a lepsza nie jestem.. mam głupie myśli, że coś jest nie tak bo znacznie lepiej się czuję, mdłości minęły i ból piersi też już mały... Boję się, że to zły sygnał.. oby jednak było dobrze

Olcia87 trzymam kciuki :)

olcia87 lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj tak zaczęły boleć piersi, że już nie wiem co mam robić. Ściągnęłam biustonosz, myślałam, że to pomoże, ale nic z tego.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brak objawów na tym etapie ciąży to normalne, ja od samego początku nie miałam objawów i tak do teraz nic a nic, może ciut piersi bolały, ale przy tych objawach co dziewczyny pisały to moje były pikuś...poważnie też się obawiałam że coś jest nie tak, Ale za każdym razem Kiedy szłam na wizytę i było usg moje dzieciątko dawało o sobie znać, ostatnio fikal koziołki hehe. Także głową do góry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 21:18

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zwolnienie mam narazie do wtorku, od rodzinnego lekarza, bo mam ekstra chrype!
    Do 18 muszę pociągnąć to zwolnienie, a 18 mam wizytę u gina to konkretnie na miesiąc wypisze ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. A ja dostałam dziś list ze szpitala informujący o wyniku testu na syndrom Downa i napisali, że dziecko jest w najmniejszej grupie ryzyka :) Cieszę się :)

Sewerynka, Gosiak, Sue, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalendarz belly pokazuje mi na jutro że można już wyczuć pierwsze ruchy dziecka, ale to chyba jeszcze zbyt wcześnie jednak . Ja jakoś specjalnie nie wyczekuję tych ruchów.

Mdłości mnie nie opuszczają, od rana do nocy, mam ich dość !!!! i jestem wściekła.
    Sue wrote:
    Moja koleżanka jedt w ciazy, pierwsze ruchy poczuła w 18 tyg, mowi, ze początkowo myślała, ze to gazy.
    U mnie jeszcze nic nie czuć, ale Wy jesteście w ciazy dalej niż ja.
    Ja sie stresuje jutrem, prosze niech wszystko bedzie dobrze!!

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope- to cudowna wiadomość! A tak się bałaś, że telefon zadzwoni wcześniej.
    Już prawie wszystkie miałyśmy USG genetyczne. Teraz pewnie będziemy się jeszcze denerwować przed USG połówkowym, a później to już chyba porodem:) Dzisiaj patrząc na kalendarz stwierdziłam szybko leci mi czas w ciąży, mimo, że jestem na L4 i nie mam wielu obowiązków.

Penelope, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope- co do ruchów to ja się obawiam, że jak nie będę ich czuć zbyt długo to będę wpadać w panikę.

Penelope lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Też taki mialam jakieś 2 tygodnie temu.

ja też i to grupowy !!! Szok :D

Penelope lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahha grupowy też miałam raz, ale to ponad rok temu i Bóg wie czemu :) Może jakieś ukryte fantazje ;)
    Sewerynka wrote:
    ja też i to grupowy !!! Szok :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 23:35

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, Tak, to też nam grozi. Właśnie się zastanawiam od wczoraj czy kupić detektor tętna płodu... i nie wiem.
    Januszkowa wrote:
    Penelope- co do ruchów to ja się obawiam, że jak nie będę ich czuć zbyt długo to będę wpadać w panikę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 23:37

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jakieś perwersy z nas czy co :D
    Januszkowa ja jestem w domku od początku stycznia i powiem Ci , że jakoś lecą te dni, raz więcej do roboty raz leń na kanapie , raz sie dzieje innego dnia kompletna nuda ale mówię sobie w ciszy jak narzekam na monotonie , że ciesz sie ciesz od lutego za tym zatęsknisz ;-)
    Penelope Twoja dzidzia chyba najstarsza z Naszych Forumowych, niech mnie któraś z błędu wyprowadzi jeśli to nie prawda :)))) U mnie ruchy wg belly niby od 07/08 ale jak na razie to mam same gazy i ruchy jelit hiihih.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 23:40

Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz jak nie wiesz ;)

Ja zmieniłam suwaczek na termin wyliczony z USG, z USG mi wyszło 5 dni starsze niż z Owu. Wyszło że poród na 27 stycznia, ale nie przeniosłam się do styczniówek bo mam przeczucie że to i tak będzie luty. Ja wiem dokładnie w który dzień zaszłam w ciążę i według tego wychodzi na 1 lutego.
    Sewerynka wrote:
    Boziu jakieś perwersy z nas czy co :D

Penelope Twoja dzidzia chyba najstarsza z Naszych Forumowych, niech mnie któraś z błędu wyprowadzi jeśli to nie prawda :)))) U mnie ruchy wg belly niby od 07/08 ale jak na razie to mam same gazy i ruchy jelit hiihih.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 23:47

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś posypałam do 6:30, czuję się wspaniale w związku z tym :) I na dodatek chłodno dziś :D
    Dziś jadę do pracy na 10:30 na 4h, potem fryzjer, jakiś obiad na mieście i genetyk na 17:50.
    Miłego dnia Wam życzę! ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś znalazłam info o cyklu ćwiczeń dla mam w ciąży prowadzonych przed południem bezpłatnie 3 razy w tygodniu na AWFie, trwają 1,5h w tym 0,5 zawsze części teoretycznej. Dla mnie bomba - zapiszę się na pewno, szczególnie, że mogę sobie do pracy przychodzić np. na 12. Ale się podjarałam! :)

Vel, może Ciebie to zainteresuje. Zajęcia odbywają się w poniedziałki, środy i piątki (w godz. 9:45-11:15, w środy w godz. 9:00-10:30) w AWFiS w Gdańsku

Czytaj więcej na:
    http://dziecko.trojmiasto.pl/Przyszla-mama-w-dobrej-formie-dzieki-cwiczeniom-n65158.html#tri

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 08:20

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Miło się czyta dobre wiadomości - i takie mają być do porodów :D Zazdroszczę Wam tych "atrakcji" w waszych miejscowościach. U nas nie dość, że chyba 2 szkoły rodzenia ( i to też nie w samej Rudzie) to żadnych zajęć dla ciężarnych.

U mnie urlop mija leniwie :) dziś na szczęście trochę chłodniej :) Będzie można wybrać się nad jezioro na spacer, albo na grzyby- uwielbiam je zbierać.
    Co do ruchów. Hmmm odkryłam, że ostatnio bulga mi w brzuchu, ale czy to dzidzia to nie wiem, fakt, że od 2 dni wieczorem tak mi bulga.

Miłego dnia :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) u nas w końcu brzydko ;-) he he jak można cieszyć się z deszczu :-)
    A jednak można :-P

Fajnie ze czujecię te bulgotania, ja mam trochę tłuszczyku więc tak szybko raczej nic nie po czuje.

LadyMK lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bylo mnie kilka dni, bo weselicho dwudniowe, a potem odsypialam... jeszcze Was nie nadrobilam, ale jak Mlody pojdzie na popoludniowa drzemke postaram sie doczytac co sie dzialo =)
    troche na weselu przesadzilam z tancami, bo jak w nocy kladlam sie spac to dol brzucha twardnial mi okropnie, jakbym zamiast macicy miala glaz :-( ale ratowalam sie 2 tabl nospy forte i na szczescie przeszlo. Juz mialam pietra, ze przez wlasna glupote skurcze wywolalam.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedl wtorek! szykuje sie duchowo na usg!

Penelope, Januszkowa, LadyMK, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ