Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vel - ja mialam przebijany pecherz plodowy, bo skurcze byly regularne, a rozwarcie przez kilka godzin ani drgnelo. Jak lekarz przebil pecherz to 3 godz i dziecko bylo na swiecie. Ale przebija sie specjalnym urzadzeniem przypominajacym polmetrowy drut, wyglada strasznie, wiec lekarze staraja sie nie pokazywac co wkladaja miedzy nogi, ja tylko szybko sama zerknelam katem oka. Podobnie nie pokazali mi urzadzenia do lyzeczkowania.
-
hej mamusie :* Głupie pytanie mam ale nie daje mi spokoju:)
wierzycie w zabobony? kurde zmarła moja babcia i duzo osob mi mówi że nie powinnam iść do domu pogrzebowego bo to przynosi pecha.Ale ja sobie nie wyobrażam nie pójść no bo jak!? z jednej strony się boje a z drugiej smieje się z samej siebie że to jakieś głupie zabobony
-
nie wiem, nie wydaje mi sie.
ja kiedys wklejalam liste z tym- no ale nei scinac wlosow bo dziecko bedzie mniej inteligentne? ja mam zamiar isc i podciac- bez przesady
nie malowac bo bedzie rude- a kolezanka malowala i inni tez i nie sa rude:)
pod sznurkiem tez przeszlam - wiec powinnam sie martwic juz ze sie obkreci pepowina,
no coz..
gdyby to byla moja babcia to na pewno bym poszla, tak mysleAagnieszkaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, lekarka, ktora prowadziła to usg powiedziała, ze dopiero po porodzie wszysko jest jasne. Nie da sie na 100% powiedziec, ze dziecko jest zdrowe.
Ja postanowiłam, ze od dzis koniec ze stresami, małemu nie pomagam, a jemu w brzuchu sie podoba
Powiem Wam, ze patrząc na te harce Juniora pomyslalam, ze nie moge doczekać sie kopniaków:)
-
Kochane z tych zabobonów to moje dziecko bedzie mialo krzywe nogi-bo krzyżuje,do tego zeza bo patrzyłam przez wizjer,mniej inteligentne bedzie bo włosy podcięłam... Nie przesadzajmy
A w ogóle witam się z okropnymi mdłościami...Fedra lubi tę wiadomość
-
Dżulietta, moja kochana babcia już niestety nie żyje, gdy zmarła i wtedy byłabym w ciąży nie byłoby takiej możliwości żebym nie poszła, nie weszła do domu pogrzebowego. Nie miałabym dylematu. A to co zrobisz to Twoja decyzja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:37
-
Witajcie mamuśki:) Jestem w 8 tygodniu ciąży, a co za tym idzie przewidywany termin porodu mam na 26 lutego. Dzisiaj byłam u swojej pani ginekolog i póki co jest wszystko w porządeczku. Serduszko pięknie pije, moje maleństwo ma 19,9 mm i cały czas rośnie. Dodam, że na wizycie byłam 2 tygodnie temu i moje maleństwo miało 6,4 mm:)
A co do objawów to ja niestety się nie wypowiadam, ponieważ praktycznie ich nie mam. No może poza sennością i obolałymi piersiami. Jest to moja pierwsza baaaaardzo wyczekiwana ciąża, gdyż staraliśmy się z mężem 3,5 roku. Az tu nagle 6 lipca zrobiłam test i zobaczyliśmy dwie piękne grube krechy. Trudno opisać tę radość, którą czujemy z mężulkiem.
Trzymam kciuki za wszystkie lutowe mamusie
Sewerynka, Penelope, LadyDi, lula88, juska19, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Witajcie Mamusie
Ja po wizycie:) malenstwo skakalo i w ogole nie dało sie zmierzyc charakterek juz pokazuje, musiałam skakać, zeby dobrze sie ułożyło
Kość nosowa jest, wszystkie narządy tez, przeziernosc w normie, serduszko 164uderzenia na minute
Zakochalam sie w nim jeszcze bardziej
Hej DZiewczyny
ja też dzis po usg genetycznym
Mały siedział spokojnie ale uparciuch....paluch w buzi i nie wyciagnął
wszystko oki z nim
serducho 152/min
no i ma ptaszka miedzy nogami wiec synuś raczej na 100%- tak powiedział Pan Dr:)olcia87, Sue, Sewerynka, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, LadyDi, lula88, sebza, Asiaa1201, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Już jestem po - wszystko jest w jak najlepszym porzadku ale się cieszę Babka przyjèła nas wcześniej i z tej okazji byliśmy na wypasionej kolacji - jadlam baranine w sosie szpinakowym i do tego sok z mango wszystko dla maluszka
MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Penelope, sebza, LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Słoneczna - trzymam kciuki! Będzie extra!!
Zapomniałam Wam napisać - Maluch ma 6,33cm Wg usg 12t5d
Super....a moj jest niby tydzien starszy..
Pan Dr mówił ze to 13t4d
ma 7,4 cm
i przebiera już nózkami i rączkamikasia_1988, LadyDi, juska19, LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość
-
jestem!
ciaza zywa 160 uderzen!
CRL 63mm co odpowiada 12 tyg i 5 dni ( 3 dni wiecej)
kosc nosowa jest
NT 1,5!
bylo super widac, mam film i zdjecia! jutro wieczorem wyniki testu Pappa ale podobno wszystko super!!!
jeju, taka jestem szczeliwa! inaczej oddycham!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 19:15
lula88, kasia_1988, MistrzyniWKochamCieMisiu, Gosiak, Sue, LadyDi, juska19, olcia87, sebza, Sewerynka, Januszkowa, Penelope, Bietka, LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość