Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara padlam z tej kuwety
Trzymam kciuki za USG
Gosia super wiesci. A z gazami no co zrobic nawet walczyc z tym nie ma jak.
My jutro mamy ECHO SERCA juz jestwm przerazona
Dzis pierwszy raz przyjezdza moja mama mi pomoc. Sama sie zaoferowala. Ale 2 miesiace tezymalo ja po ostatniej wymianie zdan. Mam do niej caly czas zalnie powinna mi tak powiedziec przed porodem. Ale staram sie nie myslec o tym chociaz jak siebie znam to pewnie kiedys jej to przypomne. Przykre to.
-
Hej kochane
My jestesmy po usg biodereki jest wszystko idealnie
jutro mamy szczepienie
a ja juz przezywam...
Kochane mam prosbe bo bierzemy udzial w konkursie pampers poprosze wwas o oddanie glosu na Jasia
http://maliodkrywcy.onet.pl/12986,prace-konkursowe.html
-
Mała Mi, coś takiego znalazłam:
Zapalenie piersi w trakcie laktacji
Objawy: Zazwyczaj choruje jedna pierś – jest wówczas obrzmiała, bolesna, zaczerwieniona, bardzo ciepła, towarzyszy temu wysoka temperatura (powyżej 38,4oC) i złe samopoczucie; mleko zwykle wypły-wa bez przeszkód, ale nie zawsze.
Przyczyny: Między 2. a 6. tygodniem po porodzie, jako powikłanie zastoju pokarmu, skutek zmniejszenia częstości karmień, nagłego odstawienia dziecka od piersi lub uszkodzenia brodawek.
Co zrobić: Często karmić, zwłaszcza z chorej piersi (zwróć uwagę, czy stosujesz dobrą technikę karmienia). Musisz przynajmniej na jedną dobę położyć się do łóżka, zażywać ibuprofen, robić okłady z liści kapusty. Jeśli dziecko nie chce ssać – odciągaj mleko. Gdy nie ma poprawy – wezwij lekarza. Być może będziesz musiała zażywać antybiotyk albo lek przeciwgrzybiczy, ale nawet wówczas zwykle nie jest konieczne przerywanie karmienia (zawsze jednak upewnij się w tej sprawie u swojego lekarza). Wskazaniem do natychmiastowego leczenia antybiotykiem jest głębokie uszkodzenie brodawki, które sprzyja szybkiemu namnażaniu się bakterii i wniknięciu ich do tkanki gruczołu.
mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
Ja na przewijak nic nie klade. Moj maly bardzo rzadko cos zrobi w czasie przewijania.
My tez mamy katarek. Ja uzywam physiomer i odciagam aspiratorkiem. To wystarcza poki co.
Natanek raz spokojny jak aniolek, a raz tak go meczy brzuszek i kupka ze nie mozna go uspokoic. Jak musze podaje espumisan.
Przewaznie przesypia mi ciagiem 5-6 godz w nocy. Dzisiejsza noc byla ciezka, maly nie chcial spac i marudzil.
-
Dzieki Pia i Asiaa. Nakarmilam. Wzięłam Apap, może mi spadnie goraczka. A ja biorę antybiotyk! I tak się mnie zlapalo
Ale to nieważne.
Z Tymkiem gorzej. Kaszle bardzo, ma dużo śluzu i zaczelo być słychać plucach. Bierze 8 dzien antybiotyk! Chodzę i ciągle placze. Skąd sie takie dziadostwo do nas przywleklo?! Trzymajcie kciuki za Tymcia -
Mala mi a moze od tego chlopczyka co byl z wami na sali jeszcze dodatkowo??
Dorocia ja klade na przewijak zeby mu nie bylo nieprzyjemnie zimno od niego bo tak to bym starla co poleci i juz. Moj mis musi miec wygode;))
My bylismy na spacerku. Chlodno dzis ale tylko nosek wystawal;)) -
My przy kataru używamy wody morskiej i najprostszego odciągacz bo niestety gruszka sie nie sprawdziła jedynie podrażniła śluzówkę...
U Nas z kołkami już o niebo lepiej można powiedzieć ze prawie ich nie ma ale nadal ze względu na gazy podaje Małej espumisam 100 do każdej butli wkrapias 5 kropli nie więcej niż 25 kropli na dobę...
Na przewijaku mam stare rożki które dostałam od koleżanki są idealne bo Małej nie jest zimno a nawet jak cos narobi to nie szkoda nadal podkładam pocięty podkład pod pupę jak przewijam
My usg bioderek mieliśmy na początku marca wszystko było ok ale lekarz kazał profilaktycznie zakładać szerzej pieluchę czego oczywiście nie robię wole nosić ja na żabę
Idę czytać dalej a ze zaczynam od ostatniej strony i sie cofam to pewnie do wszystkiego sie nie odniosę by nie powielać odpowiedzi i nie zaśmiecaćAsiaa1201 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Gosiak wrote:My juz po - Janeczka miala w szpitalu powiekszone miedniczki nerkowe, stad to USG. Teraz rozmiarowo sa tej samej wielkosci a ze dziecko rosnie, to relatywnie sie zmniejszaja. Lekarka mowila, ze jest ok. Pozostale narzady tez ok, bardzo duzo gazow w jelitach
Schudlam po weekendzie kolejne 0,5kg - a jadlam tam duzo slodyczy i poznym wieczorem czesto, wiec bylam przekonana, ze raczej waga pojdzie w gore.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
A co do karmienia to moja je 120 ml co ok 4 godz wiec wieczorem je miedzy 22 a 23 potem miedzy 3-4 a potem po 7 wiec niejest złe... Niestety ja tyle nie śpię bo ja pilnuje bo nawet przez sen potrafi sie jej ulać...
Pozatym odkryła ze można sie śmiać i ze wszyscy to lubią wiec smieje sie praktycznie cały czas i do wszystkiego, cos sobie już zaczyna gaworzyć a nowe dźwięki z jej ust sprawiają jej radość...megg lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Podaję bobotic (to jest espumisan w kapsułkach) regularnie, ale mimo wszystko czasem mała płacze bardzo, ma napięty brzuszek i się pręży, wtedy robię masaż, kładę na brzuszku, noszę, śpiewam... Wczoraj np. kąpiel w wiaderku bardzo pomogła, bo akurat przed kąpielą miała taki atak płaczu.