X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara padlam z tej kuwety :-) :-) :-)
    Trzymam kciuki za USG

Gosia super wiesci. A z gazami no co zrobic nawet walczyc z tym nie ma jak.

My jutro mamy ECHO SERCA juz jestwm przerazona :/

Dzis pierwszy raz przyjezdza moja mama mi pomoc. Sama sie zaoferowala. Ale 2 miesiace tezymalo ja po ostatniej wymianie zdan. Mam do niej caly czas zal :( nie powinna mi tak powiedziec przed porodem. Ale staram sie nie myslec o tym chociaz jak siebie znam to pewnie kiedys jej to przypomne. Przykre to.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szybkie pytanie. Mam zapalenie pirsi i temp. 37,7 czy mogę karmić?

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam w necie ale z komórki mi ciezko

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    My jestesmy po usg bioderek :) i jest wszystko idealnie :) jutro mamy szczepienie :( a ja juz przezywam...

Kochane mam prosbe bo bierzemy udzial w konkursie pampers poprosze wwas o oddanie glosu na Jasia :)
    http://maliodkrywcy.onet.pl/12986,prace-konkursowe.html

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi z tego co wiem to i przy temp 39 stopni trzeba karmic by malenstwo przeciwciala od coebie zlapalo

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Kciuki;)

Pia ja tez mam nasivin i wit c:) dzis odciagnelam duzo glutkow ale dalej slychac jakby cos bylo. Mysle nad tym katarkiem tez

mój bulgoce, charczy i świszcze, ale jeszcze katarku nie widać, ale lepiej dmuchać na zimne.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Kciuki;)

Pia ja tez mam nasivin i wit c:) dzis odciagnelam duzo glutkow ale dalej slychac jakby cos bylo. Mysle nad tym katarkiem tez

mój bulgoce, charczy i świszcze, ale jeszcze katarku nie widać, ale lepiej dmuchać na zimne.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, coś takiego znalazłam:

Zapalenie piersi w trakcie laktacji

Objawy: Zazwyczaj choruje jedna pierś – jest wówczas obrzmiała, bolesna, zaczerwieniona, bardzo ciepła, towarzyszy temu wysoka temperatura (powyżej 38,4oC) i złe samopoczucie; mleko zwykle wypły-wa bez przeszkód, ale nie zawsze.

Przyczyny: Między 2. a 6. tygodniem po porodzie, jako powikłanie zastoju pokarmu, skutek zmniejszenia częstości karmień, nagłego odstawienia dziecka od piersi lub uszkodzenia brodawek.

Co zrobić: Często karmić, zwłaszcza z chorej piersi (zwróć uwagę, czy stosujesz dobrą technikę karmienia). Musisz przynajmniej na jedną dobę położyć się do łóżka, zażywać ibuprofen, robić okłady z liści kapusty. Jeśli dziecko nie chce ssać – odciągaj mleko. Gdy nie ma poprawy – wezwij lekarza. Być może będziesz musiała zażywać antybiotyk albo lek przeciwgrzybiczy, ale nawet wówczas zwykle nie jest konieczne przerywanie karmienia (zawsze jednak upewnij się w tej sprawie u swojego lekarza). Wskazaniem do natychmiastowego leczenia antybiotykiem jest głębokie uszkodzenie brodawki, które sprzyja szybkiemu namnażaniu się bakterii i wniknięciu ich do tkanki gruczołu.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszą że lepiej karmić

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przewijak nic nie klade. Moj maly bardzo rzadko cos zrobi w czasie przewijania.
    My tez mamy katarek. Ja uzywam physiomer i odciagam aspiratorkiem. To wystarcza poki co.
    Natanek raz spokojny jak aniolek, a raz tak go meczy brzuszek i kupka ze nie mozna go uspokoic. Jak musze podaje espumisan.
    Przewaznie przesypia mi ciagiem 5-6 godz w nocy. Dzisiejsza noc byla ciezka, maly nie chcial spac i marudzil.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Pia i Asiaa. Nakarmilam. Wzięłam Apap, może mi spadnie goraczka. A ja biorę antybiotyk! I tak się mnie zlapalo :(
    Ale to nieważne.

Z Tymkiem gorzej. Kaszle bardzo, ma dużo śluzu i zaczelo być słychać plucach. Bierze 8 dzien antybiotyk! Chodzę i ciągle placze. Skąd sie takie dziadostwo do nas przywleklo?! Trzymajcie kciuki za Tymcia :(

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi a moze od tego chlopczyka co byl z wami na sali jeszcze dodatkowo??

Dorocia ja klade na przewijak zeby mu nie bylo nieprzyjemnie zimno od niego bo tak to bym starla co poleci i juz. Moj mis musi miec wygode;))

My bylismy na spacerku. Chlodno dzis ale tylko nosek wystawal;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara kciuki!
    Mala mi karm jak najbardziej. Kciuki za Tymcia, zeby szybko mu przeszlo i nic wiecej sie nie zrobilo. Biedaczek.
    Gosiak super, ze wszystko w porzadku a gazy to niestety wiekszosc dzieciaszkow mecza.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, zdrowia! Trzymam za was kciukasy!

Moje dziecko padło. Płakało, płakało i śpi. Lecę ogarniać syf domowy i obiad robić!

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten katarek to tez w aptekach? Chyba kupie bo i tak sie przyda. Frida w nocy a w dzien katarek

Gosiak dobrze ze dobrze:)ngazy pewnie kazdy maluszek ma:)

Kurcze moj ma fluki, nie da sie wszytskiego odciagnac

atdcqtkf2affvuei.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy kataru używamy wody morskiej i najprostszego odciągacz bo niestety gruszka sie nie sprawdziła jedynie podrażniła śluzówkę...

U Nas z kołkami już o niebo lepiej można powiedzieć ze prawie ich nie ma ale nadal ze względu na gazy podaje Małej espumisam 100 do każdej butli wkrapias 5 kropli nie więcej niż 25 kropli na dobę...

Na przewijaku mam stare rożki które dostałam od koleżanki są idealne bo Małej nie jest zimno a nawet jak cos narobi to nie szkoda nadal podkładam pocięty podkład pod pupę jak przewijam ;)

My usg bioderek mieliśmy na początku marca wszystko było ok ale lekarz kazał profilaktycznie zakładać szerzej pieluchę czego oczywiście nie robię wole nosić ja na żabę ;)

Idę czytać dalej a ze zaczynam od ostatniej strony i sie cofam to pewnie do wszystkiego sie nie odniosę by nie powielać odpowiedzi i nie zaśmiecać ;)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    My juz po - Janeczka miala w szpitalu powiekszone miedniczki nerkowe, stad to USG. Teraz rozmiarowo sa tej samej wielkosci a ze dziecko rosnie, to relatywnie sie zmniejszaja. Lekarka mowila, ze jest ok. Pozostale narzady tez ok, bardzo duzo gazow w jelitach :(
    Schudlam po weekendzie kolejne 0,5kg - a jadlam tam duzo slodyczy i poznym wieczorem czesto, wiec bylam przekonana, ze raczej waga pojdzie w gore.
    Gosiu cieszę sie ze po usg wszystko ok a lekarz nic nie polecił na te gazy u Nas sie sprawdza espumisan najzabawniej jest gdy Natka je bo wtedy puszcza najwiecej baków ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia to moja je 120 ml co ok 4 godz wiec wieczorem je miedzy 22 a 23 potem miedzy 3-4 a potem po 7 wiec niejest złe... Niestety ja tyle nie śpię bo ja pilnuje bo nawet przez sen potrafi sie jej ulać...

Pozatym odkryła ze można sie śmiać i ze wszyscy to lubią wiec smieje sie praktycznie cały czas i do wszystkiego, cos sobie już zaczyna gaworzyć a nowe dźwięki z jej ust sprawiają jej radość...

megg lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaję bobotic (to jest espumisan w kapsułkach) regularnie, ale mimo wszystko czasem mała płacze bardzo, ma napięty brzuszek i się pręży, wtedy robię masaż, kładę na brzuszku, noszę, śpiewam... Wczoraj np. kąpiel w wiaderku bardzo pomogła, bo akurat przed kąpielą miała taki atak płaczu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kąpiel uspokaja małego! Ja mu wtedy też masuję brzuszek :)

Mam obiad ugotowany. Ale tak mnie głowa boli, że ani mi się jeść nie chce :/

Jeszcze mam stertę prasowania :/

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2671 2672 2673 2674 2675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ