X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czego używacie na przewijaku?
    Ja do tej pory podkładów SENI, ale się zastanawiam czy nie używać czegoś bardziej eko... te podkłady fajne, bo nawet jak mała się posiusia to ładnie wsiąka i podkład po prostu wyrzucam. Ale może macie jakieś inne patenty?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę na przewijak pieluszki tetrowe. Jak się zabrudzą to zmieniam i piorę i już. Chciałam teź podkładów używać ale bym zbankrutowała na tym :) Prawie za każdym razem jak zdejmuję pieluszkę to Mio robi siku albo dokańcza kupkę. Wasze dzieciaki też tak robią?

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam podkladow babydream.

Padam juz dzis.

ash, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ręcznik. Nie ślizga sie, mały raczej nie sika na przewijaku. A jesli zdarzy sie niespodzianka, to zakładam inny:)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam pieluszek flanelowych, postępowanie takie samo jak Topola z tetrowymi :-)

Olaf codziennie leje na pieluszke, gdy kładę go na brzuszku na golasa przy porannej toalecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 20:24

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Laurka polubilam na chrumkanie;) nie za pogode:))
    Asia a jak u was z katarem? Ja mu odciagam. W dzien jest chyba lepiej ale najgorzej nad ranem!! No i boje sie zapalenia oskrzeli

Sloneczna u as w dzien tez lepiej, najgorzej w nocy i nad ranem. Tez odciagam ta zwykla frida, ta do odkurzacza bede miala dopiero w przyszłym tygodniu :(

Dzis kaszelek brzydki byl wiec sie stresuje i mqly znow calybdzien spi, martwie sie, wizyte mam dopiero pojutrze rano eh :( na szczescie goraczki niema i maly je ladnie

Gosiak mysle zebys sie nie poddawala moze jest tak jak ze smokiem ze trzeba proowac kilkakrotnie zanim dziecko zaakceptuje

Super pomysl z tym zbieraniem info na drugim watku, bo tu wszystko ystko przepada

Ja klade tetry na przewijak i pozniej piore w 95stopniachi tyle, idze kilka dziennie bo maly uwielbiacsikac na przewijaku, mam 30tetr i starczaja na niecaly tydzien... :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uzywam podkładow seni. Na szczęście już nie idą jak woda jak na początku.

Gosiak ja 2 razy zachustowalam Stasia. Za pierwszym tragedia, potem llepiej ale na kilka minut. Później chyba było mu za ciepło. Muszę go leciutko ubierać jak chcę go wkładać do chusty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 20:43

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też używam podkłądów seni, teraz Poślubiony kupił te od babydream, ale rozważam zakup pieluszek z ceratką pod spodem

byłam dziś u mojej gin, powiedziała, że jestem ładnie poszyta :D ale jeszcze nie wszystko się zagoiło jak należy

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przewijak kłade flanelki.

A jesli chodzi o chustowanie... jeszcze niedawno jak ją zawiązałam to było jej dobrze. nie wierciła sie i zaraz zasypiala. Ale teraz tez mam jakiś bunt. Jak zamotam ją w kieszonkę to mi się prostuje cała, nózki prostuje tak , że wychodzi mi z tej dupowpadki i jęczy. Podobno tak często bywa ale nie ma co się zniechęcać i próbować raz na jakiś czas. Ponoć często bunt mija :)

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna to dobrze, ze z małym dobrze!

Mała Mi, mam nadzieję, że szybko wyjdziecie!

I ja też nie widzę suwaczków.

A z tymi radami na tamtym forum to super pomysł, bo ja często chcę czegoś poszukać, wiem, że ktoś pisał, ale nie pamiętam dokładnie i nie umiem znaleźć.

słoneczna 85, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• ash Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam podkładów babydream.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. U nas dzis lepszy dzien. Kubus spal pieknie :) co do kp to jest niesyety taka presja. Ja naprawde mialam dola jak rezygnowalam z kp. Nie dosc ze bardzo chcialam karmic to jeszcze czulam sie jakas gorsza...to naprawde mozna w depresje popasc

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubus zaczal dzis smiac sie do mnie ze smokiem w buzi :)

Sue, słoneczna 85, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja klade tetry a jak zasika to zmieniam;)
    Asia a masz wode taka do psikania? Nam pani w aptece polecila wode Disne mar bo podobno lepiej sie utrzymuje? I wydaje mi sie ze jest lepiej. Zaraz jak sie obudzi to mu podam reszre- wapno, wit c, nasivin i tak do 5 dni. Syrop tez kupilam w razie czego.

Was tez tak bola plecy?? Wieczorem czuje najbardziej. W koncu wazy prawie 5800:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę podkłady na przewijak. Gosiak po ile ta bluza? Jutro się zmierze czy byłaby dobra. Aaa zamówiłam sobie Ta z tym fajnym napisem, a dla mojego T, lorda fadera:) no i dla Polusi: pije mleko będę wielka :)
    Zdrówka dla dzieciaczkow.
    8 tyg temu o tej porze tulilam już nasz skarb <3

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Maciek wysmoktal ze strzykawki wapno o smaku bananowym;)) az stekal;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna tez mam disne mar i physiomer, a jak to wapno sie nazywa ? I syrop ?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to skończyłam karmienie z godziny 2giej :) idę siku i spać :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to skończyłam karmienie z godziny 2giej :) idę siku i spać :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniec spania :(

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2669 2670 2671 2672 2673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ