Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Helo
u mnie karmienie nr 2:) wogole mojemu dziecku cos sie przestawilo i chodzi spac o 22.20
o 20 fma kapiel ok 20.30 flaszka byla potem na raczkach i oczy jak 5 zl do 21.30 potem druga flaszkai potrm w lozeczku marudzi i trzeba jeszcze troche polulac
o 22.20 zasypia o 1.30 karmienie -2 i o 5 kolejne
teraz jak skoncze to albo pospi z 30 min albo juz wcale ;/
-
Pia katar bedziesz slyszala.
Zaczyna ciagac noskiem i skyszysz to.
Nie pomylisz na pewno.najpierw u nas byl taki rzadszy a teraz to ciagnace glutki przezroczyse jak odciagam frida
Mysle ze kaszel mozna pomylic bo naprawedendziwnie to brzmi- jak nie kaszel. U nas czasem Zakaszle tak na sucho jak prY zachlysnieciu mleczkiem.
Pia pisalas o pieluszkach z ceratka- ja mam tylko jedna ale po praniu ona wygina sie na wszytskie strony i w sumie po co ta ceratka na przewijaku? Wiecej nie kupuje takich -
Dzięki Słoneczna!
Chyba właśnie się coś zaczyna Bartusiowi:/ Na 9,10 umówiłam się do pediatry. Eh.
A te pieluszki to mi np. potrzebne, bo mam przewijak z ikea z ręczniczkiem i żeby sobie go nie brudzić za często, chociaż niby mam podkłady, a on i tak mi się brudzi. Wtedy kładę zwykły ręcznik, ale on mi się roluje i zjeżdża, Ale skoro te pieluszki nic specjalnego, to nie kupuję -
My juz po - Janeczka miala w szpitalu powiekszone miedniczki nerkowe, stad to USG. Teraz rozmiarowo sa tej samej wielkosci a ze dziecko rosnie, to relatywnie sie zmniejszaja. Lekarka mowila, ze jest ok. Pozostale narzady tez ok, bardzo duzo gazow w jelitach
Schudlam po weekendzie kolejne 0,5kg - a jadlam tam duzo slodyczy i poznym wieczorem czesto, wiec bylam przekonana, ze raczej waga pojdzie w gore.mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Dziewczyny, czego używacie na przewijaku?
Używam podkładów podobnych do tych seni, ale tutejszej szwajcarskiej firmy. A czasami pieluszek flanelowo-ceratkowych. Z jednej strony flanelka z drugiej ceratka. One są bardzo spoko, gdyby nie to, że mój przewijak jest 3 razy taki jak ta ceratka i często młody siusia poza ceratkę -
Czy któraś z was ma porównanie Frida kontra Katarek do odkurzacza? Ja caly czas przy dzieciach korzystalam z Fridy, ale jak widzę jakie ma dziecko zalegania tam głęboko w nosie, to chyba bym wyprobawala tego odciagacza do odkurzacza. Macie porównanie?
-
Gosiak, to dobre wieści. A z gazami musimy walczyć
My już też po wizycie. Płuca, oskrzela czyste. Wit. C i Nasivin mamy brać. Bo charczymy, ale kataru nie widać. Powiedziała też, że może to być efekt złuszczającego się nabłonka w nosie.asia888 lubi tę wiadomość
-
Gosiu dobrze, że wszystko ok. Ja też muszę gdzieś umówić na usg brzuszka. I pewnie okaże się, że też pełno gazów. Wczoraj nie chciało mu się odbić kilka razy a dziś kupa tak spieniona, że szok.
My dziś na Usg główki więc też trzymajcie kciuki.
Mój miś ma chyba jakiś skok bo cały czas przy cycu. Ale bardziej wagowy, bo je i łyka jak nie wiem dziś. Ale ta droga do Katowic dziś mnie przeraża znów bo jeszcze pogoda do dupy.
My na przewijaku mamy tetry lub flanele, a pod pupą zawsze ręcznik papierowy.
Ale mój sika zawsze po uwolnieniu z pieluszki więc jeszcze jedna tetra jest asekuracyjna. Zresztą u nas przebieranie to rytuał zawsze z masażem brzuszka więc jeszcze Piotruś lubi bąki puszczać i kupkę na przewijaku, a czasem gigant kupę. Więc u nas bardzo brudno bywa.
Ja już się śmieję, że idziemy do kuwety, a nie na przewijakGosiak, Sue, Fedra, megg lubią tę wiadomość