Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam taki problem... Od 3 tyg jest u mńie tesciowa z pomoca przy makej a raczej wiecej gotuje posorzata i ew zajmie mala gdy ja na zakupy albo odciagam.. I teraz tak.. Mala wczesniej u mnie nigdy nievolajala wrecz na poczatku jedyny placz to u tesciowej na rekach wiec ona szukala slosobu by ja uspokoic ja jej pomazywalam jak ma robic a ona ze u niej to nie dziala i zaczela robic z mala przysiady i inne cyrki ktore zaczely dzialac i teraz od ok tygodnia ja miewam prob,em by mala uspokoic ... A ona ja bierze i swoimi cyrkami uspokaja
mam wiec obawe ze sie teraz mala przyzwyczaila do takiego sposobu a ja nie bede robic przysiadow przeciez jak zostane sama z mala bo ki sie jeszcze rana po cc rozlezie into dopiero bedzie cyrk... Czy to mozliwe by mala sie przyzwyczaila do innego sposobu uspokajania?? Jestem juz cala w nerwach bo mieszkanie z tesciowa doprowadza mnie juz do furrii i sluchanie co powinnam czego nie.. Milo ze chciala pomic ale juz mam dosc choc wiem ze mize mi byc ciezko samej z gotowaniem odciaganiem przy malej zwlaszcza ze co chwile mam zastoj
a boje sie teraz konczyc laktacje jak meza nie ma... I jestem w potrzasku
-
nick nieaktualnyBella nie ma takiej opcji, aby rana Ci się rozeszła. Co do sposobów teściowej - masakra. Moja z kolei nauczyła spać Adę na całej poduszce i na twardym nie zaśnie, no cóż...
Lepsze to niż przysiady, może Teściowa chce sobie ładnie wyrzeźbić tyłek?
Chrzcimy "Kuki" 26 kwietnia
Od dwóch dni mamy dzień brudasa, bo Ada śpi np. od 17 do 22, jakoś się jej pory poprzestawiały.
Co najgorsze - już 1/3 ubranek poszła w odstawkę, młoda rośnie jak na drożdżach. Kombinezon na 62cm już jest taki o, w sam raz.
W przyszłym tygodniu szczepienie.
Fedra, AsiaSzw, asia888 lubią tę wiadomość
-
A moje malenstwo pieknie spi juz prawie 2 godz na brzuszku. Pewnie niedlugo sie obudzi bo juz 3 godz bez jedzonka.
Gosiak i dobry ten bobotic? Bo ja zastanawialam sie czy nie kupic ale mam jeszcze ten espumisan i na razie zrezygnowalam. Ty masz go w kapsulkach twist of?
Bella wspolczuje Ci ogromnie i powiem szczerze ze bardzo bardzo bardzo sie ciesze ze mieszkamy sami i nikt sie nie wtraca. Czasem jak tesciowa sie zajmie chlopcami to wystarczy w zupelnosci.
Angelcia ja tez mam w przyszlym tyg pierwsze szczepienie we wtorek. -
nick nieaktualnyWczoraj mielismy szczepienie 5w1 + engerix. mały dostał potężny katar żółty. Ma tak geste gluty że nie jestem w stanie wyciagnać. Dzisiaj byłam u pediatry i dała krople na rozrzedzenie wydzieliny. Mam nadzieję, że na katarze sie skończy! W czewartek kontrola.
Zła jestem na siebie bo w poniedziałek miałam wątpliwości. Cos tam mu bulgotało w nosie, może ciut więcej niz zwykle ale nie przeszkadzało mu to ani w jedzeniu, a ni w spaniu. A w nocy zaczęła się masakra bo nie mógł spac na plecach, nie mógł jeść - to samo rano. Tylko chodzenie w pozycji pionowej pomaga lub leżenie na brzuszku.
ehhh pediatra oczywiście że to zbieg okoliczności, ale jestem pewna że szczepionka dodatkowo go osłabiła i katar sie rozkręcił mocniej.
Jeszcze dzisiaj sie dowiedziałam, że mama trafiła do szpitala z bardzi niskim tetnem ok.40 - jestem załamana.
Mam straszne wahania nastrojów przez to wszytsko- wiem że zamęczam tym najbliższych...Groszek lubi tę wiadomość
-
Bella, masakra z tym uspokajaniem... Ja bym chyba jak najszybciej przestała uskuteczniać te huśtawki, bo potem będzie Ci bardzo trudno ją odzwyczaić.
Kuba dziś mega niespokojny. Wcale nie chce spać
A co do Bobotic to u nas kompletna klapa. Wcale nie pomaga.
Mieliśmy mieć wizytę u pediatry i kurna poszliśmy dziś na 10.15 a okazało się że wizyta była wczoraj !!!! Już ze zmęczenia rozum tracę... Ach
Mąż ma pójść wieczorem chociaż po receptę na mleko i będzie pytał, czy mozemy podawać Sab Simplex. Póki co widzę poprawę po Debridat.
Czy któraś z Was używa Sab Simplex? -
Dzień dobry
Byłam dziś na kontroli u gina. Wszystko ok, generalnie podwozie jak przed porodem. Gin mnie dwa razy pytał czy naprawdę rodziłam naturalnie.
Mam się zgłosić jak zacznę miesiączkować. Zrobiłam też badania krwi, wszystko cacy
Sex ok, ćwiczenia ok
Więc dziś, jak mały zaśnie, zaczynam. Myślę, że zacznę delikatnie, od skalpela Chodakowskiej.
15 maja biegnę w biegu charytatywnym 5 km, więc muszę budować formę.
Mały miał atak kolki, płakał tak strasznie. Dałam mu jeść i teraz śpi. Nie wiem czy był głodny i tak krzyczał czy go brzuszek bolał. W sumie obudził się z krzykiem, więc to raczej nie głód.
Opróżnił dwie piersi i teraz śpi.
Całe przedpołudnie padało, a teraz wyszło słońce. Niestety na spacer już za późno
Jutro mamy o 13 wizytę u pediatry w Medicover, chce skierowanie na usg bioderek, bo przez nfz to termin na maj.
02.04 mamy szczepienie.. Już się boję, bo jak on tak dziś płakał, to prawie z nim się poryczałam.
dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sluchajcie scisnelam sobie dzis piersi zeby zobaczyc czy jest mleko bo byly takie miekkie. I najpierw zamiast z sutka to polecialo takie biale jakby mleko z tej otoczki obok sutka. Z drugiej piersi to samo. Czy ktoras tak ma lub miala? Czy to cos dziwnego? Bo mnie to zdziwilo.
-
Ja uzywam san simplex i bardzo pomaga. W nocy daje przed kazdum karmieniem a w dzien z raz tylko.
Jeszcze mam jedna buteleczke w zapasie.
Moj dzis super! Pospal 2h w dzien. Nigdy tyle w dzien nie spal. Teraz je. Aga ile wazu Kubus??Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 15:48
-
dorocia2324 wrote:Sluchajcie scisnelam sobie dzis piersi zeby zobaczyc czy jest mleko bo byly takie miekkie. I najpierw zamiast z sutka to polecialo takie biale jakby mleko z tej otoczki obok sutka. Z drugiej piersi to samo. Czy ktoras tak ma lub miala? Czy to cos dziwnego? Bo mnie to zdziwilo.
Dorocia, ja tak mam w prawej piersiPołożna mówiła mi, że to nic dziwnego i niektóre kobiety tak mają
-
Dzieki za odpowiedz. Uspokoilam sie bo juz myslalam ze cos sie dzieje
Sue super, ze takie dobre wiesci od gina. No i fajnie, ze bierzesz udzial w biegu charytatywnym. Przetrwacie szczepienie i bedzie dobrze.
No u mnie tez sloneczko teraz wyszlo a na spacer niestety za pozno, trzeba sie kisic w domu -
Sue no a co ztym ze niby ta szyjka na wierzchu?? Ciekawe jak u mnie.. Ide 9 kwietnia.
A macie jeszcze jakby ten "zapach" odchodow poporodowych??
Moje dziecko dojadlo i bardzo sie nie wybudzilo. Matko ale super jak dziecko pospi 3 h!!! Gdyby tak bylo codziennie!!!
-
Hej
Sylwia, przepraszam...nie chciałam polubic- przewijalam tylko na telefonie i kliknelam niechcący
U nas od kilku dni raczki i raczki
Nie wiem co się stało. W nocy spi sam, a w dzień na rękachnie wiem co to się stało
ehhh
Jak tylko go poloze nawet do naszego lozka to jest kupa krzyku...
Ślini sie i wypluwa smoczek- to mnie zastanawia
Ja na przewijak zakładam podklady...
Katarku nie mamy, jest Gabrysio zdrowy
Ale ma naczyniaka na pleckach, po porodzie go nie bylo widac, teraz wydaje sie ze rośnieehh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:35
-
Dorocia my mieszkamy sami w gdyni a tesciowa na poludniu pl ... Przyjechala pomoc
czuje sie jak niewdziecznica juz... Zwracalam jej milion razy uwage o uspokajaie moimi soosobami a ona ze iona tak nie umie no ale moze " ja wole by malau niej plakala" wiec sie wkurzylam i zapytalam czy ma mnie za wyrodna matke ze takmysli ze wole by mala plakala
wczoraj poszlo juz troche slabych slow... Powiedziala wiec ze juz te pare dni chyba wytrzymam jej spisoby a potem sobie swoje zastosuje to myslalam ze piany dostane... Nie chce by mala plakala i generalnie powiedzialam jej wiec nie bedzie sie mala zajmowac ew gdy ja nie moge... To prosila bym jej tego nie eobila.. No ale trudno teraz musze od nowa sobie wlasne dziecko ukladac... Zreszta ciagle mamy spiny... Np dzis pojechalam do gina i ona poszla na spacer .. Widzialam ze w sopocie pada i dzwonie do niej ze ma wracac ro mi sie w dyskusje wdala ze dopiero wyszla ze jeszcze u nich nie pada ze ubrala mala i bedzie musiala rozbierac itd itp wiec sie wkurzylam i powiedzialam ze ma wracac a nie czekac na ulewwe bo mi dziecko zaziebi a jak wrocilam to drugi opieprz dostala bo juz powiedzialam jej ze jest w moim domu gdzie sa moje zasady i ma nie byc dyskusji... Ja mowie ona robi bez dyskusji i zadnego dodatkowego zdania.. Zabrzmialo to nieprzyjemnie ale juz wychodzez siebie... Zebym we wlasnym kurna domu musiala z kims dyskutowac poza moim mezem n temat tego co robic a co nie... Wrrrr