X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka polubilam na chrumkanie;) nie za pogode:))
    Asia a jak u was z katarem? Ja mu odciagam. W dzien jest chyba lepiej ale najgorzej nad ranem!! No i boje sie zapalenia oskrzeli

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, nie wiem kiedy wychodzimy :( Dopiero wczoraj malemu kaszel zmienil sie na wilgotny. Ciagle go sporo odśluzowują.

Jedzenie w miare. Musze sobie kupować na stołówce, bo mam tu nie karmią :/ Obiad za 7-10 zl wiec nie ma dramatu. Dodatkowo place "za lóżko" 15 zl za dobę.

Tymcio robi codziennie kupy od ok. 4 rano do ok. 7. Steka jak szalony, pomagają masaże, ale bąbel nie placze tylko dzielnie walczy :)

A u mnie chyba nawal mleczny! Juz nie ogarniam. Albo znowu Malo je albo mam ten nawał :/ Dobrze ze wzięłam do szpitala laktator...

• bella84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mi tez w staniku triumph wyszedl drut grr i to w takim co mial moze 3 tyg !!

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi a sami jestescie na sali, prawda? Co tam robic? Masz jakoes zabawki dla malego?;)) czyli jak go przyjeli to jaki byl kaszel ? Jak teraz jest wilgotny??

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny? A co myslicie zeby na prywanym watku robic posty tematyczne z leczenia? Czasem warto cos odnalezc a na ogolnym to ginie. Mozna np zrobic tez chustowanie- tam wrzucac linki filmikow jak wiazac i no chusty ktore macie. Co wy na to?

Gosiak, derii84, Stokrota :), Katiś, Lara 82, AsiaSzw, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł! Bedzie łatwo znaleźć to co nas interesuje i nie zginie wsród reszty postow

derii84, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, świetny pomysł, jestem za!
    My już w domku, wstawiłam tonę prania z wyjazdu, leżymy i się karmimy :)

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, super pomysł!!

Tomek nic nie spał dzis prawie!! Spał godzinę przed południem i godzinę po spacerze. Teraz miauczy, bo jest zmęczony, a ja juz zgłupiałam i nie wiem czy on jest głodny czy co...

• Laurka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak ja sie ciesze, ze nie slysze zadnych komentarzy o kp ani porad ani uwag ani w ogole niczego, bo by mnie na miejscu strzelilo. Nie wiem skad sie biora tacy ludzie i co maja zamiast mozgu. "Za chude" mleko? Mleko matki jest takie jakie ma byc - to nie lodowka w supermarkecie, gdzie mozna kupic wode zabarwiona na bialo 0,5% :O

A tu o mleku w ogole http://dziecisawazne.pl/10-powodow-dlaczego-nie-warto-pic-mleka/
    Ja pamietam, ze ja jako male dziecko sniadan na mleku odmawialam. Chcialam "dorosle" jedzenie. Jak taki typowy ssak, ktory odstawiony od piersi juz nie potrzebuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 17:58

Sue, asia888 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ciekawa propozycja, no i dobrze, że z Mackiem nie jest źle :-)

Ja tez tracilam wiarę w siebie i w moje kp, ale mąż mną wstrząsnął, powiedział, że mam się nie przejmować, bo on widzi jak walczę i się stara. Skoro w pewnych momentach Olaf płacze, bo głodny, a ja już nie mam mleka, tzn miękkie piersi i Mały ma nerwy gdy ciągnie, trzeba podać mm, żeby dziecko nie było głodne, a ja nie była zestresowana sytuacją.

Zamówiłam Dzisiaj fameltiker na allegro 3 opak z przesyłką za 58zl :-) po Świętach powinnam mieć i sprawdzę czy rozbuja nam to czy jednak nie

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę naszych suwaczkow, nie wiem czy to problem u mnie czy z forum??

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widze tylko swój suwaczek...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie...swojego też już nie widze...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie widzę suwaków.
    Zachustowałam swoje pogodne dziecko i tak zaczęło płakać, że szok. Nic nie pomogło - bujanie, śpiewanie, okap, suszarka. Odwiązałam - spokój - śpi na rękach... czy jest szansa, że to jeszcze polubi?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Mala mi a sami jestescie na sali, prawda? Co tam robic? Masz jakoes zabawki dla malego?;)) czyli jak go przyjeli to jaki byl kaszel ? Jak teraz jest wilgotny??

Mamy sale dwuosobowa. Do dziś byl z nami taki chłopiec 21-miesięczny tez z zapaleniem pluc. Dzis wyszedł, wiec jestesmy sami do jutra na pewno. A jutro pewnie zrobia jakies roszady aby zwolnic miejsce, ale nam nie dać nikogo nowego, żeby Tymka nie zarazić.
    Co robic? Ja czytam książkę, czytam forum :), rozwiązuje sudoku, jem - jak maly je lub spi. Jak nie śpi to z nim gadam, bawię sie, nosze, ćwiczymy leżenie na brzuszku. Zabawek nie mam, jeszcze nie potrzebujemy. Tymcio ma sporo drzemek w ciagu dnia, śpi cala noc.
    Kaszel do przedwczoraj byl rzadko i taki jakby odkrztuszal np.sline. Wczoraj zaczął sie taki kaszel jak przy chorobie a dzis jest lekko schodzacy.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, mam do odsprzedania bluzę do karmienia - cycki mi się nie mieszczą niestety - nówka, raz przymierzona, może któras z Was by chciała? Rozmiar L Biust: 51-55cm
    długość: 71cm
    długość rękaw mierzony od pachy: 46cm
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/30/bluza.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 18:19

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spi juz 3h i nie mogę go obudzić. Czas na karmienie i kąpiel a ten spi w najlepsze.... Chyba ta pogoda go tak zmęczyła :) i ja sie kimnelam w tm czasie :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec przygod z pepkiem!!;) uff

Gosiak, mala_mi1982, Sue, Pia Gizela, ash, LadyDi, Fedra, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam doła :( Poklocilam sie z M, jedno dziecko chore i konca choroby nie widac, drugie dziecko daleko a ja tesknie strasznie, boli mnie pierś, jestem miesiac po porodzie i znowu plamie zywa krwią, poplakalam sie, kurwa (sorry). Palic mi sie chce.

• Topola Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Przez chwilę mnie tu nie było. Tak sobie na luzie odpoczywałam. Nie nadążam czytać, a szkoda bo na pewno coś przydatnego mi umknie :)

W poprzedni weekend byliśmy u rodzinki w odwiedzinach. Stresowałam się tym wyjazdem, alejestem dumna z mojego synka bo wszystko zniósł dzielnie, z uśmiechem na ustach. Jest bardzo mądry :)

Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 2668 2669 2670 2671 2672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ