X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzielny Tymus!

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg to mnie uspokoiłaś z tymi glutami. Fakt, że dziś rano mi ulał bo nad ranem spaliśmy razem i matce się nie chciało dziecka odbić po jedzeniu.

Dzięki za podpowiedzi co mogę wziąć.

Megg z tym trzymaniem główki, no stress.
    Powiem Ci, że to z każdym dniem jest inaczej, a różnice w tym co dziecko potrafi dziś i jutro to czasem 360 stopni, także da radę może już nie długo :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj trzyma prosto glowke jak lezy na brzuszku ale na boki tez trzyma zalezy kiedy. Ale spokojnie to normalne.

Mojego dzisiaj meczy brzuszek i kupka :/ No i tez ma dzien na raczkach, moze to ta pogoda?

Kciuki za Tymusia. Zeby szybko przeszlo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 10:44

megg, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasze dzieci to chyba meteopaci. Moj wczoraj cały dzień bez dzemki. Wieczorem kolkowy płacz z 1,5 godz, a potem spać i noc supec zaczynał się wiercić cyc w buzkę i tak 2 razy. i do rana, a teraz miał juz 2 dzemki po godzinie. No ale też widze ze kupa nie chce wyjsc, więc idziemy cwiczyc.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej :) Matko jedyna jaka okropna pogoda!!! Zimnoooo !!! i śnieg pada a było już tak pięknie. WIOOOOSNO wracaj :)

Dziewczyny podczytuje kwietniówki kurcze jakie emocje jak rodzą się dzieciaczki nie dawno my tak przeżywałyśmy a tu już każda z nas ma przy sobie swoje szczęście :)))

My już chyba mamy wyrobiony rytm Misiu zasypia o 20 pierwsze karmienie mamy o 2 później 5 i 7/8 :) wstajemy bawimy się po aktywności śpi 3 godzinki i tyle ze spania w dzień ewentualnie jakaś 10 minutowa drzemka :))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalam do neurologa i sie okazalo ze odwolane! Podobno wszysykich powiafomili a u mnie nikt nie odbieral!!! A ja nie mialam w polaczeniach nieodebranych nic. Maz wzial wolne specjalnie. Zla jestem. Teraz dopuero 23 kwietnia idziemy.

Dobrze ze mamy blisko i maly spal.

Rozebralam go i nadal dpi ske jednej nozki nie moglam uwolnic z kombinezoniku;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Doradźcie coś proszę. Zacznę od początku - wczoraj ciągle chodziłam i było mi zimno ale gorączki nie miałam. O 1 w nocy obudziłam się mokra i gorączka 38.2. Brałam ibuprom. Dzisiaj nadal mnie trzepie i mam 37.8, lewa pierś mnie boli okrutnie. A tak prawdę mówiąc to zaczęła mnie boleć kiedy moje dziecko oproznilo ja do końca. To nie zastój. Ale mnie wiem co robić. To Przeziębienie piersi? Co robić?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia janbym brala jednak paracetamol. Zrob cieply prysznic na ta piers i moze onliz kapusta? Jak kto moze Ci ja kupic.

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna dzięki za odpowiedź. Ale mogę karmić dziecko z tej piersi?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze przewialo Ci ta piers. Ja tez polecam ciepla kapiel i kapuste. Jak najbardziej karm z tej piersi.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja tak miałam 2 dni temu. Mi pomógł apap, liście kapusty na pierś, odciąganie mleka i przystawianie dziecka jak najczestsze, no i wygrzanie sie w łóżku. Z tym ze ja miałam najpierw bol piersi potem totalne rozbicie jak na grypę i gorączkę. Ale po jednym dniu leczenia, bylo juz dużo lepiej. Zdrowia życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:10

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos kuponow nie widsc na allegro. Ja jestem taka niesyspana. Maly sie krecil i wiercil nad rwd ranem, chyba nie mogl zrobic kupy bo tak stekal. Wczoraj zjadlam troche czekolady. Wydaje mi sie ze jednak ma znaczenie to co jemy:/ dzis nie zjem i zobaczymy jak bedzie. Dzis kasza gryczana i potrawka z piersi kurczaka ;) a jutro post to nie wiem co zrobie;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie wyspalam bo do pozna wgrywalam zdjecia do wywolania i wybieralam i wybieralam ..
    W nocy wlaczylam odkurzacz bo maly mial spory katar. Ladnie to ciagnie i rano sladu nie ma. Tylko w nocy jeszcze troszke.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was z katarkami? Aa i jeszcze przy tym aspiratorku katarek jest szczoteczka wiec to tez plus bo mozna ladnie wyczyscic;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tj dziewczyny mowia karm z tej piersi wrecz zaczynaj karmienie od niej.. Przed karmieniem cieply oklad po karmieniu rozbite liscie kapusty:) i paracetamol;)
    Lara na katar napar z rumianku do inhalowania i woda morska w spray i masc majerankowa :) ja tez mam znowu wirusa tym razem gardlo suada ale daje rade wit c tantum verde w sprayu i prenalen tabsy a zaraz skocze po syrop do tego napar z lipy szalwia do plukania gardla wapno do picia i duuuzo duzo wody :)
    Groszku koncze kp poniewaz mam mega mega malo pokarmu i do tego mala mi nie sciaga i co chwile mam zastoj i bol i guzki i wiecznie w kapuscie laze :) wiec to bez sensu bo takie karmienie to 30 min cyc potem butla potem odciagam 30 min... Mizna sue zaje&€@ :pte walke o kp niestety przegralam :) czas sie poddac nWet juz ginowie polozne i doradcy laktacyjni mkwia ze to sensu nie ma :) gdybym nie miala zastojow ciaglych to moglabym tak karmic wle z zastojami to proszenie sie w koncu o zapalenie piersi :) wiec eole odpuscic :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co dzis na obiad. Moj P dzis z tesciowa kupuje sobie chinskie ( tesciowa przyjezdza dzis na noc bo jutro mamy sprawy do zalatwienia i zakupy). Jejku jak ja bym zjadla cos od chinczyka ale mlody by tego chyba nie zniosl. Wczoraj zjadlam 4 kostki ptasiego mleczka z biala czekolada i nie wiem moze po tym bardziej niespokojny.

Bella pewnie nie ma co na sile walczyc z kp jak masz takie problemy. Nie wazne jak sie karmi maluszka. Jak mama bedzie szczesliwa to i maluch bedzie zadowolony.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Bella miałam z kp to samo,w 2 tygodniu po porodzie otarlam sie o zapalenie i męczyłam sie z laktatirem bo jeszcze popękane miałam brodawki ciągle,nie wiem jak mi sie udało,albo teraz nawet dość jest tego mleka choć dokarmiać musze dalej bo Mieszko żarłoczny a ja mam za słaby organizm żeby karmic co 1 godzine ..
    u nas wlasnie wali śniegiem :/
    Maly juz tak mocno trzyma głowę,że potrafi kilka minut tak sie rozglądać jak sie Go trzyma na ramieniu i już od 3 dni uśmiecha sie na nasz widok,ale tylko w nocy,albo jak ma goly tylek:D
    juz nawet coś gugac zaczyna i wola żeby na Niego patrzeć :) jest chyba ze 2 tygodnie do przodu z tym wszystkim :-o uwielbiam Go :)
    klopoty brzuszkowe mamy codziennie o 6/7 rano bo w nocy Bąbel bekać nie chce wcale :/

moja torba poporodowa dalej jest na brzuchu i rozstępy brzydkie takie..ale Mąż już mi spokoju nie daje i nudzić zaczyna wiec Mu nie przeszkadza:)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadło mnie przemęczenie maksymalne.
    Z tą pogodą coś musi być. Wczoraj mały był na "nie". Wszystko mu nie pasowało. Z bólem serca zostawiłam go z teściami jak szliśmy na nauki. Trwały godzinę! A ja i tak niewiele wiem z tego, bo myślami byłam w domu :)
    Ale w nocy przespał od 22 do 3! Potem do 9.30 nic nie spał i od 9.30 1,5 h spania. Ja posprzątałam co nieco, zjadłam :)

Katarku nie ma, ale charczy, chyba faktycznie mu się tylko złuszcza nabłonek śluzówki.

Nam nic nie chrupie.

A główkę różnie trzyma.

U nas biało!

Czy któraś cierpi z powodu nietrzymania moczu?

Nie pamiętam kto, Megg? Rudasku? pytała o zapszki poporodowe. U mnie czasem jeszcze się zdarza:/ Oczywiście zapomniałam podpytać ginkę :/

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleć można z tymi cyckami! Najpierw nawal i ściąganie laktatorem i wylewanie tyle mleka (nie mam tu ani warunkow ani glowy na przechowywanie)no i w końcu zapalenie piersi! A teraz resztki w piersiach, młody glodny. Ehh. Nie dogodzisz...

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do teściów to moi nawet spoko,choć nie umieją zrozumieć,ze nie mozemy di nich ciagle chodzić a nawet jak sie da to nie mogę określić o ktorej godzinie no i nie na pól dnia, tesciowa tez nie kuma ze karmie i nie moge wszystkiego jeść bo ona synów karmiła mm w sumie z tego co wiem bez powodu typu ból czy inne rzeczy jak u nas.
    troche też nie ogarniają opieki nad Nim,nawet trzymać nie bardzo umieją no ale ostatni raz na rękach mieli dziecko 26 lat temu więc mają wytłumaczenie..

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
‹‹ 2683 2684 2685 2686 2687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ