Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do pieluszek mam identyczne zdanie jak Januszkowa.
Miesiączki u mnie brak i się nie spodziewam. (nie chciałabym na razie, wysoki poziom prolaktyny to brak miesiączki ale też KP, więc wybieram KP.)
Groszku mojemu nic nie chrupie.Januszkowa lubi tę wiadomość
-
dziewczyny co ja moge na katar przy KP?
Czy mogę wit C w tabl.?
lub rutinoscorbin?
please doradźcie czy któraś brała. Chyba coś się u mnie zaczyna, a najlepsze że nie wiem skąd. Bo nigdzie nie chodzę i z nikim się nie widuję praktycznie, a na spacery do lasu nie do ludzi.
Chyba, ze ten nasz wyjazd we worek.
Młodemu wyciągnęłam wczoraj2x białe gluty to chyba ok?
i nic mu nie leci. -
To ciekawe co się u nas dzieje
masakra
Lara, smialo możesz Wit.C i rutiniscorbin, Prenalen syrop i tabletki na bol gardła... Naturalne sposoby leczenia jak najbardziej.
Ja jeszcze bralam czosnek w kapsulkach z witamina D.Lara 82 lubi tę wiadomość
-
My dzis na szczepienie i mialam nosa zeby meza rana do przychodni wyslac, chce podac 5w1, energix i rota, polozna mowila ze maja wszystkie szczepionl i nie trzeba swoich, maz poszedl zapytac czy napewno sa i sie okazalo ze nie ma energixa i chcieli nam 6w1 wcirnac bo podobno energ od lat nikt nie szczepi, absurd!!! Maz zrobil awanture, obdzwoniki hurtownie i yamowili nam mwie dawki na nast szczepienie juz, mam nadzieje ze dowiaya na czas i murze obejzec fiolki jakie podadza malej zeby nic nie podmienili. Wscieklam sie z rana rtrasznie
A ps ktos podawal taki zestaw szczepionek?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Groszku nie denerwuj sie, a Ty ałbo maz nie macie tak? czesto dzieci dziedzicza po rodzicach rozne cechy np hipermobilnosc stawow, krzywe kolanka itp tak mowil p. Zawitkowski jak bylam na warsztatach mama wie, a to bardzo dobry specjalista rehabilitacji dzieci, mnie uspokoil tez bo mała preferuje glowke na prawa str i tez myslalam ze ma asymetrie ulozeniowa, poczytaj jego publikacje w necie- polecam tez ksiazke z plyta dvd, ja jestem w trakcie lektury"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
masz racje.... hipermobilnosc- coss w tym moze byc!
dzieki marcela. Mnie tez czesto chrupieod dawna, jak pamietam...
ja tez np. w kazdej chwili moge bez cwiczen zalozyc noge na głowe i bez rozgrzewki "kwiata lotou" i jeszcze inne cudawianki
zauwazylam tez ze dziecko me, odwraca dłonie w dziwny sposob, nie trzyma ich wzdluz ciala, tylko ta dłoń jest odwrcona czesto w strone plecow
cos na zasadzie Freda Flinstona
moze glupie porownanie, ale wlasnie tak trzyma rece
http://www.ewa.bicom.pl/disney/lf_fl.htm -
hej hej:)
Groszku mojemu Stasiowi tez chrupie, najczesciej to sysze w dłoniach:)
Groszku...jeśli chodzi o odwrócone dłonie to moj Maly tez tak robi, zazwyczaj jak jest na brzuszkutakże to chyba nic złego:)
Nasze dzieci to bliźniaki na odleglośćhahahah
Co do pampersów trzeba wypróbować, ja mialam pampersy nie siadły mi w ogole, smierdziały chemią, bleeeeeeee...potem babydreamy tez do d....a dady sa fajne i Stas też sie w nich czuje oki. Czuć troszke moczem to fakt ale w kazdej czułam, wiec nie wiem czy to wada dady:)
Ja nie mam @ i mam nadzieje, ze jeszcze dlugo nie bede mieć..moja kolezanka karmiła długo piersia tzn jeszcze karmi, córa ma 18 mcy..i dostała @ po 11 mcach karmienia..mam nadzieje, ze bede miec tak samo
a Gin mi ostatnio powiedział na moj tekst ze bedziemy sie starać o rodzenstwo ze oki, ale przez 6 mcy jajniki nie pracują wiec nie mam sie czego spodziewać. Oczywiscie z mojej strony to zart , na pewno nie chce kolejnego dziecka już...ale czy ro ze nie pracują jajniki tzn ze nie dojdzie do zapłodnienia...na pewno nie! jakoś nie wierze w te czarya przyznam ze byloby milo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:38
-
Maly wczoraj od 18 do 22.30 spal, pozniej do 1.30 marudzenie, placz, masaz brzuszka, noszenie i bujanie. O 1.30 dostal espumisan i na karmieniu usnelismy. Karmienie 5.30 i 7.00. Po 8 obudzil sie i starszy i mlodszy i juz wstalismy. O 9 zjadl i teraz tylko raczki. No coz sprzatanie poczeka.
Ja przy pierwszyn synku uzywalam dady i bylam zadowolona. Teraz tez na poczatku mielismy dady ale malemu dupka sie odparzala i mialam wrazenie ze to od nich. Zmienilam na babydream i bylo ok. Tylko kurcze mam wrazenie ze malemu nozki za bardzo obciskaja bo ma odciski jak zmienial pieluszke. A uzywamy roz. 3 sa ciutke za duze i nadal odciski, dziwne troche.
Co do plodnosci przy kp to indywidualna sprawa, niektore kobiety szybko zachodza. Jak ktos nie chce dzidzi kolejnej to lepiej uwazac. -
tez szczepilam 5w1
Groszku mojemy w biodrach chrupie jak robie cwiczenia od ortopedy
kupilam dady to pudelko w biedrze rozm juz 3:)
Lara moj tez ma biale glutki
dostalam schizy, wodniste kupki przy kp sa normalne tak? bo nie wiem czy sie nakrecam
moj jakis dzis bardzo senny , rano zawsze rozrabial a teraz spi i spi, moze pogoda...
super pomysl na tamtym forum watki oddzielne:)
w sobote odwiedzili nas znajomi z 6mc synkiem i nas poinformowali ze znow spodziewaja sie dziecka! juz 3 mc, a dziewczyna jest po cc i lekarz mowil ze 3 mc w zasadzie rana sie zrasta i ze bedzie ok
-
Kiedys byla na forum dyskusja o specyfikach na niegojace sie odparzenia. Nie wiem czy o tym pisalyscie, ale w szpitalu sie dowiedziałam ze najlepszy jest właśnie tormentiol, ale taki specjalny dla dzieci. Nazywa sie Tormentol czy jakos tak. Dzis idę kupic.
-
Moja corcia tez glowe na boki trzyma, na tym etapie to normalne;) moja tez dzis senna, wstala o 5.40 na karmienie i poszla dalej spac do 8.30. Teraz tez ciagle ziewa i jakas placzliwa i ciagle na raczki nawet lozka nie zascielilam i do wc nie mam jak, chyba mamy drugi skok
megg lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Wczoraj na wieczornym obchodzie byla u nas pani ordynator z 3 studentami\stazystami i mowila ze Tymus to rzadki przypadek takiego zapalenia płuc u takiego małego dziecka
i można sie na nim dużo nauczyć. Wyobraźcie sobie maleńkie plecki dziecka osluchiwane przez 4 stetoskopy
. Potem ich przepytywala co tam słyszeli
A słyszeli niestety mnóstwo charczen, rzerzen, świstów czy jak to się tam nazywa po medycznemu
A dzis dostajemy sale jedynkeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 10:31