Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, można ibuprom. W szpitalu dawali i mówili, że można. Potem też trochę szukałam, było info, że wchłania się w bardzo minimalnym stopniu i że jak się chce to można wziąć po karmieniu zaraz, żeby do następnego karmienia było 2h.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek mam identyczne zdanie jak Januszkowa.

Miesiączki u mnie brak i się nie spodziewam. (nie chciałabym na razie, wysoki poziom prolaktyny to brak miesiączki ale też KP, więc wybieram KP.)

Groszku mojemu nic nie chrupie.

Januszkowa lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecisawazne.pl/na-temat-karmienia-piersia-czerpcie-wiedze-z-dobrych-zrodel-a-nie-publikacji-producentow-mleka-modyfikowanego-rozmowa-z-katarzyna-asztabska/

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, u nas też nic nie chrupie,

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unas nie chrupie

Mala mi duzo zdrowka dla was eh biedulki pewnie ten chlopiec was gorzej zarazil co za idioci w tym szpitalu zeb chorego chlopca klasc na sale z takim maluszkiem ! :/

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co ja moge na katar przy KP?
    Czy mogę wit C w tabl.?
    lub rutinoscorbin?

please doradźcie czy któraś brała. Chyba coś się u mnie zaczyna, a najlepsze że nie wiem skąd. Bo nigdzie nie chodzę i z nikim się nie widuję praktycznie, a na spacery do lasu nie do ludzi. :-(
    Chyba, ze ten nasz wyjazd we worek.
    Młodemu wyciągnęłam wczoraj2x białe gluty to chyba ok?
    i nic mu nie leci.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe co się u nas dzieje :( masakra :(

Lara, smialo możesz Wit.C i rutiniscorbin, Prenalen syrop i tabletki na bol gardła... Naturalne sposoby leczenia jak najbardziej.
    Ja jeszcze bralam czosnek w kapsulkach z witamina D.

relge6yd309xm1zq.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis na szczepienie i mialam nosa zeby meza rana do przychodni wyslac, chce podac 5w1, energix i rota, polozna mowila ze maja wszystkie szczepionl i nie trzeba swoich, maz poszedl zapytac czy napewno sa i sie okazalo ze nie ma energixa i chcieli nam 6w1 wcirnac bo podobno energ od lat nikt nie szczepi, absurd!!! Maz zrobil awanture, obdzwoniki hurtownie i yamowili nam mwie dawki na nast szczepienie juz, mam nadzieje ze dowiaya na czas i murze obejzec fiolki jakie podadza malej zeby nic nie podmienili. Wscieklam sie z rana rtrasznie
    A ps ktos podawal taki zestaw szczepionek?

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara biale i przezroczyste sa ok :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nie denerwuj sie, a Ty ałbo maz nie macie tak? czesto dzieci dziedzicza po rodzicach rozne cechy np hipermobilnosc stawow, krzywe kolanka itp tak mowil p. Zawitkowski jak bylam na warsztatach mama wie, a to bardzo dobry specjalista rehabilitacji dzieci, mnie uspokoil tez bo mała preferuje glowke na prawa str i tez myslalam ze ma asymetrie ulozeniowa, poczytaj jego publikacje w necie- polecam tez ksiazke z plyta dvd, ja jestem w trakcie lektury

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje.... hipermobilnosc- coss w tym moze byc!
    dzieki marcela. Mnie tez czesto chrupie :D od dawna, jak pamietam...
    ja tez np. w kazdej chwili moge bez cwiczen zalozyc noge na głowe i bez rozgrzewki "kwiata lotou" i jeszcze inne cudawianki ;-)

zauwazylam tez ze dziecko me, odwraca dłonie w dziwny sposob, nie trzyma ich wzdluz ciala, tylko ta dłoń jest odwrcona czesto w strone plecow

cos na zasadzie Freda Flinstona
    moze glupie porownanie, ale wlasnie tak trzyma rece

http://www.ewa.bicom.pl/disney/lf_fl.htm

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara tez jest prenalen do nosa. Sol morska tez mozesz :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    Groszku mojemu Stasiowi tez chrupie, najczesciej to sysze w dłoniach:)
    Groszku...jeśli chodzi o odwrócone dłonie to moj Maly tez tak robi, zazwyczaj jak jest na brzuszku :) także to chyba nic złego:)
    Nasze dzieci to bliźniaki na odleglość :) hahahah

Co do pampersów trzeba wypróbować, ja mialam pampersy nie siadły mi w ogole, smierdziały chemią, bleeeeeeee...potem babydreamy tez do d....a dady sa fajne i Stas też sie w nich czuje oki. Czuć troszke moczem to fakt ale w kazdej czułam, wiec nie wiem czy to wada dady:)

Ja nie mam @ i mam nadzieje, ze jeszcze dlugo nie bede mieć..moja kolezanka karmiła długo piersia tzn jeszcze karmi, córa ma 18 mcy..i dostała @ po 11 mcach karmienia..mam nadzieje, ze bede miec tak samo :)
    a Gin mi ostatnio powiedział na moj tekst ze bedziemy sie starać o rodzenstwo ze oki, ale przez 6 mcy jajniki nie pracują wiec nie mam sie czego spodziewać. Oczywiscie z mojej strony to zart , na pewno nie chce kolejnego dziecka już...ale czy ro ze nie pracują jajniki tzn ze nie dojdzie do zapłodnienia...na pewno nie! jakoś nie wierze w te czary :) a przyznam ze byloby milo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:38

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaa skończyliśmy dziś 2 mce:)

Gosiak, dorocia2324, megg, Lara 82, mala_mi1982, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly wczoraj od 18 do 22.30 spal, pozniej do 1.30 marudzenie, placz, masaz brzuszka, noszenie i bujanie. O 1.30 dostal espumisan i na karmieniu usnelismy. Karmienie 5.30 i 7.00. Po 8 obudzil sie i starszy i mlodszy i juz wstalismy. O 9 zjadl i teraz tylko raczki. No coz sprzatanie poczeka.

Ja przy pierwszyn synku uzywalam dady i bylam zadowolona. Teraz tez na poczatku mielismy dady ale malemu dupka sie odparzala i mialam wrazenie ze to od nich. Zmienilam na babydream i bylo ok. Tylko kurcze mam wrazenie ze malemu nozki za bardzo obciskaja bo ma odciski jak zmienial pieluszke. A uzywamy roz. 3 sa ciutke za duze i nadal odciski, dziwne troche.

Co do plodnosci przy kp to indywidualna sprawa, niektore kobiety szybko zachodza. Jak ktos nie chce dzidzi kolejnej to lepiej uwazac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez szczepilam 5w1
    Groszku mojemy w biodrach chrupie jak robie cwiczenia od ortopedy
    kupilam dady to pudelko w biedrze rozm juz 3:)
    Lara moj tez ma biale glutki

dostalam schizy, wodniste kupki przy kp sa normalne tak? bo nie wiem czy sie nakrecam
    moj jakis dzis bardzo senny , rano zawsze rozrabial a teraz spi i spi, moze pogoda...

super pomysl na tamtym forum watki oddzielne:)

w sobote odwiedzili nas znajomi z 6mc synkiem i nas poinformowali ze znow spodziewaja sie dziecka! juz 3 mc, a dziewczyna jest po cc i lekarz mowil ze 3 mc w zasadzie rana sie zrasta i ze bedzie ok

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha moj synek nie za bardzo chce trzymac glowke "na wprost" , jakby jej nie utrzymywal tak
    tylko boki
    jak jest u was?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys byla na forum dyskusja o specyfikach na niegojace sie odparzenia. Nie wiem czy o tym pisalyscie, ale w szpitalu sie dowiedziałam ze najlepszy jest właśnie tormentiol, ale taki specjalny dla dzieci. Nazywa sie Tormentol czy jakos tak. Dzis idę kupic.

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corcia tez glowe na boki trzyma, na tym etapie to normalne;) moja tez dzis senna, wstala o 5.40 na karmienie i poszla dalej spac do 8.30. Teraz tez ciagle ziewa i jakas placzliwa i ciagle na raczki nawet lozka nie zascielilam i do wc nie mam jak, chyba mamy drugi skok

megg lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na wieczornym obchodzie byla u nas pani ordynator z 3 studentami\stazystami i mowila ze Tymus to rzadki przypadek takiego zapalenia płuc u takiego małego dziecka :( i można sie na nim dużo nauczyć. Wyobraźcie sobie maleńkie plecki dziecka osluchiwane przez 4 stetoskopy ;). Potem ich przepytywala co tam słyszeli :/ A słyszeli niestety mnóstwo charczen, rzerzen, świstów czy jak to się tam nazywa po medycznemu :/

A dzis dostajemy sale jedynke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 10:31

‹‹ 2682 2683 2684 2685 2686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ