Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara a moze sprobuj takie
https://www.madramama.pl/1380-smoczek-suavinex-fusion-wczesniak-rozowy-z-ornamentem.html
cos podobnego... to sa takie malunkie cumelki dla wczesniakow
moj wypluwa ostatnio...na chwile pociumka i wypycha jezykiem.Lara 82 lubi tę wiadomość
-
A po co wy odciagacie resztke mleka z piersi? Przeciez to bedzie sie wiecej produkowac niz maluch zjada.
Ja daje poki ssie. Jak wypluje i przystawie i juz nie chce tzn ze sie najadl. A jak wezme tzn ze jeszcze chce:)
Moj jakis marudny dzis. Bylam teraz 20 min na osiedlu to bardzo dlugo plakal.
I znowu cyc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja karmie z jednej piersi. Chociaz ostatnio czasem zdarza sie, ze zje z jednej, puszcza ja placze i znow chce i znow puszcza i placze, biore do odbicia. Jak sie nie odbije to jeszcze raz przystawiam i jak dalej placze to probuje druga i wtedy zasysa i je. Ale czuje jakbym miala mniej pokarmu, piersi miekkie i mniejsze. Moze sie normuje pokarm, mam nadzieje, ze nie jest go mniej.
Angelcia wspolczuje Ci ciaglego placzu Ady. I Ty sie meczysz i malutka. Mam nadzieje, ze szybko jej sie to unormuje.
Moj troche marudzi, lubi bliskosc. Ale sporo tez spi w dzien i potrafi dosc dlugo sam sie soba zajac czyli lezec i wpatrywac sie w zabawki lub inne rzeczy. No i dzis mnie rozbroil. Tak pieknie sie do mnie usmiechal i to przez dlugi czas. Na prawde az lzy w oczach ma czlowiek -
Helo
ja mam lovi ale mala woli ciumkac cyca
daje smoka to wypluwa daje cyca to jak magnes sie przysysa
czasem uda mi sie podmienic ale jak sie zjarzy to juz krzywi sie izanosi na placz ze mama ja oszukuje :p
Kurcze 3 tyg temu bylam przeziebiona i dzis znowu mnie cos lapieoby mala nic nie zlapala
U nas od wczoraj zlote dziecko...marudzi tylko gdy glodna
a tak to jest super no i nawet daje sie czyms zajac
Jest po kolejnym skoku bo i banki puszcze slini raczki macha jak dzika raczkami i nozkami widzi swiatelka i wodzi wzrokiem za nimi i chwytac juz umienie mowiac o usmiechach
Fedra lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja karmię z obu piersi z racji tego, że miałam mało pokarmu i się nie najadał. Teraz mam już chyba więcej, ale ciągle mam stres że zjada za malo więc podaję drugą pierś. Ciągnie zawsze, czyli chyba jeszcze głodny. Chciałam spróbować jedną piersią ale się boję.
A jak karmicie jedną to co z tą drugą robicie? Odciagacie czy zostawiacie? Bo ja się boję że się wypełni za mocno i będzie mnie boleć.
Smoczka używamy teraz avent 0-2 miesiące, ale nie za bardzo go lubi. Ssał go na początku ale teraz mu się jakoś przestał podobać.
Zauważyłam dziś w kupce jakby trochę śluzu. Taki galaretowaty glutek jakby? Coś tutaj o tym pisałyście chyba kiedyś. Co to może oznaczać? To niedobrze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:01
-
Ja jak karmie z jednej piersi to nic nie robie z druga, czeka do nastepnego karmienia. Chyba ze zaczyna byc zbyt twarda zaraz po karmieniu z tamtej to odciagam ale zdarzylo sie to moze 3 razy.
Moj robi kupke ze sluzem i polozna widzac ta kupke mowila ze jest w porzadku. -
Ja odciagam tylko wtedy gdy musze zapas zrobic jak gdzies wychodze zeby maz nakarmil butelka, a tak to mala je z jednej i na nastepnym karmieniu z drugiej, wypelnione piersi mam jedynie po nocy bo moja spi po 8-9godz, a w ciagu dnia problemow z twardnieniem nie mam. Juz sie oswoilam z tym ze Laura ma w ciagu dnia aby krotkie drzemki, nigdy nie planuje co bede robic jak mała zasnie i tym sposobem sie nie wkurzam jak nie spi:)
Moja tez juz sie usmiecha do nas, wodzi wzrokiem za zabawkami, chwile zajmie sie sama soba, puszcza banki, jeszcze nie chwyta i sie nie przekreca (czasem jej sie uda z brzucha na plecy ale raczej przypadek)
Kurcze jutro szczepienie... pelna obaw jestem jak zareaguje"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
u mnie dokladnie jak u doroci..czasem nie chce juz piersi z ktorej ssał i nadal placze..przystawie do drugiej i jeszcze kilka minut pije wiec wywnioskowałam ze nie chce mu sie jak juz słabo leci i krzyczy, wiec daje drugą gdzie jest ciśnienie i Maly pije
a teraz wykąpany, najedzony od 20:45 i nie spi..a przed kąpielą zasypiał..ale nie płacze, lezy cały czs we wózku i zajmuje sie sobądorocia2324 lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Bella dlatego ja nie mialam pomocy ani mamy ani tesiowej..
moze mam gorszy obiad albo i nie mam i kurz na polkach ale przynajmniej oddycham spokojnie)
a w sumie to nawet jestem dumna z siebie ze mi nikt nie pomagal i nikt nie bedzie mi wypominal
Ja identycznie) swiete slowa
Rudasek, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Ja karmilam do tej pory z jednej piersi. Ale ostatnio-kryzys laktacyjny. Stymulowalam miedzy karmieniami i czesciejbMisia przystawialam- to... dzis nakarmilam z dwoch bo myslalam ze ma Malo, odbil i ulalo mu sie.. a potem tak mocno
oj nie, bedziemy dalejbz jednej bo on za duzo nie moze... no i te brzuchy tez potem cierpia..
Misio wlasnie po kapieli, zasnal nawet sam, oczywiscie na brzusiu a w tle ida jego baczkico za melodia