Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudasek wrote:oo widzisz...u mnie raz są z mega płaczem i pręzeniem sie a innym razem sa z usmiechem na buzi..to wtedy i ja sie smieje to wtedy Maly jest tak zabawny ze szok! u mnie problemy z brzuszkiem w nocy a wlasciwie nad ranem, tak około 5
praktycznie codziennie..kupki w dzien robi ze 3 a w nocy w ogóle..i własnie sie drze, prezy, ciśnie i nic...masakra..mam nadzieje, ze faktycznie po 3 mcu to ustanie wszystko
-
Moim zdaniem Dady beznadziejne, tak jak Cath koedys pisala czuc zapach moczu od razu, wiem kiedy nasikala nie rozbierajac jej. Sa twarde, sztywniejsze od pampersow. Uzywamy zielonych pampersow i jestem b. Zadowolona.
Dzisiaj pierwszy raz zamontowalam pozytywke z krecacymi sie zwierzaczkami nad lozeczkiem. Natalia zachwycona. Sama wylaczylam to po pol godz. Zeby tak dlugo nie patrzyla do gory. Dzisiajnmialusmy cudowny dzien, bez problemow brzuszkowych, oby tak juz zostalo.
W Swieta mamy chrzciny. Duze na 40 osob. Juz prawie wszystko zapiete na ostatni guzik, co prawda robimy w lokalu, ale trzeba bylo kupic kreacje dla Natalki no i mamusia tata musi sie zadowolic garniakoem z pralni
damy gòrą
Fedra, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko spi juz 4 godz na brzuszku. Mial byc kapany i nic z tego bo jest juz za pozno, a nie wiadomo o ktorej sie obudzi. No i bedzie brudaskiem. Jak sie obudzi to go szybko poprzecieram wacikami z sola fizjologiczna a kapiel bedzie jutro.
Konczy sie Top Chef i ide sie kapac.
Znow wiatrzysko sie rozkreca -
My używamy Dady i pampersy zielone na zmianę rozmiar 3 i właśnie w pampersach wydaje mi sie ze czuje mocz
ale ogólnie z obu jestem zadowolona Tusi nic sie po nich nie dzieje... Wypróbowałam babydreamy jakieś niby premium takie cienkie ale moim zdaniem to porażka... Ale najlepiej wypróbować kilka i wybrać samemu bo widzę ze każde dziecko co innego woli
A pampersy zielone najtaniej wychodzą w lidlu rozmiar 3 to 61 gr za sztukę taniej nie znalazłam
Januszkowa a gdzie kupiłaś kreacje Natalce jakiś namiar lub fotkę mogę prosić bo szukam inspiracji?
No i cieszę sie ze nie było problemów brzuszkowych...
Moja tez lubi karuzele choć najbardziej melodyjki od razu przy nich zasypia, dotego odkryła ostatnio lusterko i sie do niego śmiejemegg, Januszkowa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Gosiak wrote:Ja mam dwa smoczki MAM - jeden 0-2 mies i jeden 0-6 - oba wypluwa notorycznie, czasem jak mam dużo samozaparcia, to udaje się ją na chwilę przekonać. Ale tego próbuję głównie jak zaczyna płakać na spacerze.
Moja tez nie lubi smoczków ale może to i lepiej nie bedzie problemów pózniej z douczaniem, za to uwielbia ssać łapkę małpki pozytywki
2015 Nati
2017 Suzi -
Moj maluszek tez juz zaczal gluzyc
i nieraz zamiast krzyku jest juz takie -uaaaa, takim tonem jakby sie zalil, marudzil, czesto jak sie uspokaja po krzyku to tak robi
wklada raczki i paluszki do buzi, puszcza babelki i slini sie
usmiecha sie
ale nie przekreca sie ani zabawki go kompletnie nie interesuja
wieczorami codziennie zaczelo sie u nas marudzenie, ale i zaczal sypiac w dzien troche
unas lepiej z katarkiemmaly wazy juz 5100 !
Kolejna pediatra polecila szczepionki 5w1, a nie maja profitow z tego bo tu sa one dla wszystkich bezplatne
Fedra, słoneczna 85, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:Czy ktoras z Was ma już miesiaczke? U mnie minelo prawie 7 tyg, w dodatku cesarka i niekarmienie, a @ nie ma...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Moja miała kolki i podawałam espumisam w sumie nadal podaje na wzdęcia a kolki poszły praktycznie w niepamięćSue wrote:Tomek wlasnie kręci kupę, słysze, ze cos mu sie tam w zoladku przewraca, ale ciśnie, stęka. Na szczescie nie płacze przy tym. gdzies czytałam, ze dzieci tak robia (cisną i stękają), bo ćwiczą miesnie brzucha w ten sposob.
Nakarmiłam go, moze mu dac espumisan? Tylko czy trzeba?
Położna mi powiedziała, ze jak sa kolki, to espumisan pomaga jak umarłemu kadzidło:)Sue, megg, asia888 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja cwiczylam m.kegla odkad zauwazylam ze mi cos tam wystaje i ubzduralam sobie ze macica mi wypadla:d na szczescie wszystko ok, ale m.kegla na tym skorzystaly i zamierzam dalej je cwiczyc., my juz po "pierwszym razie" bylo sucho, w trakcie bez bolu ale pobolalo po ale tylko w pozycji stojacej, balam sie ze bedzie gorzej
Ja podaje profilaktycznie biogaie bo mala raz miala atak bolu i myslalam ze mi serce peknie z tego jej placzu wiec wole dmuchac na zimneasia888 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualnyhej!
U nas z katarem chyba lepiej - jutro kontrola.
Kupiłam w zeszłym tyg laktator madela mini electric. Tezmiałam kryzys laktacyjny i musiałam rozkręcic laktację, poza tym później chcę mrozić.
Przed laktatorem karmiłam z obu piersi, jedna do zera. Jak mam laktator to dzisiaj np. tylko z jednej. Ale to też zależy. Mały zjada coraz więcej i bez laktatora obawiam się , że bym nie nadążała produkować.
W poniedziałek mały ważyl 5,5kg !!!!asia888, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej:)
My dzis byliśmy na wizycie u pediatry. Cudowna babeczka, delikatnie go badała, zagadywala, mały był tak zafascynowany, ze leżał kompletnie wyluzowany
Misze go budzić na karmienie, bo wazy 3620, czyli od 2 wizyty patronazowej przytył tylko 700g, ale od piątku 100, wiec złe nie jest. No i my odbijamy od 2900. Na szczescie nie kazała go dokarmiać mm, bo prostu mały przesypia mi jedno nocne karmienie i mam go budzić.
Mamy skierowanie do neurologa, bo cos jej sie nie spodobało napięcie mięśniowe w rączkach, ale to raczej dmuchanie na zimne, bo mały po prostu leżał zrelaksowany - w domu robiłam jak ona i było ok. Zreszta, mały sięga po zabawki, ciagle macha raczkami, wiec mysle, ze bedzie dobrze.
Mamy receptę na inna szczepionkę na DTP, ta bezkomórkowa. Powiedziała, ze lepiej uwazac, skoro jest jakies podejrzenie.
Ale nie straszyła, naprawdę świetna wizyta.
Tomek dzis pogodny bardzo, jutro szczepienie, ciekawe jak to zniesie
No i on w dzien mało spi - jak nie ma spaceru, to ma dwie drzemki po godzinie, jak spacerujemy, to spi dluze. Moze dlatego tak w nocy spi?
Zab mnie boli, moge wziac ibuprom?asia888, Fedra lubią tę wiadomość
-
Właśnie się karmimy pierwszy raz od godz. 19:30 pewnie mój syn odsypia nieprzespany dzień, spał zaledwie 1,5 godziny a tak to jadł niemalże co godzina i trzeba go ciągle nosić, zabawiac chociaż w leżaczku też trochę powiedział ale szybko się nudzi.
U nas dzisiaj mijają 2 miesiace z Karolkiem, czas szybko leci, niedawno była taka kruszyna a teraz go już ledwo noszę bo waży pewnie ponad 5kgasia888, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ja karmię zazwyczaj z jednej piersi ale zdarza się że opróżni jedną i jest niezadowolony, ciągnie sutek i puszcza, kręci się bo chce jeszcze a słabo mu już leci to podaję drugą pierś i pije.
Pieluszki używamy jeszcze 2 bo muszę wykończyć zapasy ale 3 już czekają. Teraz mam zielone pampersy, wcześniej dady i poza tym że dada są grubsze i jakby węższe w brzuszku to nie widzę większej różnicy, zdarza się że jedne i drugie mi przeciekaja i mam wrażenie tak jak fedra że z pampersów czuję mocz przy dadach tego nie czułam.
Jakie macie maty dla dzieci i karuzelki do łóżeczka i czy możecie je polecić, zastanawiam się co kupić bo moje dziecko coraz bardziej interesuje się tym co dookoła widzi i trzeba go czymś zająć. -
Kurcze mimo ze to kp w moim przypadku to udreka bo mleka jak na lekarstwo i zastoj co chwile to czasem mi ciezko na mysl ze juz za tydzien to koncze bo widze jaka mala ma radosc z tego
to niesamowite i ciesze sie ze chociaz w rakim stopniu moglam tego zaznac
oj zazdroszcze dziewczyny Wam tego kp
-
Bella a czemu przerywasz kp? Bo nie doczytalam gdzies wczesniej...
Misio spi od wczoraj od 16. Pobudka na karmienie i kapiel o 19. Potem od 21 spal do 3 I teraz jedzonko znowu
Tez praktycznie nie spi w dzień, jakies krótkie drzemki na bujaczku czy na rękach, ale przy próbie odlozenia do lozka kończą sie fiaskiem i niemal natychmiastowym oburzeniem i płaczem (lęk przed porzuceniem)
Ja nie mam jeszcze @, ale mysle ze to kweestia indywidualna.
Moje jajniki chuba zaczely na nowo pracowac. Strasznie mnie kulo w lewym boku tam na dole...
Czy Waszym dzieciaczkom tez tak chrupią kostki jak je dotykacie- w sensie o. Zmieniacie pozycje czy buerrzecie na ręce? Tak czasami gdzies cos "pyka" delikatnie. Nie wiem, czy to normalne, ale mnie przeraza