Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak Groszku karmie, ale tez dokarmiam mm. Zawsze jest KP, a pozniej butelka.
Dziewczyny ja mam duzy problem- bardzo uciazliwy tradzik, po porodzie nasilil sie bardzo. Nie wiem co robic. Wiem, ze ratuje mnie tylko antybiotyk albo tabl. Anty, ale musialabym zrezygnowac z kp. Wygladam tragicznie, zostana mi blizny po tym, bo te zmiany sa ogromne, dziwne, to nawet nie normalne pryszcze tylko cos z krwia jakby w srodku. Jestem zalamana. -
A ja zrobiłam skalpel i 30 przysiadow i stwierdzam, ze z kondycja to u mnie słabiutko
Miesni brzucha brak, chwialam sie na wszystkie strony. Trzeba spiąć dupsko i zaczac od 0.
Kondycje wyrobie, mam taka nagrodę
Mam postanowienie, że bede wygladac lepiej niż przed ciaza.
Od dwoch dni czuje taki jakby przepływ pokarmu w piersiach, przyjemne to, nie powiem:)
-
I ja się witam z karmienia me 1.
Właśnie dzisiaj zauważyłam podbarwiony śluz ale nie z zywo-czerwona krwią. I coś się okres nie może rozkręcić. Pobolewa mnie brzuch. Dziwna sprawa. A kp. Ostatnio miałam tak jakieś 2 tyg temu
Możliwe ze to @ pomimo kp? Zwiastuje to koniec kp? -
Pierwszy raz chyba od miesiąca witam się tak wcześnie z karmienia
Januszkowa współczuję tego trodziku. Myślę, tak jak Sue, że najlepiej udać się do dermatologa. On powinien coś doradzić.
Ja przestałam krwawić około 4 tyg pologu i do tej pory cisza, mam nadzieję, że tak długo zostanieAsiaSzw to szybko ci wszystko wróciło do normy. Jakie rajdy masz przepisane? Ja miałam Azalie, ale nie wykupilam, bo po przeczytalam o ewentualnych skutkach ubocznych. Ostatnio gif wycofał kilka partii, więc chyva dobrze zrobiłam.
Sue ja się przeraziłam moja kondycją po cciąży, a właściwie jej brakiem, ale już zaczęłam ćwiczyć, bo też chce wyglądać jak wcześniej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 02:53
-
Dziewczyny ale karmienie piersią nie Zawsze znaczy przecież brak okresu chyba co? Mysle, ze to sprawa indywidualna każdej kobiety, jedna dostanie szybciej druga pozniej.
Ja tez myslalam, ze dostałam okres, a to moj polog postanowił wyslac mi komunikat, ze sie nie skonczyl jeszcze.
U mnie po karmieniu nr 2, ide spac
-
Tylko do ktorego dermatologa jesli wszystkich chyba juz przerabialam w Krakowie. Leczylam sie przez wiele lat, wiem ze pomagaja mi tylki silne antybiotyki lub hormony. Na zabiegi lasetowe usowajace blizny poszedl majątek, a teraz mnie czeka wszystko od nowa
Asia dobrze wiedziec, ze mozna te tabl. Tylko czy ten sklad hormoniw bedzie mi odp. Bede musiala od nowa wszystkie bad. Robic.
A u nas karmienie nocne nr. 3 mimo dokarmiania mm gdzie zjada 90. A z piersi slysze, ze sporo leci jak połyka. Moj mały głodomorek.
Teraz nie chce zasnac. Mam łóżeczko z funkcją bujania, przywiązałam do niego tetrę i bujam ze swojego łóżkapod ręką jeszcze suszsrka w razie w, ale na rozpoczecie dnia jest zdecydowanie za wczesnie.
-
Januszkowa, a próbowałaś medycyny alternatywnej? Np. tybetańskiek? Ja bym się przeszła na konsultację. Mnie kilka lat temu doktor tybetański wyleczył z niedoczynności tarczycy - nie brałam ani grama hormonu - nie masz tak naprawdę nic do stracenia...
-
U nas dzis wyjatkowo dobra noc. Maly zasnal o 20.30 a potem byl karmiony o 24 i 4.20. Teraz probuje go jeszcze ululac ale cos nie chce spac.
U mnie polog trwal 7 tyg mimo ze bylo cc. Teraz od kilku dni pobolewa mnie ppdbrzusze tak okresowo. Ciekawe czy to juz -
A my ciągle w szpitalu. Zobaczymy co dzis nam powiedzą.
A tymczasem jakby problemy mojego dziecka sie skonczyly. Po odstawieniu leków wczoraj wrócił mój dawny Tymuś. Juz go brzuszek nie boli, nie wisi ciągle na rękach i cycu no i jest znacznie spokojniejszy. Super!
Groszek, słoneczna 85, Sue, asia888 lubią tę wiadomość
-
heja
Mala mi, wlasnie dzieciaczki przy antybiotykach sa strasznie niespokojne..krzycza, kupki sa brzydkie... itd. a dostawał Mały jakis lek oslonowy np.Dicoflor zeby uzupełnic flore bakteryjna jelit? Bo to tez wazne....
Trzymam kciuki:) jutro wychodzicie??
Gosiak, ale super ! A jakie mialas zalecenia na niedoczynnosc od tego lekarza tybetanskiego?? jesli mozna wiedziec ?
wlasnie nie wiem co z tym okresem...jest bardzo skapy i niebolesny...to jakby takie plamienie, ale połóg jak wczesniej pisałam juz, skończył sie u mnie dawno...jakis miesiac temu.
ja mam wielka opone na brzuchu ;/ nie wiem czy to zbije.
jechalam wczoraj na rowerku stacjonarnym. przejechalam kilometr
naprawde nie mam kondycji. nawet tych cwiczeń z youtube nie jestem w stanie ogarnac ;/
u nas rozpoczecie dnia po godzinie 6 byłoobudzilam sie a on umazany z kupy po pachy, wszystko brudne
pojadł, porozmawialismy troche i uspalam go skutecznie teraz. Moze trzeba go usypiac jak pojawiaja sie pierwsze oznaki sennosci? taki zmierzły sie robi jak nie spi ;/
ja mam nadzieje, ze bede dalej karmic mimo tej pseudo-małpy, przejełam sie bardzo tym faktem -
Tymek taki byl nie po antybiotyku, tylko sterydach. Podobno dużo dzieci tak zle je znosi. A Dicoflor podaje codziennie.
Wczoraj mówili ze wyjdziemy w piatek lub sobotę, bo jeszcze byly szmery w plucach. Oby się dzis poprawilo.
A teraz Tymek właśnie zasnal przy inhalacjiCzyli tez lubi szum, musze w domu cos puszczać szumiącego
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Groszek wrote:Gosiak, ale super ! A jakie mialas zalecenia na niedoczynnosc od tego lekarza tybetanskiego?? jesli mozna wiedziec ?
Powiedział, że mam bardzo gorącą naturę i to całe gorąco zamiast się rozchodzić po całym ciele - przez złą dietę i wyziębiony żołądek zostaje w głowie i szyi, stąd częste bóle głowy, zaczerwienione oczy i przegrzana tarczyca, która nie pracuje jak trzeba. A to dlatego, że jadłam wszystko zimne prawie - jogurty, sałatki, zimna woda, itp... Zalecił mi totalną zmianę diety i to zrobiłam i od razu poczułam się lepiej. Zalecił, żeby jeść wszystko gotowane i ciepłe. Zabronił rozgrzewających rzeczy - zero drobiu, wywarów z drobiu, czosnku, imbiru, itp.
A na następną wizytę już przekonana, że jest dobrym lekarzem, poszłam już po ziółka - bo on leczy ziołami. W 5 miesięcy miałam wyniki w normie - a poczułam się lepiej już po kilku tygodniach.
Tutaj możesz sobie obejrzeć kilka krótkich filmików:
http://www.youtube.com/watch?v=W4DCV4C5Io4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=q2hxIQhBDyw
http://www.youtube.com/watch?v=sxjAgEs44f4&feature=related
On był kiedyś ochroniarzem Dalaj Lamy i grał w filmie "7 lat w Tybecie"
No i potem wyleczył mojego M. jak był w szpitalu i miał mieć operację. I też mi kilka lat temu powiedział, że jak będę chciała mieć dzieci, to mam przyjść do niego i da mi dobre zioła. I faktycznie poszłam w zeszłym roku w lutym i dał mi zioła "na dobry dom dla dziecka" - nie wiem czy to od tego czy nie, ale zaszłam dość szybko i ciążę miałam bezproblemową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 08:31
mala_mi1982, Bietka, Groszek lubią tę wiadomość
-
A to na poprawę humoru z rana: (chińskie przysłowie
)
http://wrzucaj.net/images/2015/04/09/2294925.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 08:39
AsiaSzw, mala_mi1982, słoneczna 85, Groszek, derii84, Sue, Stokrota :), Laurka, megg lubią tę wiadomość