X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Groszku karmie, ale tez dokarmiam mm. Zawsze jest KP, a pozniej butelka.

Dziewczyny ja mam duzy problem- bardzo uciazliwy tradzik, po porodzie nasilil sie bardzo. Nie wiem co robic. Wiem, ze ratuje mnie tylko antybiotyk albo tabl. Anty, ale musialabym zrezygnowac z kp. Wygladam tragicznie, zostana mi blizny po tym, bo te zmiany sa ogromne, dziwne, to nawet nie normalne pryszcze tylko cos z krwia jakby w srodku. Jestem zalamana.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam skalpel i 30 przysiadow i stwierdzam, ze z kondycja to u mnie słabiutko :/
    Miesni brzucha brak, chwialam sie na wszystkie strony. Trzeba spiąć dupsko i zaczac od 0.
    Kondycje wyrobie, mam taka nagrodę :)

Mam postanowienie, że bede wygladac lepiej niż przed ciaza.

Od dwoch dni czuje taki jakby przepływ pokarmu w piersiach, przyjemne to, nie powiem:)

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, to moze idz do dermatologa? Choc oni czesto trądzik lecza jak wróżki, metoda prób i błędów. Zawsze jednak warto spróbować, zeby potem nie żałować. Teraz przede wszystkim nawilżaj twarz i bajlepiej nie maluj.

• ash Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z karmienia nocnego nr 1. Synek po szczepieniu jest senny, nóżki bolesne wiec dałam mu na noc pedicetamol. Mam nadzieje ze rano bedzie lepiej.

Ja sama nie wiem czy miałam @ czy to był dalszy ciąg pologu.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam z karmienia me 1.

Właśnie dzisiaj zauważyłam podbarwiony śluz ale nie z zywo-czerwona krwią. I coś się okres nie może rozkręcić. Pobolewa mnie brzuch. Dziwna sprawa. A kp. Ostatnio miałam tak jakieś 2 tyg temu
    Możliwe ze to @ pomimo kp? Zwiastuje to koniec kp?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz chyba od miesiąca witam się tak wcześnie z karmienia ;)

Januszkowa współczuję tego trodziku. Myślę, tak jak Sue, że najlepiej udać się do dermatologa. On powinien coś doradzić.

Ja przestałam krwawić około 4 tyg pologu i do tej pory cisza, mam nadzieję, że tak długo zostanie ;-) AsiaSzw to szybko ci wszystko wróciło do normy. Jakie rajdy masz przepisane? Ja miałam Azalie, ale nie wykupilam, bo po przeczytalam o ewentualnych skutkach ubocznych. Ostatnio gif wycofał kilka partii, więc chyva dobrze zrobiłam.

Sue ja się przeraziłam moja kondycją po cciąży, a właściwie jej brakiem, ale już zaczęłam ćwiczyć, bo też chce wyglądać jak wcześniej! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 02:53

c7hyim7.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka dostalam Limetic. Zadnych wiecej rad nie mam. Moge cwiczyc juz ile chce byle nie miesnie brzucha na to poczekac jeszcze z miesiac .

Nie moge zasnac po karmieniu :/

Januszkowa te tabletki mozna przy KP jak cos

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale karmienie piersią nie Zawsze znaczy przecież brak okresu chyba co? Mysle, ze to sprawa indywidualna każdej kobiety, jedna dostanie szybciej druga pozniej.
    Ja tez myslalam, ze dostałam okres, a to moj polog postanowił wyslac mi komunikat, ze sie nie skonczyl jeszcze.

U mnie po karmieniu nr 2, ide spac :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko do ktorego dermatologa jesli wszystkich chyba juz przerabialam w Krakowie. Leczylam sie przez wiele lat, wiem ze pomagaja mi tylki silne antybiotyki lub hormony. Na zabiegi lasetowe usowajace blizny poszedl majątek, a teraz mnie czeka wszystko od nowa :(
    Asia dobrze wiedziec, ze mozna te tabl. Tylko czy ten sklad hormoniw bedzie mi odp. Bede musiala od nowa wszystkie bad. Robic.

A u nas karmienie nocne nr. 3 mimo dokarmiania mm gdzie zjada 90. A z piersi slysze, ze sporo leci jak połyka. Moj mały głodomorek.
    Teraz nie chce zasnac. Mam łóżeczko z funkcją bujania, przywiązałam do niego tetrę i bujam ze swojego łóżka :) pod ręką jeszcze suszsrka w razie w, ale na rozpoczecie dnia jest zdecydowanie za wczesnie.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, a próbowałaś medycyny alternatywnej? Np. tybetańskiek? Ja bym się przeszła na konsultację. Mnie kilka lat temu doktor tybetański wyleczył z niedoczynności tarczycy - nie brałam ani grama hormonu - nie masz tak naprawdę nic do stracenia...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis wyjatkowo dobra noc. Maly zasnal o 20.30 a potem byl karmiony o 24 i 4.20. Teraz probuje go jeszcze ululac ale cos nie chce spac.
    U mnie polog trwal 7 tyg mimo ze bylo cc. Teraz od kilku dni pobolewa mnie ppdbrzusze tak okresowo. Ciekawe czy to juz

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nie martw sie to nie adhd niektore dzieci ponoc tak maja, ja wierze ze to minie..
    Programy chodakowskiej mam z chomikuj, a tam prawie wszystkie

Aga u nas podobne sensacje z brzuchem :(

mala_mi1982, Groszek lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ciągle w szpitalu. Zobaczymy co dzis nam powiedzą.

A tymczasem jakby problemy mojego dziecka sie skonczyly. Po odstawieniu leków wczoraj wrócił mój dawny Tymuś. Juz go brzuszek nie boli, nie wisi ciągle na rękach i cycu no i jest znacznie spokojniejszy. Super!

Groszek, słoneczna 85, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, lubię za programy chodakowskiej.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy prawie wszystkie juz cwiczycie, a ja w szpitalu ćwiczę mięśnie kegla i spinam pośladki. Cóż mi pozostalo :D

Gosiak, derii84, Groszek, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)

Mala mi, wlasnie dzieciaczki przy antybiotykach sa strasznie niespokojne..krzycza, kupki sa brzydkie... itd. a dostawał Mały jakis lek oslonowy np.Dicoflor zeby uzupełnic flore bakteryjna jelit? Bo to tez wazne....
    Trzymam kciuki:) jutro wychodzicie??

Gosiak, ale super ! A jakie mialas zalecenia na niedoczynnosc od tego lekarza tybetanskiego?? jesli mozna wiedziec ?

wlasnie nie wiem co z tym okresem...jest bardzo skapy i niebolesny...to jakby takie plamienie, ale połóg jak wczesniej pisałam juz, skończył sie u mnie dawno...jakis miesiac temu.

ja mam wielka opone na brzuchu ;/ nie wiem czy to zbije.
    jechalam wczoraj na rowerku stacjonarnym. przejechalam kilometr :/
    naprawde nie mam kondycji. nawet tych cwiczeń z youtube nie jestem w stanie ogarnac ;/

u nas rozpoczecie dnia po godzinie 6 było :D obudzilam sie a on umazany z kupy po pachy, wszystko brudne :O :O pojadł, porozmawialismy troche i uspalam go skutecznie teraz. Moze trzeba go usypiac jak pojawiaja sie pierwsze oznaki sennosci? taki zmierzły sie robi jak nie spi ;/

ja mam nadzieje, ze bede dalej karmic mimo tej pseudo-małpy, przejełam sie bardzo tym faktem :|

relge6yd309xm1zq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek taki byl nie po antybiotyku, tylko sterydach. Podobno dużo dzieci tak zle je znosi. A Dicoflor podaje codziennie.
    Wczoraj mówili ze wyjdziemy w piatek lub sobotę, bo jeszcze byly szmery w plucach. Oby się dzis poprawilo.

A teraz Tymek właśnie zasnal przy inhalacji :) Czyli tez lubi szum, musze w domu cos puszczać szumiącego :D

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Gosiak, ale super ! A jakie mialas zalecenia na niedoczynnosc od tego lekarza tybetanskiego?? jesli mozna wiedziec ?
    Już tu kiedyś o tym pisałam. Miałam dużą niedoczynność - a tarczycę mam 2,5 raza zmniejszą niż normalna. Poszłam z wynikami i z płaczem tak naprawdę do niego, ale nie byłam przekonana czy mi pomoże. Znajomi gorąco polecali - były przypadki, że guzy się zmniejszały po jego terapii. On patrzy na organizm całościowo - bada dokładnie puls, ogląda język, patrzy na kolor moczu, itp... powiedział mi skąd się biorą moje problemy z tarczycą i to do mnie przemówiło.
    Powiedział, że mam bardzo gorącą naturę i to całe gorąco zamiast się rozchodzić po całym ciele - przez złą dietę i wyziębiony żołądek zostaje w głowie i szyi, stąd częste bóle głowy, zaczerwienione oczy i przegrzana tarczyca, która nie pracuje jak trzeba. A to dlatego, że jadłam wszystko zimne prawie - jogurty, sałatki, zimna woda, itp... Zalecił mi totalną zmianę diety i to zrobiłam i od razu poczułam się lepiej. Zalecił, żeby jeść wszystko gotowane i ciepłe. Zabronił rozgrzewających rzeczy - zero drobiu, wywarów z drobiu, czosnku, imbiru, itp.
    A na następną wizytę już przekonana, że jest dobrym lekarzem, poszłam już po ziółka - bo on leczy ziołami. W 5 miesięcy miałam wyniki w normie - a poczułam się lepiej już po kilku tygodniach.
    Tutaj możesz sobie obejrzeć kilka krótkich filmików:
    http://www.youtube.com/watch?v=W4DCV4C5Io4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=q2hxIQhBDyw

http://www.youtube.com/watch?v=sxjAgEs44f4&feature=related

On był kiedyś ochroniarzem Dalaj Lamy i grał w filmie "7 lat w Tybecie" :)

No i potem wyleczył mojego M. jak był w szpitalu i miał mieć operację. I też mi kilka lat temu powiedział, że jak będę chciała mieć dzieci, to mam przyjść do niego i da mi dobre zioła. I faktycznie poszłam w zeszłym roku w lutym i dał mi zioła "na dobry dom dla dziecka" - nie wiem czy to od tego czy nie, ale zaszłam dość szybko i ciążę miałam bezproblemową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 08:31

mala_mi1982, Bietka, Groszek lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to na poprawę humoru z rana: (chińskie przysłowie :D)

http://wrzucaj.net/images/2015/04/09/2294925.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 08:39

AsiaSzw, mala_mi1982, słoneczna 85, Groszek, derii84, Sue, Stokrota :), Laurka, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a lyknelas te ziolka od niego na szybki porod?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2712 2713 2714 2715 2716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ