X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dziś noc dramat, lepsze byly poporodowe niz dzisiejsza. Maly od 22 karmiony prawie non stop, co 2h..w ogole nie spał cała noc, non stop sie prezył i stekał. Nie pomagał masaż, espumisan ani nic..zasnał mi na 1,5h na klacie:) jak go odłozyłam znów zaczeło sie marudzenie..w efekcie kimnał ok 6 rano koło mnie w łozku i dopiero teraz. Jestem nieprzytomna, non stop wisialam przy lozeczku, nosiłam tuliłam...ehhhhhhh ledwo zyje:(:(
    Dzis zakupie probiotyk floractin moze to cos pomoze, noc w noc ok 5 rano jest prpblem z brzuszkiem, a dziś od 24 :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, przypomnisz nazwę tej maści, ktora stosowałaś na buźkę małej? Dzieki :)

A maz zajebisty :)

• Topola Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę Mio do spania płasko na pleckach i przykrywam kołderką.

Mam śpiworki ale jakoś ich nie używam mimo, że się zarzekałam w ciąży że tylko tak będzie spał. Ale teraz 1.jest mi wygodniej go wyciągać, przewijać i delikatnie odkładać z kołderką, a 2.wydaje mi się że jest mu z nią bardzo przytulnie :) Póki co śpi obok mnie i mam go na oku, może kiedy zacznie spać w swoim pokoju to bezpieczniej będzie ze śpiworkiem. Ale to nie wiem kiedy nastąpi :)

derii84 lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, nie wcale tak całkiem płasko go kładę bo jego łóżeczko można delikatnie pod kątem ustawić więc ma lekko główkę wyżej.

• Groszek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja klade na brzuchu, bo tak spi tylko i wylacznie od kilku tygodni....
    na plasko, podkladam flanelke pod buzie i tak spi.. no i przykrywam kocykiem.
    od kilku dni daje mu tetre do zasypiania,ponosze, poglaszcze go, wycaluje, on zlapie pieluszke, przytuli..i zasypia :) ale musial dojrzec do tego

teraz wrocilam ze spaceru, siedze w ogrodzie :) spi..o dziwo- na plecach !!

dziewczyny jakie macie baby nianie.. mozecie cos polecic??
    ja moj monitor oddechu sprzedalam bo jest mi niepotrzebny, tam byla niania ale to sprzet zbyt skomplikowany jak dla mnie, wiec wolalabym cos prostszego. cos polecacie ??

relge6yd309xm1zq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, ja kładę w nocy na boczku - raz jednym, raz drugim. Tomek spał w otulaczu przez pierwsze dwa tygodnie, teraz spi pod kocykiem, rece na wierzchu - przy lub na buzi:)
    Na brzuchu leżeć nienawidzi. Czasami sam sie przekreci na plecy.

W rozku spał tylko w szpitalu - u nas nogi musza miec luz - w końcu to Kopacz jest i biegacz :)

U nas noc z 3 pobudkami i kręceniem kupy - cały czas było stękanie przez sen:/

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi albo na boku albo na plecach z glowa na bok (choc umie ja juz przekrecac). Czasem jak się kreci to przekladam na brzuszek i jeszcze pośpi. Przykrywam kocykiem lub cienka kolderka.

Mój syn idzie spać okolo 20 i wstaje okolo 7. W nocy mamy na ogol tylko jedno karmienie, wiec sie wysypiam :)

• Topola Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki:
    http://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/SCD501_00-IMS-no_NO?wid=1250&$jpgsmall$

Póki co za wiele nie używałam jeszcze, ale kilka razy się zdażyło i sprawdza się w porządku. Nie chciałam nic specjalnie szałowego z różnymi funmcjami bo wydaje mi się, że nie są potrzebne. Przynajmniej jak narazie.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam najprostsza nianie, mam ja juz ponad 4 lata, wiec nie ma co polecać. Ale jestem zadowolona - niani uzywalam i używam bardzo często. Mam tylko 50-metrowe mieszkanie a i tak używam codziennie. U dziadków sie tez przydaje - dziecko spi w pokoju, a ja kolo domu na grillu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:46

• derii84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kładę małego na boki, po każdej pobudce zmieniam stronę, zastanawiam się tylko czy on zaśnie mi na przescieradle, jakby nie było to frotte, a rożek był miękki i bawełna, no nic będę próbować :-)
    Kiedy poduszkę będziecie podkladac pod główkę?

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę na prześcieradło pieluszkę flanelową pod niego jeszcze bo jest przyjemniejsza właśnie.

A co do poduszki to nie wiem, ale jeszcze chyba długo nie.

derii84, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę raz na jednym boczku raz na drugim pod kocykiem albo kołderką.
    Spi ze mną w łóżku, no rozłożonym rożku i na to pieluszka flanelowa.

derii84, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam ze spacerku, słonko piękne! Na koncie 4,3km

derii84, Sue, ash lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja przebieglam 4km, karmię wlasnie małego (prawa piersia, ktora w końcu jest pełna mleka!!) i idziemy na spacer:)

Zaczęłam cwiczyc i ustabilizowała mi sie laktacja, obie piersi pełne mleka - przypadek?

No i na endomondo pobiłam w końcu mojego tatę, bo rywalizujemy na ilosc kilometrów:) hua hua hua!:)

Pia Gizela, Gosiak, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka my dzisiaj po szczepieniu w końcu mogliśmy iść po przeziębieniu, Leoś był dzielny bardzo ;-) teraz odsypia

Ja go kładę do łóżeczka spać na boku raz jeden raz drugi albo na pleckach i przekręca sobie sam główkę raz w jedną raz w drugą stronę, a i czasami na bok mu się uda przerkęcić ;-)

A i waży 4580 ;-) czyli od narodzin przybrał na mojej piersi 2180 przez 2,5 miesiąca czyli ładnie ;-) tak się pochwalę

Miłego dnia mamusie i dzidziusie pogoda dzisiaj piękna

Sue, mala_mi1982, megg, asia888 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś śpi tylko na brzuchu na płasko przykryty kocykiem dopóki się nie rozkopie ;-)

My się karmimy i też idziemy na spacer :-) Liczę na to, że mody pośpi, bo od rana miał raptem około 40 min drzemki.

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po spacerku. W końcu wiosnę widać!

Teraz jeszcze śpi w wózku :D

My mamy nianę z bajerami, ale jest fajna ;) Gra i wyświetla gwiazdki na suficie :)
    Ma komunikację dwukierunkową, zawsze można coś do dzieciaczka powiedzieć idąc ;)

http://allegro.pl/niania-elektroniczna-philips-avent-dect-scd580-00-i5231414695.html

I przyszedł dziś Why Cry, analizator płaczu :D Mój mąż to ma pomysły ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę na pleckach, w dzień na boczku do spania. Na brzuchu jest jeden wielki ryk, nic nie pomaga :/

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która się zna!!!

Chciałam kupić jakiś fajny czytnik e-booków chrześniakowi. Co polecacie?

Zna ktoś tanie sklepy oferujące taki sprzęt?

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    I przyszedł dziś Why Cry, analizator płaczu :D Mój mąż to ma pomysły ;)
    A do nas przyszło nosidełko Bondolino Light - nasza doradca chustowa powiedziała, że to jedyne nosidełko ergonomiczne, które poleca nawet od 4-tego miesiąca spokojnie, cała reszta - tula itp - nawet z wkładką dla niemowląt zaleca od pół roku.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2714 2715 2716 2717 2718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ