Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
a u mnie dziś noc dramat, lepsze byly poporodowe niz dzisiejsza. Maly od 22 karmiony prawie non stop, co 2h..w ogole nie spał cała noc, non stop sie prezył i stekał. Nie pomagał masaż, espumisan ani nic..zasnał mi na 1,5h na klacie:) jak go odłozyłam znów zaczeło sie marudzenie..w efekcie kimnał ok 6 rano koło mnie w łozku i dopiero teraz. Jestem nieprzytomna, non stop wisialam przy lozeczku, nosiłam tuliłam...ehhhhhhh ledwo zyje:(
Dzis zakupie probiotyk floractin moze to cos pomoze, noc w noc ok 5 rano jest prpblem z brzuszkiem, a dziś od 24 -
Ja kładę Mio do spania płasko na pleckach i przykrywam kołderką.
Mam śpiworki ale jakoś ich nie używam mimo, że się zarzekałam w ciąży że tylko tak będzie spał. Ale teraz 1.jest mi wygodniej go wyciągać, przewijać i delikatnie odkładać z kołderką, a 2.wydaje mi się że jest mu z nią bardzo przytulniePóki co śpi obok mnie i mam go na oku, może kiedy zacznie spać w swoim pokoju to bezpieczniej będzie ze śpiworkiem. Ale to nie wiem kiedy nastąpi
derii84 lubi tę wiadomość
-
ja klade na brzuchu, bo tak spi tylko i wylacznie od kilku tygodni....
na plasko, podkladam flanelke pod buzie i tak spi.. no i przykrywam kocykiem.
od kilku dni daje mu tetre do zasypiania,ponosze, poglaszcze go, wycaluje, on zlapie pieluszke, przytuli..i zasypiaale musial dojrzec do tego
teraz wrocilam ze spaceru, siedze w ogrodziespi..o dziwo- na plecach !!
dziewczyny jakie macie baby nianie.. mozecie cos polecic??
ja moj monitor oddechu sprzedalam bo jest mi niepotrzebny, tam byla niania ale to sprzet zbyt skomplikowany jak dla mnie, wiec wolalabym cos prostszego. cos polecacie ??derii84 lubi tę wiadomość
-
Deri, ja kładę w nocy na boczku - raz jednym, raz drugim. Tomek spał w otulaczu przez pierwsze dwa tygodnie, teraz spi pod kocykiem, rece na wierzchu - przy lub na buzi:)
Na brzuchu leżeć nienawidzi. Czasami sam sie przekreci na plecy.
W rozku spał tylko w szpitalu - u nas nogi musza miec luz - w końcu to Kopacz jest i biegacz
U nas noc z 3 pobudkami i kręceniem kupy - cały czas było stękanie przez sen:/
derii84 lubi tę wiadomość
-
Mój śpi albo na boku albo na plecach z glowa na bok (choc umie ja juz przekrecac). Czasem jak się kreci to przekladam na brzuszek i jeszcze pośpi. Przykrywam kocykiem lub cienka kolderka.
Mój syn idzie spać okolo 20 i wstaje okolo 7. W nocy mamy na ogol tylko jedno karmienie, wiec sie wysypiamderii84 lubi tę wiadomość
-
Ja mam taki:
http://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/SCD501_00-IMS-no_NO?wid=1250&$jpgsmall$
Póki co za wiele nie używałam jeszcze, ale kilka razy się zdażyło i sprawdza się w porządku. Nie chciałam nic specjalnie szałowego z różnymi funmcjami bo wydaje mi się, że nie są potrzebne. Przynajmniej jak narazie. -
Ja tez mam najprostsza nianie, mam ja juz ponad 4 lata, wiec nie ma co polecać. Ale jestem zadowolona - niani uzywalam i używam bardzo często. Mam tylko 50-metrowe mieszkanie a i tak używam codziennie. U dziadków sie tez przydaje - dziecko spi w pokoju, a ja kolo domu na grillu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:46
-
Ja tez kładę małego na boki, po każdej pobudce zmieniam stronę, zastanawiam się tylko czy on zaśnie mi na przescieradle, jakby nie było to frotte, a rożek był miękki i bawełna, no nic będę próbować
Kiedy poduszkę będziecie podkladac pod główkę? -
A Ja przebieglam 4km, karmię wlasnie małego (prawa piersia, ktora w końcu jest pełna mleka!!) i idziemy na spacer:)
Zaczęłam cwiczyc i ustabilizowała mi sie laktacja, obie piersi pełne mleka - przypadek?
No i na endomondo pobiłam w końcu mojego tatę, bo rywalizujemy na ilosc kilometrów:) hua hua hua!Pia Gizela, Gosiak, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość
-
Hejka my dzisiaj po szczepieniu w końcu mogliśmy iść po przeziębieniu, Leoś był dzielny bardzo
teraz odsypia
Ja go kładę do łóżeczka spać na boku raz jeden raz drugi albo na pleckach i przekręca sobie sam główkę raz w jedną raz w drugą stronę, a i czasami na bok mu się uda przerkęcić
A i waży 4580czyli od narodzin przybrał na mojej piersi 2180 przez 2,5 miesiąca czyli ładnie
tak się pochwalę
Miłego dnia mamusie i dzidziusie pogoda dzisiaj pięknaSue, mala_mi1982, megg, asia888 lubią tę wiadomość
-
My też po spacerku. W końcu wiosnę widać!
Teraz jeszcze śpi w wózku
My mamy nianę z bajerami, ale jest fajnaGra i wyświetla gwiazdki na suficie
Ma komunikację dwukierunkową, zawsze można coś do dzieciaczka powiedzieć idąc
http://allegro.pl/niania-elektroniczna-philips-avent-dect-scd580-00-i5231414695.html
I przyszedł dziś Why Cry, analizator płaczuMój mąż to ma pomysły
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:I przyszedł dziś Why Cry, analizator płaczu
Mój mąż to ma pomysły