Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaSzw wrote:Sebza ja tez mam Snuze ale wlasnie sie zastanawialam czy na pleckach moge zapiac hmm. Ja tez sie boje. Ale strach towarzyszy nam cale zycie o dziecko...
Asiu, ja zapięłam i miga głównie zielone światełko, czasem się zdarza pomarańczowe, więc myślę, że można, bo oddechy wyłapuje. Tyle tylko, że wszędzie jest napisane w artykułach o SIDS, że nie stwierdzono aby monitory przyczyniały się do zmniejszenia ilości zgonów. Za to na pewno czynnikiem ryzyka jest spanie na brzuszku.
Ech... w życiu bym sobie nie wybaczyła (pewnie jak każda z nas) jakby młodemu coś się stało, ale mam do wyboru pogodne dziecko , zadowolone, wypoczęte ale śpiące na brzuszku, albo dziecko w ogóle nie śpiące, bo kładzione do spania na plecach...
I rzeczywiście tak jest, że wiele złych rzeczy może mu się w życiu przytrafić i nie uchronię go przed wszystkim, ale też za bardzo nie chciałabym się przyczyniać...
Chyba potrzebuję pocieszenia... -
Pia Gizela wrote:Która się zna!!!
Chciałam kupić jakiś fajny czytnik e-booków chrześniakowi. Co polecacie?
Zna ktoś tanie sklepy oferujące taki sprzęt?
Ja sie znam, a bardziej moj R
Kochana Kindla kup...jest fajowy kindla fire
Polecam...jestesmy bardzo zadowleni z niego
http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/kindle/otter/dp/KO-details-right._V166939146_.jpg -
Kurcze dziewczyny mam dosc tego jak moja corka je.. Te raty mnie dobijaja.. Robie 60 ml to pociagnie 10 po 30 min 30 potem musze wykac i po kolejnych 30 znowu krzyczy i glodna i kolejne 20 wtedy zjada no masakra bo w dzien mam chyba z 12 karmien!!!! Probowalam wczoraj butelki browns ale bylo chyba jeszcze gorzej niz z tej medeli bo sie az zakrztusila i senszybko zniechecila
-
Sebza Staś śpi tylko ma brzuchu od dawna. Na początku byłam o zeschizowana i wstawalam co godzinę żeby sprawdzić czy wszystko ok, ale teraz już troche mniej. Co do SIDS, czytałam, że duże znaczenie ma dobra wymiana powietrza w lozeczku. Dlatego najlepiej nie mieć tam nic, nawet oslonek na szczebelki.
sebza lubi tę wiadomość
-
bella84 wrote:Kurcze dziewczyny mam dosc tego jak moja corka je.. Te raty mnie dobijaja.. Robie 60 ml to pociagnie 10 po 30 min 30 potem musze wykac i po kolejnych 30 znowu krzyczy i glodna i kolejne 20 wtedy zjada no masakra bo w dzien mam chyba z 12 karmien!!!! Probowalam wczoraj butelki browns ale bylo chyba jeszcze gorzej niz z tej medeli bo sie az zakrztusila i senszybko zniechecila
U nas tez ani Dr Brown's ani Medela nie sprawdzaja sie. Luna sie krztusi, bo za szybko jej leci, a ponoc smoczki sa natural/slow flow :[ Moze ktoras uzywa Tommy Tippee? Bo jeszcze te moglabym kupic lub Playtex.
Mamusie, ktore karmia piersia - jak przechowujecie mleko? Bo ja z pracy transportuje w torebkach Lansinoh, ale mam wrazenie, ze jak postoja w lodowce i potem sie z nich przelewa do butelki, to sie duzo marnuje.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
ja klade malego do snu na boczkach
w dzien lubi bardzo spac na brzuchu ale wole miec wtedy na nieg oko
ja wieczorem padam, ale wtedy dopiero mam czas na np cwiczenia, zaraz ide na bieznie
pokar w lodowce przechowuje w wielorazowych pojemniczkachderii84 lubi tę wiadomość
-
Mój mlody spi na pleckach. Dzis pierwszy raz wsadzilam.go w spiworek bo zaczal nakrywac sobie koc na glowe.
Bella ja tez mialam taki problem jak odstawilam Kube od piersi. Byl przyzwyczajony do jedzenia na zadanie. Mozesz zrobic tak - jak mala obudzi sie po dluzszym czasie daj mleczko, jak zje malo to odbij i daj znow potem przewijak i znow. Ustal z jaka mniej wiecej czestotliwoscia bedziesz dawac mleko i przypilnuj tego pare razy. Mozesz wziac ja na spacer, zajac czyms zeby przetrzymac do kolejnej pory pare razy. W ostatecznosci mozess podac jakis koperek albo wode miedzy karmieniami.2 dni i powinno sie uregulowac. U nas tak bylo. Na pocz Kuba ryczal to dalam mleko i zjadl 40 potem po pol godz znow ryk i zjadal np 20 i tsk w kolko. Juz mialam dosc bo w koncu nie wiedzialam czy najedzony... w kolko robilam mleko i wylewalam. Nie wspomne juz podawaniu krlpelek na kolke...derii84 lubi tę wiadomość