X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to super. Ja ponosze sie w tej i bede chciala kupic. Moze trafi sie okazja jakas fajna uzywke szarpnac

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Sebza ja tez mam Snuze ale wlasnie sie zastanawialam czy na pleckach moge zapiac hmm. Ja tez sie boje. Ale strach towarzyszy nam cale zycie o dziecko...

Asiu, ja zapięłam i miga głównie zielone światełko, czasem się zdarza pomarańczowe, więc myślę, że można, bo oddechy wyłapuje. Tyle tylko, że wszędzie jest napisane w artykułach o SIDS, że nie stwierdzono aby monitory przyczyniały się do zmniejszenia ilości zgonów. Za to na pewno czynnikiem ryzyka jest spanie na brzuszku.
    Ech... w życiu bym sobie nie wybaczyła (pewnie jak każda z nas) jakby młodemu coś się stało, ale mam do wyboru pogodne dziecko , zadowolone, wypoczęte ale śpiące na brzuszku, albo dziecko w ogóle nie śpiące, bo kładzione do spania na plecach...
    I rzeczywiście tak jest, że wiele złych rzeczy może mu się w życiu przytrafić i nie uchronię go przed wszystkim, ale też za bardzo nie chciałabym się przyczyniać...
    Chyba potrzebuję pocieszenia... :/

atdci09k89ytpjkc.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajna. Ja chce z lnem lub bambusem abysmy sie latem nie ugotowali.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza jestem pewna ze naszym dzieciom nic sie nie stanie. Spia na brzuszku bo sa wyjatkowe :-) a my nie mozemy myslec negatywnie i ciagle sie zamartwiac.
    Co do SIDS to jest wiele czynnikow ryzyka.

sebza lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Która się zna!!!

Chciałam kupić jakiś fajny czytnik e-booków chrześniakowi. Co polecacie?

Zna ktoś tanie sklepy oferujące taki sprzęt?

Ja sie znam, a bardziej moj R :)
    Kochana Kindla kup...jest fajowy kindla fire :)
    Polecam...jestesmy bardzo zadowleni z niego :)

http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/kindle/otter/dp/KO-details-right._V166939146_.jpg

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny mam dosc tego jak moja corka je.. Te raty mnie dobijaja.. Robie 60 ml to pociagnie 10 po 30 min 30 potem musze wykac i po kolejnych 30 znowu krzyczy i glodna i kolejne 20 wtedy zjada no masakra bo w dzien mam chyba z 12 karmien!!!! Probowalam wczoraj butelki browns ale bylo chyba jeszcze gorzej niz z tej medeli bo sie az zakrztusila i senszybko zniechecila :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ciagle sie krztusi.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam do gina. Trzymajcie kciuki bo po wczorajszej dokladnej depilacji jestem pelna obaw. Dzicko moje jezdzi z mezem w foteliku po dworze i nie spi. Ciekawe jak dlugo wytrzyma..

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jak nie lubie czekac.. Dobrze ze w miare cieplo jeszcze

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza Staś śpi tylko ma brzuchu od dawna. Na początku byłam o zeschizowana i wstawalam co godzinę żeby sprawdzić czy wszystko ok, ale teraz już troche mniej. Co do SIDS, czytałam, że duże znaczenie ma dobra wymiana powietrza w lozeczku. Dlatego najlepiej nie mieć tam nic, nawet oslonek na szczebelki.

sebza lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja też należę do tych, co nie cierpią czekać i jeszcze przy tym marudzę ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna kciukam!

Mój maly czasem spi na brzuchu, ja się tego raczej nie boje :) Raczej, bo troszkę jednak tak :)

sebza, megg, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Kurcze dziewczyny mam dosc tego jak moja corka je.. Te raty mnie dobijaja.. Robie 60 ml to pociagnie 10 po 30 min 30 potem musze wykac i po kolejnych 30 znowu krzyczy i glodna i kolejne 20 wtedy zjada no masakra bo w dzien mam chyba z 12 karmien!!!! Probowalam wczoraj butelki browns ale bylo chyba jeszcze gorzej niz z tej medeli bo sie az zakrztusila i senszybko zniechecila :/

U nas tez ani Dr Brown's ani Medela nie sprawdzaja sie. Luna sie krztusi, bo za szybko jej leci, a ponoc smoczki sa natural/slow flow :[ Moze ktoras uzywa Tommy Tippee? Bo jeszcze te moglabym kupic lub Playtex.

Mamusie, ktore karmia piersia - jak przechowujecie mleko? Bo ja z pracy transportuje w torebkach Lansinoh, ale mam wrazenie, ze jak postoja w lodowce i potem sie z nich przelewa do butelki, to sie duzo marnuje.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam foliowe woreczki Nuk, ale tez sa slabe, bo zdarza mi sie rozlać jak przelewam do butli. Ale do mrożenia sa spoko - jest miejsce na date, godzinę i ilosc ml.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wy wieczorami też jesteście meeega senne i zmęczone? bo ja już wysiadam :/

relg9vvjrtqik460.png

• megg Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja klade malego do snu na boczkach
    w dzien lubi bardzo spac na brzuchu ale wole miec wtedy na nieg oko

ja wieczorem padam, ale wtedy dopiero mam czas na np cwiczenia, zaraz ide na bieznie

pokar w lodowce przechowuje w wielorazowych pojemniczkach

derii84 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mlody spi na pleckach. Dzis pierwszy raz wsadzilam.go w spiworek bo zaczal nakrywac sobie koc na glowe.
    Bella ja tez mialam taki problem jak odstawilam Kube od piersi. Byl przyzwyczajony do jedzenia na zadanie. Mozesz zrobic tak - jak mala obudzi sie po dluzszym czasie daj mleczko, jak zje malo to odbij i daj znow potem przewijak i znow. Ustal z jaka mniej wiecej czestotliwoscia bedziesz dawac mleko i przypilnuj tego pare razy. Mozesz wziac ja na spacer, zajac czyms zeby przetrzymac do kolejnej pory pare razy. W ostatecznosci mozess podac jakis koperek albo wode miedzy karmieniami.2 dni i powinno sie uregulowac. U nas tak bylo. Na pocz Kuba ryczal to dalam mleko i zjadl 40 potem po pol godz znow ryk i zjadal np 20 i tsk w kolko. Juz mialam dosc bo w koncu nie wiedzialam czy najedzony... w kolko robilam mleko i wylewalam. Nie wspomne juz podawaniu krlpelek na kolke...

derii84 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy kp wit K podaje sie do konca 3 mca?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    przy kp wit K podaje sie do konca 3 mca?

podobno tak :)

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a moze wlasnie powinnas sprobowac z Kubusiem spanie na brzuszku.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2716 2717 2718 2719 2720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ