X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri widze, ze mamy podobna sytuacje - lewa dobrze działa a przy prawej protesty. Damy rade, nie? :)

derii84 lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A moje dziecko po spacerze od 1,5h wisi mi na cycku. Jakiś czas temu dałam drugiego, może mam kryzys laktacyjny, co? Ale mleko leci a ona się nie zlosci...

U mnie taka szarpanina przy cycku ostatnio codziennie :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    czy wy wieczorami też jesteście meeega senne i zmęczone? bo ja już wysiadam :/

Ja to śpię juz od 20 - 21 często :) Szczególne w szpitalu, bo co tu robic?

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue Ignas zjadal po 90 ml.

Sloneczna nie mozesz. Mleko musi miec ta sama temperature w chwili polaczenia. Polecam woreczki.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa tylko ze juz probowalam zabawic ja i njestety tego ryku sienie dalo opanowac a spaceru tez probowalalam i raz bylo tak ze poszlam i to tak dalej to biegiem wracalam bo bujanie wozkiem nie bylo wstani jej uspokoic mimo ze bujalam na wszystkie strony az bym wozek rozwalila i mega wertepy tez nie pomogly.. Za to wczoraj bylam z nia na spacerze.. Przed na raty zjadla 60 o 13.50 potrm dlugi spacer i potem w domu jakos dalo sie ja zabawic i nje chciala zjesc zbytnio do 18 wiec 4 h a o 18 podalam butle i fo? Pociagnela 20 i dupa znowu raty po 40 min kolejne i kolejne... Wiec nawet dluzsza przerwa w karmieniu i tak nie po aga na ratalne zarcie ... Cud ze w nocy mi o ze zjada 30 tylko to spinpon3 h bo bym sie zajechala wstajac co 40 min by zjadla 20 ml!!;(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam ze ona sie mega rzuca przy zarciu... A najgorsze ze jak wypchnie butle to juz nie ma mocy by znowu zaczela jesc... Wczoraj dalam inna butke pocuagnela dosc ladnie 30 i znowu to samo!!! Wiec to chyba nie jest wina butli :/ nigdzie nawet wyjsc nie moge z nia bo ci chwile musialabym butle podawac :( no masakra ogolnie z tym jej jedzeniem... Przybiera ladnie o dziwo mimo ze zjada dziennie ok 450 ml tylko na te swoje raty.. Ale pediatra mowila ze musi jesc min 10% wagi czyli jak wazy 4300 to miesci sie w minimm ...:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na cycu to i godzine moglaby wisiec mimo ze tam malo co leci... Smoczek tez jest beee

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mamy to samo tylko z KP. Mój je co godzinę praktycznie, czasem częściej. Od 2 dni nawet w nocy co 2 godz. gdzie wcześniej budził się w nocy tylko o 24 i 3, a teraz co 2godz.

I nie ma szans żeby przeciągnąć lub oszukać. Ja też nie mogę nawet na porządny spacer bo jak chce mu się jeść to ryk i nic nie uspokoi. Wczoraj po karmieniu odbiciu i ubraniu byliśmy na spacerze na tarasie całe 30 min. (nawet sama nie wychodzę poza bramę)

Mieszkam na osiedlu domków i najbliższe delikatesy pół godz. marszu ode mnie, więc jestem tak uziemiona w domu, że masakra :-( tylko mąż robi zakupy, no bo do supermarketu nie chcę z małym jechać w te zarazki.

Jak czytam, że wy gdzieś wychodzicie same, a dziecko z tatusiem to ja nie wiem kiedy to się stanie u mnie?

Jak go brzuszek zaboli to też tylko ja i u męża nie chce być tylko mamunia.

Jak bym chciała jechać gdzieś samochodem sama, no to on nie lubi i potrafi wyć w foteliku, a że się zanosi to sam nie może siedzieć z tyłu, boję się.

Więc ogólnie mam przekichane i tyle!!! chyba wyjdę z domu sama jak będzie miał rok!!!

Dobrze, że jest internet.

Ma też któraś z Was tak wesoło?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też smoczki są beee. Teraz zamówiłam lateksowy i kauczukowy może te mu się spodobają?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana niewyspana ;-)

My dzisiaj pierwszy raz od dawna mieliśmy tak ciężka noc. Młody zasnął o 20:30 odlożyłam go do lóżeczka, obudził się o 1, dałam mu jeść i probowałam go uspać, ale się nie dało to wzięłam go do siebie i położyłam go na klacie i tak do 3, tyle, że się mega wiercił, więc ja praktycznie nie spalam. Odlożyłam go obok i pospał do 4:30. Zjadł i nie planował iść spać... Probodałam go nawet na leżący karmić ale nie łapał o co chodzi, jakoś zasnął, ale całą noc się wiercił, więc ja praktycznie nie spalam..

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dziś dokładnie o 9.05 rano Piotruś będzie miał 8 tygodni. Jej jak to zleciało :-):-)

Właśnie siedzimy na fotelu i miś odpłynął na rączkach u mamusi po jedzeniu i nie mogę się nadziwić, że był u mnie w brzuszku.
    Już ubranka 56 nie wchodzą wcale, a 62 są tak na styk, myślę, że pod koniec kwietnia będziemy już zakładać 68 :-)

Pomimo tego uwiązania i czasami strasznego zmęczenia, jeden uśmiech koi wszystko :-) I coraz bardziej zauważam jak jestem dla niego ważna, jak go boli brzuszek i sobie tak głużymy to mam wrażenie, że mi się żali. Albo jak leży w łóżeczku sam i patrzy w karuzelkę i mu się już znudzi to zaczyna mnie wołać i patrzy na drzwi :-)

Kocham to moje dziecię tak strasznie, że nie wiedziałam, że tak można. No i to prawda już zawsze będę się o niego bała :-)

derii84, Katiś, megg, asia888 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zaczęły boleć mnie kolana, przy zginaniu, nie wiem czy to przypadkiem nie jest kwestia przeciążenia, bo wcześniej nic takiego nie miałam.

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Jak czytam, że wy gdzieś wychodzicie same, a dziecko z tatusiem to ja nie wiem kiedy to się stanie u mnie?

Jak go brzuszek zaboli to też tylko ja i u męża nie chce być tylko mamunia.

Jak bym chciała jechać gdzieś samochodem sama, no to on nie lubi i potrafi wyć w foteliku, a że się zanosi to sam nie może siedzieć z tyłu, boję się.

Więc ogólnie mam przekichane i tyle!!! chyba wyjdę z domu sama jak będzie miał rok!!!

Dobrze, że jest internet.

Ma też któraś z Was tak wesoło?
    Ja tak mam, Lara, nawet nie myślę o jakimś dłuższym wyjściu na imprezę czy coś.
    Ew. jutro idę do fryzjera, ale w tym czasie M. będzie na spacerze z małą. I w niedzielę jadę na medytację, ale M. jedzie z nami i weźmie małą na spacer.
    I też sama się boję jeździć z nią autem jeszcze, bo ja zacznie płakać, to sobie tego nie wyobrażam...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Ostatnio zaczęły boleć mnie kolana, przy zginaniu, nie wiem czy to przypadkiem nie jest kwestia przeciążenia, bo wcześniej nic takiego nie miałam.
    Mnie bolą od jakiegoś miesiąca :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też śpi na plecach lub na boczkach w nocy bo cały czas śpi ze mną. (czy jeszcze któraś z Was śpi z dzieckiem?)

Na brzuszku bym się bała w nocy, choć w dzień często leży na brzuszku nie śpiąc, ale ja masuję po pleckach i najlepsze pierdy idą.

2 razy udało mu się zasnąć na brzuszku jak go tak miziałam.
    Oczywiście, że często zdarza się, że jest awantura jak położę na brzuszku, ale próbuję w ciągu dnia do skutku aby z 3 razy poleżał tak chociaż po 10-15 min, bo to mu dobrze na brzuszek robi.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja mam coś dziwnego z kolanami, zaczęło się pod koniec ciąży. Jak np. klęknę na podłodze i kolano mam w pełnym zgięciu to po zewnętrznych częściach rzepek czuję taki rozrywający ból. Ale jak np robię przysiad to tego już nie ma.

No ale ja dziewczyny mam cały czas mrowienie w palcach u prawej ręki i nawet nie mam jak do mojego fizjoterapeuty jechać bo to 40km od CZY-WY.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 07:57

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja również polecam do czytania KINDLE'a.

Mąż zamówił w zeszłym roku ze Stanów z Amazon'a. Kosztował nas jakoś ok. 200$.

Jest naprawdę super.

Oczywiście mnie osobiście nic nie zastąpi wersji papierowej książki no ale często można z netu zciągnąć za free więc się przydaje.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja mysle, ze Twoja córcia ma po prostu mały zoladek i musisz to przeczekać. Nie ma co na sile jej go rozpychać, bo w sumie po co. Te pierwsze poł roku to jest czas koedy my musimy sie podporządkować dzieciom, bo ich sie nie da zaprogramować na spanie w nocy i jedzenie co 4 godziny:)
    Ja widze to po Tomku - sa noce, gdzie budzi sie na karmienie o 1 i spi do 6, a sa takie, ze budzi sie co dwie.
    W dzien tez je co 2 godziny a czasami co godzinę.
    Mysle, ze z czasem Lilka zacznie jesc wiecej. Ty ja nadal karmisz piersia? Moze jej sie pic chce i dlatego tak robi, ze cały czas pije te 30 ml?

Gosiak, Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może ile mają czasu na rozpatrzenie reklamacji sprzętu elektronicznego.

Padł mi nowy, praktycznie dwutygodniowy tablet, mąż zawiózł na reklamację. Powiedzieli nam, że LENOVO nie ma serwisu w Polsce i muszą wysłać do Niemiec i może to długo trwać.

Minęły już 2 tyg. i cisza i jestem mega zła, bo czuję jakbym 800zł wydała w błoto :-)
    Ja nawet tego tableta nie miałam w torebce nie przeżył żadnych wstrząsów nic, a teraz muszę tyle czekać to jest jakieś przegięcie!!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też myślę, że mój ma mały żołądeczek i po postu sobie dzieli porcje. Poza tym nie ma co na siłę wlewać w dzieci po 120ml jak jest napisane na puszce z mlekiem i tuczyć wg jakiś norm. Ważne żeby jadły i się poprawnie rozwijały, a nie tuczyły jak za przeproszeniem prosiaczki na mięso. (sorry za porównanie)

Gosiak, Sue, mala_mi1982, megg, asia888 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2718 2719 2720 2721 2722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ