Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy po wczorajszym szczepieniu. Ada waży 4620g i ma 60cm, urodziła się z wagą 2780 i długością 54 - pięknie rośnie. Po szczepieniu ok, w razie "w" dawałam jej pedicetamol, bo na moje oko bolały ją nóżki od wkłuć (Szczepiliśmy 5w1) do tego smarowałam altacetem junior, aby nie było obrzęku - szkoda tylko, że jest zielony jak shrek i biały pajac ma zielone łaty.
HMM... Co do wieczornych wrzasków Ady - przyzwyczaiłam się, drze się wniebogłosy, ale już tak po prostu chyba ma.
Nasz dzień od 3-4 dni wygląda tak:
-wstajemy ok 8-9 z uśmiechem na buzi, lezymy ok 15-20min, aby się rozbudzić.
-poranna toaleta - czyszczenie noska, oczu, buzi, zmiana ubranka, pampersa.
-jedzonko
-czas na zabawę w łóżeczku ok 1-1,5h + sen ok 1h (samoczynny!)
-ok 11 ubieramy się na spacerek i idziemy, nie ma nas do ok 13.
-jedzenie!!!
-zabawa + sen jak rano schodzi nam tak do 14-15 i tutaj zaczwyczaj jest pora na jej "2".
-czasem drugi spacer, czasem marudzenie zależy od pogody gdzieś tak do 17.
-jedzonko
-zabawa, sen
-19-21 kąpiel, zależy jak wypada karmienie.
-sen ok 4-6h ciągiem, karmienie + dospanie do rana.
U mnie na pewno nie będzie następnego Dziecka - po porodzie miałam jeszcze chęć, ale po tych wrzaskach i ekscesach już na pewno nie będę chciała przechodzić przez to po raz drugi.
Za dwa dni Ada ma 2 miesiące, co już potrafi?
-śmieje się na głos, aż piszczy
-wodzi wzrokiem za Mamusią
-wydaje z siebie odgłosy tj. a, o, agggg...
-z boczku przewraca się na plecki
-ogląda rączki
-przeciera sobie oczy! (dzięki temu Córko masz zapalenie spojówek!)
-zezuje
-trzyma sztywno głowę
-bije rączkami po zabawkach w łóżeczku.
Ciągle podaje jej debridat, witaminę d, biogaję, psikam nosek marimerem.
Jak ja bym chciała tak ciagle tu siedzieć i z Wami pisać... TAK JAK KIEDYS...derii84, asia888 lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Bella mamy to samo tylko z KP. Mój je co godzinę praktycznie, czasem częściej. Od 2 dni nawet w nocy co 2 godz. gdzie wcześniej budził się w nocy tylko o 24 i 3, a teraz co 2godz.
u mnie tez tak wstawal w nocy, a od 3 dni co chwile sie budzi wiec juz spi z nami bo co go odloze to jest krzyk, nie wiem o co chodzi ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:44
-
nick nieaktualnySloneczna ona stala się super dopiero wtedy, gdy przestalam się przejmować jej humorami, wrzaskami, jedzeniem itp. Jednak spokoj matki = spokoj dziecka.
Krzyczy? Pokrzyczy i przestanie.
Zjadło mało? Zje później.
Nie śpi? W końcu zaśnie.
Skoro wiem, że jest przewinięta, czysta, nie ma gorączki, ani innych dolegliwości to muszę dać jej trochę swobody - krzyk, aktywność, czy niezbyt wielki apetyt jest normalny. W końcu nasze dzieci to też ludzie tak i jak i my. Nie zawsze zjadłyby konia z kopytami, nie zawsze chcą spać, bo nam tak pasuje...
CHILL!słoneczna 85, Pia Gizela, Topola, asia888 lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Dziewczyny czy bedziecie swoje dzieci karmic BLW??
Ja juz sie nie moge doczekac calej kuchni upieprzonej
Moj spi od 8 z przerwa na flaszke o 9...
A co do BLW - ja zamierzam tak karmić
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
Dokladnie . Moj czesto posmokta sobie chwile i juz nie chce ale chce za 20 min. To mu daje. Jak nie chce to nie wpuszza cyca wiec zamykam stanik;) przewijam itd itd
)
A ja mysle robic 2 apacerki od dzis
Jak w domu uchylacie okno to ubieracie cieplej? Ja wczoraj tylko czapeczka i pajac i sobie spal.
Moj synio w nocy ma nadal katar ale nic sie nie odciaga a slysze ze ma:(( w dzien nic.
-
Lara 82 wrote:A tak ogólnie dużo dziewczyn zapomniało o forum już
Myślę, że mają super spokojne dzieciaczki i już wróciły do pełni życia
Co do altacetu ja smarowalam zwyklym bo i tak w obu pisze ze po 3rz, ale pediatra mowila ze mozna, a ten zwykly jest bezbarwny
Mi udaje sie wyskoczyc do lekarza czy na zakupy jak zostawie mleko, choc ostatnia sciagam max 60ml, zamowilam femaltikier bo musze wiekrze zapasy mleka zrobic, a mala polubila butelke antykolkowa ze wskaznikiem temp tommy, medela sie nie nadawala, a pokarm trzymam w pojemnikaach wielorazowych, maja miarke do 120ml wiec wygodne
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualnySloneczna a moze to nie katar tylko po drzemce zalega Mackowi flegma w gardle i mu tak swiszczy?
Ja wczoraj od pielegniarki na szczepieniu uslyszalam "po szczepieniu moze byc placzliwa"... pomyslalam sobie tylko jedno "jakby moje dziecko nie plakalo codziennie to myslalabym, ze nie ma jej w domu!". -
nick nieaktualny
-
Angelcia podoba mi się Twoje podejście
PROBLEM?!!
Właśnie zauważyłam u Olafka białe krostki na górnym dziasle, czyżby PLESNIAWKI?? Nie wiem jak to wyglada, bo nigdy nie miałam z tym do czynienia, nawet na praktykach:-( -
My po usg bioderek
wszystko super !!! Ale nie bylo innej opcji
tj przy etaraniach doszukiwalam sie roznych rzeczy tak teraz sie zablokowalam i nie dopuszczam do glowy opcji ze cos moze byc nie tak
nie szukam nie czytam
zdrowa i juz
Ja tez polecam kindlami sie z niego mega dobrze czyta
Dzis od rana testuje butelke browns i poki co bez rzucania... Co ciekawe mojego mleka ake w tej butli wciagnela na 2 razy z mala przerwa 80 ml i teraz nie wiem czy to mwestia butli czy mleka ale do konca dnia daje enfamil i zobaczymy.. Rano ladnie z tej butli zhadla 60 enfamilu a potem po 1,5 h 40 ml.. No nic testujemy...Pia Gizela, megg lubią tę wiadomość
-
Heja
U nas super nocka 19-5-8ale ma spanie. Teraz tez zasnal...
Gosia, oglądałam chusty Babaluno... Ale drogie
Mój tez spi na brzuchu) nie boje się.
sam reguluje glowke, poza tym SIDS częściej bierze sie od niewykrytych wad wrodzonych i bezdechu a slyszalam tez ze na brzuchu jest zdrowo spac
nie myślmy o tym!
Ale mam @!!! Na maxa!!! Niech nikt nie mówi ze po porodzie nie boli
Aa...i bez karmić, ani mi sie sni miec malo pokarmu przez tosebza lubi tę wiadomość
-
Groszek wrote:Gosia, oglądałam chusty Babaluno... Ale drogie
No drogie, ale z drugiej strony wózki też drogie. Ja kupiłam specjalnie używany wózek, bo wiedziałam, że będę sporo nosić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:14