Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy po wczorajszym szczepieniu. Ada waży 4620g i ma 60cm, urodziła się z wagą 2780 i długością 54 - pięknie rośnie. Po szczepieniu ok, w razie "w" dawałam jej pedicetamol, bo na moje oko bolały ją nóżki od wkłuć (Szczepiliśmy 5w1) do tego smarowałam altacetem junior, aby nie było obrzęku - szkoda tylko, że jest zielony jak shrek i biały pajac ma zielone łaty.
HMM... Co do wieczornych wrzasków Ady - przyzwyczaiłam się, drze się wniebogłosy, ale już tak po prostu chyba ma.
Nasz dzień od 3-4 dni wygląda tak:
-wstajemy ok 8-9 z uśmiechem na buzi, lezymy ok 15-20min, aby się rozbudzić.
-poranna toaleta - czyszczenie noska, oczu, buzi, zmiana ubranka, pampersa.
-jedzonko
-czas na zabawę w łóżeczku ok 1-1,5h + sen ok 1h (samoczynny!
)
-ok 11 ubieramy się na spacerek i idziemy, nie ma nas do ok 13.
-jedzenie!!!
-zabawa + sen jak rano schodzi nam tak do 14-15 i tutaj zaczwyczaj jest pora na jej "2".
-czasem drugi spacer, czasem marudzenie zależy od pogody gdzieś tak do 17.
-jedzonko
-zabawa, sen
-19-21 kąpiel, zależy jak wypada karmienie.
-sen ok 4-6h ciągiem, karmienie + dospanie do rana.
U mnie na pewno nie będzie następnego Dziecka - po porodzie miałam jeszcze chęć, ale po tych wrzaskach i ekscesach już na pewno nie będę chciała przechodzić przez to po raz drugi.
Za dwa dni Ada ma 2 miesiące, co już potrafi?
-śmieje się na głos, aż piszczy
-wodzi wzrokiem za Mamusią
-wydaje z siebie odgłosy tj. a, o, agggg...
-z boczku przewraca się na plecki
-ogląda rączki
-przeciera sobie oczy! (dzięki temu Córko masz zapalenie spojówek!)
-zezuje
-trzyma sztywno głowę
-bije rączkami po zabawkach w łóżeczku.
Ciągle podaje jej debridat, witaminę d, biogaję, psikam nosek marimerem.
Jak ja bym chciała tak ciagle tu siedzieć i z Wami pisać... TAK JAK KIEDYS...
derii84, asia888 lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Bella mamy to samo tylko z KP. Mój je co godzinę praktycznie, czasem częściej. Od 2 dni nawet w nocy co 2 godz. gdzie wcześniej budził się w nocy tylko o 24 i 3, a teraz co 2godz.
u mnie tez tak wstawal w nocy, a od 3 dni co chwile sie budzi wiec juz spi z nami bo co go odloze to jest krzyk, nie wiem o co chodzi ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:44
-
nick nieaktualnySloneczna ona stala się super dopiero wtedy, gdy przestalam się przejmować jej humorami, wrzaskami, jedzeniem itp. Jednak spokoj matki = spokoj dziecka.
Krzyczy? Pokrzyczy i przestanie.
Zjadło mało? Zje później.
Nie śpi? W końcu zaśnie.
Skoro wiem, że jest przewinięta, czysta, nie ma gorączki, ani innych dolegliwości to muszę dać jej trochę swobody - krzyk, aktywność, czy niezbyt wielki apetyt jest normalny. W końcu nasze dzieci to też ludzie tak i jak i my. Nie zawsze zjadłyby konia z kopytami, nie zawsze chcą spać, bo nam tak pasuje...
CHILL!
słoneczna 85, Pia Gizela, Topola, asia888 lubią tę wiadomość
-
Moja córcia też śpi od 8:30 jakoś bez żadnej przerwy... aż się boję jak się obudzi jaka będzie głodnaAsiaSzw wrote:Dziewczyny czy bedziecie swoje dzieci karmic BLW??
Ja juz sie nie moge doczekac calej kuchni upieprzonej

Moj spi od 8 z przerwa na flaszke o 9...
A co do BLW - ja zamierzam tak karmić
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
Dokladnie . Moj czesto posmokta sobie chwile i juz nie chce ale chce za 20 min. To mu daje. Jak nie chce to nie wpuszza cyca wiec zamykam stanik;) przewijam itd itd
)
A ja mysle robic 2 apacerki od dzis
Jak w domu uchylacie okno to ubieracie cieplej? Ja wczoraj tylko czapeczka i pajac i sobie spal.
Moj synio w nocy ma nadal katar ale nic sie nie odciaga a slysze ze ma:(( w dzien nic.
-
Ja akurat mam mega absorbujace dziecko, spiace w dzien max dwa razy po 15-20 min za to w noby 1-2pobudki aby (potrafi spac od 20 do 4-5rano) i po prostu nie mam czasu na wlaczenie kompa czy tableta;) jak karmie to podczytuje, ale nie lubie z tel pisac:/Lara 82 wrote:A tak ogólnie dużo dziewczyn zapomniało o forum już

Myślę, że mają super spokojne dzieciaczki i już wróciły do pełni życia
Co do altacetu ja smarowalam zwyklym bo i tak w obu pisze ze po 3rz, ale pediatra mowila ze mozna, a ten zwykly jest bezbarwny
Mi udaje sie wyskoczyc do lekarza czy na zakupy jak zostawie mleko, choc ostatnia sciagam max 60ml, zamowilam femaltikier bo musze wiekrze zapasy mleka zrobic, a mala polubila butelke antykolkowa ze wskaznikiem temp tommy, medela sie nie nadawala, a pokarm trzymam w pojemnikaach wielorazowych, maja miarke do 120ml wiec wygodne
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualnySloneczna a moze to nie katar tylko po drzemce zalega Mackowi flegma w gardle i mu tak swiszczy?
Ja wczoraj od pielegniarki na szczepieniu uslyszalam "po szczepieniu moze byc placzliwa"... pomyslalam sobie tylko jedno "jakby moje dziecko nie plakalo codziennie to myslalabym, ze nie ma jej w domu!". -
nick nieaktualny
-
Angelcia podoba mi się Twoje podejście

PROBLEM?!!
Właśnie zauważyłam u Olafka białe krostki na górnym dziasle, czyżby PLESNIAWKI?? Nie wiem jak to wyglada, bo nigdy nie miałam z tym do czynienia, nawet na praktykach:-( -
My po usg bioderek
wszystko super !!! Ale nie bylo innej opcji
tj przy etaraniach doszukiwalam sie roznych rzeczy tak teraz sie zablokowalam i nie dopuszczam do glowy opcji ze cos moze byc nie tak
nie szukam nie czytam
zdrowa i juz 
Ja tez polecam kindla
mi sie z niego mega dobrze czyta 
Dzis od rana testuje butelke browns i poki co bez rzucania... Co ciekawe mojego mleka ake w tej butli wciagnela na 2 razy z mala przerwa 80 ml i teraz nie wiem czy to mwestia butli czy mleka ale do konca dnia daje enfamil i zobaczymy.. Rano ladnie z tej butli zhadla 60 enfamilu a potem po 1,5 h 40 ml.. No nic testujemy...
Pia Gizela, megg lubią tę wiadomość
-
Heja

U nas super nocka 19-5-8
ale ma spanie. Teraz tez zasnal...
Gosia, oglądałam chusty Babaluno... Ale drogie
Mój tez spi na brzuchu
) nie boje się.
sam reguluje glowke, poza tym SIDS częściej bierze sie od niewykrytych wad wrodzonych i bezdechu a slyszalam tez ze na brzuchu jest zdrowo spac
nie myślmy o tym!
Ale mam @!!! Na maxa!!! Niech nikt nie mówi ze po porodzie nie boli
Aa...i bez karmić, ani mi sie sni miec malo pokarmu przez to
sebza lubi tę wiadomość
-
Mówisz o nosidełkach Bondolino?Groszek wrote:Gosia, oglądałam chusty Babaluno... Ale drogie

No drogie, ale z drugiej strony wózki też drogie. Ja kupiłam specjalnie używany wózek, bo wiedziałam, że będę sporo nosić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:14