Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niby dobrze u gina. Dobrze jestem zszyta a to co widzil. To nie szyjka. Mowi ze macica sie uniesie do ok 3 mies i to jakas scianka pochwy czy tam co. Mowil ze jak mocno bedziemy cwiczyc to macica moze nizej opasc. Moge cwiczyc i w ogole;))
No i jak luzniejsze wejscie do pochwy to tez sie nie martwic bo to wroci do normy.
Teraz dopiero 2 mies po drugiej miesiaczce mam isc. Moj gin mnie przytulil
Jak mu dziekowalam:) kocham go<3
Jutro rano wazenie j wieczorem jak maly zasnie biegac zaczynam- po trochu i dojde do dobrej wagi.
Sue, mala_mi1982, megg, asia888 lubią tę wiadomość
-
Laurka wrote:U nas tez ani Dr Brown's ani Medela nie sprawdzaja sie. Luna sie krztusi, bo za szybko jej leci, a ponoc smoczki sa natural/slow flow :[ Moze ktoras uzywa Tommy Tippee? Bo jeszcze te moglabym kupic lub Playtex.
Mamusie, ktore karmia piersia - jak przechowujecie mleko? Bo ja z pracy transportuje w torebkach Lansinoh, ale mam wrazenie, ze jak postoja w lodowce i potem sie z nich przelewa do butelki, to sie duzo marnuje. -
AsiaSzw wrote:Aga a moze wlasnie powinnas sprobowac z Kubusiem spanie na brzuszku.
Wiem ze to dobre dla brzusia ale on mi tak zle spi
Jak go ululac na brzusiu?
Bo na razie to mi czasem tak przysnie na moim brzuchu -
Ja uzywam butelki Tommy T. Jest super, mała ładnie je, nigdy sie nie krztusi.
Moja córeczka w nocy spi na boku, tak ją układam, jest obstawiona z dwoch stron zeby sie nie przekrecila, ale zazwyczaj udaje jej sie po dluzszym czasie odwrocic na plecki. W dzien na pleckach spi, ale wtedy jestem czujna caly czas. Kilka razy wymiotowala i dlatego mam schizy. Na brzuszku placze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:27
derii84 lubi tę wiadomość
-
Mala mi Qrcze to robią wam nadzieje z wyjściem do domciu a tu odwlekaja i odwlekaja. Tymcio chłopie kopnjj te chorobsko w dupe no!!
Słoneczna dobre inf
Laurka my dokarmiamy się tt i leci super, zero dlawienia się, może i wam podejdzie.
Ja także wieczorem padam na pysk, ale muszę walczyć z laktatorem.
Tez zacznę ćwiczyć od jutra, bo taka faldziasta być nie mogęsłoneczna 85, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość
-
Agaa bylas dzis na wizycie?
Dziewczyny karmiace piersia? Ile sie zbiera mleczka na jedno karmienie?
Moge sobie w nocy sciagnac np 20 ml i za 2 h do tego znowu z 20ml i na trzecim znowu troche do tej samej butelki? W miedzyczasie w lodowce oczywiscie -
Słoneczna ja wlasnie musialam troche odciągnąć z lewej piersi, bo mnie bolała juz i był tak pełna, ze w dotyku jak silikonowa i to troche to mi 100ml wyszło!! A piers nadal pełna. A prawa flaczek, bo karmiłam przed spaniem z tej piersi, ale udało sie jeszcze 20ml dociągnąć, bo chciałam postymulowac piers.
Ale jakby co, to jedna piersia dziecko mozna wykarmićsłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Sloneczna nie mozesz do jednej butelki. Kazda porcje musisz oddzielnie przechowywac potem dopiero przed podaniem polaczyc i podgrzac.
Ja polecam woreczki na pokarm canpol. U mnie sie super sprawdzily. Nic sie nie wylewa przy przelewaniu.
Aga ja w nocy jak biore malego do odbicia to zazwyczaj spi mi na ramieniu, potem przekladam go do lozeczka odrazu na brzuszek i jeszcze chwilke sie kreci szukajac sobie wygodnej pozycji to delikatnie trzymam reke na pkeckach i ew klepie bo on to bardzo lubi. I spi slodziaksłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Jejku Sue 100ml z jednego i to jeszcze flakiem nie była? A ja dumna dzisiaj wieczorem odciagnelam 90 z obydwu piersi.
A ile zajmuje ci karmienie Tomaszka??
Mój to pochlipie bardzo szybko, za każdym razem przelyka, czasami się dlawi, wiec chyba z tej lewej mu ostro leci.
Ale dzisiaj sukces, prawa pierś nie była odrzucana, może będzie lepiej teraz??Sue, megg lubią tę wiadomość
-
Z jednej nocy tez nie mozna do jednej butelki? Mam pare pojemniczkow. To moze sprobuje dzis w nocy ale tak mi sie zawsE spac chce ze nie dam rady.
Sue a w jakim czasie sciagnelas 100ml ? Ty masz elektryczny? Ja mam reczny wiec bede nasuwC niezle:)) a zanim zacznie leciec z piersi to tez sobie poczekam:)) -
Deri, z lewej piersi - tej mocniejszej, prawa dalej słabiej sie napełnia.
Sciagnelam te 100ml bardzo szybko - ale jak zdjelam stanik, to mleko leciało ciurkiem samo, wiec łatwo było sciagnac. Gdzies z 5-7 minut ściągałam.
Ja mam laktator mini electric medeli. Głośny jak traktor, to jego najwieksza wada niestetyderii84 lubi tę wiadomość
-
U mnie na brzuszku tylko pod nadzorem bo lubi glwke wsadzic prosto...nie zasnelabym poprostu. A tak jak jestem to przekrecamy na jedna i na druga strone.
Rudasku jak tam z glowka? Kladziesz na te. Drugi bok w lozeczku??
Januszkowa jeszcze mi sie przypomnialo od odnosnie katarku. Kladz na brzuszek na troje to wszytsko splynie i latwiej bedzie Ci odciagnac.
Masz fride czy katarek??