X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby dobrze u gina. Dobrze jestem zszyta a to co widzil. To nie szyjka. Mowi ze macica sie uniesie do ok 3 mies i to jakas scianka pochwy czy tam co. Mowil ze jak mocno bedziemy cwiczyc to macica moze nizej opasc. Moge cwiczyc i w ogole;))

No i jak luzniejsze wejscie do pochwy to tez sie nie martwic bo to wroci do normy.

Teraz dopiero 2 mies po drugiej miesiaczce mam isc. Moj gin mnie przytulil
    Jak mu dziekowalam:) kocham go<3

Jutro rano wazenie j wieczorem jak maly zasnie biegac zaczynam- po trochu i dojde do dobrej wagi.

Sue, mala_mi1982, megg, asia888 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    U nas tez ani Dr Brown's ani Medela nie sprawdzaja sie. Luna sie krztusi, bo za szybko jej leci, a ponoc smoczki sa natural/slow flow :[ Moze ktoras uzywa Tommy Tippee? Bo jeszcze te moglabym kupic lub Playtex.

Mamusie, ktore karmia piersia - jak przechowujecie mleko? Bo ja z pracy transportuje w torebkach Lansinoh, ale mam wrazenie, ze jak postoja w lodowce i potem sie z nich przelewa do butelki, to sie duzo marnuje.
    Ja karmię piersią ale parę razy próbowałam z butelką. Niestety u mnie medela się tez nie sprawdziła. Młoda się krztusi przy niej natomiast z tommy tippee nie ma problemu. Je ładnie. Do przechowywania mam plastikowe pojemniczki baby ono ale w sumie nie odciągam bo mi się nie chce męczyć i póki co nie mam potrzeby. U mnie ciężko odciągnąć konkretną ilość. Muszę na raty a nie mam kiedy za bardzo.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Aga a moze wlasnie powinnas sprobowac z Kubusiem spanie na brzuszku.

Wiem ze to dobre dla brzusia ale on mi tak zle spi
    Jak go ululac na brzusiu?
    Bo na razie to mi czasem tak przysnie na moim brzuchu

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam butelki Tommy T. Jest super, mała ładnie je, nigdy sie nie krztusi.

Moja córeczka w nocy spi na boku, tak ją układam, jest obstawiona z dwoch stron zeby sie nie przekrecila, ale zazwyczaj udaje jej sie po dluzszym czasie odwrocic na plecki. W dzien na pleckach spi, ale wtedy jestem czujna caly czas. Kilka razy wymiotowala i dlatego mam schizy. Na brzuszku placze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:27

derii84 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi Qrcze to robią wam nadzieje z wyjściem do domciu a tu odwlekaja i odwlekaja. Tymcio chłopie kopnjj te chorobsko w dupe no!!

Słoneczna dobre inf :-)

Laurka my dokarmiamy się tt i leci super, zero dlawienia się, może i wam podejdzie.

Ja także wieczorem padam na pysk, ale muszę walczyć z laktatorem.

Tez zacznę ćwiczyć od jutra, bo taka faldziasta być nie mogę

słoneczna 85, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa bylas dzis na wizycie?

Dziewczyny karmiace piersia? Ile sie zbiera mleczka na jedno karmienie?
    Moge sobie w nocy sciagnac np 20 ml i za 2 h do tego znowu z 20ml i na trzecim znowu troche do tej samej butelki? W miedzyczasie w lodowce oczywiscie

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna nie bylam. Musialam przelozyc bo maz nie mogl zajac sie Kubusiem. Ide 21

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie jestem padnięta wcale, dziwne... Szczególnie, że dodatkowo przesilenie wiosenne teraz daje się we znaki. To mój M. jest dużo bardziej senny i zmęczony, muszę mu jakieś witaminy kupić...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin mowil ze czasem sie zdarza ze sie to nie unosi i wtey trzeba cos myslec... Mam nadzieje ze u wszystkich nas bedzie ok:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja wlasnie musialam troche odciągnąć z lewej piersi, bo mnie bolała juz i był tak pełna, ze w dotyku jak silikonowa i to troche to mi 100ml wyszło!! A piers nadal pełna. A prawa flaczek, bo karmiłam przed spaniem z tej piersi, ale udało sie jeszcze 20ml dociągnąć, bo chciałam postymulowac piers.
    Ale jakby co, to jedna piersia dziecko mozna wykarmić :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, ile dziecko tak średnio zjada? Bo nie wiem czy mrozić 120ml czy dzielić na dwie?
    Laurka, Ty karmisz chyba butelka swoim mlekiem? Ile Luna zjada podczas jednego posiedzenia?;)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna nie mozesz do jednej butelki. Kazda porcje musisz oddzielnie przechowywac potem dopiero przed podaniem polaczyc i podgrzac.

Ja polecam woreczki na pokarm canpol. U mnie sie super sprawdzily. Nic sie nie wylewa przy przelewaniu.

Aga ja w nocy jak biore malego do odbicia to zazwyczaj spi mi na ramieniu, potem przekladam go do lozeczka odrazu na brzuszek i jeszcze chwilke sie kreci szukajac sobie wygodnej pozycji to delikatnie trzymam reke na pkeckach i ew klepie bo on to bardzo lubi. I spi slodziak

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ile Ignas zjadał ml Twojego mleka?

• derii84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Sue 100ml z jednego i to jeszcze flakiem nie była? A ja dumna dzisiaj wieczorem odciagnelam 90 z obydwu piersi.
    A ile zajmuje ci karmienie Tomaszka??
    Mój to pochlipie bardzo szybko, za każdym razem przelyka, czasami się dlawi, wiec chyba z tej lewej mu ostro leci.
    Ale dzisiaj sukces, prawa pierś nie była odrzucana, może będzie lepiej teraz??

Sue, megg lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej nocy tez nie mozna do jednej butelki? Mam pare pojemniczkow. To moze sprobuje dzis w nocy ale tak mi sie zawsE spac chce ze nie dam rady.
    Sue a w jakim czasie sciagnelas 100ml ? Ty masz elektryczny? Ja mam reczny wiec bede nasuwC niezle:)) a zanim zacznie leciec z piersi to tez sobie poczekam:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i podgrzewAcie swoje mleko do 40st??

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak kup mace mezowi:))

Zainstalowalam endomondo;))

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, z lewej piersi - tej mocniejszej, prawa dalej słabiej sie napełnia.
    Sciagnelam te 100ml bardzo szybko - ale jak zdjelam stanik, to mleko leciało ciurkiem samo, wiec łatwo było sciagnac. Gdzies z 5-7 minut ściągałam.
    Ja mam laktator mini electric medeli. Głośny jak traktor, to jego najwieksza wada niestety :/

• Sue Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, 90 to ładny wynik!! Pamietaj, ze dziecko i tak zjada wiecej, bo inaczej i lepiej pokarm ściąga niż laktator :)
    Idzie ku dobremu :*

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na brzuszku tylko pod nadzorem bo lubi glwke wsadzic prosto...nie zasnelabym poprostu. A tak jak jestem to przekrecamy na jedna i na druga strone.

Rudasku jak tam z glowka? Kladziesz na te. Drugi bok w lozeczku??

Januszkowa jeszcze mi sie przypomnialo od odnosnie katarku. Kladz na brzuszek na troje to wszytsko splynie i latwiej bedzie Ci odciagnac.
    Masz fride czy katarek??

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2717 2718 2719 2720 2721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ