Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pia my mamy ćwiczyć rączki bo Tymek ma mały przykurcz i za zadko otwiera piąstki. Jest dużo lepiej, zaczyna mietosic kocyk i badać cała dłonią przedmioty. No ale i tak najfajniejsze sa piąstki w buzi
dopiero to odkrył wiec namiętnie je liże i ciumka!
Moje dziecko spi juz 2h. Budził sie na początku co 10 minut ale jak odłożyłam go za 3 razem to spi juz godzinę ciurkiemdawno tak nie było! Oby to był znak ze wraca nasza rutyna codzienna!
-
Swojego kciuka wkładam w rączki małego i masuje dłoń, pilnuje trzymania kciuków na zawnatrz a nie schowanych w zaciśnięte piąstki. Raczki mam wyciągać do gory do wysokości uszu aż bedzie luz w mięśniach i do dołu wzdłuż tułowia tez aż luźne bedą.
Ćwiczenia sa od neurologa. -
Pia u nas tez zacisniete w wiekszości dnia
rozprostowuje w wannie jak jest wyluzowany, no i zaczyna cos lapać..ale tez non stop zaciśniete, zapytaj jak mozesz pediatry i napisz posta:)
Dorcia co do oczka, spróbuj starym babcinym sposobem przemywać herata lub rumiankiem:)
u nas w miare oki:) dnia fajne bo Maly troche spiocha, troche gada a jak nie to po prostu lezy i sie rozglada:) w nocy tez od kilku dni spi 19-24-4/5 i potem do ok 7....i ok 10 znów drzemka:)
Mam nadzieje, ze za tydzien podczas chrztu nie odstawi jakiś cyrków:) heheh
pogoda do d....od wtorku leje i wieje a wczoraj jeszcze snieg!! -
Pia, nasz tez ma piastki zaciśnięte, i ponoć wszystko ok jest.
Znów mamy ciężki dzień, na szczęście tato dzisiaj jest ok. Problem następny doszedł, cyc jest be, już nie mam sił walczyć, myślę, że jestem bliska poddaniu się -
nick nieaktualny
-
Nasz czasem zaciska piastki a czasem ma rozluznione, bardzo roznie. Lubi lapac palce
Derii wspolczuje, ze maly marudny i marudzi przy piersi.
Moj od kilku dni Natan czesto nie chce jesc co 2godz, tylko przeciaga tak do 2,5godz. Jak mu wczesniej daje to sie usmiecha ale nie wezmie piersi. No i zauwazam ze najlepiej mu sie je na lezaco bo na siedzaco jak go trzymam to marudzenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 15:46
-
Ja bylam u pediatry z tym katarem. Zalecenia byly od dr. Nasivin jest od 3 mies ale w innej dawce. Mi kazala dawac nasivin 0,01% 1-2 krople 3-5 dni.
Wit c cebion 2 razy po 7 kropli
Wapno w syropue (sanosvit my mamy) 2 razy po 5 ml
Sol morska lub fizjo/ 4-6 razy dziennie
Ja mam jeszcze masc majerankowa
Do tego wietrzyc pokoj.
Glowka wyzej po katem 30-45 st
Odciagac glutki
megg lubi tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Dziewczyny wiem że już pisałyscie ale jakie nosidełka czy coś w ten deseń polecacie dla takiego maluszka jak nasz?
Praktycznie wszystkie nosidełka ergonomiczne (wisiadeł w ogóle nie bierzemy pod uwagę) nadają się od ok. pół roku - nawet te z wkładkami dla niemowląt.
Najwcześniej można nosić maluszka w nosidełku Bondolino - nawet od 4 miesiąca - tak mówi moja doradca chustowa, jest z takiego materiału jak chusty i też się je dociąga odpowiednio.
kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
My szczepionke 6w1 + rota mamy za soba, wszystko jest dobrze i ciesze sie, ze mamy juz to za soba.
Podobno czeste powiklania sa po 1- gdy szczepione jest chore dziecko (wiec dobry pediatra b.wazny) po 2 gdy szczepionka jest przeterminowana lub zle przechowywana.
Ja mam zaufanie 100% do mojego pediatry i jestem spokojna. On nas zachecil do tej szczepionki. Opinii nie chce czytac zbyt wiele, bo jest ich tyle samo dobrych jak i zlych. Mozna zwariowac. Staram sie w zyciu polegac na madrzejszych ludziach od siebie wiec slucham naszego pediatrySue lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny