X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis piekna noc karmienie: 23-5-7. Wyspalam sie ale cyc chcial wybuchnac ;) Teraz sniadanko, niedlugo starszy synek wstanie.

Kurcze cos mnie ostatnio muli jak na okres. Mam nadzieje, ze jeszcze nie dostane bo nie teskno mi za tym.

megg, Laurka lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już dawno nie miałam twardych cyckow, co prawda tryska jak Polci wyleci sutek ale tylko na poczatku, to takie rzadsze mleczko. Kurde sama nie wiem :( Przybiera na wadze normalnie.

Pola kończy dziś 11 tyg. Jezu już 11 tyg!!! A kocham jak strasznie , najmocniej jak tylko się da. Nie zdawałam sobie sprawy ze mozna kogoś tak bardzo kochać.

Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś noc bardzo fajna, wyspałyśmy się obie :)
    I jestem po pierwszym <3 - żel nie był potrzebny i nic nie bolało :)

derii84, Fedra, AsiaSzw, Laurka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u nas noc fajna ale ja nie wyspana bo rano miałam wizyte no i od <3 musze poczekac bo moje podwozie dalej nie pogojone w środku i dostałam jakieś globulki.

Dziewczyny , wy jak nie staracie się w tym roku o nastepne dzieciątko decydujecie się na jakieś antykoncepcyjne? Mi lekarka przepisała,ale powiedziała,ze jak nie chcę to nie musze no ale przy kp to moze być różnie,a na kolejną ciąże narazie gotowa nie jestem i nie wiem co robić

Katiś może kryzys laktacyjny jakiś? ALe ja tez mam miękkie cały czas a mleka ful bo w nocy odciągnęłam 130 ml

Nasz Mały rozbójnik gaworzyć zaczyna :) no i główkę tak silno podnosi jak jest na brzuszku jakby był miesiac do przodu !

derii84 lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka my stosujemy gumki i czasem refleks czyli przerywany ;p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue u mnie wiec tj u Ciebie dzis spala np 6 h i potem 2 h w nocy a poprzedniej spala 3 h i potem 3 h kolejne... Wiec tak na zmiane ... Wiecej jest spania tego 3i 3 lub 2 h ale zdarza sie ostatnio ze pospi po kapieli 4 a nawet 5 h tez bylo i teraz 6 wiec zakladam ze idzie ku lepszemu ;) ja wiec spalam 5,5 h a tyle ciagiem to ja od ciazy nie spalam wiec szalenstwo ;)

Sue lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Witamy sie i my:)
    Pytanko do słonecznej..kochana, korzystasz z butelki lovi? lepiej jest??? :)

U nas pogoda marna, leje i wieje i zimno jak pieron..ehhhhhhhh :)
    Nasz Maly dzis spał od 22-4 i musialam odciagnał mleko bo myslalam ze mi cyce pękną...z kazdego po 160 ml :) akurat jak konczyłam 2 cyca to Maly wstał i zjadł cała butle...gdzie on to mieśći to ja nie wiem :)
    o 8 poprawił cycem..ale dosłownie kilka kropel a teraz gada do siebie i sie wierci :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniowka czyli jednak Twoj przypadek potwierdza tylko to ze pojedyncze szczepionki sa bezpieczniejsze niz skojarzone jesli sa dawane w odstepach czasu... Bo przeciez wlasnie takie zalecenie dostalas ze wzgledu na powiklanie poszczepienne... Czyli lekarz sam sobie zdawal sprawe ze bezpieczniej bedzie dac Ci potem szczepienia pojedyncze i w dlugich odstepach czasu.. Nie kumam wiec za cholere ze skoro po powiklaniach od razu robia to w bezpieczniejszy sposob dlaczego mie moga tego robic od razu zamiast dopiero wtedy gdy cos sie dzieje:/ no strzela mnie poprostu takie myslenie ze pierw pakowac i zobaczyc czy ok bedzie a dopiero potem po rozum do glowy.. Szkoda ze to zawsze gdy juz szkoda sie dzieje dziecku ...

Gosiak, asia888 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zachustowani bujamy si na piłce :)

Gosiak, bardzo fajny tekst znalazłaś, chętnie bym posłuchała takiego wykładu sama. Szkoda tylko, że przy okazji mam wyrzuty sumienia, że dokarmiam :( Ale sobie tłumaczę, że "głową muru nie przebijesz". U mnie żadne specyfiki na laktację nie pomagają, ani metoda 753, bo po takim seansie odciągam z 2 piersi ledwo 30 ml :/

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy straszne potówki, na brzuszku z leżenia brzuch do brzucha godzinami. Krochmal średni działa. Może powinnam kupić ten nadmanganian potasu? A może emolient?

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja nie wiem co z tą moja córka jest. Karmię o 21 i idzie spać tzn zasypia przy cycu. Budzi się o 12 lub 1 i je. Potem o 3 i mam wrażenie że od 3 nie śpi ciągiem tylko przysypia, marudzi, więc znowu cyc a ona go pomemla i tak do 7. wstanieMy, ja zjem śniadanie a Pola marudna bo niewyspana i właśnie zasypia. Nie wiem co robię źle, może nienajada się moim mlekiem, a mm nie chce, językiem wypluwa butelkę. Może enfamil już jej nie smakuje?

Katis, jakby była glodna, to wciągnęłaby mm razem z butelka:) poobserwuj czy naprawdę je cxy tylko memla cycka. Bo Tomek jak sobi z prawego cycka robi smoczek, to potem tez zaraz głodny.
    No i ja twarde cycki mam tylko w nocy, przy czym różnica miedzy prawym a lewym ogromna! I mimo to,
    Mały sie miękkim cyckiem tez najada:)
    A jak Ci zasypia przy piersi, to ja posmyraj za uchem albo pod brodka. Jak widzisz, ze nie je tylko sie bawi.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka, my gumki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia..u nas nadmanganian sie sprawdził, po 2 dniach zeszzło wszystko a Stas był cały w kropkacjh...tylko troche wysusza, ale podobno podczas "terapii" nie natłuszcza sie, dopiero jak wszystko zejdzie..juz jest u nas git :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze szczepienia 5w1 byly wycofane w marcu zeszlego roku? I potem znowu je wprowadzili.. Oczywiscie wszystko bylo cichaczem... Byc moze bylo tyle powiklan ze wycofali zrobili kolejna generacje i dalej pakuja nowe teraz... Tak samo slynne mmr chodza sluchy ze moga zostac wycofane ze wzgledu na ilosc powiklan...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeść :)

U nas nocki spoko są :)
    Katiś moja jak tak sie bawi to daję mm i pada :)
    A jak idzie spanie Poli!? Juz w lożeczku śpi sama? Bo ja moja bede uczyc ale to po szczepieniu dopiero a mamy w środe..

Co do szczepien to my mamy z sanepidu 5w1 plus na żołtaczke,podobno dobre i ufam lekarce chociaż zawsze strach jest.

Ja mam po mm anioła a nie dziecko :) okazało sie ze musze dokarmiac i w 2 dni 130g przybrała :)

A co do piąstek to tez tak u Was rączki sinieją jak zmarznie dziecko? Martwi mnie to...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mam takie zdanie jak Ty,nie rozumiem lekarzy i jestem tak samo niezdecydowana i wystraszona bo wiem ile strachu najadła się moja mama.. ale nie szczepić też się boję ;/

Pia, spróbuj do kąpieli dodać zaparzonego wywaru ze słomy owsianej o ile masz dostęp, u nas zero chrostek czy potówek

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku to kupię dziś :) No właśnie wczoraj jak go posmarowałam po kąpieli to mnie zaczęło zastanawiać czy powinnam go smarowć.
    To dziś nadmanganian i nie smarujemy się na noc.

A powiedzcie wit. K podaje się aż mały będzie miał 3 m-ce czy w 3cim miesiącu też?

relg9vvjrtqik460.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko pobiło dzisiaj rekord wsród naszych dzieci z forum. Przespała 10 godzin ciągiem. Przy lozeczlu byłam juz później co godzine. Obudziła sie spokojna, zjadla i gugałyśmy sobie ładnie. Na noc zjadla z cycka +110 mm i cały dzień spała góra 20 min

megg, dorocia2324, mala_mi1982, asia888, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Rudasku to kupię dziś :) No właśnie wczoraj jak go posmarowałam po kąpieli to mnie zaczęło zastanawiać czy powinnam go smarowć.
    To dziś nadmanganian i nie smarujemy się na noc.

A powiedzcie wit. K podaje się aż mały będzie miał 3 m-ce czy w 3cim miesiącu też?

do końca 3go m-ca :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka, nie mam, ale będę szukać. Myślę, że temat potówek u nas będzie coraz bardziej aktualny niestety. W końcu lato idzie :)

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2776 2777 2778 2779 2780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ