Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudasku pięknie Twój Staś rozmawia. Moja gada też bardzo podobnie. To takie słodkie.
Moja mała dzisiaj pobiła sama siebie zjadła wczoraj o 19.30 po kąpieli dwa cycki. O 20 już spala do 5 rano. Potem od 6 do 8. Coraz dłużej spa tr nasze maluchy.
Dzięki Gosiu jeszcze raz za odpowiedzi odnośnie nosidełk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 12:58
-
Sorry że zaśmiecam ale
SPRZEDAM!
NOWE, RAZ UBRANE DO KOŚCIOŁA:)
JESZCZE Z NAKLEJKĄ NA PODESZWIE:)
ROZMIAR 40, OBCAS 13CM ŁĄCZNIE Z PLATFORMĄ WIEC ODCZUWANY MNIEJSZY
http://wrzucaj.net/images/2015/04/20/buty.jpg -
A moje dziecko cos mniej je albo ja mam więcej pokarmu. Wczoraj i dzisiaj musialam odciągnąć, ale dzięki temu udało mi się dziś po raz pierwszy samej wyrwać! Kupilam sobie parę ciuszkow na wiosnę i lato
Mój się sam podnosi leżąc na brzuszku, czasem mu się uda przewrócić z brzucha na plecy.
Słoneczna, mój starszy syn tez po sterydach w ciąży i żadnych skutków ubocznych nie zauwazylam. Wagowo tez był średni. Ciesz się, ze dziecko pięknie przybiera, a nie szukaj problemów
-
Rudasku, gdybym mieszkala blizej i rozmiar byl moj, to bym je od Ciebie odkupila, bo sa rewelacyjne!
Mala_mi kiedys gdzies czytalam, ze maluszek moze miec mniejszy apetyt przed skokiem rozwojowym.
Ja wczoraj zachustowalam mala i poszlam na podworko. Polazilam tak pol godziny, ale... No wlasnie zawsze mam jakies ale. Ze wszystkich dzieciowych gadzetow bylam napalona na chuste najbardziej od samego poczatku, a teraz wcale jej tak nie lubie jak sobie wyobrazalam. Po pierwsze ciagle sie boje, ze mi sie dziecko przytulone do klaty i omotane az po czubek glowy udusi w tej szmacie, a po drugie z jej ciezarem uwiazanym z przodu czulam sie jak ciezarna znowu i bardzo mi sie to nie podobalo :[
I znowu byla histeria od okolo 20:30 do 1:00 w nocy, juz z mezem frustrujemy sie okropnie przez brak snu.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Moj polozony na brzuchu odpycha sie nogami na zmiane jak zaba i pupa idzie do gory, a raczki w miejscu zostaja. aostatnio przesunal sie tak kilka cm do przodu. troche mnie to przeraza czy o nie jakies wzmozone napieci miesniowe bo to za wczesnie jeszcze na takie wyczyny wyglada to jak proby raczkowania
Boroniowka, Bella ja tez mam take zdanie o szczepieniach jednak nie mieszkam w polsce i nie jestem tam ubezpieczona i niewiem czy ktos mi zgodzi sie na taki system szczepien... A tu mamy tylko 6w1. Niema wyboru.... Z drugiej strony slyszalam ze krztusiec i polio sa bezpieczniejsze w tych kumulowanych i ze jest mniej tej rteci, konserwantow itd niz stosujac wiele pojedynczych szczepien.... Zglupiec mozna. A nie szczepuc sie boje i tu wymagaja szczepien obowiazkowo w zlobkach i niektorych szkolach-nie przyjmuja nieszczepionych dzieci czy negatywne reakcje
Dziewczyny widze ze wiekszosc tu szczepu szczepionkami 5w1 czy zaobserwowalyscie jakies zmiany w zachowaniu waszych dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 14:39
promoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja mam cos problem z wypływem pokarmu...trwa to strasznie długo. Grzes nie pomaga bo straszliwie się wierci........ od 3 dni jest masakra bo z nim walczę czasmai nawet godzinę. Juz nic mi się nie chce.
Mój tezpodnosigłówkę, nawet długo ją trzzyma, ale nie lubi tej pozycji.Jak jest zmęczony to zasnie ale żeby podnosic główkę za długo to nie.
Piąstki też często zacisnięte ale zauważyłam że rozprostowuje. NIe przekręca sie jeszcze sam na plecy i nie chwyta przedmiotów., Czasmi trafi do buzi -
Ja juz sie pogubilam i nie wiem czy u nas bylo 5 w 1 czy 6 w 1... Szczepienie bylo w miniony wtorek i od tego dnia co wieczor regularnie o tej samej porze jest ryk. Moze zbieg okolicznosci a moze nie, kto to mzoe wiedziec? ;-/ Ale goraczki nie miala ani razu ani nic.
Luna ma bardzo silne nogi. Tak nimi ciagle kapie, ze zmiana pieluszki i ubranek to jest prawdziwa gimnastyka. Ostatnio kilka razy na przewijaku tak kopala, ze az sie odepchnela tymi nogami i przesunela do gory! A jak lezy na brzuszku i placze, bo nie lubi, to nogi tez mocno pracuja i pupa idzie do gory.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dobry
Przerażona tym ze moje dziecko nie trzyma głowy jak inne dzieci, nieprzekraczalne sie z brzucha na plecy i ma zaciśnięte piąstki poznałam po pomoc do starszych stażem koleżanek i jaka poczułam ulgę ze na przekręcanie sie to Ona jeszcze ma czas ze z tym trzymaniem główki tak złe nie jest a i piąstki już jakby mniej zaciśnięte i przedmioty sama łapie np kocyk i co widzę pcha go do buzi...
Jak mnie starsze mamy uspokoiły nie ma co porównywać do innych dzieci bo każde jest inne
Moja tez jak leży na brzuchu to wierzga strasznie nogami i przez to sie przesuwa a jak ja maz trzyma w pionie pod paszkami to tak przebiera nogami jakby chodzić chciała i nie na palcach tylko cała stopę kładziewiec jak widać każde dziecko ma z czego innego fan
Co do ropiejacego oczka to moja ma z tym problem od urodzenia dostała krople z antybiotykiem na 2 tyg nie powiem pomogło ale tylko na 2 tyg teraz ropienie wróciłobędę rumiankiem przemywać może do wizyty jakoś wytrzymamy...
Moja po tym jak znowu miała przeskok w ilości spożywanego mleka tak teraz więcej spi
A co do butelek moja butelek z lovi nie nawiedzi najlepiej sprawdzają sie z TT lub Nuby obie maja smoczki przypominające pierś mamy i chyba dlatego je lubi
Dziewczyny macie śliczne dzieciaki dopiero po cudzych widać jak własne rośnie
Pozdrawiam i niech Wam głów nie pourywa od tego wiatruPenelope lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Januszkowa wrote:Moje dziecko pobiło dzisiaj rekord wsród naszych dzieci z forum. Przespała 10 godzin ciągiem. Przy lozeczlu byłam juz później co godzine. Obudziła sie spokojna, zjadla i gugałyśmy sobie ładnie. Na noc zjadla z cycka +110 mm i cały dzień spała góra 20 min
Wow! Jak czytam ile Wasze dzieci jedza to mi szczeka opada. Bo moje dziecko zjada tak okolo 90 ml z butelki (z piersi nie wiem ile).Januszkowa lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
megg wrote:dziewczyny Franek 3 dzien nie ma kupy (samo kp) normalne to jest? co ile wasze robia?
Normalne. My juz to przerobilismy. Luna przestala nagle robic dwa tygodnie temu i bez naszej pomocy (przepchnelismy pupke kilka razy) nie zrobila przez ponad tydzien chyba. Teraz robi jedna na dobe. Wczoraj tak sie obsrala, ze byla umazana powyzej pepka!megg lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Megg, ja juz pisalam ze mój starszy syn robił kupe raz na tydzień przez cały okres kp.
Laurka, ja wlasnie mam takie wrażenie, ze Tymek jest bardzo zainteresowany tym co się dzieje dookoła i nie ma czasu na jedzenie. W ogóle to strasznie szybko teraz je. Zjada i myk odsysa się i zaczyna mnie zagadywac i się rozglądać. Nie ma wcale potrzeby bezproduktywnego wiszenia na cycu
A dzieci faktycznie nie ma co porównywać. Koleżanki córka zaczęła chodzić jak miała grubo ponad 1,5 roku, strasznie się martwili. A teraz nie ma żadnej różnicy pomiędzy nią a rówieśnikami, nikt tego nie pamięta.
megg, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość
-
Asiu ja szczepilam 5w1 i engerix. Zdecydowalismy się na to właśnie ze wzg. na WZW aby młody dostał tylko 3x a nie 4 skoro juz go szczepili w szpitalu i tam juz mieliśmy engerix.
Szczepionkę Piotruś miał w zeszły wtorek, niż złego nie zaobserwowalam. Robilam mu tylko przez3dni kilka razy dziennie okłady z sody na nóżki, na wszelki wypadek jakby go bolalo.asia888, AsiaSzw lubią tę wiadomość