Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie straszcie mnie z tym wzmożonym napięciem
Bylam na noszach 2,5 miesiąca w ciąży i tego sie boje.
Mój dawno sie odpycha i trzyma głowę i jedzie rączkami i nogamichyba nawet miesiąca nie miał.
Nasza pediatra powiedziała ze jest silny...
Hmmm
Może musialabym sie skonsultowac z pediatra??
Gosiak odnośnie tego słodu jęczmiennego to wpisałam w allegro i wyskoczylo
Ja akurat miałam od kobietki z Bielska Bialej ale widzę ze nie ma tej aukcji juz.. -
nick nieaktualnycos widze że to wzmożone napięcie mięsniowe jakies modne sie zrobiło. Spokojnie. Skonsultowac trzeba ale każde dziecko rozwija sie w innym tempie. niektóre dzieci szybko sie rozwijają...
Dziewczyny czy próbujecie mierzyc temp? Ja bym chciała żeby nie uzywac gumek, ale przy nocnym wstawaniu to chyba nie ma sensu?
Cały czas podczas seksu czuje dyskomfort szczególnie na poczatku. I nie jest to kwestia nawilżenia -
Ojoj dawno mnie nie bylo:)
U nas wszystko dobrze Jaś rosnie jak na drozdzach.. Na mm wypija 180ml wazy 5600g
Jest pogodny i wesoly:) a jaki silny !
Nocki sa przesypiane:) pieknie gaworzy i megaaa sie slini:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef8192abcc05.jpg
Buziakiasia888, mala_mi1982, Lara 82, dorocia2324, Patrycja20, derii84, LadyDi, Januszkowa, Laurka lubią tę wiadomość
-
Sylwia ja stosowała naturalne metody przed ciąża i jestem z nich zadowolona, ale teraz myślę, ze mogą mnie zawieść ponieważ nie mam normalnych cykli i nie mam @. Myślę, ze i mierzenie temp. może być zaklamane. Choć u nas stos. przerywany się sprawdza i gumka to ostatecznosc praktycznie nie używamy.
Myślę, ze plamienia brazowe, które maja niektóre z was są niekoniecznie @ czy jej zapowiedzią. Mogą być wywołane zmianami hormonalnymi, czy wyruwnywaniem się hormonów. Może jajniki próbują podjąć prace, ale hormony jeszcze im nie pozwolą. -
Ash nie wiem czy zachowanie Tymusia związane jest ze szczepionka, ale pisalas, ze odstawilas espumisan. Zachowanie, które opisujesz podobne jest do Piotrusiowego, kiedy mecza go gazy. Wtedy tez jest niespokojny i co chwile się budzi, no chyba,ze śpi ze mną. Wtedy obudzi się i zasypia zaraz.
-
My sie karmilismy 21(22zasnal)-2.30-5 i od tej godziny ani Natan ani Kuba nie chcieli spac, lobuzy.
Mi sie wydaje, ze mimo wszystko u mnie to nie @ bo wczoraj bardziej mialam pomaranczowa wydzieline ale zobaczymy czy sie cos nie rozkreci.
My przez 2 lata po Kubie sie nie zabezpieczalismy bo nienawidzimy gumek tylko seks przerywany i jak widac nie wpadlismy bo o Natanka pol roku sie staralismy. Teraz mysle o tej wkladce ale musze najpierw znalezc dobrego gina i pogadac z nim na ten temat. -
Co do tego co robi dane dziecko, to ja tego nie czytam. Nie gniewajcie sie, ale od kiedy ta pediatra mi zasiała to ziarno niepewności, ze mały moze miec osłabione napięcie mięśniowe, to sie stresuje o od razu widze u niego nieprawidłowości:/
A tak - nie czytam, nie stresuje sie i nie wywieram presji na
Dziecku.
Na brzuchu lezec nie lubi strasznie, ale klade go czesto w ciagu dnia na chwilke chociaż i głowę podnosi, ale słabo. Lepiej mu na klacie u kogos.
Lara 82, Patrycja20, bella84, derii84, Laurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A co do dzieci to nie mozna wpadac w paranoje. Nie kazde dziecko jest takie samo. Jedno szybko podnosi glowke, drugie szybciej guga, a trzecie bierze zabawke do raczek. Dajmy dzieciom sie spokojnie rozwijac w swoim tempie i cieszmy sie z kazdego malutkiego postepu. Mnie osobiscie przerazaja te szybko wysuwane diagnozy oslabionych i wzmozonych napiec miesniowych.
Lara 82, mala_mi1982, Sue, Patrycja20, przedszkolanka:), LadyDi, asia888, Laurka lubią tę wiadomość
-
Ja naturanaturalne metody planowania rodziny próbowałam stosować gdy mi @ wróciła po pierwszym synku, a szczególnie gdy zaczynalismy się starać o drugie dziecko. I było to bardzo uciążliwe i malo skuteczne, bo praktycznie co noc musialam wstawać do synka. Szczególnie nad ranem. No i temperatury o d... Rozbić.
-
Ja też staram się nie nakręcać w sprawie tego, co powinno potrafić dziecko i kiedy. Wierzę w indywidualne tempo rozwoju. Inaczej bym oszalała!
U nas nocka całkiem całkiem. Powiedziałabym, że wyrabiamy schemat nocny, ale nie będę chwalić synka, bo potem mi się "psuje dziecko"
Wczoraj mieliśmy dzień z mega bólem brzuszka i gazami. Kupa istna piana tak zagazowana.
Teraz się bawi w leżaczku bujaczku, a ja ogarnęłam sypialnię, nastawiłam pranie. I piszę do was
Dobrego dnia!
edit: kolejna mega kupa -
Dorocia, pediatra miała takie przypuszczenia, bo Tomek miał za luźne raczki. To wystarczyło, żebym ja sie juz zaczela stresowac.
Jestem prawie pewna, ze neurolog to potwierdzi, bo przecież fiJoterapeuta musi tez zarobić. Hajs sie musi zgadzać - medicover...
Ostatnio widziałam Wasza burzliwa dyskusje o NOPach, nie chciałam nic pisac, ale przemyślalam temat i stwierdzam, ze poprę Lare. Rodzic, ktory decyduje sie na szczepienie zdaje sobie sprawę z konsekwencji, wie jakie sa możliwe powikłania i nie musi wszędzie czytac o autyzmie spowodowanym szczepionka. Tym bardziej, ze te z nas, ktore szczepią o powikłaniach po przebyciu choroby nie pisza.
No i czasami jak gdzies w necie czytam, o tym stop bol, to mam wrazenie, ze rodzicow, ktorzy szczepią dzieci pokazuje sie jako "stado baranów", owładniętych przez system przekupionych lekarzy pediatrów, dla ktoeych liczy sie tylko nowy długopis od przedstawiciela handlowego.megg, derii84, mala_mi1982, Lara 82, Topola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorocia tylko nie pamiętasz czy ta zasada co do spirali nie dotyczy dziewczyn po cesarce - skleroza
Co do szczepien - kiedys szczepiono i nie slyszalo sie o powiklaniach, bo ludzie tak tego nie nagnagłaśniali. Teraz populacja ma dostep do rróżnych mediow i robia co moga Zeby zrobic halas wokol tego, co jest chodliwe i na topie. Ciagle slyszymy o szczepieniach, invitro, eko zyciu i jedzeniu, zamachach... tematy te nigdy sie nie wyczerpia wiec robia wokol tego larmo.
W niedziele mamy chrzciny, modle sie o pogodę! Jak bedzie zimno to nie wiem w co ubiore ta moja laleczke.. juz nie wspomne, ze ciezko mi znalezc fotografa, bo jakby nie patrzec to wszyscy dobrzy sa juz dawno pozajmowani
Wazylam sie ostatnio z Ada i ten klocuszek wazy juz ok 5,5kg... pyza z niej
Za miesiac bedziemy probowac odstawic debridat.
Do kiedy podajecie Maluchom biogaie? -
Dobry dzien
Angelcia modł sie o pogode bo my tez chrzcimy..i tez mam nadzieje, ze bedzie cieplo bo Maly ma tylko body i sweterek od CIoci Pia Gizelai mam nadzieje, ze to wsyatrczy...mysle jeszcze nad białym kocykiem, wezme do koscioła w razie w..bo tam piekielnie zimno
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja też staram sie nie przejmować,bo moja nie chwyta zabawek i nie guga jeszcze a głòwkę dopiero zaczęła podnosić
My chrzciny 17 maja ale u nas jest tak zimno że trzeba sie jak na zimę ubierać..
Ponawiam pytanie,czy u Was dzieciaczka też sinieją rączki w chłodzie?
Miłego dnia:) -
Przedszkolanko, moj tez nie chwyta jeszcze zabawek, uderza w nie, ma już ten odruch taki, ale jak mu sie uda złapać to raczej przez przypadek. Wszystko w swoim czasie:)
Wlasnie! Miałam Wam pisac - moj Tomek miał te krostki na buzi, prawdopodobnie tradzik niemowlęcy. Moj brat jest farmaceuta i polecił mi masc Dermaveel, na wszelkiego rodzaj krostki, AZS i to bez sterydów.
Tomkowi po dwoch dniach krostki zniknęłypolecam!
słoneczna 85 lubi tę wiadomość