X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    megg myślałam co bym zrobiła na twoim miejscu i nie wiem.
    Moje opcje:
    1. jechać z dzieckiem na wszysto jedno
    2. nie jechać
    3. wysłać tylko męża
    4. jechać z mężem, zostawić dziecko babci
    5. jechać na raty, z przystankiem i noclegiem po drodze, chociaż samolotem wycieczka nie powinna trwać za długo

Ale co bym zrobiła. Nie wiem.

Pia wlasnie samolotem, a jak on zniesie taka podroz?
    biore teraz opcje zeby tylko meza wyslac....juz sama nie wiem

dzięki za opcje, musze to przemyslec dobrze

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg dla mnie wchodza w gre tylko dwie wersje:
    Jedziemy razem z dzieciatkiem
    Nie jedziemy wcale
    My z moim P nigdzie bez siebie nie jezdzimy a dzieci nie oddalabym na kilka dni pod opieke babci. Wiec raczej bysmy pojechali.

megg lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, ktore kp czy jadlyscie juz placki ziemniaczane albo cos z chinskiego czy inne fast foody?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg dasz radę :) ludzie z takimi maluszkami po całym świecie podróżują ;) lot samolotem trwa krótko. Przy starcie i lądowaniu podaje się dziecku piers/smoczek żeby wyrównać ciśnienie. Powinno byc wszystko ok. Takie maluszki zazwyczaj przesypiaja lot, bo szum je usypia :) Interesuje się trochę tym tematem bo w poniedziałek lecę z Kopenhagi do warszawy i to sama z malutka, wózkiem i torba.

megg, mala_mi1982, asia888, Lara 82 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z babcia odpada bo mi cyce odpadna, zreszta nie chce go na 4 dni zostawiac bo bede non stop na telefonie myslec co z nim

chce jechac ale teraz to nie ja jestem najwazniejsza, boje sie zebym go nie wymeczyla za bardzo, taki maluszek...

a jak mam wziasc wozek do samolotu? moze stelarz z samym fotelikiem?

ehhh.... nie mogl by miec chociaz 6 mcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:05

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• megg Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Megg dasz radę :) ludzie z takimi maluszkami po całym świecie podróżują ;) lot samolotem trwa krótko. Przy starcie i lądowaniu podaje się dziecku piers/smoczek żeby wyrównać ciśnienie. Powinno byc wszystko ok. Takie maluszki zazwyczaj przesypiaja lot, bo szum je usypia :) Interesuje się trochę tym tematem bo w poniedziałek lecę z Kopenhagi do warszawy i to sama z malutka, wózkiem i torba.

koniecznie daj znac jak podroz
    powodzenia

a jak zabierasz wozek? cycek w samolecie wyjac? w sumie dlaczego nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:05

LadyDi lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia jadłam już z McDonald's hamburgery ale te z pelnoziarnista bułka i shake i było wszystko ok. A w domu ogolnie pikantne jemy i nic się nie dzieje. Smażone jem kilka razy w tyg ;)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    koniecznie daj znac jak podroz
    powodzenia

a jak zabierasz wozek? cycek w samolecie wyjac? w sumie dlaczego nie :)

Dam znac :)
    Wózek można przewieźć za darmo, oddaje się go jako bagaż rejestrowany. warunek - musi się skladac. Ja zabieram składany stelaż z fotelikiem.

Z wystawianiem piersi w miejscach publicznych ja akurat nie mam problemu ;) dziecko jest dla mnie najważniejsze, więc wstyd nawet mi przez myśl nie przechodzi. Zresztą kto by chciał patrzeć na takie cycki w rozstepach :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:09

megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny za pomoc i pomysly
    a dowod dziecku moze ktoras wyrabiala? ile sie czeka?

Gosia a jak ta chusta do karmienia sie sprawdza? gdzie kupilas?

dziewczyny jecie czekolade? snila mi sie dzis? hehe
    plackow ziemniaczanych alni fst food nie jadlam jeszcze, boje sie ale mam ochote

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:13

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Kobietki, ktore kp czy jadlyscie juz placki ziemniaczane albo cos z chinskiego czy inne fast foody?

Ja nie. Poza hot dogami domowej roboty :) Ale mam mega chęć na placki ziemniaczane i hamburgera! Placki raczej odpuszczę, bo i mnie po nich potrafi żołądek boleć, ale hamburgera zjem niedługo mam nadzieję. Ale też takiego domowej roboty.

W niedzielę zjadam łyżkę sałatki z kapustą i to niestety odbiło się na brzuszku małego :(

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    placków jeszcze nie jadłam ale jadłam racuszki z jabłkami, makarony wszelkiej masci jem z wszystkimi sosami, jadlam cos ala zupa gulaszowa i bardzo pikantna..nic małemu nie jest albo po prostu nie zauwazam róznicy w jego zachowaniu. Gazy tak czy siak ma po kazdym jedzeniu wiec jem wszystko :)
    w Macu też juz byłam ale ze tak powiem na tym lepszym jedzonku, nie na tym hamburgu za 3zł tylko tym z lepsza bułka, jakas tam sałata była itd:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:24

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie wdawac sie w dyskusje, kiedy i tak kazdy ma swoje niezmienne zdanie, ale wyraze tylko swoja opinie :-)

Ja również zgadzam się z Lara co do szczepień. Czytam tez sporo i zasiegam opinii lekarzy. Prawda leży pewnie gdzieś posrodku.
    Co do skutków ubocznych wpisanych w ulotce, to jak czytam ulotki wszelakich leków to skutki mogą być naprawdę groźne, ale to jeden przypadek na iles tam set tysięcy. Pewnie podobnie jest ze szczepionka mi. Jednak ryzyko zachorowania na dana chorobę, jej powikłania mogą być czesto znacznie gorsze. Tak ja uważam.
    Czy male dziecko nie jest narażone na choroby bo siedzi w domu z mama? Cóż, nie każdy maluch jest jedynakiem. Może nawet z polowa niemowlakow ma starsze rodzeństwo szkolne\przedszkolne\korzystajace z placów zabaw czy sal zabaw. Poza tym prawiea każdy chodzi na plac zabaw przed 1 rż malca.
    Ja nie wierze do końca lekarzom czy farmaceutom, jednocześnie nie wierze we wszystko co ppisza czy mówią w internecie. Skąd ta pewność ze lekarze kłamią, a statystyki anty szczepienie podawane w necie są jedyne i słuszne. Ja tej pewności nie mam. Nie chce nikogo tu urazić, ale mam wrażeniea akcja przeciw szczepionkom to trochę taka teoria spiskowa ;-)
    Ludzie potrzebują znaleźć sobie winowajce swoich problemów, wiec jeśli jest z dzieckiem cos nie tak to na pewno wina szczepionki, nie ważne jak dawno była podana. Podobnie jest ze skokami rozwojowymi (które nie są udokumentowane medycznie), jak dziecko się inaczej zachowuje to pewnie skok rozwojowy, ewentualnie boli je brzuszek.
    A propos porusznego tematu obawy rodzicow dzieci szczepionych przed powikłaniami poszczepiennymi - to tak samo martwia się rodzice nieszczepiacy, ze dziecko może jednak zachorować i co wtedy. Nie ma dobrego rozwiązania.
    Z drugiej strony dzięki zamieszaniu ze szczepionka mi, może naukowcy będą dążyli do ich udoskonalenia, wiec nie ma tego złego :-)

To tyle z moich przemyslen. Nikogo nie chciałam urazić i nikogo nie krytykuje, tylko głośno myślę ;-)

megg, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg pobierali z raczki. Zacisneli i z rej gornej poduszeczki;)
    Na poczatku nic nie lecialo. Dobrze nakarm przed.

Megg ja bym sie pewnie nie wybrala tak daleko.

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:

Ja jadłam 2 razy chicken burgera;) Nic malej nie bylo;)

Ale plackow ziemniaczanych nie ani zadnych dan orientalnych

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szczepie. 5 w1 plus engerix.

Ja bylam szczepiona, moj brat tez i oboje jestesmy zdrowymi, wyksztalconymi ludzmi. On swoje dzieci tez szczepil i tez jest lekarzem. Dzieci maja sie dobrze i nie przejawiaja cech autyzmu. Dzueci znajomych tez sa szczepione. Kolezanka tez lekarz rowniez niedawno szczepila nawet 6 w 1.
    Nie sadze tez, ze 30 lat temu byly lepsze szczepionki.

Na pewno trzeba zaszczepic osobno rozyczke.
    Moje dziecko pewnie bedzie chodzic do przedszkola wiec szczepie

I tak juz odwleklam prawie miesiac przez katar

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem fast foodow i smazonych. Dzis zjadlam pol jablka i troche surowki gdzue byla kapusta. Zobaczymy;))

Lara, bluza naszykowana. Mam nadzieje, ze maja takie wielkie koperty;) pewnie sie zgnuecie. Odswiezylam ja w programue 14 min i 3 0 st;) bo lezala w szafie. Mam nadzieje ze trafimy z rozmiarowkami;€)

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czekolady, na mały kawałek, 1 cukierka czekoladowego raz dziennie się skuszę :D

słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również zaczęłam znów pić femaltiker. Jakoś nie umiem utrzymać tej laktacji :(

derii84 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Francuska25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGG-

ja lecialam z synem jak mial 5 miesiecy z przesiadka jeszcze.
    Wozek brałam i oddawalam dopiero przy wejsciu do samolotu. Wychodzilam z samolotu i dostawałam wozek i nie musialam malego dzwigac.

Moj Alex akurat nie spal wcale w czasie lotu. Ale w samolotach stewardessy daja zabaweczke jakas , grzechotke dla malucha zeby milej mu minał lot;)

Do picia dawalam wode bo juz cycem nie karmilam.

Ja bym poleciala na Twoim miejscu.

Aaaa...no i pamietaj ze musisz miec dokument dla dziecka- dowod osobisty albo paszport. To wymaga czasu wiec trzeba sie decydowac;)

megg lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie osadzam innych i sie nie wypowiadam kto fobrze a kto zle robi. Poprostu mowie jak robie ja;)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2782 2783 2784 2785 2786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ