Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam tylko taką refleksję - bo za miesiąc Dzień Matki - z moją mamą mam super układ, bardzo ją cenię, ona bardzo szanuje moją niezależność i jesteśmy w bardzo dobrych relacjach, ale teraz zaczynam cenić ją jeszcze bardziej, bo już wiem, że poród i wychowanie dziecka to jest ciężka praca.
I słyszałam też, że w swoje urodziny powinno się zawsze dzwonić do mamy i składać jej życzenia, bo to dla niej też był ważny dzień i ciężkie przeżycie.
Ja na pewno w tym roku pojadę do mojej mamy z wielkim bukietem kwiatów. Mieszkamy kawałek od siebie i czasem zdarzało mi się tylko dzwonić z życzeniami na Dzień Matki.Lara 82, mala_mi1982, Pia Gizela, Sue, megg, Laurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej. U nas noc 21-2-5 i teraz dosypia od 7. Ja w nocy się nie odzywam bo karmię na lezaco i w sumie nawet się nie rozbudzam, tylko daje pierś i śpimy dalej
My dziś mamy szczepienie. Trochę się boję bo Pola bardziej kumata już jest i może być mi ciężej ja uspokoić ale zobaczymyPowiem Wan ze ostatnio zaczelam pic karmi, tak dla samej siebie i laktacja ruszyła jak głupia. Wczoraj nakarmilam trochę z jednej, a drugą pierś Pola wypila całą, Potem odciagnelam na dzisiaj z tej pierwszej 120 ml. Byłam w szoku !
Gosiak lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Angelcia powiedz, że samo parcie, to jakby ktoś zaszył odbyt i kazał kupę wielkości arbuza zrobić :p
Angelcia relacje z mężem się poprawiły?
U nas jeszcze słońce, ale chmury się zbliżają i ma być burza. Może uda się nam pójść chociaż na chwilę.
Staś dzisiaj się obudził na jedzenie przed 4. Powiem wam, że to mi bardziej odpowiada niż całą nocdziwne nie ?
dobre to jest bo po pierwsze moje cycku nie wybuchną, on się nie rzuca na jedzenie no i śpi dłużej, bo po tym kkarmieniu zasypia smacznie. A jak wstaje rano ok 6 to już nie ma spania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 08:10
-
AsiaSzw wrote:Gosia wybierasz sie w czwartwk na Gadki Szmatki do Gdanska na 13.30? Ja jade. Tym razem autobusem z malym juz w chuscie. Moze wybierzecie sie z Janeczka z nami?
Obiecałam dziewczynom w pracy, że w połowie maja ich odwiedzę z małą. I mam takiego stresa, że rozważam opcję zawiezienia mnie przez mojego M. (czyli urlop by musiał wziąć) albo myślałam o taksówce. No tak mam na razie i kurcze muszę to jakoś przełamać...
Druga rzecz to moja nauka wiązania - nie wiem czy pamiętasz jaka byłam załamana po wizycie Zuzy. Bo nie wychodziło mi wiązania od razu perfekcyjnie. Ty byłaś zachwycona a ja płakałam ze złości... więc podejrzewam, że takie warsztaty mogłyby się przyczynić do frustracji tylko...
A jak ćwiczycie wiązania, to gdzie odkładacie dzieci? Bo nad tym też się zastanawiałam.
Pomyślę jeszcze - jak się zdecyduję, to na pewno dam Ci znać. A jakie wiązanie teraz będzie? Gdzieś kiedyś widziałam rozpiskę a teraz nie mogę tego znaleźć.
-
Gosia tam sa wykladziny i koce wiec siedzimy na podlodze i dzieci tez na podlodze. Pozatym kochana te warsztaty to wlasnie po to aby sie tego nauczyc dobrze a nie po to aby wpasc w depresje. Na pierwszych warsztatach moj maly tez strasznie plakal bo byl przestraszony ale dziewczyny odrazu uspakajaly ze mam sie nie przejmowac i ze dziecko ma prawo plakac i ze im to nie przeszkdza. I faktycnzie bylo okej. Laski tam siedzialy i karmily naprawde fajna atmosfera. Przemysl to. A jak chcesz lustro takie na wymiar typowo do waszego auta to daj znac smsem to jak chcesz to moj M wam zrobi bo ja nie mam takiego ktore mozna kupic normalnie tylko zrobione przez niego pospawane pomalowane lustro od ciezarowki wielkie takie
Gosiak lubi tę wiadomość
-
moja mała zasneła jak zwyle o 20 i o 5 sama ja obudzilam bo mnie piers bolala tak to by chyba do rana spala,
u nas pogoda piekna takze bedzie dlugi spacer, a potem robie letnie deserki i salatke bo jutro kolezanki z pracy przyjda i mala bedzie miala znowu profesjonalny masaz shantala (ostatnio jej sie podobalo i moment zasnela)
czekam na kase z becikowego i tez musze malej dokupic cienkie bluzy rozpinane bez kaptura i puzle piankowe na podloge bo mam aby 1 paczke"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Katiś wrote:Ja też mam lusterko aby widzieć co Pola robi
baaaaardzo przydatne
AsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualnyPowiedzmy, ze miedzy nami sie poprawilo, bo mamy siebie nawzajem w nosie. Kazdy zyje swoim zyciem, on nie potrafi pojac jak zajac sie Ada i ja skaczę wokół niej jak małpka. Dobrze, ze chociaz potrafi wyjsc z nia na spacer, bo bym inaczej wysiadła - nie zawsze chce mi się iśc na długi spacer, a Ada je tak lubi...
No nic.. taki mój los, kiedyś go zmienię, ale poki co nie mam do czego uciec.
Ja tez do Ady nie zagaduje w nocy - butla i do spania.
-
Angelcia tak przyszlo mi na mysl " szanuj męża swego, możesz mieć gorszego " lub nie mieć zadnego
Moj M bardzo mi pomaga i jest posikany za malym ale tez czasem bym go walnela w łep. Mam wrazenie jakby nie myslal niekiedy jak robi cos z malym. Ale to facet on nie ma instynktu, nie potrafi tak myslec jak my. Wazne ze sie zajmuje. Ja to doceniam bardzo.Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
A my dzis znów idziemy do lekarza. Tymek od 3 dni jest zbuntowany na jedzenie
Nawet butli z moim mlekiem nie tknął. Przystawiony do piersi w najlepszym razie troche sie napije i to wszystko. Ehh juz nie mam sily, ciągle sie martwię o niego. W nocy tez się teraz budzi często, pewnie glodny, pociumka minutę i śpi
Kupy ma ciągle brzydkie. Przerzucilam sie z Dikofloru na Biogaje i nic sie ciągle nie poprawia.
Mam wrażenie, ze przytyl po szpitalu, a teraz znów marnie.
-
nick nieaktualny
-
kasia_1988 wrote:Hej dziewczyny. A cóż to za lusterko?
Gosiak, Lara 82, kasia_1988 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017