X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko taką refleksję - bo za miesiąc Dzień Matki - z moją mamą mam super układ, bardzo ją cenię, ona bardzo szanuje moją niezależność i jesteśmy w bardzo dobrych relacjach, ale teraz zaczynam cenić ją jeszcze bardziej, bo już wiem, że poród i wychowanie dziecka to jest ciężka praca.
    I słyszałam też, że w swoje urodziny powinno się zawsze dzwonić do mamy i składać jej życzenia, bo to dla niej też był ważny dzień i ciężkie przeżycie.
    Ja na pewno w tym roku pojadę do mojej mamy z wielkim bukietem kwiatów. Mieszkamy kawałek od siebie i czasem zdarzało mi się tylko dzwonić z życzeniami na Dzień Matki.

Lara 82, mala_mi1982, Pia Gizela, Sue, megg, Laurka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Maz mnie zapytal do czego można porownac bol porodowy - do sciskania żołądka, do rozpierania wnętrzności? Dla mnie nic z tych rzeczy, tego nie da się wg mnie porównać - co o tym sądzicie?

• Katiś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas noc 21-2-5 i teraz dosypia od 7. Ja w nocy się nie odzywam bo karmię na lezaco i w sumie nawet się nie rozbudzam, tylko daje pierś i śpimy dalej :)
    My dziś mamy szczepienie. Trochę się boję bo Pola bardziej kumata już jest i może być mi ciężej ja uspokoić ale zobaczymy :) Powiem Wan ze ostatnio zaczelam pic karmi, tak dla samej siebie i laktacja ruszyła jak głupia. Wczoraj nakarmilam trochę z jednej, a drugą pierś Pola wypila całą, Potem odciagnelam na dzisiaj z tej pierwszej 120 ml. Byłam w szoku !

Gosiak lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia powiedz, że samo parcie, to jakby ktoś zaszył odbyt i kazał kupę wielkości arbuza zrobić :p
    Angelcia relacje z mężem się poprawiły?

U nas jeszcze słońce, ale chmury się zbliżają i ma być burza. Może uda się nam pójść chociaż na chwilę.

Staś dzisiaj się obudził na jedzenie przed 4. Powiem wam, że to mi bardziej odpowiada niż całą noc :) dziwne nie ?;-) dobre to jest bo po pierwsze moje cycku nie wybuchną, on się nie rzuca na jedzenie no i śpi dłużej, bo po tym kkarmieniu zasypia smacznie. A jak wstaje rano ok 6 to już nie ma spania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 08:10

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skurcze to takie rozrywanie od srodka. Próbuje sobie przypomnieć to uczucie i nie udaje mi się :-D bardzo mnie to cieszy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 08:09

słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia wybierasz sie w czwartwk na Gadki Szmatki do Gdanska na 13.30? Ja jade. Tym razem autobusem z malym juz w chuscie. Moze wybierzecie sie z Janeczka z nami?
    Powiem Ci tak, ja to jestem taka boidupka - boję się, że mała zacznie mi płakać i nie będę jej mogła tak szybko uspokoić. No i boję się ją sama wozić w aucie - wiem, wiem, że to bez sensu, bo w końcu trzeba będzie się przełamać, ale ona ostatnio bardzo płacze w foteliku, jak siedzę koło niej i nie prowadzę, to ją zabawię, pośpiewam jej, podam smoka, itp... a jak będę prowadzić, to chyba się rozpłaczę razem z nią. Na pewno pierwsze co muszę zrobić, to zamontować to lusterko w aucie, o którym pisałaś jakiś czas temu, żeby ją widzieć dokładnie.

Obiecałam dziewczynom w pracy, że w połowie maja ich odwiedzę z małą. I mam takiego stresa, że rozważam opcję zawiezienia mnie przez mojego M. (czyli urlop by musiał wziąć) albo myślałam o taksówce. No tak mam na razie i kurcze muszę to jakoś przełamać...

Druga rzecz to moja nauka wiązania - nie wiem czy pamiętasz jaka byłam załamana po wizycie Zuzy. Bo nie wychodziło mi wiązania od razu perfekcyjnie. Ty byłaś zachwycona a ja płakałam ze złości... więc podejrzewam, że takie warsztaty mogłyby się przyczynić do frustracji tylko...

A jak ćwiczycie wiązania, to gdzie odkładacie dzieci? Bo nad tym też się zastanawiałam.

Pomyślę jeszcze - jak się zdecyduję, to na pewno dam Ci znać. A jakie wiązanie teraz będzie? Gdzieś kiedyś widziałam rozpiskę a teraz nie mogę tego znaleźć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja w nocy się nie odzywam bo karmię na lezaco i w sumie nawet się nie rozbudzam, tylko daje pierś i śpimy dalej :)
    Ja tak samo :)

Katiś lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez karmie na spiocha i za bardzo sie nie wybudzamy :)

Gosiak, Katiś lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tam sa wykladziny i koce wiec siedzimy na podlodze i dzieci tez na podlodze. Pozatym kochana te warsztaty to wlasnie po to aby sie tego nauczyc dobrze a nie po to aby wpasc w depresje. Na pierwszych warsztatach moj maly tez strasznie plakal bo byl przestraszony ale dziewczyny odrazu uspakajaly ze mam sie nie przejmowac i ze dziecko ma prawo plakac i ze im to nie przeszkdza. I faktycnzie bylo okej. Laski tam siedzialy i karmily naprawde fajna atmosfera. Przemysl to. A jak chcesz lustro takie na wymiar typowo do waszego auta to daj znac smsem to jak chcesz to moj M wam zrobi bo ja nie mam takiego ktore mozna kupic normalnie tylko zrobione przez niego pospawane pomalowane lustro od ciezarowki wielkie takie :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam lusterko aby widzieć co Pola robi :) baaaaardzo przydatne :)

AsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała zasneła jak zwyle o 20 i o 5 sama ja obudzilam bo mnie piers bolala tak to by chyba do rana spala,
    u nas pogoda piekna takze bedzie dlugi spacer, a potem robie letnie deserki i salatke bo jutro kolezanki z pracy przyjda i mala bedzie miala znowu profesjonalny masaz shantala (ostatnio jej sie podobalo i moment zasnela)

czekam na kase z becikowego i tez musze malej dokupic cienkie bluzy rozpinane bez kaptura i puzle piankowe na podloge bo mam aby 1 paczke

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja też mam lusterko aby widzieć co Pola robi :) baaaaardzo przydatne :)
    potwierdzam, tez mam takie grajace i swiecace sterowane pilotem wiec mozna wlaczyc prowadzac auto:)

AsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzmy, ze miedzy nami sie poprawilo, bo mamy siebie nawzajem w nosie. Kazdy zyje swoim zyciem, on nie potrafi pojac jak zajac sie Ada i ja skaczę wokół niej jak małpka. Dobrze, ze chociaz potrafi wyjsc z nia na spacer, bo bym inaczej wysiadła - nie zawsze chce mi się iśc na długi spacer, a Ada je tak lubi...

No nic.. taki mój los, kiedyś go zmienię, ale poki co nie mam do czego uciec.

Ja tez do Ady nie zagaduje w nocy - butla i do spania.

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    potwierdzam, tez mam takie grajace i swiecace sterowane pilotem wiec mozna wlaczyc prowadzac auto:)

Hej dziewczyny. A cóż to za lusterko?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia tak przyszlo mi na mysl " szanuj męża swego, możesz mieć gorszego " lub nie mieć zadnego ;-)

Moj M bardzo mi pomaga i jest posikany za malym ale tez czasem bym go walnela w łep. Mam wrazenie jakby nie myslal niekiedy jak robi cos z malym. Ale to facet on nie ma instynktu, nie potrafi tak myslec jak my. Wazne ze sie zajmuje. Ja to doceniam bardzo.

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja mam duze lustro z tylu zamiast zaglowka na fotelu tam gdzie fotelik samochodowy. Dzieki temu w moim wstecznym lusterku widze wszystko co robi maly. Moge mu bez problemu podac smoka do buzi nie do oka :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis znów idziemy do lekarza. Tymek od 3 dni jest zbuntowany na jedzenie :/ Nawet butli z moim mlekiem nie tknął. Przystawiony do piersi w najlepszym razie troche sie napije i to wszystko. Ehh juz nie mam sily, ciągle sie martwię o niego. W nocy tez się teraz budzi często, pewnie glodny, pociumka minutę i śpi :( Kupy ma ciągle brzydkie. Przerzucilam sie z Dikofloru na Biogaje i nic sie ciągle nie poprawia.
    Mam wrażenie, ze przytyl po szpitalu, a teraz znów marnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw dokladnie, moze byc gorszy, ewentualnie żaden... Jakos to bedzie :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczepiace!
    Czy jest jescze ktos kto nie zaszczepil z jakiegos powodu? Bo nam sie przesunelo

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Hej dziewczyny. A cóż to za lusterko?
    lusterko aktywne do samochodu benbat, ja kupowalam w smyku przez neta ale w wielu sklepach jest, ja mam rozowe:)

Gosiak, Lara 82, kasia_1988 lubią tę wiadomość

‹‹ 2817 2818 2819 2820 2821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ