X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czytam was zawsze :) moja też ciumka piastki :) smoka possie ale tylko jak ma humor, bo fanka smoka nie jest.
    Co do ubierania, to dziś jest u nas ponad 20 stopni i idę w body z krótkim, spodniach dresowych cienkich i w opasce. Pola nie lubi być przegrzania, wręcz mamy taki zimny chów:)

Dziś poniedziałek więc Pola kończy 12 tygodni <3 słoneczko moje złote

Suri97, mala_mi1982, derii84 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy następne szczepienie . Prosimy o kciuki. Mama mi mówiła ze po 2 i 4 szczepieniu pojawia się goraczka. Tzn nie musi, ale taka jakąś tendencja jest. Mam nadzieję że nas to ominie.

• niki640 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Karolek też dziś kończy 12 tygodni, oj zleciało bardzo szybko a dziecko rośnie mi w oczach i bardzo już się zmienił :-)

Suri97, derii84 lubią tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak lubię wrócić do stron jak opisywalysmy swoje ciąże, dolegliwości, pierwsze kopniaki, usg. Ahhh aż łezka się kręci w oku

Suri97, Sue, Pia Gizela, asia888, Penelope, derii84 lubią tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    No kosciol nie uwaza takich osob jako chrzestnych ale spokojnie moga byc swiadkami chrztu.
    swiadkami by mogli byc np jehowi bez slubu a katolicy bez slubu nie:-/ i tylko mozna 1 swiadka a drugi juz chrzestny "normalny":-/

mi na wypishe ze szpitala kazali brac dha a gin jeszcze wit, a endokrynojog wit d w kroplach wiec poki kp biore vitaminer prenatal i omegamed dha, vigantol i euthyrox na tarczyce standardowo

kupilam parasolke-niunia zadowolona bo jej w oczka nie swiecilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 13:50

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi dobrze ze juz jestescie w domku. Strasznie dlugo was trzymali

mala_mi1982, derii84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    ale tu cicho, wszystkie spacerują ;)

O taak Pogoda idealna na spacerki :)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie przezczytalam dwie ostatnie strony, reszte zaraz nadrobie, bo perzez weekend nie zagladalam.

Marcela nie slyszalas przesadu, bo nie mieszkasz w Polsce. To jest jedna z nielicznych (dla mnie) zalet zycia na emigracji - jestem daleko od przesadow i zabobonow. Ale jak byli u mnie rodzice, bo slyszalam od mamy rozne.

Przeszlo mi ostatnio przez mysl, zeby Was zapytac o stan Waszych wlosow. Bo ja cale zycie przed porodem zylam z informacja, ze jaksie urodzi dziecko to wlosy strasznie slabna i leca i dlatego duza czesc kobiet obcina zaraz po porodzie. Moje sa cienkie, wiec sie tego obawialam, a tu przyjemne zaskoczenie! Nawet jak po myciu rozczesuje, to moze jeden wlos znajde na grzebieniu! Nie wiem czy to kp dziala takie cuda?

Ja nie mam bladego pojecia kiedy ochrzcze, mimo ze to dla mnie bardzo wazne. Nie mam tutaj nikogo, kto by sie kwalifikowal na chrzestnego. Ale wczoraj moja mama powiedziala mi, ze wymyslila, zeby zrobic chrzest pod koniec wrzesnia w ich 35. rocznice slubu. Przyznam, ze to uroczy pomysl wedlug mnie. Tym bardziej, ze mnie ochrzcili dwa dni po rocznicy slubu.

Agnieszkaa dziekuje za ten cytat o wkladaniu raczek do buzi! Moje malenstwo tydzien temu wkladalo kciuk do buzi i sie nim krztusilo. Wczoraj przylapalam ja na wkladaniu 3 paluszkow do buzi. Teraz rozumiem dlaczego :]

Mam cudowne dziecko. Piatek, sobota spala od 22:00 do 7:00 i 8:00 rano!!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam chuste natibaby. Gdybym mieszkala blizej, to bym Ci ja wyslala, bo nie bede jej uzywac raczej. Bardzo bylam na chuste napalona, mama mi kupila (malo to nie kosztuje), a teraz jestem na nie, takze szkoda, ze dwa razy zalozona bedzie lezec w szafie. No ale niezbyt sie oplaca, bo koszt wysylki bedzie rowny wartosci tej szmaty LOL

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy gęste i mocne jak zwykle.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ja niestety lub stety mieszkam w pl, slyszalam dużo przesadow, ale mam je gdzieś, choć akurat tego nie slyszalam o nie spaceroeaniu z niechrzczonym dzieckiem:p urodzilam córkę w piątek 13-nastego i pewnie co niektórzy juz by się tym załamałi i wrozyli dziecku pechowe życie... Choć wstążkę mam w wózku bo jak nas sąsiedzi czy ktoś spotyksl to pytali czy mamy wstążkę bo chcą do wózka zajrzeć i jak nie mieliśmy to nid oglądali malej żeby nie zauroczyc...a jak teraz mamy to zerkaja:)

Co do włosów mi wypadaly przed ciąża ze wzg na chorobę tarczycy, jak juz bralam leki bylo w miare ok, w ciąży się poprawily teraz czekam na rzut wypadania i profilaktyczne używał szamponu dermena, póki co nie wypadają i zapuszczam, ale boje się farbowac żeby ich nie osłabić, może dopiero na chrzciny pofarbuje

A moje dziecko po 2godz spacerze cale zgarzene a miała tylko krotki rękaw i bluzę polarow ( chyba za gruba) spodenki drezowe cieniutkie i skarpetki, po południu idziemy w chuście i chyba w krótkim rękawie ja wezme

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 15:05

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po chrzcinach, bylo super! ;)

dorocia2324, Pia Gizela, asia888, marcela29, Penelope, Sue, derii84 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Moje włosy gęste i mocne jak zwykle.

zazdoszczę ;) mnie lecą! masakra.

A moje dziecko znowu śpi! Zasnął na spacerze i go zostawiłam tak na tarasie i miałam coś robić, ale nie mam siły. Więc dotrzymuję mu towarzystwa i czytam Księgę wymagającego dziecka. Coś mnie dziś głowa okropne boli.

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    swiadkami by mogli byc np jehowi bez slubu a katolicy bez slubu nie:-/ i tylko mozna 1 swiadka a drugi juz chrzestny "normalny":-/

mi na wypishe ze szpitala kazali brac dha a gin jeszcze wit, a endokrynojog wit d w kroplach wiec poki kp biore vitaminer prenatal i omegamed dha, vigantol i euthyrox na tarczyce standardowo

kupilam parasolke-niunia zadowolona bo jej w oczka nie swiecilo

Katolik moze byc swiadkiem chrztu bo jestem tak u mojej siostry bo chrzestna byc nie moge bo jestem po rozwodzie.

Na razie mam witaminy jeszcze ale nie wiem czy dalej bede je zamawiac czy brac cos innego. Musze sie zastanowic.

Moj tez lize i ciucka raczki :)

U mnie wlosy na razie nie leca ale po pierwszej ciazy zaczely wypadac po pol roku to maja jeszcze czas.

Natan spal na tarasie w pajacu, skarpetkach i czapce, nakryty kocykiem. Nie zagrzal sie ani nie zmarzl.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś ubrany na spacer w body z długim rękawem, seterek, spodnie dresowe, skarpety i czapeczka. Do tego kocem nakryłam mu stopy, bo ma je wiecznie zimne (po mamie :D )

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Mala mi dobrze ze juz jestescie w domku. Strasznie dlugo was trzymali

W szpitalu bylismy 3 tygodnie, a u dziadków 2 :-)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, Ada przespała chrzest ;>

relg9vvjrtqik460.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczei mam zagwostke z ta wstazka teraz

moj tez ssie piastke, ostatniowlozyl 4 paluszki po czym w ryk pewnie sie udrapnal

ja tez srednio sie z chusta polubilam, kregoslup jednak odczuwa te kg i pozniej bola plecy

Aniu witaj

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :)
    Angelcia jak po imprezei ??
    pogoda sie udała?
    U nas prawie 30 stopni, masakra jak bylo gorąco, na koniec dnia burza:)
    Maluszek przespał cała msze, na chrzest sie obudził i zaczał sie smiać jak GO Ksiądz polewał i tak rozsmieszył Ksiedza ze n też sie smiał :)
    Na imprezie Mały juz tylko jadł i spał:) takze był bardzo dzielny :)
    Jakies foto podrzuce jak dostaniemy od Cioci fotografki :)

Pia sweterek robił furore:)

Bietka, Pia Gizela, Penelope, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela29 to mi sie w takim razie cos pomylilo. To ktora mieszka w Niemczech?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 2815 2816 2817 2818 2819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ