X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    lusterko aktywne do samochodu benbat, ja kupowalam w smyku przez neta ale w wielu sklepach jest, ja mam rozowe:)
    O, super fajne :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny szczepiace!
    Czy jest jescze ktos kto nie zaszczepil z jakiegos powodu? Bo nam sie przesunelo

My. Szczepoliśmy na gruźlicę po 4 tygodniu, a w piątek dopiero 1 dawkę WZW B, bo mi się wydawało, że mały ma katar, chociaż pediatra powiedziała, że nic nie widzi, w piątek też mi się wydawało, że ma katar, ale inna pediatra powiedziała, że nie jest to katar tylko złuszcza się śluzówka nosa bo za sucho ma w nosku. Więc zaszczepiłam.
    Za dwa tygodnie kolejne szczepienie. Ale szczepie chyba na nfz.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, lara, Gosiak jak u was ze spaniem w dzien? Bo u mnie zaczal robic drzemki;) rano ok7-8 ma z 40 min a potem ok 10 z godzinke. Potem to juz spacerki raczej. Wczoraj bylam dwa razy ale musze isc po duzej aktywnosci bo sie budzi zreszta j tak kupy go wybudzaja i baczki. Ok 19 zasypia jak kamien;) a jak sie obudzi to nie otwiera oczu tylko go dokarmiam zwykle i spi. W lecie bedzie jak znalazl;) wieczorki na balkonie z mezem;))

Tylko te kupy nad ranem 4-5 codziennie to samo. Poplakuje biedny

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja zebrwlak wiele opinii i wszyscy polecaja 5 w 1 bo sa bezkomorkowe. Te na nfz maja chyba gorsze podloza.

Ja szzepie 5w1 mam nadzieje ze 15. Maja sie uda

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna w ogóle dzięki za poradę w sprawie pazurów Norki. Preparat pomaga, pazury jak nowe ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ale chyba trzeba bylo czasu :) juz zapomnialam;)

Jaka u was dzis pogoda? U nas nie pada i niby cieplo ale popoludniu pokazuje mi opady wiec pewnie trzeba wczesniej isc na spacerek zeby w ogole wyjscZ

Jak wasze wagi? U mnie stoi w miejscu a biegac z cyckami wielkimi nie mam jak

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś pochmurno, ale jeśli nie będzie padać, to zrobimy rundkę koło domu, żeby w razie deszczu szybko wrócić :)

Synek dziś pięknie nad ranem zasnął i spał od 6.30 do 10. Teraz je. A ja słuchałam Zawitkowskiego (dzięki Marcela!).

Właśnie Słoneczna, u nas od wczoraj zaskakująca poprawa w spaniu! Niewiarygodne wręcz, już oczywiście zastanawiam się, czy nie jest chory :/ Głupia ja. A może to ten Dicoflor, co od soboty dostaje? Nie wiem. Potem pośpi na spacerze, ale tak było wcześniej.

Właśnie pediatra polecała nam tą 5w1, nie wiem co robić.

Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, boję się pochwalić, bo potem się zaraz wszystko zmieni, ale... nie narzekam. Na pewno co ustało, to płacz popołudniowy. Taki kolkowy.
    Wczoraj w ogóle był mega dzień - albo się śmiała i gaworzyła albo spała :)
    Normalnie śpi ze 2-3 razy w ciągu dnia w chuście po 40min do 2 godzin nawet i czasem nam się też uda położyć razem i wtedy po jedzeniu zasypia - wczoraj tak spała 2h!

słoneczna 85, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia sliczne zdjecia

moj spi :) uffff, bo juz myslalam ze mi sie dziecko zepsulo ale nie chwale bo tez zauwazylam ze daje to odwrotny skutek :)

od maja ide na fitness jupiiiii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:51

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia no u nas tez od wczoraj! Nadal spi!! Przelozylam go do wozeczka. Nie jest to jakis twardy sen ale grunt ze spi;))

Gosiak u nas chyba wczoraj byla kolka. Maskara. Tak plakal mocno,, zjadlam wcozraj rano jablko. Mysle ze moze od tego jednak..

Pia Gizela lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia! Ja wczoraj tez termomer do czola przykladalam jak spal dluzej niz godzine;)) rany ale to fajnie jak dziecko zasnie w dzien. T co maja tak od poczatku to nie doceniaja;) a 3 h jakby spal chcociaz raz to bym wszytsko zrobila w domu. Powaznie:))
    Teraz to tylko chodze i sprawdzam czy naprawde spi;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też od wczoraj, ciekawe... A może tak dzieci reagują na deszczową pogodę po prostu, że chce im się bardziej spać - jak dorosłym?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, 3h spania beze mnie - wszystko bym mogła zrobić przez ten czas!

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ale u nas wczoeaj bylo goraco i nie padalo:)

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Hej. U nas noc 21-2-5 i teraz dosypia od 7. Ja w nocy się nie odzywam bo karmię na lezaco i w sumie nawet się nie rozbudzam, tylko daje pierś i śpimy dalej :)
    My dziś mamy szczepienie. Trochę się boję bo Pola bardziej kumata już jest i może być mi ciężej ja uspokoić ale zobaczymy :) Powiem Wan ze ostatnio zaczelam pic karmi, tak dla samej siebie i laktacja ruszyła jak głupia. Wczoraj nakarmilam trochę z jednej, a drugą pierś Pola wypila całą, Potem odciagnelam na dzisiaj z tej pierwszej 120 ml. Byłam w szoku !

Katiś, a jakie Karmi pijesz?
    Jest takie bez alkoholu?
    Może też spróbuję?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny jak Wy mówicie, że tak Wasze dzieci śpią to zaczynam się martwić.
    Jest u nas o niebo lepiej z brzuszkiem i o wiele mniej płaczu ale!!!!

No właśnie jest to ale. Piotruś ma bardzo niespokojny sen. Np. śpi i nagle zaczyna się wiercić i się wybudza. Czy któraś z Was tak ma?
    Już nie wiem czy to brzuszek i trawienie czy po prostu Piotruś jest jakiś nerwowy?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy daję mu cyca i potem zasypia, ale ja przez to naprawdę mało śpię.
    A teraz np. odłożyłam do wózka po karmieniu bo widziałam, że mu bardzo się chciało spać. No i co 15 min. się wybudza, a że nie wzięłam od razu na ręce tylko zaczynałam jeździć wózkiem, to tak ma już drzemkę 1h i 15 min.

Już sama nie wiem. Wczoraj zjadłam z 3 kawałki sernika i troszeczkę torta. Czy naprawdę on to już może odczuwać brzuszkowo?
    Jestem trochę podłamana bo jak tak to wygląda to moje dziecko chyba nić nie będzie mogło jeść :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i wczorajsza wizyta super. Bardzo mi brakowało tych moich dziewczyn z pracy. Pośmiałyśmy się pogadałyśmy o jaaaa, chyba chciałaby już wrócić do pracy choć na 4h (choć oczywiście kocham mojego szkraba ponad życie).
    Krzesełko do karmienia rewelacja :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janeczka też się wybudza często - jak śpi w chuście to jestem w stanie ją od razu uśpić - poglaszczę po główce, powiem ciiiii, zaśpiewam coś, pobujam. A jak razem leżymy, to też pogłaszczę i cycka podam i często jeszcze zaśnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam do Was wielką prośbę jeśli macie jakiekolwiek materiały o karmieniu piersią, tzn linki do artykułów. Mówiące o przybieraniu dzieci na wadze, dzieci KP. Please :-):-) w wolnej chwili podeślijcie.

Muszę wysłać koleżance, której mała uważam super przybiera, ale pan doktor już kazała dokarmiać MM co drugie karmienie, bow jednym tyg bardzo malutko przybrała. No i koleżanka już tak zaczęła wątpić w swoje KP, że nie wie co robić.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2818 2819 2820 2821 2822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ