Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z rana ladnie sobie lezal przed 10 nakarmilam do 11 plakal i marudzil. Wystawilam go w wozku na dwor i na razie spi. Choc pewnie zaraz bedzie pobudka bo troche juz spi. Na dworze bardzo parno wiec pewnie bedzie padac albo jakas burza ale dwor zaliczony
-
nick nieaktualny
-
Gosiak wrote:Powiem Ci tak, ja to jestem taka boidupka - boję się, że mała zacznie mi płakać i nie będę jej mogła tak szybko uspokoić. No i boję się ją sama wozić w aucie - wiem, wiem, że to bez sensu, bo w końcu trzeba będzie się przełamać, ale ona ostatnio bardzo płacze w foteliku, jak siedzę koło niej i nie prowadzę, to ją zabawię, pośpiewam jej, podam smoka, itp... a jak będę prowadzić, to chyba się rozpłaczę razem z nią. Na pewno pierwsze co muszę zrobić, to zamontować to lusterko w aucie, o którym pisałaś jakiś czas temu, żeby ją widzieć dokładnie.
Obiecałam dziewczynom w pracy, że w połowie maja ich odwiedzę z małą. I mam takiego stresa, że rozważam opcję zawiezienia mnie przez mojego M. (czyli urlop by musiał wziąć) albo myślałam o taksówce. No tak mam na razie i kurcze muszę to jakoś przełamać....
Gosu mam dokładnie to samo, dlatego nawet na spacery daleko nie jeżdżę.
-
dziewczyny dzis kupujemy bilety..lecimy do Angli na slub szwagierki 6.06
ale sie boje....ale wierze ze maly bedzie ok, mowia ze dzieci spia w samolecie-oby
ps. poszaleje na zakupach tam dla malego
ciekawe jak podroz u LadyDi, daj znacsłoneczna 85, Pia Gizela, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Ja mam 1,5 piersi do karmienia:/ przy czym lewa to wykarmilabym bliźniaki. Prawa przez to, ze miałam tak rozwalona brodawke nie moze nadgonić i mały possie 5 minut i sie zaczyna wkurzac. Ale wiem juz, ze głowa muru nie przebije i po prostu podaje mu lewa. Staram sie, zeby tsk z 10minut przy tej prawej był.
Wroce do domu, to bede walczyć z laktatorem, mleka bedzie wiecej to mały bedzie chętniej ssał.
-
u nas pochmurno i duszno, zaczyna padą, ale dwie godz spaceru sie udalo, wogole to sie mega ciesze ze mała tyle na dworze wytrzymuje, czasem aby pol godz spi ale potem sie rozglada i nie placze:) a poza tym mamy dwie drzemki w ciagu dnia 20-30 min ale zawsze to cos, a dzis lezala w kuchmi w bujaku i moglam deser na jutro zrobic:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
a dostalam juz ten szal do karmienia, super jest- dzieki Gosiak za namiary
Gosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
słoneczna 85 wrote:Pia, lara, Gosiak jak u was ze spaniem w dzien? Bo u mnie zaczal robic drzemki;) rano ok7-8 ma z 40 min a potem ok 10 z godzinke. Potem to juz spacerki raczej. Wczoraj bylam dwa razy ale musze isc po duzej aktywnosci bo sie budzi zreszta j tak kupy go wybudzaja i baczki. Ok 19 zasypia jak kamien;) a jak sie obudzi to nie otwiera oczu tylko go dokarmiam zwykle i spi. W lecie bedzie jak znalazl;) wieczorki na balkonie z mezem;))
Tylko te kupy nad ranem 4-5 codziennie to samo. Poplakuje biedny
No mój też właśnie od 2 tyg. robi poranne drzemki, a przynajmniej ich potrzebuje, ale tak cienko śpi, że chodzę na palcach. Wiem, że tak się nie powinno, ale co mam zrobić jeśli tak nie będzie to nie pośpi i jest wtedy maruda jak nie wiem.
Dziś właśnie odłożyłam do łóżeczka na 3 drzemkę, ale ile pośpi nie wiadomo? Dziś marudny, nie wiem czy to przez ten sernik czy raczej to emocje. Choć wydaje mi się, że to po prostu emocje za dużo dla takiego maluszka 7 gadających dorosłych tym bardziej, że nie jest przyzwyczajony bo ze mną tylko siedzi. -
słoneczna 85 wrote:Gosiak czy z tych bluzek z Pentelki tez masz L? Bo nice za malej kupic. Bluze mam L i jest ok. Nie sa bardzo opinajace? Bo brzuszek mam .. A zamowie sobie ze dwie
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
ciocie, dziś Pola była na drugim szczepieniu. Była bardzo dzielna
Waży 5370, czyli przybrała prawie 2500 g od urodzenia. A oto i ń ja gwiazda
http://www.iv.pl/images/02621396874965176550_thumb.jpg [/URLmegg, Gosiak, mala_mi1982, dorocia2324, Suri97, Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Suri97, Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość
Pola
Hania