Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, Pola jest bardzo do Ciebie podobna:)

My wracamy juz :( strasznie było mi zal wyjeżdżać, mojemu tacie tez chyba smutno było. Mama moja 7 maja ma urodziny, wiec pewnie ich odwiedzę znow:)
    Tym bardziej, ze małemu bardzo służy świeże powietrze na wsi:)

Gosiak, Katiś, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś piękna Pola. I faktycznie podobna do mamy!

Sue, powroty są trudne :) Szczególnie jak jest sielsko anielsko ;)

Katiś lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, rosnie ci mala piękność :)

Katiś lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam maila z reklamą, fajny smoczek - do podawania lekarstw: http://www.mlekolandia.pl/pielegnacja-higiena-zdrowie,numi-smoczek-do-podawania-lekarstw-6-12m-rozowy,64-k-1266-1312-p?utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=news-28-04-2015-smoczek-do-podawania-lekarstw-numi

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Gosu mam dokładnie to samo, dlatego nawet na spacery daleko nie jeżdżę. :-(

Ja również :) Boje sie ze będę musiała go nakarmić, a pogoda jeszcze srednia na wystawianie piersi...

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny szczepiace!
    Czy jest jescze ktos kto nie zaszczepil z jakiegos powodu? Bo nam sie przesunelo

Ja jeszcze nie szczepilam nic (oprócz tych po porodzie). No i nie wiem kiedy zaszczepie bo ciągle cos mi sie nie podoba u młodego...

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Kurcze dziewczyny jak Wy mówicie, że tak Wasze dzieci śpią to zaczynam się martwić.
    Jest u nas o niebo lepiej z brzuszkiem i o wiele mniej płaczu ale!!!!

No właśnie jest to ale. Piotruś ma bardzo niespokojny sen. Np. śpi i nagle zaczyna się wiercić i się wybudza. Czy któraś z Was tak ma?
    Już nie wiem czy to brzuszek i trawienie czy po prostu Piotruś jest jakiś nerwowy?

Mój tak ma w drugiej połowie nocy, od okolo 3 godziny. U Tymka to ewidentnie brzuszek, bo albo pierdy idą, albo kupa po paru godzinach stękania...

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak pamiętam, że przed porodem jeszcze widziałam ten smoczek, miałam kupić. Ale, że syn antysmoczkowy, to dobrze, że nie kupiłam ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja się do smoczka powoli przekonuje. Jak już widzę, że jest zmęczona i popłakuje z tego zmęczenia i jest np. w chuście, to jak daję jej smoka, to od razu główkę kładzie na mojej klacie i przysypia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba odkrylam o co chodzi z tym niejedzeniem Tymcia. On po prostu nie ma czasu na jedzenie i nie może się skupić! Ale żeby aż tak? Po spaniu nic nie zje, tylko parę lyczkow i mnie zagaduje i się rozgląda. Przed spaniem muszę go wyciszyc, uspokic, włączyć suszarke z you tuba i po wielu próbach zje. Ale to po kilku godzinach od poprzedniego posiłku ( nie licząc tych paru lykow). Ciekawe czy tyle mu nagle starcza.
    A do tej pory nie było raczej problemów z jedzeniem.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Wczoraj Maz mnie zapytal do czego można porownac bol porodowy - do sciskania żołądka, do rozpierania wnętrzności? Dla mnie nic z tych rzeczy, tego nie da się wg mnie porównać - co o tym sądzicie?

Gdzies kiedys bylo napisane, ze do lamania kosci! Skala bolu u przecietnego mezczyzny to ponoc 43, a porod 53, czyli skala rowna lamaniu siedmiu kosci naraz!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam laseczki. My wybieramy się na wieś na majówkę :) już się doczekać nie moge

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie spicie w łóżku z maluszkami?
    mój tak bardzo lubi i jest spokojniejszy dla mnie też wygodniej no dam w nocy cyca i śpię
    ale czy to dobrze? Potem lozeczko będzie beee
    nie wiem czy próbować go odkładać

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, ja śpię i dobrze mi z tym, do 18-tki pewnie spać z nami nie będzie :P
    Ponoć dzieci, które mają zaspokojoną potrzebę bliskości tak bardzo - ładnie w pewnym momencie się usamodzielniają.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też śpimy z mała i dobrze nam z tym

Gosiak, megg, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn mnie z tym dobrze, nie wiem jak mojemu T :D

Gosiak, Pia Gizela, megg lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Tzn mnie z tym dobrze, nie wiem jak mojemu T :D
    Mojemu dobrze :D Nie wyobraża sobie, żeby ją odłożyć do łóżeczka. Najchętniej spałby z nią na swojej klacie ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja z dzieckiem nie spie i nie bede, dopoki nie skonczy przynajmniej roczku. Spac czy nie spac razem, to decyzja rodzicow, ale na pewno wszystko jest czasowe i przechodzi, wiec nawet jak bedzie faza, ze nie bedzie chcial spac w lozeczku, to przejdzie i sie nauczy.

Moja corka spi duzo i w dzien i w nocy. Wybudza sie i marudzi tylko jak ma gazy. Ja juz od kilku tygodni nie karmie w nocy.
    Wczoraj np. miala gazy wieczorem oraz wisiala na piersi od 19 do 0:30. Jak juz w koncu myslalam, ze zasnela na dobre o 23:00 i ze i ja pojde spac, to kot wlazl do kuwety i narobil takiego harmidru, ze sie mala obudzila i zaczela plakac i znowu byl cyc.

Ja bym z takim maluszkiem nie pisala sie na lot samolotem, a to dlatego, ze za kazdym jednym razem jak dokads lecialam, to bardzo blisko mnie siedziala mama lub rodzina z malenkim bobasem, ktory darl sie na pokladzie przez caly lot. No i co robic w takiej sytuacji? To samolot jest, wiec ani nie zasniesz i nie odpoczniesz, ani niczego w spokoju nie poczytasz, ani nie obejrzysz filmu, nie wstaniesz tez i nie zmienisz miejsca ani nigdzie nie pojdziesz. I dziecko sie meczy i wszyscy pasazerowie razem z nim. Bylo tak za kazdym razem w moim zyciu jak lecialam samolotem, wiec obiecalam sobie, ze jesli koniecznie, musowo nie trzeba, to ja z moim dzieckiem tak wczesnie latac nie bede.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:30

megg lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore naszego Ignasia nad ranem do nas czasem. Ale generalnie on woli w lozeczku. Nawet w dzien czasem jak marudzi i placze chce go utulic a on sie wierci i poloze go do lozeczka to zasypia w 5 minut. Oczywiscie miewa tak ze wrecz chce na rekach ale mam wrazenie ze chustowanie zaspakaja jego potrzeby tulenia sie z mama i lozeczko to mily odpoczynek :)

Moj ostatnio ma problem z jedzeniem. Zje z 80ml i sieje afere wscieka sie wypluwa smoka nie wiem o co chodzi. Myslalam na poczatku zs to skok rozwojowy ale cos sie przedluza i zaczynam sie martwic. Bylismy u pediatry jest wszystko z nim dobrze nie wiem o co chodzi.

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Mam pytanie spicie w łóżku z maluszkami?
    mój tak bardzo lubi i jest spokojniejszy dla mnie też wygodniej no dam w nocy cyca i śpię
    ale czy to dobrze? Potem lozeczko będzie beee
    nie wiem czy próbować go odkładać

u nas tak samo

od 22 do 1 śpi w łóżeczku potem z nami w łóżku u mnie na rękach przy piersi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:57

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2821 2822 2823 2824 2825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ