X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, Pola jest bardzo do Ciebie podobna:)

My wracamy juz :( strasznie było mi zal wyjeżdżać, mojemu tacie tez chyba smutno było. Mama moja 7 maja ma urodziny, wiec pewnie ich odwiedzę znow:)
    Tym bardziej, ze małemu bardzo służy świeże powietrze na wsi:)

Gosiak, Katiś, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś piękna Pola. I faktycznie podobna do mamy!

Sue, powroty są trudne :) Szczególnie jak jest sielsko anielsko ;)

Katiś lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, rosnie ci mala piękność :)

Katiś lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam maila z reklamą, fajny smoczek - do podawania lekarstw: http://www.mlekolandia.pl/pielegnacja-higiena-zdrowie,numi-smoczek-do-podawania-lekarstw-6-12m-rozowy,64-k-1266-1312-p?utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=news-28-04-2015-smoczek-do-podawania-lekarstw-numi

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Gosu mam dokładnie to samo, dlatego nawet na spacery daleko nie jeżdżę. :-(

Ja również :) Boje sie ze będę musiała go nakarmić, a pogoda jeszcze srednia na wystawianie piersi...

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny szczepiace!
    Czy jest jescze ktos kto nie zaszczepil z jakiegos powodu? Bo nam sie przesunelo

Ja jeszcze nie szczepilam nic (oprócz tych po porodzie). No i nie wiem kiedy zaszczepie bo ciągle cos mi sie nie podoba u młodego...

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Kurcze dziewczyny jak Wy mówicie, że tak Wasze dzieci śpią to zaczynam się martwić.
    Jest u nas o niebo lepiej z brzuszkiem i o wiele mniej płaczu ale!!!!

No właśnie jest to ale. Piotruś ma bardzo niespokojny sen. Np. śpi i nagle zaczyna się wiercić i się wybudza. Czy któraś z Was tak ma?
    Już nie wiem czy to brzuszek i trawienie czy po prostu Piotruś jest jakiś nerwowy?

Mój tak ma w drugiej połowie nocy, od okolo 3 godziny. U Tymka to ewidentnie brzuszek, bo albo pierdy idą, albo kupa po paru godzinach stękania...

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak pamiętam, że przed porodem jeszcze widziałam ten smoczek, miałam kupić. Ale, że syn antysmoczkowy, to dobrze, że nie kupiłam ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja się do smoczka powoli przekonuje. Jak już widzę, że jest zmęczona i popłakuje z tego zmęczenia i jest np. w chuście, to jak daję jej smoka, to od razu główkę kładzie na mojej klacie i przysypia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba odkrylam o co chodzi z tym niejedzeniem Tymcia. On po prostu nie ma czasu na jedzenie i nie może się skupić! Ale żeby aż tak? Po spaniu nic nie zje, tylko parę lyczkow i mnie zagaduje i się rozgląda. Przed spaniem muszę go wyciszyc, uspokic, włączyć suszarke z you tuba i po wielu próbach zje. Ale to po kilku godzinach od poprzedniego posiłku ( nie licząc tych paru lykow). Ciekawe czy tyle mu nagle starcza.
    A do tej pory nie było raczej problemów z jedzeniem.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Wczoraj Maz mnie zapytal do czego można porownac bol porodowy - do sciskania żołądka, do rozpierania wnętrzności? Dla mnie nic z tych rzeczy, tego nie da się wg mnie porównać - co o tym sądzicie?

Gdzies kiedys bylo napisane, ze do lamania kosci! Skala bolu u przecietnego mezczyzny to ponoc 43, a porod 53, czyli skala rowna lamaniu siedmiu kosci naraz!

angelcia lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam laseczki. My wybieramy się na wieś na majówkę :) już się doczekać nie moge

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie spicie w łóżku z maluszkami?
    mój tak bardzo lubi i jest spokojniejszy dla mnie też wygodniej no dam w nocy cyca i śpię
    ale czy to dobrze? Potem lozeczko będzie beee
    nie wiem czy próbować go odkładać

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, ja śpię i dobrze mi z tym, do 18-tki pewnie spać z nami nie będzie :P
    Ponoć dzieci, które mają zaspokojoną potrzebę bliskości tak bardzo - ładnie w pewnym momencie się usamodzielniają.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też śpimy z mała i dobrze nam z tym

Gosiak, megg, Suri97 lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn mnie z tym dobrze, nie wiem jak mojemu T :D

Gosiak, Pia Gizela, megg lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Tzn mnie z tym dobrze, nie wiem jak mojemu T :D
    Mojemu dobrze :D Nie wyobraża sobie, żeby ją odłożyć do łóżeczka. Najchętniej spałby z nią na swojej klacie ;)

Suri97 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja z dzieckiem nie spie i nie bede, dopoki nie skonczy przynajmniej roczku. Spac czy nie spac razem, to decyzja rodzicow, ale na pewno wszystko jest czasowe i przechodzi, wiec nawet jak bedzie faza, ze nie bedzie chcial spac w lozeczku, to przejdzie i sie nauczy.

Moja corka spi duzo i w dzien i w nocy. Wybudza sie i marudzi tylko jak ma gazy. Ja juz od kilku tygodni nie karmie w nocy.
    Wczoraj np. miala gazy wieczorem oraz wisiala na piersi od 19 do 0:30. Jak juz w koncu myslalam, ze zasnela na dobre o 23:00 i ze i ja pojde spac, to kot wlazl do kuwety i narobil takiego harmidru, ze sie mala obudzila i zaczela plakac i znowu byl cyc.

Ja bym z takim maluszkiem nie pisala sie na lot samolotem, a to dlatego, ze za kazdym jednym razem jak dokads lecialam, to bardzo blisko mnie siedziala mama lub rodzina z malenkim bobasem, ktory darl sie na pokladzie przez caly lot. No i co robic w takiej sytuacji? To samolot jest, wiec ani nie zasniesz i nie odpoczniesz, ani niczego w spokoju nie poczytasz, ani nie obejrzysz filmu, nie wstaniesz tez i nie zmienisz miejsca ani nigdzie nie pojdziesz. I dziecko sie meczy i wszyscy pasazerowie razem z nim. Bylo tak za kazdym razem w moim zyciu jak lecialam samolotem, wiec obiecalam sobie, ze jesli koniecznie, musowo nie trzeba, to ja z moim dzieckiem tak wczesnie latac nie bede.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:30

megg lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore naszego Ignasia nad ranem do nas czasem. Ale generalnie on woli w lozeczku. Nawet w dzien czasem jak marudzi i placze chce go utulic a on sie wierci i poloze go do lozeczka to zasypia w 5 minut. Oczywiscie miewa tak ze wrecz chce na rekach ale mam wrazenie ze chustowanie zaspakaja jego potrzeby tulenia sie z mama i lozeczko to mily odpoczynek :)

Moj ostatnio ma problem z jedzeniem. Zje z 80ml i sieje afere wscieka sie wypluwa smoka nie wiem o co chodzi. Myslalam na poczatku zs to skok rozwojowy ale cos sie przedluza i zaczynam sie martwic. Bylismy u pediatry jest wszystko z nim dobrze nie wiem o co chodzi.

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Mam pytanie spicie w łóżku z maluszkami?
    mój tak bardzo lubi i jest spokojniejszy dla mnie też wygodniej no dam w nocy cyca i śpię
    ale czy to dobrze? Potem lozeczko będzie beee
    nie wiem czy próbować go odkładać

u nas tak samo

od 22 do 1 śpi w łóżeczku potem z nami w łóżku u mnie na rękach przy piersi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:57

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2821 2822 2823 2824 2825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ