X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Marcela, nie strasz :-) Ząbki nie zawsze psują wszystko. Moj syn zabkowanie przeszedl bezobjawowo :-D Mam nadzieje, ze teraz będzie podobnie.
    wole sie nastawic ze bedzie zle, a potem byc pozytywnie zaskoczona;) tak mnie córka nauczyla tym swoim niespaniem w dzien, nic nie planuje bo zakladam ze nie zasnie, a jak zasnie to super, jak nie to tragedi nie ma;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja bralam Bromergon (14 tabletek bodajze) i tez sie owijalam i nosilam ciasne staniki + przechodzilam nawał! Nie odciagalam, bolalo, ale nie odciagalam, nic mi nie bylo.

• cath Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstancja to wyjątkowo grzeczny egzemplarz. Wg nie płacze! Jak jest glodna to tylko marudzi! Mokra pieluszka jej nic a nic niw przeszkadza, ale to nie znaczy ze caly dzien leży w jednej bo matka wariatka wyczuje mocz nawet w najlepszym pampku!! Teraz na tapecie mamy białe pampersy!
    Oczywiście sa dni świstaka ze sama nie wie o co chodzi ale ogolnie jest bardzo grzeczna :) mam nadzieje ze to się nie zmieni.
    No i u nas ewidentnie Konstancja musi widzieć kogoś z nas! Bo jak nie widzi to dosłownie krzyczy tak jakby wolała. Gdy ktos sie jej pokaże od razu zmienia gadkę i sie uśmiecha i gada i śpiewa normalnym takim tonie. Znów ktos odejdzie i zniknie z zasięgu jej wzroku to znów krzyczy i bardzo głośno gada :) wiec uważam ze moze nie manipuluje ale na pewno wie jak sprawić aby ktos przyszedl do niej :) bo ona chce sobie pogadać! Ooo! :D

mala_mi1982, derii84, marcela29 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia no wlasnie kurcze mnie tez boli a myslalam ze wezme tab odvcagne owine i bedzie ok... A tu takie hity :( pije szalwie mam nadzieje ze to cos da... Wczoraj wieczorem minimalnie odciagnelam ... Terraz boje sie wrecz odwinac i zobaczyc co tam mam za kamienie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 06:46

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie, nie sadzilam ze sa takie problemy z koncem laktacji!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga jak wczoraj 64,8. Dobrze ze nie wiecej;)) chyba bede aie wazyc np w srody i w niedz;) i chodakowska tirbo spalanie robie kawalkiem;) ktos to robi w calosci? Ja po 10 min juz jestwm spocona;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna na początku rób po kawałku jak nie dajesz rady, ale docelowo dłużej - tłuszcz się spala dopiero po jakichś 30-40 minutach, więc wysiłek fizyczny nam coś daje dopiero po tym czasie i powinien trwać koło 50-60 minut optymalnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytat na dziś od koleżanki: "Dobra matka ma nieposcierane kurze na szafkach, stos brudnego prania, brudne okna i szczesliwe dzieci"
    Lubię to! :)

Pia Gizela, mala_mi1982, Bietka, Sue, słoneczna 85, monika_, marcela29, Groszek lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja sie nie owijalam. Rozmasuj to bolace miejsce i zrob oklad z kapusty. Pij szalwie za kilka dni przejdzie.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a odciagac czy nie dla ulgi ? Boje siepobudzicale piersi bardzo bola ;(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Waga jak wczoraj 64,8. Dobrze ze nie wiecej;)) chyba bede aie wazyc np w srody i w niedz;) i chodakowska tirbo spalanie robie kawalkiem;) ktos to robi w calosci? Ja po 10 min juz jestwm spocona;))

ja robie 20 min . póżniej padam ale stara się jeszcze robic kilka wybiórczo cwieczeń. czasami się czuje jakbym nigdy w życiu nie ćwiczyła...

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odciagac do ulgi. Doslownie kilka ml. Ja szalwie pilam z 3 razy dziennie tez.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Asia a odciagac czy nie dla ulgi ? Boje siepobudzicale piersi bardzo bola ;(

Ja odrobine odciągałam dla ulgi. Laktacja skonczyla sie bardzo szybko bez tabletek i owijania.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odciagnelam chwilunie doslownie zalozylam kapuche i owinelam sie na nowo z kapucha... Oby to pomoglo :( no kurcze nie dosc ze malo pokarmu mam to takie hity

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to moja niunia wczoraj i tu szok zjadla 720 ml mm pierwszy raz przez caaaly dzien :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, zaczelas chyba od najcięższego treningu Ewy:) sprobuj cos delikatniejszego na początek.
    Zrob spbie np trening całego ciała i trening abs mel b :) to zajmie jakies 30 minut.
    Musisz ciało przygotować do większego wysiłku. Ja turbospalanie robiłam całe i byłam zlana potem jak cwiczylam intensywnie i regularnie, wiec co dopiero by było po ciazy! Az dzis sprawdze ile bede w stanie zrobic.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Widzę, że nadal temat wagi, ćwiczeń :-)
    Słoneczna, sama nie jesteś, bo mi waga także stoi w miejscu, 6 kg mi brakuje do wagi z początku ciąży, a do super wagi 10kg. Moja waga ani drgnie. Na Komuni Tymka będę wyglądac jak salceson, a do wakacji napewno nie zrzuce, ciężko mi to idzie baaaardzo, ale lenia Mam do ćwiczeń :-( i tu kolo się zamyka.

Przestałam pić fameltiker, zobaczymy jak to będzie, tzn juz prawie cały czas odciagam pokarm, bo Olaf jest leniwy, pierś toleruje tylko nocą w 100%,także niebawem przejdziemy całkowicie na mm. Juz nie scieram się z tym, trudno.

Na 2 czerwca mam konsultacje z związku z moim problemem, także okaże się co dalej będziemy z tym robić.

Nasz Olaf tez jest pieszczochem, lubi być na rękach, w sumie lubi to mało powiedziane, ale kładę go również samego, choćby na mate, a w tym czasie zawsze coś zrobię :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wam wszystko sie zagoilo tam na dole? Jest tak jak przed ciaza?
    Bo ja przy siusianiu czuje ciagle jakis dyskomfort, jakby cos tam napieralo, niewiem jak to opisac

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie napiera. Chyba mam tak samo tylko tam jescze ta scianka pochwy conpisalyscie nie do konca sie uniosla ale juz nie widac:)
    Ja od pocztku nie czulam duskomfortu ( poza bolacym szwem)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no mnie się wszystko zagoiło przy 1 nic nie czuję, przy 2 czasem chyba muszę to maść co WY kupić :-)

Jest tylko zonk przy <3 odczuwam ból, cholera kiedy to zniknie. Boli mnie :-( tak jakby to w ogóle teraz nie było elastyczne tylko takie sztywne :-( po dłuższej chwili dopiero przestaje. No ale nie podoba mi się to.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2839 2840 2841 2842 2843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ