X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Marcela, nie strasz :-) Ząbki nie zawsze psują wszystko. Moj syn zabkowanie przeszedl bezobjawowo :-D Mam nadzieje, ze teraz będzie podobnie.
    wole sie nastawic ze bedzie zle, a potem byc pozytywnie zaskoczona;) tak mnie córka nauczyla tym swoim niespaniem w dzien, nic nie planuje bo zakladam ze nie zasnie, a jak zasnie to super, jak nie to tragedi nie ma;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja bralam Bromergon (14 tabletek bodajze) i tez sie owijalam i nosilam ciasne staniki + przechodzilam nawał! Nie odciagalam, bolalo, ale nie odciagalam, nic mi nie bylo.

• cath Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstancja to wyjątkowo grzeczny egzemplarz. Wg nie płacze! Jak jest glodna to tylko marudzi! Mokra pieluszka jej nic a nic niw przeszkadza, ale to nie znaczy ze caly dzien leży w jednej bo matka wariatka wyczuje mocz nawet w najlepszym pampku!! Teraz na tapecie mamy białe pampersy!
    Oczywiście sa dni świstaka ze sama nie wie o co chodzi ale ogolnie jest bardzo grzeczna :) mam nadzieje ze to się nie zmieni.
    No i u nas ewidentnie Konstancja musi widzieć kogoś z nas! Bo jak nie widzi to dosłownie krzyczy tak jakby wolała. Gdy ktos sie jej pokaże od razu zmienia gadkę i sie uśmiecha i gada i śpiewa normalnym takim tonie. Znów ktos odejdzie i zniknie z zasięgu jej wzroku to znów krzyczy i bardzo głośno gada :) wiec uważam ze moze nie manipuluje ale na pewno wie jak sprawić aby ktos przyszedl do niej :) bo ona chce sobie pogadać! Ooo! :D

mala_mi1982, derii84, marcela29 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia no wlasnie kurcze mnie tez boli a myslalam ze wezme tab odvcagne owine i bedzie ok... A tu takie hity :( pije szalwie mam nadzieje ze to cos da... Wczoraj wieczorem minimalnie odciagnelam ... Terraz boje sie wrecz odwinac i zobaczyc co tam mam za kamienie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 06:46

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie, nie sadzilam ze sa takie problemy z koncem laktacji!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga jak wczoraj 64,8. Dobrze ze nie wiecej;)) chyba bede aie wazyc np w srody i w niedz;) i chodakowska tirbo spalanie robie kawalkiem;) ktos to robi w calosci? Ja po 10 min juz jestwm spocona;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna na początku rób po kawałku jak nie dajesz rady, ale docelowo dłużej - tłuszcz się spala dopiero po jakichś 30-40 minutach, więc wysiłek fizyczny nam coś daje dopiero po tym czasie i powinien trwać koło 50-60 minut optymalnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytat na dziś od koleżanki: "Dobra matka ma nieposcierane kurze na szafkach, stos brudnego prania, brudne okna i szczesliwe dzieci"
    Lubię to! :)

Pia Gizela, mala_mi1982, Bietka, Sue, słoneczna 85, monika_, marcela29, Groszek lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja sie nie owijalam. Rozmasuj to bolace miejsce i zrob oklad z kapusty. Pij szalwie za kilka dni przejdzie.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a odciagac czy nie dla ulgi ? Boje siepobudzicale piersi bardzo bola ;(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Waga jak wczoraj 64,8. Dobrze ze nie wiecej;)) chyba bede aie wazyc np w srody i w niedz;) i chodakowska tirbo spalanie robie kawalkiem;) ktos to robi w calosci? Ja po 10 min juz jestwm spocona;))

ja robie 20 min . póżniej padam ale stara się jeszcze robic kilka wybiórczo cwieczeń. czasami się czuje jakbym nigdy w życiu nie ćwiczyła...

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odciagac do ulgi. Doslownie kilka ml. Ja szalwie pilam z 3 razy dziennie tez.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Asia a odciagac czy nie dla ulgi ? Boje siepobudzicale piersi bardzo bola ;(

Ja odrobine odciągałam dla ulgi. Laktacja skonczyla sie bardzo szybko bez tabletek i owijania.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odciagnelam chwilunie doslownie zalozylam kapuche i owinelam sie na nowo z kapucha... Oby to pomoglo :( no kurcze nie dosc ze malo pokarmu mam to takie hity

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to moja niunia wczoraj i tu szok zjadla 720 ml mm pierwszy raz przez caaaly dzien :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, zaczelas chyba od najcięższego treningu Ewy:) sprobuj cos delikatniejszego na początek.
    Zrob spbie np trening całego ciała i trening abs mel b :) to zajmie jakies 30 minut.
    Musisz ciało przygotować do większego wysiłku. Ja turbospalanie robiłam całe i byłam zlana potem jak cwiczylam intensywnie i regularnie, wiec co dopiero by było po ciazy! Az dzis sprawdze ile bede w stanie zrobic.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Widzę, że nadal temat wagi, ćwiczeń :-)
    Słoneczna, sama nie jesteś, bo mi waga także stoi w miejscu, 6 kg mi brakuje do wagi z początku ciąży, a do super wagi 10kg. Moja waga ani drgnie. Na Komuni Tymka będę wyglądac jak salceson, a do wakacji napewno nie zrzuce, ciężko mi to idzie baaaardzo, ale lenia Mam do ćwiczeń :-( i tu kolo się zamyka.

Przestałam pić fameltiker, zobaczymy jak to będzie, tzn juz prawie cały czas odciagam pokarm, bo Olaf jest leniwy, pierś toleruje tylko nocą w 100%,także niebawem przejdziemy całkowicie na mm. Juz nie scieram się z tym, trudno.

Na 2 czerwca mam konsultacje z związku z moim problemem, także okaże się co dalej będziemy z tym robić.

Nasz Olaf tez jest pieszczochem, lubi być na rękach, w sumie lubi to mało powiedziane, ale kładę go również samego, choćby na mate, a w tym czasie zawsze coś zrobię :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wam wszystko sie zagoilo tam na dole? Jest tak jak przed ciaza?
    Bo ja przy siusianiu czuje ciagle jakis dyskomfort, jakby cos tam napieralo, niewiem jak to opisac

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie napiera. Chyba mam tak samo tylko tam jescze ta scianka pochwy conpisalyscie nie do konca sie uniosla ale juz nie widac:)
    Ja od pocztku nie czulam duskomfortu ( poza bolacym szwem)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no mnie się wszystko zagoiło przy 1 nic nie czuję, przy 2 czasem chyba muszę to maść co WY kupić :-)

Jest tylko zonk przy <3 odczuwam ból, cholera kiedy to zniknie. Boli mnie :-( tak jakby to w ogóle teraz nie było elastyczne tylko takie sztywne :-( po dłuższej chwili dopiero przestaje. No ale nie podoba mi się to.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2839 2840 2841 2842 2843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ