Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katis strasznie ciezka... Jestesmy mlodymi mamami i oszalalysmy z milosci po prostu do naszych maluszkow i stad tez latwo popasc w przesade, jednak teraz widze ze moze byc jej po prostu za duzo! Lara moze i u Ciebie w tym tkwi problem, u bylo warto znalezc zloty srodek i odkleic troche od siebie dziecko zanim oboje zameczymy sie wzajemnie... Kazde dziecko jest inne i my jestesmy przykladem ze u nas to zadzialalo niekorzystnie
-
Gorzej jak smoczek wypluwa..
Lara moj tez krotko spi.
A spi od paru dni dopiero. Dzis w nocy nie spal ok 1-3 pospal potem i po 4 znow nie spal. Tez nie jest rozowo.
Zobaczysz zaraz sie zacznie normowac.
Moj tez czesto placze przy cycku, placze, probuje odbic, lapie, wypluwa a za chwile cisza i spokoj. Tez nie wiem czemu tak. -
Gosiak kazde dziecko jest inne, u nas jest tak ze moj sie uspokaja przy cycu lub na rekach ale tylko noszony w pionie, inaczej nie, a przy kazdej probie odlozenia jest wisk. I to mnie zaczelo zastanawiac ze on Innych form bliskosci nie akceptowal. Teraz mysle ze to dlatego ze on uwielbia tak byc noszony zawsze rozglada sie na wszystkie strony wtedy z rozdziawiona buzia, jest bardzo ciekawski, i chyba temu to odciagalo jego uwage i uspokajal sie bo zajety byl rozgladaniem. Bo jesli chodzilo by o bliskosc to raczej inne jej formy tez by akceptowal. I to mnie wlasnie zmylilo myslalam ze on chce na rece ciagle a to chodzilo o co innego
-
Sloneczna Moj tez nie akceptowal smoczka, probowalismy rozne ksztalty tego silikonu i plul, ja machnelam reka mysle taki dzieciak ze nie chce i koniec a moj facet nie rezygnowal i probowal, okazalo sie ze trzeba bylo mu przytrzymac delikatnie ten smoczek palcem w buziaku az zassal prawidlowo i zaakceptowal z czasem. u nas to zadzialalo nauczyl sie go ssac po prostu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 16:31
-
Lara 82 wrote:Hej doczytałam Was i jest mi smutno. Z Piotrusiem jest chyba coś nie tak. Wy piszecie, że Wasze dzieci śpią, mój też ale po 20 min się wybudza i zaczyna się rzucać wierci się z boku na bok główką z prawej na lewą z lewej na prawą. I tak noc stop
Więc w dzień spanie jest krótkie bo to go wybudza i już nie śpi.
Ostatnio to samo w nocy :-(jestem załamana. Zaczynam myśleć, że to jakiś problem z układem nerwowym i zaburzenia snu, a nie żaden brzuchŚpimy razem więc tylko dlatego śpi, że trzyma cycek w buzi, ale i tak z boku na bok się rzuca. Już nie wiem co robić trzymam go czasem na mocno przytulonego to przestaje. Nie robił tego wcześniej tak intensywnie jak teraz. Nie wiem co się dzieje!!!
Może nie płacze histerycznie ale takie wiercenie się co to jest no??? Kid dy on spokojnie się położy i prześpi 3h jeszcze to się nie stało!!!!!
Mam po prostu dość i chce mi się płakać!!!
O doczytalam- u nas tez tak bylo takie nerwowe ruchy i jakby w przyspieszonym tempie, wieczorem lub w nocy, szczegolnie raczkami machal szybko i nerwowo az bil sie bil po glowce, nie mogl zasnac. u nas to bylo przez zmeczenie, i nadmiar bodzcow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 16:39
-
Powiem Wam, ze ja dopiero teraz zaczynam powoli rozumieć o Co mojemu dziecku chodzi, także trochę nam zajęło nauczenie się siebie nawzajem, nie jest jeszcze idealnie, ale coraz lepiej... zaczęłam piej to wszystko ogarniac i mam wiecej czasu na różne rzeczy w domu
Ja tez karmie na zadanie, w dzien co ok 2godz, w nocy długa przerwa od 20 do 4
Wazylam się dziś jak co tydzień i strasznie się wkurzylam- w dwa tyg po porodzie było minus 11, potem juz waga w miejscu, a ostatni tydzień 0.5kg na plus:( nie wiem o co biega, ćwicze, spaceruje, slodycze do minimum, jem raczej zdrowo ... Nigdy nie zgubie tych 3kg a nawet jeszcze ptrzytyuje karmiąc
My dziś za!iczylismy wizytę u dziadków, spacer w parku i grila u znajomych na dzialce, mam nadzieje ze mała się nie przeziebila bo troszkę chłodno było...a w drodze powrotnej nawet oka w aucie nie zmruzyla i teraz dopiero M w chuście ja usypiaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 16:46
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
U nas brak akceptacji smoczka, wypływa i odruch wymiotny, jedynie w aucie w foteliku pociumka ale tak na wpół wlozony"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Ja Wam powiem ze u nas tez duza zmiana po ukończeniu 3 miesiąca.
Kolki minęły, odstawilam Sab simplex
Gabryś zaczął spac 2 x w dzień.
W środę bylam 30 km od domu prowadząc samochód z Gabrysiem, wiec jakby dziecka nie bylo w aucietaki grzeczny i spokojny
Moze ktos nam go podmienil?(smieje się)
I tez dawalam i daje w dalszym ciagu pelno miłości, nosze, tule, reaguje na placzGosiak, asia888 lubią tę wiadomość
-
To prawda, każde dziecko inne.
Widzę to po swoich urawisach: jeden cycoholik - wisial na piersi calymi dniami, usypiał i uspokajal sie tylko i wyłącznie przy piersi, wybudzal go byle szelest, potrzebował mojego 100 % zaangażowania, drugi traktuje piers jako źródło pożywieniaale czesto tez usypia przy piersi, noszony lubi być dla zwiedzania świata, zasypia w wózku lub przy piersi, jak się przebudzi to sam sobie zaśnie, sam lubi polezec w lozeczku czy na macie, ma zdecydowanie mniejsza potrzebę bliskości. Wychowuje ich tak samo, a dzieci inne