Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue to ja tez sciagne ta aplikacje
Do tej pory karmilam najszybciej co 2 godz a jak spi dluzej to nie budze, najdluzej w dzien spi 4 godz.
Teraz od srody z powodu mniejszej ilosci pokarmu maly wola juz po 1,5 godz jedzenia. Czasem je 6min, czasem 30min. -
Ja też karmię na żądanie i bywa różnie tzn w dzień najczęściej co 1,5 lub 2 godz. Ale bywa że i co godzinę. Najdłuższa przerwa to drzemka wypadająca ok godz 18 i wtedy śpi nawet i 5 godzin a później w nocy już budzi się zazwyczaj co 2 lub 2,5 godz.
Czas aktywnego ssania to zazwyczaj od 5 do 15 minut ale bywają dni że na rogalu przy karmieniu jak zaśnie to ciumka i z godzinę. Zazwyczaj czekam aż sam wypluje sutek
Często przez sen jeszcze ssie w powietrzu zabawnie wtedy to wygląda i słychać takie ciumkanieGosiak lubi tę wiadomość
-
Padlam. Pola poszła spać o 21 a wstała na karmienie o 5
Mieliśmy jechać na majówkę na wieś ale pogoda się zesrała
Też karmię na żądanie. Wychodzi Co 1 lub 1,5 lub 2 w ciągu dnia, w nocy 4 lub tak jak dzisiaj 8Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 12:24
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Hej doczytałam Was i jest mi smutno. Z Piotrusiem jest chyba coś nie tak. Wy piszecie, że Wasze dzieci śpią, mój też ale po 20 min się wybudza i zaczyna się rzucać wierci się z boku na bok główką z prawej na lewą z lewej na prawą. I tak noc stop
Więc w dzień spanie jest krótkie bo to go wybudza i już nie śpi.
Ostatnio to samo w nocy :-(jestem załamana. Zaczynam myśleć, że to jakiś problem z układem nerwowym i zaburzenia snu, a nie żaden brzuchŚpimy razem więc tylko dlatego śpi, że trzyma cycek w buzi, ale i tak z boku na bok się rzuca. Już nie wiem co robić trzymam go czasem na mocno przytulonego to przestaje. Nie robił tego wcześniej tak intensywnie jak teraz. Nie wiem co się dzieje!!!
Może nie płacze histerycznie ale takie wiercenie się co to jest no??? Kiedy on spokojnie się położy i prześpi 3h jeszcze to się nie stało!!!!!
Mam po prostu dość i chce mi się płakać!!! -
Lara 82 wrote:Hej doczytałam Was i jest mi smutno. Z Piotrusiem jest chyba coś nie tak. Wy piszecie, że Wasze dzieci śpią, mój też ale po 20 min się wybudza i zaczyna się rzucać wierci się z boku na bok główką z prawej na lewą z lewej na prawą. I tak noc stop
Więc w dzień spanie jest krótkie bo to go wybudza i już nie śpi.
Ostatnio to samo w nocy :-(jestem załamana. Zaczynam myśleć, że to jakiś problem z układem nerwowym i zaburzenia snu, a nie żaden brzuchŚpimy razem więc tylko dlatego śpi, że trzyma cycek w buzi, ale i tak z boku na bok się rzuca. Już nie wiem co robić trzymam go czasem na mocno przytulonego to przestaje. Nie robił tego wcześniej tak intensywnie jak teraz. Nie wiem co się dzieje!!!
Może nie płacze histerycznie ale takie wiercenie się co to jest no??? Kiedy on spokojnie się położy i prześpi 3h jeszcze to się nie stało!!!!!
Mam po prostu dość i chce mi się płakać!!!
Lara, mój Kubuś zachowuje się dokładnie tak samo. Też budzi się po 20 minutach i zaczyna się strasznie wiercić, ale jest tak tylko od 4-5 rano do wieczora, a od 20 do 4 nie.
Mnie się wydaje, że one nie radzą sobue z ilością bodźców i dlatego nie mogą spać. Zreasztą Kubuś często płacze przez sen albo krzyknie i dalej śpi -
Lara, moja córa śpi ok. 3 godzin zwykle raz w nocy. W dzień jej się ze 2 razy w życiu tak zdarzyło.
I ja jestem pewna, że to problemy brzuszkowe ją budzą i że mogłaby pospać dłużej jednym ciągiem, ale niestety wybudzają ją bączki albo bolący brzuszek... w chuście w dzień ostatnio śpi dość często, ale krótko 30-40minut jednorazowo. Więc nie zamartwiaj się. A rzuca się bardziej, bo ma więcej siły i bardziej już to koordynuje. Nasza czasem tak kopie nóżkami, że szok. -
My byliśmy wczoraj znów u gastrologa i trochę nas nastraszyła, że Kuba za mało je. Przestawiamy go teraz na nutramigem a jak dalej będzie źle to będzie dostawał nutramigen puramino. Trzymajcie kciuki, żeby mój synuś zaczął jeść normalnie !!!!
Lara nie martw się, bo to pewnie zbyt dużo bodźców, brzuszek, a nasze maluchy jeszcze sobie z tym nie radzą. Kuba ostatnio robi kupę ok 9-10 to już od 4 nie może spać. -
Jestem zalamana od wczoraj, ciagle placze; bylam u lekarz, z powodu tego kleszcza dostalam antybiotyk na miesiac i mam nie karmic.
rumien moze sie pojawic do miesiaca.
Natalka jest niespokojba, ciumka przez sen jakby szukala cycusia
czuje sie jakbym zabrala jej cos b. Waznego. Czujr sie fatalnie.