Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bietka wrote:Sloneczna ja produkty mleczne wyeliminowałam jakieś 3 tyg temu. Źródłem wapnia są rośliny straczkowe, zielonolistne np natka pietruszki i orzechy no migdały.
http://zdrowy-talerz.pl/2013/03/zrodla-wapnia-w-diecie-bezmlecznej-i-weganskiej/
http://zdrowy-talerz.pl/2012/09/zloto-inkow-czyli-amarantus-i-quinoa/Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 18:35
-
Sloneczna ja nie wiem czy Staś ma alergie czy skazę białkową, ale policzki miał czerwone i błyszczące.
Topora Ty byłaś u lekarza w związku z ta suchą skórą synka? Staś ostatnio ma placki suchej skóry i to wygląda jak początek azsmam nadzieję, że to nie to.
-
A ja wlasnie obliczyłam, ze Tomek od 2.04 przybiera średnio 200gram na tydzien, wiec niech spadają lekarze:)
Tomuś juz spi, ja oglądam w necie masaz szantala, jutro małemu zrobie:)
Postanowiłam, ze bede go karmic na śpiocha ok 23/24, bo ostatnie dni tak robiłam i chyba dobrze
To działa nauka laktacje:)
Dzis karmiłam go tak "prawa-lewa" "lewa-prawa" i w prawej juz troche wiecej pokarmu sie zbiera:)
I mały najlepiej je spod pachy:)
Tez mi sie pojawia ten blad na iphonie!
-
Hej dziewczyny - tu Wrześniówka 2014
pomożecie mi trochę? Robię badania do pracy magisterskiej i zbieram ankiety, znajdziecie dla mnie chwilkę? Jeśli tak, będę bardzo wdzięczna
tu link do mojej ankiety -> http://goo.gl/forms/sKeetfgQ6R Pozdrawiam - akuszerka89
-
Katiś wrote:A ja mam pytanie ile śpi 3 miesięczne dziecko. Otóż Pola od jakiegoś czasu śpi w dzień często. Tzn. Wstaje ok. 6 i tak sobie leży do 8 bo o 8 wstajemy z lozka. Jedzenie ok. 8:15 , ok. 9 jest śpiąca i idzie spać na 1-2 godz. Wstanie, zje. Posiedzi u mnie na brzuchu, jest kupa. Odkładam ja do fotelika, bawi się zabawkami, jak zaczyna marudzic to biorę ja na ręce i robię jakieś czynności domowe. Po 1,5 lub 2 godz. znów jest marudna, więc kładę do wózka i usypia. Śpi ok 40 min do godziny i znów wstaje, je, siedzi , bawi się i znów za ok 2 godz chce iść spać. Ostatnia drzemka jest ok 18. Śpi do 19, kąpiel o 20, cyc i spać.
Moje pytanie czy Ona nie śpi w dzień za dużo?
Mój Tymuś potrafi przespać praktycznie caly dzień plus cala noc. Nie jest to normą, ale ma takie dni
W ogole to tez śpi sporo
-
Witam ske z karmienia nr 1
mala pospala piekne prawie 6 h wczoraj tez tak bylo
czekam by odbila bo chce ja przebrac i spaciu
maz owinal mnie bandazem przed snem i cos mnie pod pachami boli troszke ;/
Sloneczna mam te same obawy co Ty... Tez boje sie wymiotow ktore mialam w tej ciazy bo taki armagedon plus kale dzieciatko i brak meza w domu przez 6 tygodni to slaba sytuacja -
Hej dziewczyny!
W koncu dotarlam.. od dwoch dni nie mam neta, teraz pisze z meza komorki. Jakbdobrze ze ma wbudowany internet:D
Jestesmy po szczepieniujest ok. Misiek nie plakal, dzielny byl naprawde
Jesli chodzi o @ to czasem dzieci moga odrzucac cyca, pokarm jest bardziej slony wtedy... u mnie dluuugo cyrkowal przy cycach, dobrze ze sie nie poddalammuelismy dluuugi skok rozwojowy, przypuszczam ze tez mniej pokarmu bylo. A teraz cycus to najlepszy przyjaciel Gabrysia
jak mu zle to cycus.. w ogole cycus lekiem na wszystko
Mialam Wam napisac... w sobote bylam u pediatry a zarazem doradcy laktacyjnego. Super babka !!! Naprawde... az podziwiam. Pobadala Gabrysia, poogladala, kuknela jak przybiera... zobaczyla jak karmie i powiedziala ze jest ok, przybiera dobrze i mam nie sluchac nikogo.... wczoraj mielismy jiz 5550takze w ciagu tygodnia 250 g, zwiekszylam troche liczbe karmien i w trakcie dlugiej przerwy nocnej tez przyciąga Mlodego do cyca
Dotarlam wczoraj do gina.... wszystko w porzadkukontrola po porodzie w 13 tygodniu po
jakos mi tak smutno bylo...taki sentyment poczulam jak wychodzilam od niego z gabinetu i lezka mi sie w oku zakrecila;-) tesknie za brzuszkiemehhh... no ale za jakis czas moze znowu sie nam uda i bedziemy sie starac o rodzenstwo?
w ogole fajnie by miec trojke
Gosiak, niki640, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jeśli mowa o rodzenstwie to ja też będę się starała jeszcze w tym roku więc trochę nas staraczek będzie
Właściwie to my z mężem już jakoś specjalnie nie uważamy ale okresu też jeszcze nie było i cały czas karmię tylko piersią choć wiem że to żadne zabezpieczenie.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
A kupy luzne u nas sie uspokoily
jest jedna dziennie... tez luzniejsza ale mowia zeby sie tym nie martwic..
Ostatnio zeschizowalam jak jednego dnia zrobil chyba z rana piec pod rzad !!!! Aaa!!! Ale sie unormowalo na szczescie
Odnosnie wagi to juz nie slucham innyfh, wiem i wierze ze pokarm mam ok, nie jest słaby, tylko dzieci maja rozne przemiany materii i różne potrzeby
Ja prawie zwariowalam jak mi lekarka wcisnela kaszki dla Gabrysia i wprowadzanie stalych pokarmow juz od teraz!!! No upadla na glowe! Dodam, ze jest to autorytet w pediatrii na Slasku (Dla mnie juz nie). Nie spodziewalabym się, ze bedzie kobiecina łamała ZALECENIA WHO !!
Jak tam dziewczyny Wasze slody jeczmienne?
Mnie ilosc pokarmu po piwie Karmi wzrosnela! Przystawianie Mlodego czestobi piwo Karmi i w ciagu dwoch dni bylo fulll, ze jak lecialo to do zoladka Gabrysiowego jak do studni wpadalodo tego on strasznie lapczywie zjada ostatnio
:P i strasznie sie rozprasza przy karmieniu.. rozglada..patrzy na mnie, patrzy mi w oczy i sie smieje
Maly podrywacz i czaruś
co dzien jakies postepy !
Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny