X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Sloneczna ja produkty mleczne wyeliminowałam jakieś 3 tyg temu. Źródłem wapnia są rośliny straczkowe, zielonolistne np natka pietruszki i orzechy no migdały.
    Ja polecam jeszcze quinoe zamiast kaszy czy ryżu do obiadu i zup... i sezam ma dużo wapnia:
    http://zdrowy-talerz.pl/2013/03/zrodla-wapnia-w-diecie-bezmlecznej-i-weganskiej/
    http://zdrowy-talerz.pl/2012/09/zloto-inkow-czyli-amarantus-i-quinoa/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 18:35

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza :P

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ale straczkowych nie mozna przeciez.

Kurde mojego meza nadal nie ma.. I nie moge pojsc do Lidla a maly spi i zegar tyka;))

Dziewczyny a ta alergia na mleko u waszych maluchow na twarzy wygladala jak??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja nie wiem czy Staś ma alergie czy skazę białkową, ale policzki miał czerwone i błyszczące.

Topora Ty byłaś u lekarza w związku z ta suchą skórą synka? Staś ostatnio ma placki suchej skóry i to wygląda jak początek azs :-/ mam nadzieję, że to nie to.

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie. Moj ma taka kaszke ale tylko jak sie reka wezmie to czuc bo tak to nie widac na poerwszy rzut oka. No ale ta kupa sluzowa wczoraj. Dzis mniej. Sama nie wiem.

Gosiak ja to nie wiem jak to sie je nawet;p

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie obliczyłam, ze Tomek od 2.04 przybiera średnio 200gram na tydzien, wiec niech spadają lekarze:)

Tomuś juz spi, ja oglądam w necie masaz szantala, jutro małemu zrobie:)

Postanowiłam, ze bede go karmic na śpiocha ok 23/24, bo ostatnie dni tak robiłam i chyba dobrze
    To działa nauka laktacje:)
    Dzis karmiłam go tak "prawa-lewa" "lewa-prawa" i w prawej juz troche wiecej pokarmu sie zbiera:)
    I mały najlepiej je spod pachy:)

Tez mi sie pojawia ten blad na iphonie!

• Sue Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co przeczytałam? Dzieci moga odmawiać piersi jak mama ma okres!! U Groszka chyba tak było, ze Gabrys rzucał sie przy piersi a ona akurat miała @.
    Dzieci moga tez nie chcieć ssac jak jest owulacja!

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a to dopiero ciekawostka!

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba pojde spac:)

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - tu Wrześniówka 2014 :-) pomożecie mi trochę? Robię badania do pracy magisterskiej i zbieram ankiety, znajdziecie dla mnie chwilkę? Jeśli tak, będę bardzo wdzięczna :-) tu link do mojej ankiety -> http://goo.gl/forms/sKeetfgQ6R Pozdrawiam - akuszerka89

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    A ja mam pytanie ile śpi 3 miesięczne dziecko. Otóż Pola od jakiegoś czasu śpi w dzień często. Tzn. Wstaje ok. 6 i tak sobie leży do 8 bo o 8 wstajemy z lozka. Jedzenie ok. 8:15 , ok. 9 jest śpiąca i idzie spać na 1-2 godz. Wstanie, zje. Posiedzi u mnie na brzuchu, jest kupa. Odkładam ja do fotelika, bawi się zabawkami, jak zaczyna marudzic to biorę ja na ręce i robię jakieś czynności domowe. Po 1,5 lub 2 godz. znów jest marudna, więc kładę do wózka i usypia. Śpi ok 40 min do godziny i znów wstaje, je, siedzi , bawi się i znów za ok 2 godz chce iść spać. Ostatnia drzemka jest ok 18. Śpi do 19, kąpiel o 20, cyc i spać.
    Moje pytanie czy Ona nie śpi w dzień za dużo?

Mój Tymuś potrafi przespać praktycznie caly dzień plus cala noc. Nie jest to normą, ale ma takie dni :)
    W ogole to tez śpi sporo :)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Tak się zastanawiam która z nas oznajmi jako pierwsza ze jest w ciąży :)

Ja na pewno nie ;)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Tymek zrobil mega aferę na spacerze. Po powrocie do domu nie mogłam go uspokoić. A dzis pięknie usnal i mogliśmy spędzić godzinke na placu zabaw z moim kochanym starszakiem :)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ske z karmienia nr 1 ;) mala pospala piekne prawie 6 h wczoraj tez tak bylo ;) czekam by odbila bo chce ja przebrac i spaciu ;) maz owinal mnie bandazem przed snem i cos mnie pod pachami boli troszke ;/
    Sloneczna mam te same obawy co Ty... Tez boje sie wymiotow ktore mialam w tej ciazy bo taki armagedon plus kale dzieciatko i brak meza w domu przez 6 tygodni to slaba sytuacja :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :-)

W koncu dotarlam.. od dwoch dni nie mam neta, teraz pisze z meza komorki. Jakbdobrze ze ma wbudowany internet :D:D

Jestesmy po szczepieniu :D jest ok. Misiek nie plakal, dzielny byl naprawde :D

Jesli chodzi o @ to czasem dzieci moga odrzucac cyca, pokarm jest bardziej slony wtedy... u mnie dluuugo cyrkowal przy cycach, dobrze ze sie nie poddalam :-) muelismy dluuugi skok rozwojowy, przypuszczam ze tez mniej pokarmu bylo. A teraz cycus to najlepszy przyjaciel Gabrysia :-) jak mu zle to cycus.. w ogole cycus lekiem na wszystko :-)

Mialam Wam napisac... w sobote bylam u pediatry a zarazem doradcy laktacyjnego. Super babka !!! Naprawde... az podziwiam. Pobadala Gabrysia, poogladala, kuknela jak przybiera... zobaczyla jak karmie i powiedziala ze jest ok, przybiera dobrze i mam nie sluchac nikogo.... wczoraj mielismy jiz 5550 :-) takze w ciagu tygodnia 250 g, zwiekszylam troche liczbe karmien i w trakcie dlugiej przerwy nocnej tez przyciąga Mlodego do cyca :-)

Dotarlam wczoraj do gina.... wszystko w porzadku :-) kontrola po porodzie w 13 tygodniu po :P
    jakos mi tak smutno bylo...taki sentyment poczulam jak wychodzilam od niego z gabinetu i lezka mi sie w oku zakrecila;-) tesknie za brzuszkiem :( ehhh... no ale za jakis czas moze znowu sie nam uda i bedziemy sie starac o rodzenstwo? :-) w ogole fajnie by miec trojke :-)

Gosiak, niki640, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli mowa o rodzenstwie to ja też będę się starała jeszcze w tym roku więc trochę nas staraczek będzie :-) Właściwie to my z mężem już jakoś specjalnie nie uważamy ale okresu też jeszcze nie było i cały czas karmię tylko piersią choć wiem że to żadne zabezpieczenie.

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupy luzne u nas sie uspokoily :-) jest jedna dziennie... tez luzniejsza ale mowia zeby sie tym nie martwic..:-)

Ostatnio zeschizowalam jak jednego dnia zrobil chyba z rana piec pod rzad !!!! Aaa!!! Ale sie unormowalo na szczescie

Odnosnie wagi to juz nie slucham innyfh, wiem i wierze ze pokarm mam ok, nie jest słaby, tylko dzieci maja rozne przemiany materii i różne potrzeby :-)

Ja prawie zwariowalam jak mi lekarka wcisnela kaszki dla Gabrysia i wprowadzanie stalych pokarmow juz od teraz!!! No upadla na glowe! Dodam, ze jest to autorytet w pediatrii na Slasku (Dla mnie juz nie). Nie spodziewalabym się, ze bedzie kobiecina łamała ZALECENIA WHO !!

Jak tam dziewczyny Wasze slody jeczmienne?

Mnie ilosc pokarmu po piwie Karmi wzrosnela! Przystawianie Mlodego czestobi piwo Karmi i w ciagu dwoch dni bylo fulll, ze jak lecialo to do zoladka Gabrysiowego jak do studni wpadalo :-) do tego on strasznie lapczywie zjada ostatnio :P:P i strasznie sie rozprasza przy karmieniu.. rozglada..patrzy na mnie, patrzy mi w oczy i sie smieje :-) Maly podrywacz i czaruś ;-) co dzien jakies postepy !

Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Która z Was to beatka85?
    Edit: ktoś taki próbuje się dostać na nasze prywatne forum....

nie znam nikogo takiego.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc ładna, pobudka o 5:30 i uśmiech od ucha do ucha - pobawiłyśmy się, od 7:00 śpi w chuście, może do 8:00 pośpi :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam majowo.
    My dzisiaj konczymy 3 miesiace :)

Zycze wam milej majowki i odpoczynku :*
    Nas czeka dzisiaj dluga podroz mam nadzieje ze damy rade.

Gosiak, Groszek, dorocia2324, Lara 82, megg, kasia_1988 lubią tę wiadomość

‹‹ 2833 2834 2835 2836 2837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ