Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój synek za to śpi bardzo mało
Zazwyczaj budzi się, dostanie jeść, potem się bawi i po 1,5 do 2 h idzie spać, ale śpi tak 20 do max 40 minut i czasem robi sobie jedną dłuższą drzemkę - ok 2h.
Mam pytanie - czy dokarmiacie dzieciaki przed drzemkami? Chodzi mi głównie o mamy karmiące butelką? Na żądanie, czy co jakiś określony czas? -
słoneczna 85 wrote:Moj spi;) eureka;))
A potem karmię i też na spacerek jedziemy, chociaż powietrze u nas chłodne bardzo, ale chociaż chleb kupię i jakieś wędliny na weekend.
słoneczna 85, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sue wrote:Witajcie
My po konsultacji neurologa - mały jest zdrowy! Pani doktor stwierdziła, że jest silny i sprężysty. Jak go położyła na brzuch, to głowę tak zadzierał do góry, że szok!
Ale, no właśnie ale... Mały waży 4500g i oczywiście według pani doktor za mało. Już mnie nastraszyła jakąś infekcją.
A przybiera w normie, od 02.04 przybrał 900g - to mało?
Wez Sue, ja wczoraj rozmawialam z przyjaciolka, ktorej synek skonczyl tydzien temu roczek. Tez byli u pediatry, ktora twierdzi, ze on za malo wazy. Urodzil sie w terminie z waga okolo 2,5 kg! Ale po kim ma byc gruby, skoro oboje rodzice szczupli a mama ma figure modelki z wybiegow? Dziecko normalnie je, rozwija sie, jest szczesliwe i radosne - przeciez nie jest zabiedzony! Nie przejmuj sie. Luna tez dopiero co niedawno przekroczyla 4500 g. Problem to jest jak dziecko na wadze nie przybiera lub traci, prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 13:25
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Sue, Bartuś chyba trzyma sztamę z Tomkiem
Waży 4800 i ma 69cm
I co wizyta u pediatry słyszę - "niedowaga"
Wróciliśmy ze spaceru, bo się synkowi "marudzenie" włączyło. Myślałam, że głodny, a on nie chce ssać. Teraz włożyłam do łóeczka, włączyłam karuzelę. Trochę marudził, ale teraz coś tam gada sobie z piratami
Powiedzcie, wasze dzieci dużo "gadają"?
Sue, dobrze, że u neurologa wszystko się wyjaśniło -
ash wrote:Ja od początku dużo jeżdzę autem z Tymkiem. Mam lusterko wiec go widze. Jak płacze bo mu sie nudzi to mu śpiewam a jak płacze tak z żalu to sie zatrzymuje i sprawdzam o co chodzi.
Angelcia Isofix to bajka!!!!! Ja juz zabierałam Tymka na cały dzien poza miasto i cały dzien był na powietrzu. Przewijałam w samochodzie a karmiłam na łące
Spacerówkę mamy wybrana Maclarena. Sa niezniszczalne!
Ash to Ciebie w takim razie zapytam jak ubierasz dziecko do samochodu. Bo u nas wczoraj byl bardzo cieply dzien, a maz dosc grubo mala ubral. Wypieki miala na policzkach (ale jej to nie przeszkadzalo - chyba jest cieplolubna). Natomiast w samochodzie bylo bardzo goraco i nie wiedzialam co robic, zebysmy sie nie zgrzaly za bardzo. Okna otworzyc nie chcialam, zeby jej nie zawialo, a z kolei klima pizdzi nawet na najnizszych obrotach. I tak zle i tak niedobrze. Jechalam z wlaczona klimatyzacja i mysle, ze sie od niej sama przeziebilam. Cala noc bolalo mnie gardlo i teraz mam katar. Mam nadzieje, ze mojemu dziecku nic nie bedzie, bo wystarczajaco mamy oboje z mezem akcji ze zdrowiem.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
widze ze ja sie martwilam ze nie spi mała, a częsc z Was ze spia;) ja bym byla zadowolona jakby choc raz w dzien 1.5-2godz snu miala, ale i tak od niedawna sukces bo spi dwa razy po 30-40 min
w pepco ladne ubranka na cieple dni za niska cene- polecam, choc mala mi sie rozplakala i musialam szybciej skonczyc zakupy, ale pojde jeszcze raz z chusta tym razem"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Ja również wychwalam Isofix pod niebiosa
Co do ubrania dziecka do auta to nieproszona się odezweUbieram dziecko tak: body krótki, spodnie, skarpetki, buty i w zależności : jak jest ok 20 stopni to bluzę, a jak zimniej to biorę kocyk i okrywam
Mam zasadę : ubieram dziecko jak siebie + czapeczka
z tym ze moja Pola lubi mniej jak więcej
Laurka lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Musialam wujka Google'a zapytac co to ten ISOFIX. My mamy w kazdym pojezdzie baze do fotelika i tylko klik-klik z jednego do drugiego.
Katis ja wczoraj pisalam o tym, ze moja corka tez duzo spi. Ma bardziej aktywne dni, ale ogolni to od urodzenia duzo spi. Jestem pewna, ze przyjdzie czas, ze tak nie bedzie ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 14:43
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya