X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jezdze z Frankiem na zakupy i do galerii
    po1 nie mam wyjscia po 2 on chyba to lubi i spi:) smiejemy sie ze jest maly "galerianek" :)

w aucie tez lubi jezdzic , ale ja tez jeszcze sama nie mam odwagi z nim gdzies jechac, zawsze z mezem

jutro jdziemy z małym na wycieczke do Zawoji :)

słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis w rossman -49% na tusze kredki i eyelinery :) mama wyrusza:)

marcela29, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• megg Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zaczynam sie bardziej brac za siebie, w pon zapisalam sie na fitness:) suuuper , wkoncu wracam:)
    i jutro pierwszy wybieg na zewnatrz (na razie biegalam na biezni)
    pewnie umre ale powoli dojdziemy do siebie dziewczyny :)

a moim grzeszkiem jest jedzenie ciasta(wlasnie wczoraj upieklam sobie babke) i podpijanie troszke coli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 10:20

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam zadnego lusterka i daje rade jak jezdze samochodem z mala. Najlepszym rarytasem dla mnie w tej chwili to bylby isofix, bo ciagle spinanie jej pasami doprowadza mnie do szału.

Rozwazala ktoras z Was "stały" fotelik (Tzn ten, który jest w aucie, a przynosimy do niego tylko dziecko)? Sa niby takie, które "przyjmują" dzieciaki z grupy "0" są one bodajże 0-25kg? Czy będzie to większe/wygodniejsze dla malucha? Bo defacto i tak musi jezdzic tylem do kierunku jazdy.

Mamy, które daja smoczki uspokajające - kiedy przeskakujecie na te 3-6msc? Bo ja mam te z Lovi 0-3msc i kupiłam sobie już 3-6 i mysle kiedy? Logicznie na to patrząc to od 3 msc, ale np. moja Ada smoczki do jedzenia używa już nr 2 czyli 3msc+ od jakiś 2-3 tygodni, bo z jedynki ciężko było jej ciagnac = meczyla się szybciej i zasypiala/rezygnowala z jedzenia = ciagle glodna.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Wszystkim :)
    podziwiam Was ze chce Wam sie cwiczyć :)
    mi sie czasem na spacer nie chce iść..:) hehehe
    Megg ja chyba tez wyrusze do rossmana:) tusz mi sie akurat kończy :)
    ja mam dziś wychodne, ide na babskie spotkanie, od 19 chlopaki zostaja sami :)

megg lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jestem taka fanatyczka rzeczy dla Ady, ze już rozglądam się za jakas fajna spacerówka! Wiem, ze do tego daleka droga, a nawet bardzo, bo z mojego Riko przesiądziemy się na jakas fajna spacerowke dopiero w przyszłym roku - tak sadze, na lato.

W tym roku nie ma co szalec - nim pojde do spacerówki to Ada musi stabilnie siedzieć, później na zime przyda się torpeda a nie wózek (Czyli nasz Riko), bo nie wyobrażam sobie maleńkimi koleczkami od spacerówki jezdzic po zaspach snieznych (dziekuje za nieodsniezanie parku w zimie... skandal jak nic :/ przecież w zimie ludzie tez spacerują!!! I sniegu do polowy lydki...) no i jak Adulec już będzie taki samodzielny powiedzmy, czyli tak w kwietniu/maju przyszłego roku przesiądziemy się na cos mniejszego, bo wiadomo, ze będziemy już częściej gdzies jezdzic :).

Powiedzcie mi jeszcze... kiedy zamierzacie zacząć brac swoje pociechy na całodniowe wycieczki? Bardzo chciałabym jechać do Ustronia z Maluszkiem, ale nie wiem czy powietrze nie będzie dla niej zbyt ostre? Poza tym tam zawsze chłodniej jak wjezdza się kolejka linowa na góre (szczerze mogłabym odpuscic sobie ta kolejke, bo mam rozne wizje...), u góry z kolei mocniejsze slonce? Przebieranie na swiezym powietrzu? Zbyt zimno, jedynie w aucie... Ile problemów! :) A raczej moich durnych rozmyslen, bo pewnie dalibyśmy swietnie sobie rade.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak nie podziwiaj tylko działaj:) ja też spinalam się jak Pola zaczynała płakać i robiłam wszystko aby do tego nie dopuścić, i w efekcie byłam cały czas zestresowana żeby tylko nie zaczęła płakać, ale nie w tym rzecz. Jak wiem że płacze żeby płakać ( a nie z bólu) to mnie to już nie rusza. Ostatnio byłam w biedrze. Rozryczala się. Ludzie się patrzą, a ja zamiast na ręce to zaczęłam mówić do niej coś a'la no i czemu płaczesz, mamusia robi zakupy, teraz idziemy po warzywa na obiad itd. I co usokoila się :) miałam gdzieś ze się na mnie patrzą, albo co powiedzą :) od kiedy wrzuciłam na luz widzę że i Poli jest lepiej :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia Ja mam już upatrzona spacerowke Maclaren. Sprawdzona przez moja serdeczna przyjaciółkę.
    Ja też nie mam siły ćwiczyć, ehhh Może brzuch sam się ujedrni :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam sily cwiczyc, tzn nie chce mi się! Wtedy co mam ochote to Ada wymaga uwagi, a kiedy ona wieczorem zasypia to ja też ide szybko spac, bo "nie znam dnia, ani godziny" kiedy ona da koncert :) już nawet nie pamiętam jak wygląda Na Wspolnej, czy M jak Milosc :)

• ash Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku dużo jeżdzę autem z Tymkiem. Mam lusterko wiec go widze. Jak płacze bo mu sie nudzi to mu śpiewam a jak płacze tak z żalu to sie zatrzymuje i sprawdzam o co chodzi.
    Angelcia Isofix to bajka!!!!! Ja juz zabierałam Tymka na cały dzien poza miasto i cały dzien był na powietrzu. Przewijałam w samochodzie a karmiłam na łące :)
    Spacerówkę mamy wybrana Maclarena. Sa niezniszczalne!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ćwiczenie to noszenie synka, nie mam na nic więcej siły. Czasem mi ciężko wózek pchać :D
    Więc was bardzo podziwiam!!!

relg9vvjrtqik460.png

• ash Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie ćwiczę ! Nie mam kiedy a jak wieczorem mogłabym to padam na twarz! Moj syn wstaje codziennie o 5 rano, wiec muszę trochę pospać.
    Myślałam ze bede miała czas i ochotę na siłownie a tu dupa. Do wagi z przed ciazy brakuje 5kg ciagle, brzuch brzydki mimo ze juz spadł. Chodzę we wszystkich swoich ciuchach które nosiłam przed magicznym 20 maja ale ciało jednak nie takie jak było :/

ug3715nmrb0zdbvc.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o książeczki kontrastowe to polecam taką serię "Maluszek patrzy". Są super i niedrgie, dostępne w empiku. Kubuś je uwielbia.

Mnie też do wagi sprzed ciąży brakuje 5kg i nie mieszczę się w swoje ubrania.

Kuba wczoraj wieczorem poszedł spać głodny bo zrobił awanturę i jeść nie chciał wcale. Próbowaliśmy go karmić na śpiocha, ale się nie dało, więc zjadł dopiero o 3.30 :( I dziś też nie bardzo chce jeść :(

Mam pytanie - jakie lustereczko kupić do samochodu, zebym mogła jeździć sama z młodym?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze pytanie. Kupowałyście jakieś kocyki na wiosnę/lato? Może jakieś z allegro? Podzielicie sie ?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa ja mam tyle kocyków ze szok, ale to wszystko dostaliśmy:) np teraz na chrzest dwa cieuniutkie:) jeden biały a drugi biały w misie:) wiec nic nie kupuje:)
    ja poki co nie jezdze autem bo nie mam potrzeby, mąż robi zakupy i jak gdzies mamy jechac to razem :)
    Angelcia ja lece z Maly w lipcy do Krynicy górskiej na wczasy :) nic im nie bedzie a wrecz sie dotlenią:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie wyspalam 21.30-4 i potem 4.15-6:) w aucie mam baze do fotelika i to byl jeden z lepszych zakupow, 2smdkundy i fotelik wpiety:) sama z mała jeszcze nie jezdzilam bo w sumie nie musialm, ale po polowie maja sie wybieramy do pracy mojej
    a dzis mam w planach roosmana po tusz, targ po jablka, dzieciecy po smoki do buteleki od 3mc i pepco po ubranka dla malej, ciekawe czy sie uda bo wczoraj po 30 min byl placz

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od poczatku jezdze z malym. Niech sie chlopak przyzwyczaja.

Gosia nie odzywasz sie to pewnie nie wybierasz sie na warsztaty. Szkoda. Ja powoli sie wlasnie ogarniam. Maly kima w bujaczku a ja musze nas spakowac i sie przebrac. Po 12 wychodzimy. Pierwszy raz jade gdzies tramwajem i bez wozka z malym. Ciekawe jak bedzie :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A mam jeszcze pytanie. Kupowałyście jakieś kocyki na wiosnę/lato? Może jakieś z allegro? Podzielicie sie ?

dołączam się d pytania, bo też wczoraj szukałam na allegro, ale nic nie znalazłam. Pewnie ślepa jestem ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam isofix to coś fantastycznego! Wygoda niesamowita jak się sporo jeździ.
    Ja uważałam, że to zbytek, ale mąż się uparł. W efekcie jestem zadowolona, bo sporo jeździmy, żeby sobie synek pospał w aucie :D

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela ja mam kocyk z mikrofibry, jest super ;)

‹‹ 2829 2830 2831 2832 2833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ