X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi, my mamy takie brzydkie kupy. Jutro musze na wizytę umówić małego i sprawdzić wagę. Nie dość, że takie kupy, to w każdy pampers i jeszcze mniej je :-(
    Zaczynam się martwić

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki wieczorową porą.

Zepsuły mi się cycki. Mam mleka jak na lekarstwo. Mam wrażenie że sama sobie zaszkodziłam.
    W najbliższą sobotę idę na wesele. Od tygodnia odciagam, i mroze mleczko na tę okazję. Pomyślałam że zrobię taki zapas, że będę mogła się na spokojnie napić trochę alkoholu...zaszaleć z lampką wina!!
    Piję femaltiker, mnóstwo wody i soków, a mleka coraz mniej. Ledwo udaje mi się odciągnąć 100 ml na dobę. Cycki mam jak dwa flaki, tak jakby cały czas były puste. Mały rzuca się podczas karmienia, wypluwa i płacze. Boję się ze się nie najada. No i nie wiem co robię źle.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak uwazacie, co robic w mojej sytuacji? Chodzi mi o tego kleszcza. Skoro moja coreczka i tak jest dokarmiana mm to wstrzymalybyscie sie z kp? Strasznie mnie to dreczy. Do lekarza ide rano.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa jak czytalas ze lepiej nie karmic to odciagaj i zobaczysz co dr powie.

Agnieszka nie wiem. Moze pij te herbatki z herbapolu?albo dziewczyny kupuja i pija slod jeczmienny

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj miałam koszmary - wszystko z Janeczką - najpierw, że huragan ją porwał i biegałam i jej szukałam z płaczem, myślałam, że już nie żyje. Potem, że była wielkości dłoni i ją nosiłam w chuście i gdzieś ją zgubiłam, wypadła mi i nie czułam, też jej szukałam z płaczem... potem, że ktoś chciał mi ją zabrać, no masakra!
    Obudziłam się o 3:00 i nie mogłam spać, patrzyłam na nią chyba ze 2h... a teraz jestem niewyspana... ale chyba sobie chociaż "wyczyściłam" podświadome lęki...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa, może to kryzys laktacyjny, przystawiaj jak najczęściej, dużo pij i faktycznie femaltiker albo słód + herbatki laktacyjne... Trzymam kciuki, takie kryzysy trwają 2-3 dni i wszystko wraca do normy - no i najlepiej nie rezygnować z karmienia tylko je przezwyciężyć. Trzymam kciuki!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro 1 maj. Koniec z podjadaniem slodyczy i bede cwiczyc systematycznie bo spodnie ktore nosilam w lecie sie nie dopna.. Dzinsy mam nowe, kupilam sobie levisy i pare razy nalozylam bo zaslzam w ciaze- dopne sie ale brzuch nad tym wisi. Zalamka!! No tych spodni nie popuszcze!!;)
    Nie umiem sie zmobilizowac a nie bede kupowac wiekszych spodni! O nie!!

Gosiak, megg, marcela29, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie od 4.40;)
    Niunio mial drzemke przed 8 ale z zegarkiem w reku 40 min wiec nie spalam bo jeszcze maz byl .

Dzis chyba zamowie jakies zabawki do wozka. Moze minikaruzelke fishera, kttos ma?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma krostki na twarzy. Tylko pod palcami tak czuc, wygladaja jak potowki ale tak chropowato.
    Potowki to chyba by nie byly bo kilka razy dziennie przemywam buzie woda przegotowana.

Kurcze oby to nie alergia na mleko bo jak ja bede jesc?;( serkow nie, jogurtow ..

GosiK ja tez patrzylam dzis. Jest taki sliczny i grzeczny jak spi;))
    I tak jest grzeczny tylko malo spi;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze ile ja rzeczy musze sobie kupic! Jakies koszulki wieksze zeby nie opinaly z kolorowymi nadrukami na piersiach- w razie jakby mleko wylecialo;))

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wymaluje, ubiore... :) Pojade do papierniczego po cienkopis i olowki i biore się za album Adrianny :) już nie mogę się doczekać, az go skoncze :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia z mala tak jezdzisz?

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna raczej nie biore jej ze sobą jak wychodzę na dosłownie 10 minut, jeszcze na dodatek do sklepu, bo ani się nie przewietrzy, ani nic.

Jednak ma już za sobą 2 wizyty w galerii handlowej, zwiedzala Smyka na spiocha, bo na spiocha, ale zwiedzala. Jednak jestem na "nie", aby brac takie okruszki w miejsce, gdzie jest tyle zarazków. Z reszta zakupy z wózkiem to żadna przyjemność, a dziecko jeszcze się gniecie, bo mu niewygodnie w foteliku - przynajmniej ja to tak widze.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie ze masz mozliwosc wyjscia.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) chyba żadna nie ma tej książki :(
    co ja wczoraj przeżyłam masakra. Ryk Poli od 20 do 22 a to tylko dlatego że matka nie dotrzymala rytmu do którego Pola jest przyzwyczajona i biedna nie wiedziała co się dzieje :(

Ja Z Pola jeżdżę wszędzie. Tomek w pracy więc sama jeżdżę z nią w aucie. Mam lusterko więc wiem co robi . Czasem się rozryczy, ale ( tutaj chyba wyjdę na znieczuluce) jak wiem że nic ja nie boli i płacze ze znudzenia to nie robi na mnie to wrażenia. skupiam się na jeździe, a jak już tyczy tak ze nie słyszę własnych myśli to zatrzymuje się w bezpiecznym miejscu i ja uspokajam :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżdżę na zakupy z Pola, nie mam wyjścia. Ale moim zdaniem to dobrze. Jest szczepionka, więc jakąś obronę tam ma. A po 2 chce ja przyzwyczajać do zarazkow, bo jak przyjdzie mi ja Dax do żłobka za 9 miesięcy to nie chce potem co chwila latać na l4. Wiadomo, że i tak zdarza jej się choroby, ale nie będzie już taka niezahartowana

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dzis chyba zamowie jakies zabawki do wozka. Moze minikaruzelke fishera, kttos ma?
    Ja czekam na lusterko grające i zabawiające w samochodzie i zawieszkę do wózka, dziś będą:
    http://allegro.pl/aktywne-lusterko-do-samochodu-benbat-zielone-i5292905443.html
    http://allegro.pl/benbat-zawieszka-do-wozka-zyrafa-gstroller-63cm-i5296107569.html

megg, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja Z Pola jeżdżę wszędzie. Tomek w pracy więc sama jeżdżę z nią w aucie. Mam lusterko więc wiem co robi . Czasem się rozryczy, ale ( tutaj chyba wyjdę na znieczuluce) jak wiem że nic ja nie boli i płacze ze znudzenia to nie robi na mnie to wrażenia. skupiam się na jeździe, a jak już tyczy tak ze nie słyszę własnych myśli to zatrzymuje się w bezpiecznym miejscu i ja uspokajam :)
    Katiś, podziwiam Cię, ja nie ogarniam tego jeszcze. Zakupy robię tylko w osiedlowych sklepach, lekarzy umawiam zawsze też tak, żeby M. pasowało i nas zawiózł.

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze książeczki kontrastowe zamówię zaraz...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj z dd tvn jak uspokoic malucha

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/jak-uspokoic-placzacego-malucha,166628.html

Patrycja20 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 2828 2829 2830 2831 2832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ