X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania Kubuś w dzień nadal śpi mało, ale wieczorem zasypia o 20.30 i budzi się dopiero między 3 a 4

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka no wlasnie na wieczor nadrabia z tym jedzeniem. Ale poniewaz wczoraj dosc wczesnie poszlysmy spac, to dzisiaj musialam odciagac mleko o 4:30 przed wyjsciem do pracy, bo inaczej piersi by wybuchly. Jesli nakarmie miedzy 22 a polnoca, to jestem w stanie dojechac do szpitala bez wiekszego dyskomfortu.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Rudasku ja bardzo duzo czasu spedzam na pokazywaniu plansz kontrastowych. Sama je zrobilam ;)) i ksiazeczek kontrwstowych. Sledzi je wzrokiem i tak moze dlugo:) no a jak nie masz maty to rozloz kocyk i tez cwicz z nim na brzuszku lezenie i podnoszenie. MTe mam slaba tylko dobrze ze palak jest to moge przywieszac rozne grzechotki sama;))

Kochana ja tez robilam sama plansze plus mam ksiązeczki :)
    tez mu pokazuje i sam "czyta":)
    Na brzuszku na kocyku lezy czesto i jest obłożony zabawkami :)
    ostatnio najwieksze zaineteresowanie sprawia mu pozytywka ktora dostał na chrzest..nie dośc ze gra to jeszcze sie kreci :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nIC WAZNEGO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 15:11

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIC WAZNEGO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 15:11

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Marcela kup biale pampersy bo zielone to niezbyt fajne. Zalozyla. Ksrte rossne "jetem rodzicem" i mam 10 zl taniej na paczce i dostalan szcOteczki edukacyjne do zebow za 1 gr;)) warto taka karte miec. Trzeba poprosic przy kasie i aktywowac w domu

Kartę mam i tez kupuje ze znizka:) babydream nie spełnily moich oczekiwan, sa za grube w porownaniu do pampersow....sprobuje jeszcze te biale. choc mój M nic nie czuje i mowi ze mam tak wrazliwy nos na zapachy jakbym w ciazy byla:p

a co do bujaka tiny love, to dopiero niedawno odkrylam ze jest opcja ustawienia dzwieku wlaczanego przez uderzenie sloneczka i slimaka, czesto tak malej ustawiam i ona juz chyba zaczaila o co chodzi;) choc cwaniara nieraz nie uderza raczka tylko tak mocno kopie nogami ze sie caly bujak rusza i melodyjka sie wlacza:) ale fakt faktem slimak jest THE BEST

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny.

Cath pięknisia z twojej córeczki :)
    Na forum prywatne moge wejsc a nie moge nic pisać...dziwne.

My tez mamy ten bujaczek i tez ślimak jest najbardziej pożądany :D

Mój najszczesliwszy cykl zaczal sie 7 maja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 15:37

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela mi tez pampersy śmierdzą chemią..i te białe i zielone. DOstaliśmy pomaranczowe 3....zobacze jak one, choć jeszcze jesteśmy na 2kach :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a ty nadal też na pieluszkach Bambo? Bedziesz sie przerzucala na wielorazówki bo chyba kiedys cos wspominalas? U mnie stosik czeka a jakos nie moge sie do tego zabrac. Wygodniej mi na razie na tych jednorazówkach

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ma 37,5st... Podalam pedicetamol... się zaczyna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ada ma 37,5st... Podalam pedicetamol... się zaczyna...

a może to taka jednodniówka? U nas tak było tylko była wyższa tempka.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia zdrówka dla Ady, sił dla ciebie !!

Lara, łączę się z tobą w bólu. Dziś tak mnie boli głowa, że szok. Mały do 14 tyko płakał. A ja już nie miałam sił go tulić i mówić do niego. Potem w końcu zjadł i zasnął na rękach. A mnie jest wstyd. W ramach przeprosin zamówiłam mu kocyk i dwa otulacze bambusowe z Effii. Głupia jestem. Dobrze, że mąż wrócił i wziął go na spacer. Jeszcze mają do nas dziś znajomi wpaść.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale 37,5 to jeszcze ok dla takiego maluszka, 38 to stan podgorączkowy a temp. zbija się powyżej 38,5.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, teraz mamy moltex - i zdecydowanie wygrywają Bambo - moltexy są trochę za sztywne jak dla mnie. Ja się zabiorę za wielorazowe za moesiąc dwa jakoś...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na spacerze jakieś 40 minut, bo wiatr straszny, spotkałam znajomych i stwietdzili, ze chyba sie wysyiam, bo bardzo dobrze wyglądam a znajomy stwierdzil, ze wyglafsm lepiej niz jak pracowalam - milo mi sie zrobilo :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela, jak tą funkcję włączyć, bo nie wiem ;)

nasze zabawy to: śpiewanie, tańczenie, głaskanie, zabawy paluszkowe, wodzenie za zabawkami, grzechotkami, zabawy z wstążeczkami, pieluszką, leżenie na brzuszku, na pleckach.

mate edukacyjną mam, ale mi się nie podoba dla takiego maluszka, bo moja jest od 6 m-cy.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę kupić te książeczki edukacyjne, bo nie mam, a zrobić plansz nie mam kiedy :(

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na alegro sa- kaiazeczki kontrastowe lub na stronie OczamiMaluszka.pl

Pia Gizela lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam, śpiewam, tańczę z małą, muskam ją taką pluszaczkową grzechotką - bardzo to lubi, zyrafkę Sophie już też polubiła - lubi ją brać do buzi. Lubi leżeć na macie i tam ma taką zawieszkę z lusterkiem, trzeba jej ją co jakiś czas pokazywać i takie miny robi do tego lustra ;) nosimy ją po całym mieszkaniu i lubi przystawać przy obrazkach, które dokładnie ogląda i strasznie się cieszy jak widzi naszą kotkę - Myszkę - jest czarno-biała może dlatego. Ale czasem Myszka nas ratuje nawet w ataku płaczu ;)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna oglądałam, ale nie wiem które zamówić ;)

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2826 2827 2828 2829 2830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ