Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja właśnie zamówiłam króliczka Lamaze i pierwszą lalkę... he... chyba żeby mi bardziej oko cieszyły.
Słoneczna ja raz miałam takie wymioty czy ulanie ale było tego bardzo duzo i nosem tez poszło jak mała przekarmiłam własnym sciągniętym mlekiem. wiec może tez się za dużo najadł. -
Wlasnie nie wiem. To bylo po drzemce.
Drzemka o 8 jak wczoraj 50 min i o 10.50 godzina.
W nocy 2-4 nie spal:) ale bylam zla.
Kurcze u nas chlodno jakos, slonce swieci ale nie wiem czy isc na spacer. Mam dylemat;))
Kurcze mam nadzieje ze maly nie zlapal jakiegos rota -
Gosiak a baleriny tez w ecco sa dobre. Mialam skorzane to chodzilam 3 lata;)) tylko musialam je rozbijac u szewca. Prawy byl niewygodny. W necie jest taniej i zmierzylam w sklepie a kupilam na allegro a potem chodzilam po szewcach i rozbijalam prawy bo jakis byl niewygodny. No ale potem juz super - jak w kapciach.
Niedlugo to musze kupic klapki juz;) lato idzie:))Gosiak lubi tę wiadomość
-
Dziewczyy jak siebawicie ze swoimi dziecmi, jak z nimi spedzacie czas...?
bo ja mam wyrzuty jakies ze nie umiem sie ze Stasiem bawić, ze lezy prawie cały czas...
Nosze GO czasem na rekach, ale nie długo bo raz ze nie lubi a dwa ze boje sie o kregosłup...(noze go w pionie, bo zadna inna pozycja mu nie odpowiada), jak lezy w łozeczku to z nim gadam, smieje sie do niego, pokazuje rozne zabawki, robie miny itd...czasem klade GO do bujaczka choc nie bardzo GO lubi...
czy to wystarczająco..nie mam maty edukacyjnej niestety wiec taka zabawa odpada... -
u nas dzis dzien marudy, a to brzuch, a to jesc, na spacerze pol godz snu a potem mi sie obudzila w roosmanie i placz, kupilam pieluchy babydream bo jak przeszlam na pampersy 3 to mi tak chemia cuchna ze szok, nawet przez ubranie małej, 1 i 2 byly ok
a co do zabaw to na tym etapie najlepsza zabawka jest gadajacy rodzic, grzechotki, karuzele itp dopiero powolutku zaczynaja interesowac choc ja nie lubie jak mala lezy sama i jak cos dluzej w kuchni robie to ja zabieram z bujakiem"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Mój tez ostatnio troszkę ulewa, a wczesniej nic. Kupy ciągle są slabe chyba.
Jak wyglądają kupy waszych dzieci na tym etapie? Bo u Tymka byly kupy z grudkami, a teraz taka rzadka musztarda. Nie wiem czy to ok?
U nas zabawy takie jak pewnie i u was: gadamy sobie, ja naśladuje co mowi on sie cieszy i jeszcze więcej mi opowiada i pokrzykuje, rozśmieszam go, daje zabawki na brzuszek i dotykam tymi zabawkami rączek żeby zlapal/podotykal, caluje w brzuszek bo go to śmieszy
, świetnie reaguje tez na wierszyk "raz rybki w morzu braly ślub" - z uderzeniem w raczki, robimy tez "sroczke", no i jeszcze karuzelka w łóżeczku i mata edukacyjna.
-
Luna bardzo lubi grzechotki, wiec zabawiamy ja nimi. Rozmawiamy, usmiechamy sie, kladziemy na macie. Ja z nia "tancze" - puszczam melodyjke z zabawki wiszacej nad mata, lapie ja za raczki i ruszam w gore i w dol, w prawo i lewo a potem nozki ;]
A no i karuzele nad lozeczkiem tez bardzo lubi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 14:31
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Staś ma ostatnio ciągle kupy że sluzem, także jedną to na pewno nic strasznego
Ulewal też swego czasu, czasami sporo, ale teraz zdarza mu się sporadycznie.
Laurka Staś potrafił nie jeść od 20:30 do 6-7 rano. W dzień nadrabiałteraz od 2 dni pierwsze karmienie ma ok 4 i oby tak zostalo
My byliśmy na dworze dwie godziny. Pogidą jest taka, ze nie wiadomo jak dziecko ubrać. Slonecznie, ale wietrznie.
Staś lubi jak sie do niego mówija go zaczepiam, udaję, ze próbuję zjeść jego rękę, śpiewam tanczymy
mąż natomiast guga do niego i ten próbuje powtarzać. Po mnie już nie chce
Patrzyłam dzisiaj pogodę długoterminową i przez ok 2 tyg ma być max 16 stopni... Mam nnadzieję, ze się nie sprawdzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 13:58
-
No u nas chlusnelo bardzo.
Ja dzis odpuszcze spacer. Wykuruje sie maly.
Marcela kup biale pampersy bo zielone to niezbyt fajne. Zalozyla. Ksrte rossne "jetem rodzicem" i mam 10 zl taniej na paczce i dostalan szcOteczki edukacyjne do zebow za 1 gr;)) warto taka karte miec. Trzeba poprosic przy kasie i aktywowac w domu -
Ja Kubusiowi puszczam karuzelkę, uwielbia ślimaka wiszącego w Tiny Love, leży na macie. Kładę go też sobie na kolanach nóżkami do mojego brzucha i gadam do niego, śpiewam, zaczepiam. No i uwielbiamy się wygłupiać na przewijaku
-
Rudasku ja bardzo duzo czasu spedzam na pokazywaniu plansz kontrastowych. Sama je zrobilam
) i ksiazeczek kontrwstowych. Sledzi je wzrokiem i tak moze dlugo:) no a jak nie masz maty to rozloz kocyk i tez cwicz z nim na brzuszku lezenie i podnoszenie. MTe mam slaba tylko dobrze ze palak jest to moge przywieszac rozne grzechotki sama;))
-
słoneczna 85 wrote:Musze zobaczyc tego slimaka;))
Moj teraz patrzy na karuzele i macha raczkami i nozkami tak sie cieszy;))
Wisi taki w Tiny Love. Jak położę tam Kubusia i mu włączę muzykę to ślimaka tak szrpie, że parę razy już ściągnąłsłoneczna 85 lubi tę wiadomość