X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U nas troche kryzys laktacyjny. Od srody malo mleka w piersiach, sflaczale i maly sie nie do konca najadal. A laktatorem ledwo 20ml odciagnelam. W srode mielismy sprawy do zalatwienia i musielismy chlopcow zostawic u tesciowej, oczywiscie mleka nie moglam odciagnac, wiec nakarmilam szybko na miasto, powrot na karmienie i znow na miasto. Troche sie najezdzilismy. Ehh. Wczoraj juz zaczelam pic herbatke na laktacje. Kupilam sobie to piwo karmi. Kiedys pilam i mi nie smakowalo ale coz musze ratowac laktacje.

Slod jeczmienny gdzie moge kupic i jak go jesc/pic?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My starac sie na razie nie bedziemy o kolejne dzieciatko. Dla starajacych sie juz ode mnie powodzenia :)

Ostatnio mlody byl bardzo niespokojny. Kupilam ten dicoflor i w srode na wieczor dalam 3 kropelki, wczoraj z rana i na wieczor po 3 kropelki. Tak jest napisane na ulotce a Wy jak podajecie? Ile kropelek ile razy dziennie?

Wczoraj bylismy na badaniu sluchu bo po porodzie w jednym uszku cos zle wyszlo. Pani doktor nas zbadala i wszystko jest w porzadku :)
    Wczoraj maly przespal praktycznie caly dzien. Jadl, spal, jadl, spal. Na wieczor troche sie zajal zabawkami na macie i pousmiechal sie do nas, potem padl sam. Nie wiem czy te kropelki tak szybko zaczely dzialac czy taki dzien. Teraz na razie tez spi z tatusiem :)

niki640 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocka bajka, szczęka mi opadła - poszła spać o 19:30, obudziła się ok 21:30 od 22 do 6:30 sen bez zająknięcia :)

megg lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ja tak samo podaję.

Angelcia no widzisz jaka niespodzianka :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktywnosc nocna 2 h , pospal 1,5 godz i znoeu sie smial i udawal E spi i otwieral oczka:) po godz stwiwrdzilam ze ide po meza:) z racji tego ze wczoraj byl na piwie z kolegami i nie bawil sie z malym;)
    KaZal spac mi w drugim pokoju i sie nim zajal. Podobno polulal 15 min i maly padl. Ok 6 poszlam karmic. Niunio juz drzemie:)) a maz myje balkon;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis waga 64,8 jaby z pol kg spadlo. Dzis bede cwiczyc. Turbo spalanie ale podziele trening na czesci bo nie sam rady.. No i iprzy pajacach musze trzynac cycki;)

Bella, wczoraj wlasnie pomyslalam o Tobie z tego wzgledu, ze my chyba najdluzej cierpialysmy z tymi wymiotami. Jak sobie pomysle to az mi slabo. Pamietam ze musialam wyjmowac kostke z kibla bo mi jesZe gorzej bylo;))

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze niektóre z was chciały kupić cotton ballsy! :D
    Na stronie www.cottonovelove.pl Kod rabatowy na 10 % na hasło MAJMAJ Ważny tylko do 03/05 do północy

słoneczna 85, AsiaSzw lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pobudki o 2,30, 4,30 i o 6, rano pojadł, mąż go przejął, ja wysprzątałam porządnie, teraz od 40 min. śpi u je na zmianę :)

Powiem wam, że karuzela to był strzał w 10tkę, te kolorowe misie strasznie lubi, śmieje się do nich, gada czasem, próbuje ręką machnąć, śledzi oczami no super. Wtedy nawet na mnie nie chce patrzeć.
    Myślę czy mu drugiej na zymianę nie kupić :)

słoneczna 85, Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja chcialam i w koncu nie kupilam:)) komponowalam i zapomnialam;) moze teraz kupie;)

Cath co u was? Ile wazy corcia? A co u Sewerynki? Ile wazy Wiktorek? On byl spory wiec pytam;)
    Mojego juz nawet nie waze;p

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noc fajna - pobudka o 2 i 6 :)
    O 2 musiałam mu 3 razy pampersa zmieniać, bo kupę na raty robił :) Śmiał sie przy tym, zaczepiał mnie na przewijaku, ale mu powiedziałam, że teraz jest czas na spanie a nie zabawy :) No i zasnął z nami w łóżku.

Pamiętacie, jak Wam mówilam, że mój Tomek nie zrobił jeszcze kupy, która wyszła z pampersa? Otóż, dzisiaj wyszła, zatrzymała się na piżamce i na moim prześcieradle! A ja się wczoraj martwiłam, że mi się dziecko nie najada. :P

No i teraz zasnął sobie w leżaczku. Tfu, tfu, mam chyba fajne dziecko, bo lubi sam zasypiać. jak jest zmęczony, to się denerwuje, jak trzymamy go na rękach :)

Słoneczna, ja wystawiałam proszek z łazienki, bo mi przeszkadzał zapach. Kostkę wywaliłam, bo zapach czułam już w przedpokoju.
    A jak mój mąż nagotował sobie bobu, to jadł go na balkonie :P

Pia Gizela, słoneczna 85, Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to byly czasy. Dobrze ze opaski jeszcze mam;)

Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj i jutro do południa sama bo mąż pracuje :-/ na dodatek deszcz zaczął padać i pewnie nie uda nam się wyjść ma dwór.

Staś wczoraj zasnął po 22, po wielkich bojach. Dzisiaj obudzilam go o 6 na jedzonko.

Wiecie, ze ostatnio pokonywałam na spacerze ok 10 km? :-D

Z racji tego, ze nie jem żadnych kupnych słodyczy, a czegoś slodkiego mi się chciało, zrobiłam chalwę slonecznikowa :-) w smaku jest rewelacyjna a to tylko słonecznik i syrop klonowy. Także polecam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 10:51

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras karmi na zadanie? Moj je roznie- zwykle w dzien co godz , 1,5. Zalezy, czasrm ssie z. 6 min a czasem dlugo bardzo- wtedy jest dluzsza przerwa.

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Cath ja chcialam i w koncu nie kupilam:)) komponowalam i zapomnialam;) moze teraz kupie;)

Cath co u was? Ile wazy corcia? A co u Sewerynki? Ile wazy Wiktorek? On byl spory wiec pytam;)
    Mojego juz nawet nie waze;p
    My we wtorek mamy drugie szczepienie i wtedy będziemy sie ważyć :) wiec na dzien dzisiejszy nie wiem ile malutka waży :) ale dam znac po szczepieniu. :) Wiktorek Sewerynki jest przybliżonego wzrostu co Konstancja ale za to jest papusniejszy i taki prawdziwy chłopak :) jutro Konstancja ma chrzest i zrobimy zdjęcie odświętne naszej pary :) wysle wam :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które zamierzają gubić kilogramy :) Mam od 2 lat fajną aplikację na iphonie- MyFitnessPal - zapisuje się w nim ile się waży, ile chce się schudnąć. Aplikacja oblicza na podstawie wagi i naszej aktywności bilans kaloryczny. No i trzeba sumiennie zapisywać co się zjadło. Uwierzcie mi, wpisywanie kolejnej kostki czekolady nie jest fajne ;)
    Nie jest to jakieś niesamowite liczenie kalorii, a raczej obserwowanie nawyków żywieniowych i eliminowanie błędów. Można sprawdzić czego w diecie mamy za dużo - ja np. widzę, że jem za mało tłuszczów a za dużo węglowodanów.
    Wieczorem podsumowuje się to co zjadłyśmy i aplikacja nam mówi, w jakim terminie będziemy ważyć tyle, ile chcemy :) No i aplikację można połączyć z Endomondo i wtedy zapisują się ćwiczenia i zmienia się bilans kaloryczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 10:57

Gosiak, słoneczna 85, dorocia2324, Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras karmi na zadanie? Moj je roznie- zwykle w dzien co godz , 1,5. Zalezy, czasrm ssie z. 6 min a czasem dlugo bardzo- wtedy jest dluzsza przerwa.
    Ja na żądanie - średnio co 2h nam wychodzi, w nocy pierwsza przerwa jest dłuższa 3-3,5h a potem już co 2h.
    W dzień zwykle co 2h, wczoraj i dziś jest dzień cycka - wczoraj 2 razy w ciągu dnia po 2 godziny sobie leżałyśmy w łóżku i cycek był w buzi. Potem od 19 już spała na rogalu i ciumkała do 21:30
    Dziś rano sesja od 7:45 do 9:00 - też na rogalu.

P.S. Janeczka zaczyna powoli czasem śmiać się na głos :D

A jeśli chodzi o czas karmienia, to czasem 6-10 minut faktycznie wystarcza, wypluwa cycka i chce poznawać świat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 11:04

słoneczna 85, Sue, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

u nas podobnie, je w dzień je co 1,5-2,5 h. Ostatnio jednak je krócej nie wiem czemu? Czyżby zaczął jeść aktywniej i mniej przysypia? Nie wiem sama.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia a moze czasem chca sie napic tylko;)

Sue- to sciagne dzis taka aplikacje;))
    Dzis robie zupe dyniowa, mam nadz ze nie zaszkodzi troszke curry.
    Wueczorem zrobie krupnik i krolika ;) bo jeszcze sie rozmraza ;)
    Moj je:)
    Nie wiem czy na spacerek nie isc niedlugo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada, nici ze spaceru. A mały właśnie zaczął swój seans marudy ;)

Dziś jedziemy na obiad do moich rodziców. Będą pierogi! Szkoda, że będę mogła zjeść moich ulubionych z kapustą i serem. Ew. skuszę się na jednego może?

Słoneczna a jak ćwiczycie z kartami kontrastowymi, bo nie bardzo wiem, jak mam to robić :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, fajna aplikacja, karzę mężowi ściągnąć dla mnie. Ja jem za dużo ciastek, to wiem. Więcej nie pamiętam :P

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2834 2835 2836 2837 2838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ