Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Atakasobiejedna wrote:Moj od jakiegoś czasu chwyta zabawki i pakuje je do buzi. Nie cierpi leżeć na brzuchu, ale umie trzymać główkę, jak go kładę na brzuch to się od razu zapiera rękami i myk na plecy
W księdze wymagającego dziecka jest dużo rad, ale wiadomo że każdy musi wypracować swoje sposoby. Przede wszystkim pozwala zrozumieć zachowanie dziecka no i podnosi na duchu
To moze i ja powinnam to poczytac -
Znowu spaliśmy do 8
ale dzis od 4 sie wiercił wiec wstawałam i dawałam smoka, przykrywalam bo sie rozkopał itp. Wczoraj nie było kupy i widać ze go to meczy. Na niani słyszałam takie bąki ze w szoku byłam. Jak stary
Teraz trolujemy w łożkuuwielbiam to!
Penelope i jak smoczek? U nas nadal porażkamegg lubi tę wiadomość
-
Marcela, ja nie bede wprowadzać glutenu. Dziecko chyba dostaje go w pokarmie, a czytalam, ze im pozniej tym
Lepiej i ze to "okienko alergiczne" to jakis przeżytek.
Zacznę chyba od marchewki, dyni. Mały 6 miesięcy skonczy 16.08, wiec mam nadzieje, ze dostane warzywa od rodzicow.
Zamierzam tez porobić przecierki na zimę, zeby nie kupowac marchewki wielkości samochodu osobowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 08:50
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Dzis czytalam ze dzieci zbyt wczesnie noszone w pionie nie chca juzotem lezec i patrzec w chmurki stad te problrmy z lezeniem w gondoli.., niby zrozumiale tylko jak przetrwac ten czas. Teraz az ona zacznie siadac i bedzie w spacerowce juz mogla byc wozona
-
Sue wrote:Marcela, ja nie bede wprowadzać glutenu. Dziecko chyba dostaje go w pokarmie, a czytalam, ze im pozniej tym
Lepiej i ze to "okienko alergiczne" to jakis przeżytek.
Zacznę chyba od marchewki, dyni. Mały 6 miesięcy skonczy 16.08, wiec mam nadzieje, ze dostane warzywa od rodzicow.
Zamierzam tez porobić przecierki na zimę, zeby nie kupowac marchewki wielkości samochodu osobowego"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
blw fajne tylko jak czytalam zasady to boje sie o ich praktyczne zastosowanie :p
u nas problemow z glutenem nie ma, ale ja nie toleruje niektnrych pokarmow np miodu (poza pokrzywowym i z mniszka) bananow, grzybow i alergie s poczatkami astmy mialam w dziecinstwie:-/ oby mala to minelo
u nas byl sen 30 min na rogalu wiec nic nie zrobilam w domu, i pogoda deszczowa wiec jak spacerow nie bedzie to mamy dzien marudy
a co do rozwoju to moja preferuje rozwoj mowy niz ruchowy;)asia888 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Dziewczyny które noszą w chuście, jak dociagac żeby nie było luzu przy karku? Zawsze mam z tym problem i jak młody w końcu zaśnie to musze mu główkę trzymać bo mu na bok leci
Jak była u mnie doradca od chust to tez za bardzo nie umiała mi z tym pomóc, tyle że trzeba ćwiczyć i starać się mocniej dociagac. Jak go dociagam to ma ciasno, a potem wierzga jak wiąże z tyłu i chyba wtedy ten luz się robi... Wiąże na kieszonkę.
-
nick nieaktualny
-
Mój Karolek jak miał kilka tygodni spokoju w ulewaniu lub zdarzyło się sporadycznie tak od zeszłego weekendu ulewa okrutnie.
Dzisiaj jest dzień marudy, pobudka o 5:20 i od tego czasu miał jedynie jedną krótką drzemkę, poza tym ciągle marudzi, płacze i sam nie wie czego chce. Ręce ciągle w buzi, dzisiaj nawet w nerwach je zaciekle gryzł tymi swoimi dziąsełkami a ślina aż kapie po brodzie. -
Odnośnie rozszerzania diety niemowląt ciekawe artykuły:
http://malgorzatajackowska.com/2014/07/25/zasady-zywienia-niemowlat-aktualne-stanowisko-grupy-ekspertow-1/
http://malgorzatajackowska.com/2014/07/29/zasady-zywienia-niemowlat-2014-2-kiedy-i-jak-rozszerzac-diete-dziecka/
http://malgorzatajackowska.com/2014/08/18/zasady-zywienia-niemowlat-2014-schemat-wybrane-produkty-w-diecie/
megg lubi tę wiadomość