X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Moj nie przewraca sie jeszcze, kogos maluch tez nie?
    Za to coraz wiecej gada i chce juz siedziec bardzo sie ciagnie do gory

Teraz wkoncu spi: mix wozek apka z suszarka i pielucha
    Jeee
    moja sie przewracala ale juz zapomniala, dzis tylko 30min snu bylo a tak to gada ciagle od 6rano
    jaka by nie byla pogoda biore kurtke od deszczu i na spacer

megg lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co polecacie na ciemieniuche? W zasadzie to on nie ma takich żółtych łusek tylko bardzo sucha skórę która się luszczy. Smarowalam juz linomagiem i myje ziajka na ciemieniuche, oczywiście szczotkuje ale efekty są mizerne.

No i jeszcze ma sucha skórę na rączkach, smaruje kokosem ale też nic nie daje. Kapie w płynie babydream.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny pokazcie jak Wasze dzieci spia w rogalu? Nie umiem sobie tego uzmysłowić. Może kupie Adzie?
    moja zasypia na rogalu jak ją karmie i nieraz uda mi sie ją odlozyc takze ma glowke na rogalu na gorze, plecki oparte o rogal i stopki na rogalu na dole czyli tak lezy w literke C, z tym ze tam gdzie glowa to praktycznie splaszczony rogal
    teraz je juz 5raz i probuje przysnac

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku a mój śpi! o 9 go nakarmiłam i od 9.30 sprzątam, piorę, szoruję, składam!

megg, Gosiak lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg! Moj sie tez nie przekreca!! Spokojni
    Atakasobie.. Ja smarowalam zielonym linomagiem taka skore i olejem kokosowym na Zmiane i troche jeszcze bylo. Teraz kupilam emulsje do ciala emolium i wszystko zeszlo.

W ogole to uczulenie zeszlo a jem mleko i serki..
    To od pieluch chyba bylo!!!!
    Buzia gladka a mial czerwone poliki i pod broda.. Masakra to byla

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mij zasnal po podsmoktaniu;) wstanie, pomecze go troche i po nast karmieniu spacer. Pewnie 12-13 bedzie najcieplej

A jutro pierwsza podroz;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była drzemka od 9 do 9:30 w chuście potem położyłyśmy się na karmienie i dziecko przysnęło, więc i ja też. Aktualnie je dokładkę ;) Jak zje, to lecimy na spacer - u nas dziś pięknie, więc zaliczymy co najmniej dwa - jeden na pocztę a drugi może nad jeziorko.
    Angelcia, u nas mała zasypia na rogalu do karmienia podczas kp.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, u nas chyba nie ma az takiego luzu, a mała jak zasypia to zawsze kładzie główkę na mojej klacie. Ja dociągam po dwa razy każdą stronę, czasem nawet trzeci raz.
    No nie mogę, dziecko mi znowu przysypia - przy dokładce tym razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:11

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki. Dawno nie zaglądałam.
    31 będziemy mieli chrzest. Tymek jest cudowny, dużo się uśmiecha, już śmieje się w głos od 2tyg. Dużo `gada` ja do niego "bu" a on " buuuuu" i "aaaaa" :)
    Troszkę się przeziębił, byliśmy wczoraj u pediatry dostał, mucosolvan na kaszel, nasivin do noska, ibufen i witaminę C. Dziś już nawet spokojniej spał.
    Zasypia po kąpieli, zjada 120ml mleka, później pobudka o 3 na jedzenie i dopiero kolejny raz o 7 :) Wczoraj prawie przekręcił się z pleców na brzuszek, podciąga się do siadania, trzymany za rączki nawet usiądzie i bardzo mu to się podoba, ale jeszcze za wcześnie więc go nie sadzam... i pediatra stwierdziła, że zęby będą szły :/ fakt ostatnio ślinotok straszny ma i pcha piąstki mało się nie udławi.Tak myślę za 2 tyg podać już Tymkowi jakieś warzywka. W niedzielę Tymek skończy 4msc, wczoraj ważył 6800g.
    Pozdrawiam :)
    A o to mój słodziak http://naforum.zapodaj.net/thumbs/20d305a36895.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7520e705614.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd9e48a67f50.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:52

dorocia2324, przedszkolanka:), asia888, Lara 82, megg, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do posłuchania o chustonoszeniu: http://radiobajka.pl/intuicyjne-formy-opieki/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Atakasobiejedna, u nas chyba nie ma az takiego luzu, a mała jak zasypia to zawsze kładzie główkę na mojej klacie. Ja dociągam po dwa razy każdą stronę, czasem nawet trzeci raz.
    No nie mogę, dziecko mi znowu przysypia - przy dokładce tym razem :)

A do jakiej wysokości ma chustę? Bo wiem ze powinien mieć do polowy uszu ale za cholerę nie umiem tak zrobić, ma tylko do karku i przez to plus luz w ogóle nie ma podparcia dla głowy i wygląda to bardzo źle, wisi mu głowa z boku :( Mam wrażenie ze gdzieś robie ten sam błąd heh.

Ja musze jak najszybciej wiązać, bo tak wierzga ze mu materiał spod pupy wylatuje, pewnie dlatego jest luz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:54

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    A do jakiej wysokości ma chustę? Bo wiem ze powinien mieć do polowy uszu ale za cholerę nie umiem tak zrobić, ma tylko do karku i przez to plus luz w ogóle nie ma podparcia dla głowy i wygląda to bardzo źle, wisi mu głowa z boku :( Mam wrażenie ze gdzieś robie ten sam błąd heh.

Ja musze jak najszybciej wiązać, bo tak wierzga ze mu materiał spod pupy wylatuje, pewnie dlatego jest luz :/
    Ja wiążę do karku, bo już od jakiegoś czasu Janka trzyma główkę, poza tym ona masakrycznie się buntowała na chustę na wysokości uszu, bo nic nie widziała. Więc wcześniej też wiązałam do karku i podtrzymywałam główkę - to i tak było lepszą opcją, bo miałam zajętą tylko jedną rękę a nie dwie ;)
    A jak zasypia, to kładzie spokojnie głowę na klacie i wtedy jej ta głowa nie lata nigdzie.
    Pewnie dlatego, że wierzga - a długo już wiążesz? Bo może musisz nabrać wprawy po prostu... i za jakiś czas nawet wierzganie nie będzie Ci straszne ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kangurujecie?
    Bo słucham w audycji, że powinno się cały czas to robić - nawet jak dziecko chodzi już i dalej chce... i że taka sesja powinna trwać powyżej 65 minut.
    My tego nie robimy, ale chyba zaczniemy kurcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 12:17

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po treningu :) Turbowyzwanie i 15 minut sekretu:)
    Jeszcze wieczorem zrobie sobie brzuszki, bo fajny ten wczorajszy trening był :)

Tomek śpi już prawie godzinę. Zabawna sytuacja - zaczął marudzić, więc wzięłam go do sypialni, chciałam nakarmić, a ten ryk jak nie wiem przy cycku. Próbowałam go uspokoić, znów zaczął cycać i znów ryk. Ulał. Wsadziłam smoka, a ten po minucie zasnął! Nie chciał jeść tylko spać, a tu mu mleko leciało :)

Ja chyba będę już nosić w nosidełku, chciałam chustę, ale odpuściłam ;)

przedszkolanka:), mala_mi1982 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kangurujemy, w sensie? Gołego na gołą klatę?

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natan konczy dzis 3 miesiace <3 <3

Jak ten czas leci...

Gosiak, przedszkolanka:), Lara 82, Bietka, marcela29, megg, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Kangurujemy, w sensie? Gołego na gołą klatę?
    Tak, gołego na gołą klatę i taka sesja min. 65 minut powinna trwać ponoć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, obudziła się :) Ale przed wyjściem chyba znowu trzeba będzie nakarmić :P ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Jestem marcową mamą i mam pytanko do was.Planuje kupić słód jęczmienny, na allegro znalazłam takie coś:
    http://allegro.pl/slod-jeczmienny-jasny-mielony-do-chleba-i5358415348.html
    czy to chodzi o taki słód czy inny? Moja laktacja podupada :( więc spróbuję się poratować słodem.
    Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc.
    Pozdrawiam mamusie no i oczywiście dzieciaszki!

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja też po treningu :d wieczorem może też coś jeszcze zrobię, ale najpierw idę na spacerek z Polą :)
    moja wstała i dała mi poćwiczyć jeszcze spokojnie :D

Gosiak ja codziennie mam swoją na sobie, na ubraniach :) lubi tą pozycje, bo ćwiczy główkę, ogląda pokój i mnie, mogę ją spokojnie zagadywać, całować i jesteśmy blisko siebie :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 2960 2961 2962 2963 2964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ