Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
moja sie przewracala ale juz zapomniala, dzis tylko 30min snu bylo a tak to gada ciagle od 6ranomegg wrote:Moj nie przewraca sie jeszcze, kogos maluch tez nie?
Za to coraz wiecej gada i chce juz siedziec bardzo sie ciagnie do gory
Teraz wkoncu spi: mix wozek apka z suszarka i pielucha
Jeee
jaka by nie byla pogoda biore kurtke od deszczu i na spacer
megg lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Co polecacie na ciemieniuche? W zasadzie to on nie ma takich żółtych łusek tylko bardzo sucha skórę która się luszczy. Smarowalam juz linomagiem i myje ziajka na ciemieniuche, oczywiście szczotkuje ale efekty są mizerne.
No i jeszcze ma sucha skórę na rączkach, smaruje kokosem ale też nic nie daje. Kapie w płynie babydream. -
moja zasypia na rogalu jak ją karmie i nieraz uda mi sie ją odlozyc takze ma glowke na rogalu na gorze, plecki oparte o rogal i stopki na rogalu na dole czyli tak lezy w literke C, z tym ze tam gdzie glowa to praktycznie splaszczony rogalangelcia wrote:Dziewczyny pokazcie jak Wasze dzieci spia w rogalu? Nie umiem sobie tego uzmysłowić. Może kupie Adzie?
teraz je juz 5raz i probuje przysnac"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Megg! Moj sie tez nie przekreca!! Spokojni
Atakasobie.. Ja smarowalam zielonym linomagiem taka skore i olejem kokosowym na Zmiane i troche jeszcze bylo. Teraz kupilam emulsje do ciala emolium i wszystko zeszlo.
W ogole to uczulenie zeszlo a jem mleko i serki..
To od pieluch chyba bylo!!!!
Buzia gladka a mial czerwone poliki i pod broda.. Masakra to byla
megg lubi tę wiadomość
-
U nas była drzemka od 9 do 9:30 w chuście potem położyłyśmy się na karmienie i dziecko przysnęło, więc i ja też. Aktualnie je dokładkę
Jak zje, to lecimy na spacer - u nas dziś pięknie, więc zaliczymy co najmniej dwa - jeden na pocztę a drugi może nad jeziorko.
Angelcia, u nas mała zasypia na rogalu do karmienia podczas kp. -
Atakasobiejedna, u nas chyba nie ma az takiego luzu, a mała jak zasypia to zawsze kładzie główkę na mojej klacie. Ja dociągam po dwa razy każdą stronę, czasem nawet trzeci raz.
No nie mogę, dziecko mi znowu przysypia - przy dokładce tym razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:11
-
Hej mamuśki. Dawno nie zaglądałam.
31 będziemy mieli chrzest. Tymek jest cudowny, dużo się uśmiecha, już śmieje się w głos od 2tyg. Dużo `gada` ja do niego "bu" a on " buuuuu" i "aaaaa"
Troszkę się przeziębił, byliśmy wczoraj u pediatry dostał, mucosolvan na kaszel, nasivin do noska, ibufen i witaminę C. Dziś już nawet spokojniej spał.
Zasypia po kąpieli, zjada 120ml mleka, później pobudka o 3 na jedzenie i dopiero kolejny raz o 7
Wczoraj prawie przekręcił się z pleców na brzuszek, podciąga się do siadania, trzymany za rączki nawet usiądzie i bardzo mu to się podoba, ale jeszcze za wcześnie więc go nie sadzam... i pediatra stwierdziła, że zęby będą szły
fakt ostatnio ślinotok straszny ma i pcha piąstki mało się nie udławi.Tak myślę za 2 tyg podać już Tymkowi jakieś warzywka. W niedzielę Tymek skończy 4msc, wczoraj ważył 6800g.
Pozdrawiam
A o to mój słodziak http://naforum.zapodaj.net/thumbs/20d305a36895.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7520e705614.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd9e48a67f50.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:52
dorocia2324, przedszkolanka:), asia888, Lara 82, megg, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Atakasobiejedna, u nas chyba nie ma az takiego luzu, a mała jak zasypia to zawsze kładzie główkę na mojej klacie. Ja dociągam po dwa razy każdą stronę, czasem nawet trzeci raz.
No nie mogę, dziecko mi znowu przysypia - przy dokładce tym razem
A do jakiej wysokości ma chustę? Bo wiem ze powinien mieć do polowy uszu ale za cholerę nie umiem tak zrobić, ma tylko do karku i przez to plus luz w ogóle nie ma podparcia dla głowy i wygląda to bardzo źle, wisi mu głowa z boku
Mam wrażenie ze gdzieś robie ten sam błąd heh.
Ja musze jak najszybciej wiązać, bo tak wierzga ze mu materiał spod pupy wylatuje, pewnie dlatego jest luz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:54
-
Ja wiążę do karku, bo już od jakiegoś czasu Janka trzyma główkę, poza tym ona masakrycznie się buntowała na chustę na wysokości uszu, bo nic nie widziała. Więc wcześniej też wiązałam do karku i podtrzymywałam główkę - to i tak było lepszą opcją, bo miałam zajętą tylko jedną rękę a nie dwieAtakasobiejedna wrote:A do jakiej wysokości ma chustę? Bo wiem ze powinien mieć do polowy uszu ale za cholerę nie umiem tak zrobić, ma tylko do karku i przez to plus luz w ogóle nie ma podparcia dla głowy i wygląda to bardzo źle, wisi mu głowa z boku
Mam wrażenie ze gdzieś robie ten sam błąd heh.
Ja musze jak najszybciej wiązać, bo tak wierzga ze mu materiał spod pupy wylatuje, pewnie dlatego jest luz

A jak zasypia, to kładzie spokojnie głowę na klacie i wtedy jej ta głowa nie lata nigdzie.
Pewnie dlatego, że wierzga - a długo już wiążesz? Bo może musisz nabrać wprawy po prostu... i za jakiś czas nawet wierzganie nie będzie Ci straszne
-
Dziewczyny, kangurujecie?
Bo słucham w audycji, że powinno się cały czas to robić - nawet jak dziecko chodzi już i dalej chce... i że taka sesja powinna trwać powyżej 65 minut.
My tego nie robimy, ale chyba zaczniemy kurcze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 12:17
-
Ja już po treningu
Turbowyzwanie i 15 minut sekretu:)
Jeszcze wieczorem zrobie sobie brzuszki, bo fajny ten wczorajszy trening był
Tomek śpi już prawie godzinę. Zabawna sytuacja - zaczął marudzić, więc wzięłam go do sypialni, chciałam nakarmić, a ten ryk jak nie wiem przy cycku. Próbowałam go uspokoić, znów zaczął cycać i znów ryk. Ulał. Wsadziłam smoka, a ten po minucie zasnął! Nie chciał jeść tylko spać, a tu mu mleko leciało
Ja chyba będę już nosić w nosidełku, chciałam chustę, ale odpuściłam
przedszkolanka:), mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Witam.
Jestem marcową mamą i mam pytanko do was.Planuje kupić słód jęczmienny, na allegro znalazłam takie coś:
http://allegro.pl/slod-jeczmienny-jasny-mielony-do-chleba-i5358415348.html
czy to chodzi o taki słód czy inny? Moja laktacja podupada
więc spróbuję się poratować słodem.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc.
Pozdrawiam mamusie no i oczywiście dzieciaszki! -
Sue ja też po treningu :d wieczorem może też coś jeszcze zrobię, ale najpierw idę na spacerek z Polą

moja wstała i dała mi poćwiczyć jeszcze spokojnie
Gosiak ja codziennie mam swoją na sobie, na ubraniach
lubi tą pozycje, bo ćwiczy główkę, ogląda pokój i mnie, mogę ją spokojnie zagadywać, całować i jesteśmy blisko siebie

[/url