Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ines31 wrote:Witam.
Jestem marcową mamą i mam pytanko do was.Planuje kupić słód jęczmienny, na allegro znalazłam takie coś:
http://allegro.pl/slod-jeczmienny-jasny-mielony-do-chleba-i5358415348.html
czy to chodzi o taki słód czy inny? Moja laktacja podupadawięc spróbuję się poratować słodem.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc.
Pozdrawiam mamusie no i oczywiście dzieciaszki!ines31 lubi tę wiadomość
-
No ciekawe z tym kangurowaniem. My też byśmy pływali w sikach przez min
Ja jak ja, ale łóżka szkodaAle idea super, tylko u nas to musiałoby być podczas karmienia, inaczej synuś nie wytrzyma.
Wiecie on dalej śpi! Od 9.30!!! Nie wiem czy budzić czy nie?przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nie wiem co to bedzie z moim karmieniem. Martwie sie :[ Luna sie buntuje przy cycku, odrywa sie i placze i zrzedzi :[ Dwa tygodnie temu myslalam, ze to przez dziasla, a teraz juz jestem praktycznie pewna, ze wcale nie, bo z butelki ciagnie jak zloto :[ Boje sie, ze wkrotce dojdzie do tego, ze nawet jak z nia bede i piers bedzie dostepna, to bede musiala odciagac i z butelki podawac, bo inaczej nie zje. A jesc musi przeciez! Tym bardziej, ze jest malenka.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Atakasobiejedna wrote:Co polecacie na ciemieniuche? W zasadzie to on nie ma takich żółtych łusek tylko bardzo sucha skórę która się luszczy. Smarowalam juz linomagiem i myje ziajka na ciemieniuche, oczywiście szczotkuje ale efekty są mizerne.
No i jeszcze ma sucha skórę na rączkach, smaruje kokosem ale też nic nie daje. Kapie w płynie babydream.
Mi pediatra powiedziala, ze jak skora sucha, to kapac tylko w cieplej wodzie bez kosmetykow, a po kapieli nawilzac. I w ogole duzo nawilzac - przy kazdej zmianie pieluszki.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
my po 1.5 godz spacerze, udalo sie bez deszczu, pospala godzinke a jak wrocilysmy humor nie lepsz niz rano, gada, marudzi, je, przysypia na 5min i tak w kolko, nie wiem czy to pogoda tak dziala czy co, nawet na minute nie moge jej zostawic bo wrzask, dobrze ze juz piatek, jeszcze 4,5 godz do powrotu M
a moja córa zlapala dzis gryzak w obie łapki i wlozyla do buzi i zauwazylam ze jak jej grzechotka wypadnie gdzies daleko to w krzyk zeby podac"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
co do kangurowania u nas bylo przez pierwsze 2-3tyg ale w pieluszce, potem jakos nie bylo jak, ale moze warto do tego wrocic...
Gosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
ines31 wrote:I rozumiem że to już jest gotowe, tylko zalać i pić? Ile razy dziennie pijecie to cudo, oprócz tego herbatki laktacyjne też, czy już nie? sorry że zawracam głowę ale wolę spytać u wiarygodnego źródła.
Piję ogólnie dużo - wody, rumianku, herbaty malinowej (bo lubię).
ines31 lubi tę wiadomość