Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak, doradca był u mnie jak młody miał miesiąc. Trochę nosiłam, a potem się zniechecilam i przestałam. Teraz od jakiegoś tyg wiąże codziennie, doczytałam ze najlepiej jak dziecko przy wiazaniu ma główkę na bok, chusta ma być do wysokości karku,a jak zaśnie to można naciągnąć na głowę żeby nie zwisala. Będę próbować, bo to póki co jedyna opcja na sen w ciągu dnia oprócz spaceru, ale też przez cały nie śpi.
Laurka może Luna jest za bardzo rozproszona? Nasze dziecko robią się kumate i wszystko je interesuje. Albo się denerwuje ze z cycka ciężko leci, z butelki zawsze łatwiej... -
Co do rozszerzania diety to tez o tym nie myślę jeszcze, raz ze to nie wyścigi, ma na to czas, a dwa ze tez bym chciała blw, a przy obecnym stanie rzeczy nie wiem kiedy bym mu miała gotować...
-
http://dziecisawazne.pl/naturalne-sposoby-na-komary-i-inne-owady/
JA glutenu też nie będę wprowadzać prędko. O rozszerzaniu diety też nie myślę, bo to w dużej mierze zależy od młodego. Jeżeli nie będzie zainteresowany po 6 mcu, to poczekamy trochę i spróbujemy później
Sue lubi tę wiadomość
-
ja mam zamiar wprowadzac gluten w 6mc í warzywa tez, ale plany planami a zycie zyciem, jednak bym chciala jakas alternatywe dla mleka bo przeciez dziecko musi sie do stalych posilkow przyzwyczajac no i zucie dla zgryzu wazne"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Atakasobiejedna wlasnie na tym polega nasz problem, ze ona juz do butelki nawykla. Tylko, ze jeszcze do niedawna nie miala problemu ssac z jednego i z drugiego, a teraz wyglada na to, ze zaczyna chciec isc na latwizne. Poza tym od poczatku bardzo lubila jak jej duzo lecialo, a z piersi po chwili ssania wolniej mleczko leci :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dużo przy dzieciakach pracy, zwłaszcza teraz jak 3 razy w tyg jeżdżę z dziewczynkami na rehabilitację. To typowe wczesniaki, mimo że urodziłam w 36tc to widać, że ten miesiąc są ze wszystkim do tyłu. Jeździmy non stop po lekarzach.
Maja ma refluks żołądka, więc i alergolog i gastrolog zaliczony. Do kardiologa jezdzimy tez regularnie co miesiac, gora co dwa, bo to sercowa dziewczyna. Do tego asymetria, więc rehabilitacje.
Ola ma wzmożone napięcie mięśniowe - też rehabilitacje, u neurologa co dwa miesiące, lekarz rehabilitant co miesiąc. W czerwcu będziemy robić Usg przezciemiaczkowe (niestety duże kolejki na NFZ). We wszystkich umiejętnościach jest kilka tygodni za siostrą. Obie z pieluszkami ortopedycznymi, bardzo ich nie lubią.
Dobrze, że już wyszliśmy z przeziebien, bo jeszcze w marcu leżały moje panny dwa tyg w szpitalu na zapalenie płuc.
JAK widzicie - Jest co robić. Dobrze, że z Frankiem wszystko Oki. -
Wow pierwszy raz sama wykapalam młodego.
Dziewczyny, Dorcia, MalaMi wy doświadczone, a może którąś z was juz miała. Smaruje mu tym tormentalum juz myslalam ze wyjaśniałoby i jest lepiej, no a przed kąpielą strzelił kupkę i po kąpieli patrzę a dupa czerwona jak nie wiem co.
boje się ze to mu nie zejdzie
Zmieniał pieluszki max co 2h czemu on tak ma:-(
Czekać czy iść do lekarza? Fakt wokół siusiaka jest troszkę lepiej.
No ale cholera kiedy to się zagoi? A co będzie jak się nie zagoi? Czemu to tak długo trwa?
A po umyciu ta skora taka ruch mi się wydaje, w tym miejscu, wiec nawilzylam linimagiem, nie wiem czy dobrze. -
Atakasobiejedna wrote:Gosiak, doradca był u mnie jak młody miał miesiąc. Trochę nosiłam, a potem się zniechecilam i przestałam. Teraz od jakiegoś tyg wiąże codziennie, doczytałam ze najlepiej jak dziecko przy wiazaniu ma główkę na bok, chusta ma być do wysokości karku,a jak zaśnie to można naciągnąć na głowę żeby nie zwisala. Będę próbować, bo to póki co jedyna opcja na sen w ciągu dnia oprócz spaceru, ale też przez cały nie śpi.
I u nas zawsze Janka układa główkę bokiem. A jak zasypia, to ją kładzie na klacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:19
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny!
Ja dzisiaj zaliczyłam fizjoterapię z małym - ma obniżone napięcie mięsniowe. tragedii nie ma. Objawia się to tym, że mniej pracuje rączkami tj nie ogląda sobie ich jeszcze i nie bawi się nózkami. Poza tym ma tendencje do odginania sie do tyłu. Babka kazała jak najwięcej klaść na boczku.
Ze względu na odginanie sie do tyłu nie mogę nosić w chuście ani pionowo na rekach. Ogólnie sporo roboty. Kolejna wizyta za 1,5 miesiąca ale pewnie kupię wizyte prywatna szybciej ...... no nic będziemy ćwiczyć.
Ciekawa rzecz mówiła babka - jedna z przyczyn obnizonego napięcia mięśniowego jest łykanie w ciazy nospy..... a ja w II trym łykałam dużo bo miała stawianie sie macicy.... ehhh
teraz juz wiem na pewno że u mnie okres pwooduje spadek ilości mleka - zauważalny!! Stymuluje teraz laktatorem po każdym karmieniu.
Mój Grzes od kilku dni troszkę mniej siusia. Fakt że ma jakies dziwne kupy - pewnie coś zjadłam co mu zaszodziło.....
-
Ale mi mlody dal dzis w kosc. Nie spal.na spacerze nawet na po poludniu wozilam go 2h po tarasie zeby sie zdrzemnal. Za to robi nowe rzeczy:
nasladuje pokazywanie jezyka
mlaska jak chce jesc
podnosi reke do gory i przyglada sie jak porusza palcami
No i wszystko co w zasiegu reki na przewijaku chwyta
-
Lara, no jeszcze co mi przyszło do głowy to na czas leczenia zmienić pieluchy na ekologiczne - bez żadnej chemii. To powinno przyspieszyć proces leczenia.
Polecam Ci albo moltexy: http://allegro.pl/listing/listing.php?string=moltex&search_scope=
albo Bambo nature: http://www.krainapieluszek.pl/ekologiczne-pieluszki-jednorazowe?product_id=1134