X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Kuba odparzył sobie kiedyś pupę jak mial biegunkę to pomógł nam sudocrem

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, super, ze sie odezwalas:) ktoś o Ciebie ostatnio pytał :)
    Duzo zdrowia dla dziewczynek! Podziwiam Cię ogromnie, bo ja cała swoją uwagę koncentruje na Tomku, a jakby to wziac razy 3?
    Szacun!!
    Niech rosna zdrowe maluszki :*

Lara, ja tez o tetrze pomyslalam - moze warto, zeby mały troche pochodził w pieluszkach tetrowych?
    Wiadomo, ze roboty wiecej, ale moze sie szybciej zagoi. No i zagoi sie, dont worry :*
    A jesli sie bardzo martwisz, to weź go do lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcecie kody na 20zł rabatu na aplikacje mobilna allegegro przy zakupach powyzej 100zł? Mam 3 takie, jesli ktos chce to zapraszam na PW, bo ja nie bede korzystac.

Gosiak, megg, Katiś lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa, Tomek dzis nauczył sie dokładnie tego samego!!
    I co najwazniejsze - wziął do raczki słoneczko z bujaczka i bach do buzi:) generalnie wszystko do buzi próbuje, ale nie zawsze trafia:)

I tez zauwazylam, ze jak głodny jest, to mi na cycki patrzy!! Serio!

Gosiak, agaaa28 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja młoda jak ją kładę i wyciągam cycki się tak słodko uśmiecha... :)
    Dzisiaj ją kangurowałam :) Poleżałyśmy z 10-15 minut. Jutro M. spróbuje z nią tak pospać w dzień.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj zauwazyłam że Grzes jak lezy na brzuszku próbuje wyciągac rączki i chwytac zabawki.... równie to wychodzi ale próbuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Ada po popoludniowej drzemce nabyla nowej zdolnosci - krzyczy caly czas "aaaa" różnymi tonacjami, cicho, głośno, długo, krótko... :) o mamo, teraz nie musze chodzic do opery!

Gosiak lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody spi od 20.15. Ja tez sie klade bo co prawda nocne karmienie nalwzy do taty ale pewnie czemq mnie jak codziennie beczenie od 5 do 7...

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia odp mi o zelazoe? Bo nie widzilAM?;)
    Lara u nas jak sie odparzylo to kilka dni to trwalo. Myj wacikami i ciepla woda i zasypuj maka ziemniaczana tez. Wietrz pupke na przewijaku. Dobrze osuszaj.

Agaa28, Ty chodzilas do gastrologa z malym? Jesli jest dobry to mozesz podsc namiar dla kolezanki z bbf?

Sue testerki pytaja o Ciebie - jestemy na fb

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Zaakceptuj i daj mi namiar na siebie to Cię dodam. :)
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Ja też za Wami tęsknię, ale całymi dniami siedzę sama z moją trójką i nie jestem w stanie śledzić forum. Bardzo się za Wami stesknilam.
    Penelope - ja też nie mogę odnaleźć grupy. Może jest tajna i jej nie widać? Czy ktoś z Was mógłby mnie dodać? Na prv napisalabym moje dane. Chyba, że na kilka dni zmienicie status grupy z tajna na zamknięta (wtedy przynajmniej będzie można ją odnaleźć).

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ta grupa na fb widzę że jest tajna, ale widzę ze mam opcję dodać kogoś.
    Mi też tam czasem szybciej jest coś skrobnac pod danym postem.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie dodalo mi poprzedniego postu :/

Mistrzyni odziwiam i duzo zdrowka dla Was!

Lara u nas pomaga ten caly sudocrem, mimo ze sklad kiepski to nam on pomaga, plus wietrzenie pupki

Penelope moglabys mi ez wyslac takie zaproszenie?

Penelope lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem dziewczyny ze nie wprowadzacie stalych pokarmow bo karmicie :) wtedy to inna sytuacja ale czy sa mamy ktore karmia mm i powoli mysla nad stalymi? Bo niby od 4 m sie daje..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a to obnizone napiecie miesniowe to pediatra stwierdza podejrzenie czy kto?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja nie ogarnelam dwoch wątków, a na kompie rzadko jestem:) ale sie odezwę do testerek, dzieki za info :*
    Przez ten wyskakujący blad na iphonie to czasami nie wysyłam posta, ktorego chce, bo ja sie naprodukuje a on znika juz mi sie nke chce drugi raz pisac.

Bella, ja mysle, ze te 4 miesiace sa bardzo umowne. Dziecko moze nie chcieć, nie byc na to gotowe. A takie wpychanie na sile tez nie jest dobre dla poźniejszego jedzenia.
    Chrześniaka mojego P zmuszali do jedzenia tych głupich słoiczków i dzieciak do tej pory jest niejadkiem, trzeba kombinować, zeby zjadł cokolwiek.
    Wiec jesli wprowadzać stałe pokarmy, to tylko wtedy gdy dziecko tez chce :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, dzis 150squatow :) (ja miałam przerwę jak tesciowa była dwa dni, wiec jestem dwa dni do tylu). Widzisz różnice?
    Ja musze przyznać, ze moj tyłek lepiej juz wyglada:)

A co dzis ćwiczymy? Bo nie widziałam informacji na stronie Ewy? Od ostatniego tygodnia schudlam 0,5kg, czyli jest tak jak spbie zalozylam:)

• megg Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za dwa tyg podam zupke z marchwi
    jestem.na kp
    tak mi.lekarz kazal bo ma lekka anemie
    ciekawe czy mu posmakuje :)

U nas pada i znow nie pobiegam na zewnatrz ;(
    A na dodatek maly dostal kataru...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 07:15

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie z dupcia, no mam nadzieje ze będzie lepiej bo normalnie z uporem maniaka zmieniamy mu te pieluszki, nawet w nocy co 2h.
    Wiecie, ze ja nie przespalam ciągiem więcej niż 2,5h od lutego i jakoś spać mi się nie chce :-) czasem tylko słabsze dni.

Bella no ja tez teraz jednak nie będę wprowadzać bo Piotruś nie ma jeszcze dojrzałego ukl. pokarmowego. Ale pierwsze rzeczy chciałabym zacząć podawać tak ok. Polowy lipca i sama się zastanawiać czy jest jakąś książka jak się w ogóle do tego zabrać, jak to się robi.

Dziś zabiegany dzień jedziemy na ślub 50km za cz-we.
    A jutro 90 taka mojej babci tez 50 km za cz-wa wiec zobaczymy jak tam Piotruś i foteliku. Mam nadzieje, ze będzie ok.

Nie rozumiem tylko, juz było tak fajnie kupka zawsze rano itd. Od kilku dni znów się kupka bolaca zrobiła :-(
    No nic chyba tam się wszystko zmienia.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, powodzenia w podróży, my jutro 120km robimy w jedną stronę. Trochę się boję...

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis weekendowe lenistwo, M na zakupach, a my w łozku, mala jeszcze dosypia, ale wstawala aby o 4 i 6, mam nadzieje ze dzis bedzie lepszy dzien
    zamowilam szczeniaczka uczniaczka, ale dopiero u piatego sprzedawcy na allegro znalazlam ta nowa wersje z 3poz aktywnosci
    milego weekendu i udanybh wyjazdow

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 2964 2965 2966 2967 2968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ