X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, a podasz linka do szczeniaczka?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek wejdź w wiadomości i zaakceptuje. Wyślij mi wiadomość jak się nazywasz i dla ułatwienia opisz jakie masz zdjęcie profilowe. :)
    asia888 wrote:
    Penelope moglabys mi ez wyslac takie zaproszenie?

asia888 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas standardowo noc przyjemna, karmienie o 1:00 i 4:00. Spaliśmy do 8:15
    Od 4 zawsze sie wierci i puszcza bąki ale da sie go jeszcze przetrzymac.
    Teraz nasz rytuał wiec rozrabiamy w łożku. Piszczy i sie śmieje a moj maz twardo spi obok. Nie wiem jak to możliwe ;)
    Dzis pogód cos słaba :/

Na ciemieniuche polecam juz któryś raz peeling z kaszy manny i oliwy z oliwek.

Tymek przekręcił sie z pleców na bok moze ze 3 razy, z boków na plecy robi to cześciej.

Ja nie bede wprowadzać żadnych posiłków do ukończenia 6 miesięcy. Planuje BLW, mam nadzieje ze sie uda :)

Mistrzyni fajnie ze sie odezwalas!!!! Daj znac która to Ty ma FB

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope fajnie ze u Was smoczek sie sprawdza. U nas niestety nadal porażka. Zassie i po chwili mu wypada nawet jak na plecach leży.

Penelope, Gosiak lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZesc. My chyba mamy ten długi skok 14-19tyg
    Ostatnio od jakiś 2 tyg ubieranie się po kąpieli, jak i ubieranie body przez głowe kończy się płaczem, który wieczorem przeradza się w ryk+chęć spania, ale niemoc uśnięcia= masakra. Wczoraj ryczała godzine przed spaniem, cała spocona. Dziś wstała o 5:50 i płacz ;( ehh , usnęła o 7 i teraz sie kręci - chyba głodna.

Już nie wiem jak ją ubierać aby nie płakała, bo potem tak jakby sama się nakręca w tym płaczu.

Poki co nie nadrobiłam Was, ale coś było o BLW.
    JA byłam świadkiem jak 10m dziecko je samo śniadanie, obiad i kolację, pije z normalnego kubeczka ( cos ala szklanka tylko tworzywo dladzieci) . Zupkę nabierała mama na łyżeczkę i kładła dziecku na blat- dziecko brało łyżeczke i do buzi :)
    Też bedę uczyć Pole tak jeść . Tym sposobem można zjeść obiad całą rodziną SUPER!!!

Muszę zakupić Lovi360 albo Doidy bo Pola nie chce butelki ze smoczkiem, a w czerwcu mam ślub i przygotowania zajmą wiecej nić godzina, a dziecko coś musi zjeść.

Penelope, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash, może jeszcze mu czasu potrzeba, może za miesiąc się uda jak siły jeszcze więcej nabierze. No mam nadzieje bo trochę kosztowały :)
    ash wrote:
    Penelope fajnie ze u Was smoczek sie sprawdza. U nas niestety nadal porażka. Zassie i po chwili mu wypada nawet jak na plecach leży.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie u nas tez niemoc usunięcia bywa straszna, nawet cycek wtedy nie pomaga dopiero po chwili.
    A jak jest tak zmęczony i leży przy cycusiu z zamkniętymi oczkami i próbuje zasnąć, a m podejdzie i cos do niego powie to normalnie płacz jak cholera.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś tez myślę nad tym BLW. Ale jeszcze się nie zdecydowałam. Ten kubek o którym piszesz to chyba ten Doidy.
    Ja juz zakupiłam butelkę ze słomką z tommee tippee, też się sprawdza fajnie jak dziecko załapie. Mam też jeden niekapek ale przy BLW odradzają.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    U nas to samo.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten gastrolog to dr Oralewsma z Centrum Zdrowia Matki Dziecka i Mlodziezy

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wlasnie pierwsza drzemka w trakcie wiec czuwam i byly juz 3 interwencje. U nas jak nic skok nr 4

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, u mojego tez co chwile była pupa czerwona, odparzenie, po kąpieli pupa czerwona i tak co się trochę zagoilo to od nowa. Smarowalam sudocremem bo nic innego wydawało mi się ze nie pomaga. Ostatnio pokazałam pupę pirlegniarce i powiedziałam co i jak, ona zapytała czy grubo smaruję kremem, na co ją że tak,że jest biało na pupie od kremu. Więc ona powiedziała ze jak grubo smaruję to ten krem zatyka pieluchę i ona nie może wchłaniać wody. W rezultacie dziecko ma kontakt z mokrym cały czas bo pielucha oblepiona kremem nie wsiaka. Od 5 dni smaruję mu nadal pupę sudocremem ale biorę odrobinę i rozsmarowuję do niewidocznego koloru, byle warstwa natłuszczenia była ale nie widać kremu. I powiem Ci że już jest bez zaczerwien i jednolity kolor. Też zanim położę krem osuszam skórę. Może to pomoże. Trochę nagmatwałam ale chyba się doczytasz :)
    Lara 82 wrote:
    Wow pierwszy raz sama wykapalam młodego.

Dziewczyny, Dorcia, MalaMi wy doświadczone, a może którąś z was juz miała. Smaruje mu tym tormentalum juz myslalam ze wyjaśniałoby i jest lepiej, no a przed kąpielą strzelił kupkę i po kąpieli patrzę a dupa czerwona jak nie wiem co.
    boje się ze to mu nie zejdzie :-)

Zmieniał pieluszki max co 2h czemu on tak ma:-(
    Czekać czy iść do lekarza? Fakt wokół siusiaka jest troszkę lepiej.
    No ale cholera kiedy to się zagoi? A co będzie jak się nie zagoi? Czemu to tak długo trwa?

A po umyciu ta skora taka ruch mi się wydaje, w tym miejscu, wiec nawilzylam linimagiem, nie wiem czy dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 20:22

Lara 82 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kremie na odparzenia najważniejsze jest, aby była wit.F - krem f18 violi, bephanten, alantan - te specyfiki ją maja.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas tez jest drzemka bylo 30min bezemnie, no ale zaczął się wiercic wiec juz leży my razem ciekawe czy zaś nie i będę mogło wstać? :-)

Penelope dzięki w sumie racja z tym. Nad tym nie pomyslalam.
    Angelica mam bephanten, sudocrem, tormentalum, masc neomecynowa, puder alantan i make ziemniaczana.

Penelope lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to samo u nas. Mam nadzieje ze szybko płacz przejdzie, bo smutno mi jak taka jest smutna :(

Blw odradza niekapki, dlatego u nas na poczatek lovi360 bo nie kapie, potem doidy :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Marcela, a podasz linka do szczeniaczka?
    http://allegro.pl/fisher-price-szczeniaczek-uczniaczek-polski-cjv64-i5372674254.html

Gosiak lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    http://allegro.pl/fisher-price-szczeniaczek-uczniaczek-polski-cjv64-i5372674254.html
    Dziękuję! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to niezły masz arsenal, ale wspolczuje odparzen. Próbuj dużo wietrzyć pupe, przykrywaj siusiaka tetra, żeby nie było fontanny. Na moje oko przy odparzeniach nie powinno odbywać się zbyt długich kąpieli, ażeby tej poranionej pupki nie drażniło - ale ekspertem nie jestem.

U nas odparzenia znikaly po alantanie, ale tez trwalo to ok 4-5dni.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia chyba sie nie do zekam tej wiadomosci od Ciebie.
    Moze poszukam na forum jak tam daja zelazo itd

My juz u rodzicow. 160 km. Rsno czekalismy az bedzie senny, w aucie dlugo nie spal- wygladal przez okno, potem zasnal na 4o min a potem sie zaczelo.. Placz, zatrzymanie na jedzenie, przewijanie z tylu w aucie, potem znowu ryk.. A ja z nim a potem godzina spiewania i grzechotania i jakos dojechalismy..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, no to niezła podróż, ja się tego boję jutro...
    A kiedy wracacie? Dzisiaj? Mi się właśnie wydaje, że z Janką lepiej jechać jak jest wyspana, wtedy ma dobry humor i nie śpi ale przynajmniej nie płacze. A jak zmęczona, to od razu niestety ryk...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2965 2966 2967 2968 2969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ