X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zoja wcale nie jest gruba tylko długa :D

LadyDi lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jaka masz temp. W domu ze Zojka krotki rękaw i krótkie spodenki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 09:33

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle super jest ta mata skip hop, ale kurcze cena powala, chyba wole rowerek za ta kasę. Jest tyle super rzeczy, zecciezko się oprzeć :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara każdy z tych włosów się smieje i właśnie mówią że to peruka :p Przeżywają jak 4 miesięczne dziecko może mieć takie włosy :p

Stokrota oj jest gruba. Faldek milion wszędzie. A jak na brzuchu leży to sapie jak parowóz. Az położna się smiala. No i ona próbuje się z pleców na brzuch przeturlac ale ciężko jej idzie przez swoją masę :p no i bujaczek, który jest na prąd już nie daje rady bujac. Tylko słychać jak mechanizm jeczy a ruchu zero praktycznie. Także juz ona tylko w nim siedzi.
    A z tym palcem spróbuj i zobaczysz. Trochę to niehigieniczne ale bardzo pomocne :p

Sue, mala_mi1982, bella84 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara aktualnie 25 stopni I okna pootwierane :/ Ona ma tylko body krótki rękaw i skarpetki. U mnie w mieszkaniu nie idzie wytrzymać bo mamy całą ścianę okien i jak słońce wyjdzie to jest katastrofa, bo jest ponad 30 stopni. Dziś idę po zaslony, bo rolety nie przetrwały ciaglego opuszczania I podnoszenia.

Tak wygląda jedna ze ścian w moim mieszkaniu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4fa9ff0aac3.jpg

Lara 82, Sue, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tą grupę na fejsie można jakoś znaleźć ? Czy ona jest tajna i zamknięta ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    W ogóle super jest ta mata skip hop, ale kurcze cena powala, chyba wole rowerek za ta kasę. Jest tyle super rzeczy, zecciezko się oprzeć :-)

Ja mam od początku taka mate z fisher price
    http://www.ceneo.pl/31338207;0284-0.htm#tab=click_scroll

Jest bardzo fajna, mimo że wydaje się cienka to dobrze izoluje od podłogi, łatwo się pierze i szybko schnie. Jest taka duża ze można położyć się razem z dzieckiem i oglądać książeczki, na pewno posłuży nam jeszcze długo :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady cudna ta Twoja corka, wloski niesamowite:) ze mna w szpitalu lezal taki Kacperek w "peruce"

u mnie jest w domu 21 i mala tez ma krotkie body, ale dlugie spodenki i jest ok

ja mam dzis wielki dzien, jade o 17 na grila z pracy, mala zostaje z tata i maja do zaliczenia spacer, karmienie, zabawe, kapiel, i karmienie z usypianiem, mam mega stresa czy mała usnie po butli, mleko juz jest w lodowce, ale jak dzis bedzie dzien antybutelkowy to lipa, najwyzej wroce na sygnale, mam ok 30-40min drogi, z jednej strony sie ciesze na wyjscie a z drugiej martwie

LadyDi, mala_mi1982, Lara 82, Laurka, dorocia2324 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela trzymam kciuki za meza i coreczke! Myślę że się dogadaja. Ja zauważyłam że moja córka lepiej reaguje na tatę niż na mnie. Przy mnie placze, kombinuje a on się tylko pojawi a ta od razu aniołek. Smieje się i w ogóle.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, cudna Zojka! A włosów to i niejeden dorosły mógłby jej pozazdroscic :-)

U mnie tez lipa. Tymek znowu jest zbuntowany na piers. :-\ Wy się martwicie, ze wasze dzieci tylko Cyc, a u mnie na odwrót. Wczoraj prawie nic nie jadł przez cały dzień. Może faktycznie jem cos co mu nie pasuje?
    No i Tymek pokochał kciuka :-( Smoczek udało mi się wcisnac przedwczoraj, wczoraj i dziś juz nie. Czy wyjmujecie kciuka z buzi swoim dzieciom? Czytalam, ze to naturalne i na razie niegroźne. Juz sama nie wiem. Cudnie się przy tym uspokaja...

LadyDi lubi tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi dziękuję ;) będzie miała ładne włosy w przyszłości.
    Ja kciuka wyjmuje. Ona ssie go jak jest spiaca. Więc wyciągam kciuka i kładę pieluszke przy twarzy tak że już paluszka nie wlozy i wtedy kołysze na poduszce Az usnie. Dziś mi się udało tego smoczka wsadzić.
    No właśnie ja też czytałam o tym kciuku, ale jak się przyzwyczai to będzie ciężko. Więc wolę problem zniszczyć w zalazku.

bella84 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi Twoje dziecko jest prze, prze, prze! Te wloski :)

LadyDi lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy. Jestem dumna z mojej córki, ani razu nie zapłakała - do wszystkich się uśmiechała - wszyscy zachwyceni u dziewczyny z recepcji i w HR-ach... I oczywiście moja ekipa. Byłam zestresowana, ale jak widać niepotrzebnie ;)

Pia Gizela, mala_mi1982, Sue, LadyDi, Lara 82, marcela29, agaaa28, megg, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas d 3 dni dzień cycka ... i mamy ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi włosy Zojka ma obłędne!!!

LadyDi lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce na spacer a on ciągle je!

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój nabył nową umiejętność robi pierdzioszki ustami i pluje śliną :D

mala_mi1982, Gosiak, agaaa28 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota ja mam ten smozek i troche podsysa jak trzymam plaem i puszcza. Nauka trwa:)
    U mnie w nocy masakra. Zasnal po 4
    Teaz bylam na targu i cala droge ne spal a jak sie zatrzymywalam to podplakiwal.
    Wiec kupilam pieczywo i wedline i wracalam biegiem. Zasnal i teraz siedze na lawce bo nawet jak chodze przy ulicy po osiedlu to sie budzi..
    Kupilam w drogerii pellingi i maske;) efekt mikrodermabrazji:) zrobie sobie zeby nie byc jak ufo.
    Chociaz tyle..
    W nocy siadlam i plakalam na lozku bo juz nie maialam sil..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja mam twarz jakbym się pomalowała jakas kaszka :/ chociaż widze, ze sie poprawia. No i kg jakoś lepiej lecą:) dzis jal mały zaśnie to ide na rower:)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mój jak mu podaje coś, chce chwycić, wyciąga rączki, ale nie zawsze trafia, normalne?

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3013 3014 3015 3016 3017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ