Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bietka wrote:Hmm wg mnie spory. Na szerokość jest min na jeden palec, na długość tak z 15-20 cm.
Ja na szczęście nie mam problemu z leczeniem na brzuchu tzn młody nie ma :p on teraz nawet zabawki łapie i pcha do buzi jak leży na brzuszku -
Lara 82 wrote:Lady a ty jej naraz całego ziemniaka?
Ziemniaka takiego małego ugotowałam, że tego wyszła łyżka stołowa z tym moim mlekiem i olejem. No i zjadła tego może 1/3. Położna mi kazała dawać do momentu aż zacznie pluć albo się krzywić. Nie zaczęła tego robić, więc sama przerwałam, bo jednak się bałam dawać więcej. Zdam relacje jak się ma sytuacja brzuszkowa, chociaż u nas nigdy nie było z tym problemu. No i jak kupa jutro. -
nick nieaktualny
-
mala_mi1982 wrote:LadyDi, cudna Zojka! A włosów to i niejeden dorosły mógłby jej pozazdroscic
U mnie tez lipa. Tymek znowu jest zbuntowany na piers.Wy się martwicie, ze wasze dzieci tylko Cyc, a u mnie na odwrót. Wczoraj prawie nic nie jadł przez cały dzień. Może faktycznie jem cos co mu nie pasuje?
No i Tymek pokochał kciukaSmoczek udało mi się wcisnac przedwczoraj, wczoraj i dziś juz nie. Czy wyjmujecie kciuka z buzi swoim dzieciom? Czytalam, ze to naturalne i na razie niegroźne. Juz sama nie wiem. Cudnie się przy tym uspokaja...
WIesz co Kuba też miał takie dni, że nie chcial wcale jeść. Uznano, że ma nietolerację laktozy, ale ja w to wątpię. Myślę, że on gorzej je podczas skoków rozwojowych. Bo to się powtarz od czasu do czasu i np.wczoraj rano zjadł mi tylko 30 ml i w ogóle zjadł bardzo mało. Jak mieliśmy apogeum to nie tknął nic przez 12 h !!!!! Ale minęło i zaczął jeść i powiem Ci że naczytałam się mnóstwo historii o dzieciach które mało jedły przez pewien czasmala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
agaaa28 wrote:WIesz co Kuba też miał takie dni, że nie chcial wcale jeść. Uznano, że ma nietolerację laktozy, ale ja w to wątpię. Myślę, że on gorzej je podczas skoków rozwojowych. Bo to się powtarz od czasu do czasu i np.wczoraj rano zjadł mi tylko 30 ml i w ogóle zjadł bardzo mało. Jak mieliśmy apogeum to nie tknął nic przez 12 h !!!!! Ale minęło i zaczął jeść i powiem Ci że naczytałam się mnóstwo historii o dzieciach które mało jedły przez pewien czas
No właśnie u mnie to nie pierwszy raz. A dzis nadrabia to czego nie zjadl wczoraj i nie ma żadnego problemu! Wagę tez ma słuszną 7300 g wiec raczej nie gloduje. Może to te skoki. Mam nadzieje, ze nie będzie sie to czesto powtarzalo. -
mala_mi1982 wrote:No właśnie u mnie to nie pierwszy raz. A dzis nadrabia to czego nie zjadl wczoraj i nie ma żadnego problemu! Wagę tez ma słuszną 7300 g wiec raczej nie gloduje. Może to te skoki. Mam nadzieje, ze nie będzie sie to czesto powtarzalo.
U mnie jest identycznie. Kilka dni nie chce, nie chce, a potem jak szalony i jak przez 3 tyg jego jedzenie było jakąś traumą, tak potem tak się obżerał, że w tydzień przytył 200 gran. Kuba też ważył 7300 w poniedziałekmala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
LadyDi może Zoja juz potrzebuje czegos konkretniejszego do jedzenia? Skonczyla 4 miesiące i ma wagę jak niejeden polroczniak
wiec chyba nie ma co się zastanawiać i trzeba rozszerzać dietę. Każde dziecko jest inne I trzeba uwzgledniac jego indywidualne potrzeby, brać pod uwagę to co nam pokazuje no I dzialac zgodnie ze swoja intuicja, czyli tak jak zrobilas
Laurka, LadyDi lubią tę wiadomość