WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie niby ten rozstep mna wystąpić? To ta pionowa dziura (przerwa między miesniami) Wzdłuż pępka?

Zakupy udane!

• asia888 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy moge do Was dolaczyc na fejsie czy nie chcecie mnie?

U nas byly straszne dni!
    Ale maly tak nadgonil ze szok! wyciaga raczki zacisniete w piastke przed oczy i oglada, sklada raczki razem, chwyta podana zabawke, mowi calymi "wyrazami" i moduluje glos.
    Przedwczoraj w nocy jak zmienialam mu pieluche bo przy cycu kupe walnal i zasnal, to mnie normalnie opierdzielil! Wystawil mi piesc przed twarz jak power rangers i z wkurzona mina wykrzykiwal i gadal takim tonem jakby matce nawtykal konkretnie! Padlam ze smiechu

Ja jem truskawki

Zojka cudna wlosy obledne!

U nas te problemy z bakami nie mijaja :( maly przez to wybudza sie i slabo spi eh :( bufzi sie zckrzykiem prawie zawsze! Nawet oczy nie otworzy a juz krzyczy w nieboglosy i to chyba przez ten brzuch :( co robic dziewczyny tak mi go szkoda...
    po kropelkach z simeticonem mam wrazenie ze tych gazow jest jeszcze wiecej i boje sie dawac... Tez tak u Was jest?

LadyDi, Laurka, Lara 82 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza, ja idę spać, dobranoc!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia pochwal się zakupami :D Ja też marzę o pobuszowaniu po sklepach, ale najpierw muszę schudnąć. Postanowiłyśmy z koleżanką, że zaczynamy od 1 czerwca. Odstawiamy słodycze i chociaż brzuszki będziemy robić. Zawsze to coś.
    A z okazji tego, że zostały nam ostatnie 2 dni na obżarstwo, upiekłam ciasto ;p 3000 kalorii w jednym kawałku :p

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e7adebe3bbb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 23:03

megg, niki640, mala_mi1982, Bietka, Lara 82, przedszkolanka:), Sue lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela wkurzyłabym się na maxa! Co za bezmyślne zachowanie! :/ Wyrzucić tyle dobra, bo co? Gdyby to jeszcze było jego, ale nie, to Ty się namęczyłaś, żeby uzbierać to mleko, a on w przypływie złości i bezradności to wywalił. Aż się zdenerwowałam :/

Tutaj fragment artykułu http://www.supermamy.pl/maluszek/5415/10-niesamowitych-faktow-o-karmieniu-piersia-o-ktorych-nie-mialas-pojecia.html
    "Może Cię to zaskoczyć, ale mleko kobiece, nazywane jest płynnym złotem i obecnie jego cena wynosi około 4 dolarów za uncję (szklanka to ok. 8 uncji) i jest to około 200 razy więcej niż cena ropy naftowej!"

Pia, współczuje! Ja też nie wiem czy będę miała do czego wracać :/ A w ogóle kiedy wy kończycie macierzyńskie? Ja w połowie stycznia wracam do pracy.

Asia dziękuję w imieniu córki ;)

Też chcę dołączyć na facebooku. Tak przy okazji, Megg masz wiadomość.

Na drugim forum wstawiłam kilka zdjęć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 23:02

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Agnieszkaaaa czy ty jestes maratanczykiem?
    Jestem :-) przed ciąża dużo biegalam, startowalam w zawodach...i w 2013 ukończyłam maraton warszawski. To było niesamowite uczucie wbiec na stadion marodowy. Od zajścia w ciążę zdążyło mi się pobiegać tylko raz, i to 5 km. Strasznie mi tego brakuje, ale jestem praktycznie sama w tygodniu, więc nie mam jak. Jak Maluszek podrosnie, to kupie specjalnyc wózek do biegania, i będziemy biegać raxem.

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pechowy dzien
    moj maz stracil prace....
    no nic pozostalo wierzyc ze znajdzie lepsza bo byl w tej bardzo sfrustrowany
    teraz posiedzi z nami

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniedzkaaa to super zazdtoszcze
    no ja biegam Znow ale maraton to marzenie

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela ja to plakalam jak dwa razy mi sie zdarzylo przypadkiem rozlac mleko, a co dopiero tak bezmyslnie wywalic!

Megg oby odmienilo sie na lepsze z praca Twojego meza.

We mnie powoli umieraja sily do walki o karmienie piersia, bo nic tylko wrzask i placz :[ Ciezko mi z tym, bardzo ciezko.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja niemam do czego wracac w pracy, bede z czasem szukac nowej

Megg kciuki zeby maz znalazl prace w ktorej bedzie lepiej sie czul

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi przepis daj!

Przespałam się z wizją utraty pracy i o dziwo żyje ...

megg, Stokrota :), Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, a Ty miałaś wracać po pół roku do pracy? To może w tej sytuacji przedłuż sobie o kolejne 6 mies. macierzyński? A potem się postarajcie o siostrę dla Bartusia? ;)

niki640 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, trzymam kciuki za dobrą pracę dla męża!

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi daj przepis, ładnie wygląda.

Asiu u nas z bakami to samo! Kiedy minie nie mam pojęcia! Ostatnio wieczorami jest gorzej i nie wiem czemu jak leży na brzuszku juz nie puszcza bąków, a wczesniej puszczał i było lepiej :-)cos się pozmienialo ostatnimi dniami, a na brzuszku dużo leży.
    Wkurza mnie to bo nie potrafi sam puszczać tylko chce mieć cycka mojego w buzi wtedy mu łatwiej.

W ogóle wczoraj był fajny dzień, ale juz nie mam do niego siły, jesli chodzi o wieczorne usypianie, miałam ochotę go związać sznurkiem!!!
    No ma takie problemy z zasypianiem, ze nie wiem co robić. Przy mężu nie zaśnie wcale, przy cycku tak, ale zanim zaśnie to rzuca się strasznie, tu cos gada, tu rękoma macha tu nogami wierzga, no masakra. Jak odstawie od cycka ryk, ale przy cycku przestaje mi się podobać bo szarpie go i to boli.
    Nie mam pojęcia czy to minie i co robić. No nie da się go uśpić. Wczoraj na sile i z płaczem jeździł w wózku, po 3 odstawieniu od cycka i zasnął. Potem juz nie ma problemu, fakt rozbudzanie się jeszcze częściej bo po godz. Juz wola cycka ale jest zasypany, wiec tylko wsadze cycka i ok. No ale czemu tak nie da się go uspokoić? Czy to taki czas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 09:18

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg przykro mi, oby znalazł maz lepsza prace, Pia tobie tez tego życzę.

A ja może jestem wyrodna ale chciałabym wrócić do pracy z pierwszym stycznia, ale kurcze Piotruś obecnie nie zostanie z nikim dłużej niż h, co ja mam robić aby go tego uczyć powoli? Jak to ogarnąć jak go tylko cycek uspokaja? Tak często je? Czy powinna juz powoli karmić co określoną ilość h, nie na rzadanie? Nie wiem sama?
    Ja chce wrócić bo boje się o prace a lepszej w moim mieście nie znajdę i bardziej stabilnej jak dla matki!

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nawet nie szkoda mi pracy tylko że miałam ją blisko domu.
    Kurczę a myślałam że moja firma szanuje sumiennych i lokalnych pracowników :P

Gosiak ja miałam wrócić po pół roku i planowałam starania o 2gie koło maja 2016. W tej sytuacji chyba wezmę 2 pół roku i oby się udało znowu w maju ;)

Dobrego dnia!

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara moja praca wydawała się mega stabilna. Do teraz :p

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa wyslij mi proszę na priv jak się nazywasz, to zaproszenie cie na fejsie. Ale ja nie potrafię dodać cie tam do grupy i przy znam szczerze nawet do ltej konwersacji co tam mamy. Penelope potrafi chyba dodać do grupy, a Megg do konwersacji. Poproszeni dziewczyny.

Lady wyslalam ci zaproszenie do przyjaciółek, tez mi napisze jak się nazywasz to cie znajdę. Ale podobnie jak Asii napisałem poprosze dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 07:17

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam prace nie po znajomości i chyba w tym tkwi problem ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi bakami u Piotrusia, to wiecie wstyd się przyznać ale ja tez mam ich straszna ilość i nigdy przed ciąża ich nie miałam i nawet nie wiem od czego to mam :-(
    Nic wzdymajacego nie jem :-(
    Czy jestem sama z tym? Czy wy tez macie ten troszkę wstydliwy problem?
    Ja to się zastanawiać czy to nie hormony? A może to jakąś choroba, bakteria czy cos? Juz mam dziwne myśli!

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3018 3019 3020 3021 3022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ