WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, u mnie z pracą jest tak, że kiedyś to była firma-marzenie, ale zmienił się właściciel, przyszedł nowy zarząd, pozwalniał większość managerów, zastąpił swoimi. Mnie nie zwolnili, ale wiadomo, atmosfera się na maksa zmieniła. Teraz na moim stanowisku działa moja podwładna jako p.o. z dużą niższą pensją. Znając życie przekalkuluja, że jak wszystko działa ok, to po co im taki wydatek jak ja ;P
    Więc planuję rodzeństwo dla Janki a potem powrót na 7/8 etatu, żeby prze rok nie mogli mnie zwolnić. Plus godzina krócej na karmienie - więc bym chodziła na 6h do pracy. No a potem będę czegoś szukać... ale to wychodziłby poczatek 2019 roku :P

Pia Gizela, mala_mi1982, bella84, Sue, asia888, niki640 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też tak zrobię bo co innego ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• megg Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez na moim stanowisku osoba z nizsza pensja ktora sama wyszkolilam i znalazlam a pewnie tez szef pokalkuluje..
    dlatego tez chce drugie
    ale teraz to zeby chciec maz musi prace dostac.... kurcze oby szybko cos znalazl.troche sie boje o to
    zeby znow nie chcial wyjechac za granice....

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście mogłabym zaraz po B. szukać nowej pracy ale chciałam 2gie dziecko za 2 lata a znaleźć prace i zajść w ciąże zaraz tona pewno mnie trzymać potem nie będą.

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro mamy chrzciny, w pierwszą rocznicę naszego ślubu :-)
    Ślub braliśmy w kościele Wizytek, a nie w naszej parafii na Wilanowie. Musiałam dostać zgodę od naszego proboszcza na chrzest Fryderyka w innej parafii. Ksiądz nie chciał się zgodzić, przekonywał mnie że u nich będzie nam lepiej, plus będzie świetna impreza a tego nie mogę odebrać Małemu. Tego dnia będzie ochrzczonych tam dziewiecioro innych dzieci!!! No ja dziękuję za taki tłum!!!!
    W końcu się udało, i chrzcimy tam gdzie braliśmy ślub :-) strasznie się cieszę, bo uwielbiam tamten kościół, i księdza Seniuka, ucznia księdza Twardowskiego. To jest ksiądz z powołania, z wielką wiedzą i wspaniałym sercem. No i na organach w tym kościele grywal młody Szopen...hihi :-)

Pia Gizela, Lara 82, mala_mi1982, Bietka, megg, słoneczna 85, Sue, Laurka lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia z pracą Waszą i Waszych mężów. Trzymam kciuki.

Gosia, Twój plan bardzo mi się podoba!!

Gosiak, megg, Sue lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, Megg przykro mi z powodu pracy. Oby się szybko znalazła lepsza!

Lara, może Piotruś ma tak jak mój Kamilek. On po prostu walczył ze snem! Przez pierwszy rok życia robił wszystko żeby nie zasnąć. Machal rękami, rzucał się, jak był starszy to łaził itp. jak tylko poczuł ze mu się oczy kleją. Oczy się zamykały a on wtedy hop i nie ma spania. Straszne to było żeby go uśpić.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaszlam w ciążę z Kamilkiem i poszlam na L4 to juz wtedy zaczęły mi się problemy w pracy. Potem juz nie chciałam za nic tam wrócić. Po półrocznym wtedy macierzyński poszlam na wychowawczy, zrobilam sobie uprawnienia, szkolenia i zalozylam własną działalność. Łatwo nie jest, ale nikt mi nie stoi nad głową, nikomu nie muszę się tłumaczyć no i spędzam z dziećmi tyle czasu ile chce :-P

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. też coś zaczął przebąkiwać o własnej działalności, żeby nie być uwiązanym do etatu i mieć więcej czasu dla Janki/dzieci... ale ja nie wiem czy jak się rozkręca firmę to się ma więcej czasu... raczej mniej. Na razie luźno myślimy nad pomysłem jakimś...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Lara, może Piotruś ma tak jak mój Kamilek. On po prostu walczył ze snem! Przez pierwszy rok życia robił wszystko żeby nie zasnąć. Machal rękami, rzucał się, jak był starszy to łaził itp. jak tylko poczuł ze mu się oczy kleją. Oczy się zamykały a on wtedy hop i nie ma spania. Straszne to było żeby go uśpić.
    Ale przeszło?
    Janeczka też ma zwykle okres "buntu" przed zaśnięciem... jak jest w chuście to się wyrywa, płacze i nagle jak za dotknęciem czarodziejskiej róźdżki pada ;)
    Ja podobno jak skończyłam 1 rok skończyłam z drzemkami w ciągu dnia :P
    No to są wodniki... jak się je do czegoś do zmusza, to się buntują ;) ;) ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U B. jak u Janki. Walczy walczy i pada.

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas z zasypianiem to jest tak, że trzba wyczuć dobry moment to zaśnie szybciutko. Jak się pozwoli mu trochę dłużej na zabawę to jest zbyt zmęczony i jest duży problem żeby zasnął

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja praca też wydawała się stabilna, ale już taka nie jest i też nie wiem, czy mam do czego wracać. Zresztą nawet nie wiem, co tam się dzieje, bo mój szef odszedł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 09:23

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej mała mi nawet nie strasz :-( no u nas tez to wygląda jak walka, tylko cierpi na tym mój cycek bo młody go szarpie :-)
    Najgorsze ze żadne inne usypianie nie działa. No bo smoczek bee, noszenie na rekach to zwiedzanie świata, huśtanie bee.

MalaMi a co wy robiliście? boziu ja jeszcze zaczynał chodzić :-) no na siłę to ciężko?

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie tę historieę:
    http://www.leoblog.pl/

Czasem nie wierzę, że takie rzeczy się naprawdę dzieją...

951c9e183b.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara napisałam wiadomość ;)

ogarnę się i napiszę przepis bo to ciasto łączone z kilku przepisów więc muszę Wam ręcznie napisać ;) a ciasto to snickers.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    O jej mała mi nawet nie strasz :-( no u nas tez to wygląda jak walka, tylko cierpi na tym mój cycek bo młody go szarpie :-)
    Najgorsze ze żadne inne usypianie nie działa. No bo smoczek bee, noszenie na rekach to zwiedzanie świata, huśtanie bee.

MalaMi a co wy robiliście? boziu ja jeszcze zaczynał chodzić :-) no na siłę to ciężko?

Znam ten ból bo mój jak tylko biorę na ręce to obraca głowę i zwiedza, to samo jak położę w pionie na ramię, kołysać ani przytulać nie lubi za bardzo. No masakra, bo czasem to trzeba wręcz na siłę uśpić. Moj co prawda zasypia w miarę, ale co z tego jak się wybudza co 20-30 min i wtedy już jest polka...

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pogoda przepiękna 25 stopni, ale wiatr wieje jak cholera i jak tu dziecko na spacer ubrać? nie wiem ?

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    u nas pogoda przepiękna 25 stopni, ale wiatr wieje jak cholera i jak tu dziecko na spacer ubrać? nie wiem ?

Ja w takiej sytuacji ubieram body + bluzę i biorę 2 kocyki - zawsze w pogotowiu

Lara 82 lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Lara, a chusta?
    Moja tylko w chuście albo przy cycku. Przy czym jak w ciągu dnia przy cycku bywa różnie... bo często bączki wybudzą i nie ma spania, tak w chuście zaśnie zawsze.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3019 3020 3021 3022 3023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ