Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nie mam sily dzis nic pisac, mała wstala o 6 i mialam tylko 20 min dla siebie na herbate i dwa art w gazecie, padam, mialam paznokcie u stop malowac, ale nie dam rady chyba
dzis mala takiego krzyku w sklepie narobila jak jej grzechotka wypadla ze mnie w kolejce puscili, musialam na rece ja brac, a ze ja nosze na jednej rece juz jakis czas to stara baba do mnie zebym uwazala bo mi do tylu poleci to jej powiedzialam ze chyba lepiej swoje dziecko znam i krzxwdy mu nie zrobie"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Wlasnie obok kolega rejestruje nowonarodzone bliznieta. Chyba musza byc wczesniaki, bo sa mikroskopijne! Jestem rozczulona, ale jednoczesnie mysle, ze wiekszosc ludzi to jest durna. Zadnej wkladki dla noworodka w tym foteliku samochodowym, ten dzidzius jest tak maly i kruchy, ze te pasy bezpieczenstwa to w razie wypadku pewnie by jej krzywde zrobily, bo ona tonie w tym foteliku.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
a co do rozczulania to tak jak juz ktos pisal-spojrzenie i usmiech jak sie od piersi oderwie, wtulanie sie w ramiona tak ze sie przykleja do mnie, glosny smiech, "gadanie" robienie brrr i plucie slina, unoszenie nozek i stukanie raczkami o kolanka itp kocgam wszystko w mojej laleczce, chyba nawet te cale dnie jej aktywnosci;)
padłam przed tv z psem u boku, mała spiGosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
a dzis znowu widzialam dziecko max 6-8mc w wisiadle przodem do swiata, nogi majtaly, glowa lata na boki, a matka zadowolona w jednej rece tel a w drugiej zakup, do tego kobieta otyla z duzym biustem i brzuchem wiec dziecko wisialo jak alpinístj na jakis skalkach"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Mnie rozczula szczery uśmiech jak podchodzę do łóżeczka po spaniu albo rano w łóżku jak mnie zobaczy
To przerywanie jedzenia tylko po to by się uśmiechnąć do mnie też jest słodkie
Ja mm już dość spacerowania z moim dzieckiem, bo w wózku jest tylko wtedy gdy jest pogodny. Jak zaczyna być zmęczony czy zdenerwowany to syrena się włącza i trzeba od razu na ręce wziąć. Wtedy jest już świetnie bo wszystko widzidzisiaj nie dałam już rady go nieść n ręku więc położyłam na brzuchu przodem do kierunku jazdy i było ok jakieś pół godz
Powiedzcie mi czy wasze dzieci odginają mocno główkę do tyłu jak leżą na boku? Bo Staś jak leży na macie i się przekręca na bok, to głowa wg mnie jest nienaturalnie mocno odchylona. Nie wiem czy to normalne czy mam się zacząć martwić?
-
Ja dzis mialam bardzo fajny dzien. Kuba bardzo grzeczny, Natan praktycznie bez placzu i raczek, wszystko udalo mi sie zrobic i pocwiczyc. Oby tak dalej
Czy Wasze dzieci tez tak mocno ulewaja? Bo moj ostatnio strasznie. Ciagle zazygany. My zazygani, ubranka, podloga, itd. -
Bietka to normalne, glowka jest ciezka i po prostu dziecko nie ma silx jej przezucic na bok z reszta ciala wiec wyglada to tak ze cialo imzie na bok a glowa jakby odgieta w tyl, obserwuj jakis czas ale mysle ze bedzie lepiej
Lara a probowalas ten krem f18 viola, u nas tylko to pomaga, nawet jak teraz malej slina leci i na szyi pod brudka ma takie jakby odparzenie bo to wiecznie mokre i wietrzy tylko jak na brzuchu lezy to ten krem pomaga, krem jest w aptekach doz na zamowienie"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dziewczyny, jadłyście szparagi już w tym sezonie?
Ja właśnie dzisiaj kupiłam sporo i mam zamiar jutro zrobić na obiad, ale tak sobie pomyślałam, że przecież po zjedzeniu szparagów mocz bardzo intensywnie pachnie i ciekawe czy mleko też dziecku też nie będzie "zajeżdżać" szparagiem
Któraś już jadła?
-
Moje dziecko ma najdłuższą przerwę w robieniu kupy od urodzenia
Ostatnia była 7-mego czyli już 3 dni bez kupy. Jest spokojna, nawet za specjalnie się nie spina przy bąkach - tylko wydaje mi się, że są bardziej "pachnące". Na razie cierpliwie czekam... -
Bietka moja odgina jak chce cos zobaczyc albo cos uslyszy itd itp
zreszta jak na pleckach lezy tez nieraz tak do tylu odgina ze az cialko w luk.. W sumie nie znam sie i nie wiem czy to normalne czy nie .. Widze ze jest zywo zainteresowana wszystkim co sie w kolo dzieje o chce wszystko widziec stad towyginanie gdy cos dzieje sie poza jej wzrokiem
ale tez nie wygina sie czesto bo staram sie by wszystko bylo w zasiegu jej wzroku
choc ona lubi i cieszy sie jak gwizdek gdy nagle zaskakuje ja od tylu glowy i robie abuuuuuu ;p
-
dorocia2324 wrote:Gosiak wstyd sie przyznac ale ja nigdy nie jadlam szparagow. Musze w koncu kiedys sprobowac tylko nawet nie wiem jak najlepiej smakuja.
http://kulinarnamekka.com/szparagi-z-sosem-holenderskim-klasyczniej-nie-mozna/ -
Dorcia u nas okropne ulewanie od wczoraj. Martwi mnie to, a Natalka nic sobie z tego nie robi. Mega dużo jej sie uleje, a ona uśmiech od ucha do ucha.
Dzisiaj dużo spacerowalysmy, miałyśmy fajny dzień, dzidziuś szczęśliwy, prawie nigdy nie placze.
Nie wiem czy Wam pisałam, ale urosło mi coś dziwnego na nosie, wygląda jak pryszcz, ale w środku nic nie ma, nie boli. Taka jakby narośl, sama nie wiem jak to określić. Bylam u dermatologa, dostałam antybiotyki na smarowania dwa na zmianę i zażywam, przez dwa tyg zero poprawy. Jutro idę do szpitala na wycinek (biopsja) staram sie nie świrować, ale bardzo sie bojewyniki dopiero po 2/3 tyg.