X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, mój też śpi z podkurczonymi nogami.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez spi z podkurczonymi nozkami.

Laurka mysle o Twoim pytaniu... I chyba mnie najbardziej rozczula po prostu usmiech mojego synka. Uwielbiam tez patrzec na niego jak spi.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza sesja odciagania udana. 160 ml bez wysilku.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba jak w trakcie kp przerywa ssanie, patrzy na mnie i się uśmiecha :) I jeszcze jak się naje, puszcza cycka i ma minę jakby ją spotkało największe szczęście - albo jak narkoman, który właśnie dał sobie w żyłę ;)
    No i jak śpi słodko i jak się śmieje na głos, jak rano się budzi i się uśmiecha, cały czas mnie rozczula na to wychodzi :D

Laurka, dorocia2324, Lara 82, Bietka, marcela29, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mnie zawsze rozczula jak leży w łóżeczku i patrzy na karuzele, gada do zabawek, a jak mnie zobaczy to ma dosłownie taki uśmiech jak ta emotka :D

dorocia2324 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie ogarnęła tej dupy Piotrusia. :-(
    Wydaje mi się ze juz nie mogę stosować nic z tlenkiemmcynku bo jak wietrze mu pipe to jest strasznie wysuszona.

Kurcze i teraz czym ja nawilzyc. Jestem załamana, jeden dzień lepiej drugi gorzej i nic nie daja moje zabiegi.

Dziś przyszły Moltexy wiec zobaczymy po tych pieluchach.

Czy wasze dzieci maja na pupke taka ładna skore jak np. Na rączce?

Proszę pomozcie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jak Gosia uwielbiam każdy uśmiech, to ze wie ze ja to mama jestem pewna :-)

I właśnie to przywiązanie do cyca :-)
    Męczące, ale jest dla mnie fenomenem, ze na wszystko pomaga i właśnie to szczęście w największym nawet płaczu ze jest cycus :-)

Laurka, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Gosiak zrobilam to, o czym napomknelyscie od rana. Ze z opcja "nie lubie" zaraz obok "Lubie" latwo bedzie o omskniecie ;P Ale wystarczy klinac "Lubie", zeby przeskoczylo ;- P

Lara przeslalabym Ci Desitin do pupci Piotrusia, ale nie mam jak na poczte dotrzec :[
    I zastanawiam sie czy fakt, ze to chlopiec ma cos wspolnego z wiekszym przywiazaniem do cycka ;-] Bo jak Luna chce sie wydrzec, to cyc tylko ja bardziej wkurza jak probuje jej podac. Ona piers chce tylko jak jest naprawde glodna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:10

Lara 82 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, spróbuj może olejem kokosowym smarować. Moltexy powinny pomóc, tylko kwestia czy na tym etapie wystarczą.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara próbowałaś zastosować bepanthen na wysuszoną skórę?

Laurka rzeczywiście chłopcy bardziej przywiązują się do cyca i trudniej ich później od niego odstawić. Tak mi mówiła pediatra.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn zalicza wlasnie drzemke nr 3 :) Najadl sie o 16 i padl :) O 15 polozylam Kubusia i mialam czas dla siebie :) Tzn. zrobilam rosolek i cwiczenienia na brzuch, boczki, posladki i uda :) Jestem zadowolona z dzisiejszego dnia :) :)

Lara kurcze nie wiem co Ci poradzic. No u nas jak bylo odparzenie na pupce to zmienilam pampki, przemywalam woda przegotowana, smarowalam delikatnie bepanthenem i wietrzylam duzo i przeszlo. A stosowalas ta masc co przepisal lekarz?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma tak jak Luna Laurki. Cyc jest tylko jak chce jesc, a jak sie wydziera i nie chodzi o jedzonko to wtedy dopiero jest krzyk jak probuje mu wpakowac do buzi cycka. I co moj to chlopak ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój jak nie może baka puścić, to chce cyca i wtedy nie boli i puszcza :-)

Z jednej strony to kochane z drugiej strasznie śmieszne, a z trzeciej porzerazajace jak ja go tego oducze :-)

No ale myślę ze tak jak pisała MalaMi jak będzie poznawał więcej świata to może Cyc będzie mniej ważny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:36

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktorys z waszych maluszkow placze, bo pierdnal?
    Bo jak slowo daje Luna pusci baka i z tego powodu placze - nie odwrotnie x-D

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu mnie to chyba wszystko rozczula... Ale najbardziej jej gaworzenie, usmiechy gdy lodchodze rano do lozeczka albo np na przewijaku i na maxa rozczula mnie jak ja biore na raczki przytule i biore tak na ramie a ona zasypia i tak slodko usteczka wtedy uklada i wogole taka buzka wtulona w moje ramie...:) uwielbiam ja i dzis sobie tak wlasnie myslalam o tym wszystkim ze jestem chyba jak matka fanatyczka po uszy zakochana w swoim dziecku :) jest calym moim zyciem a przez to ze np mojego m nie ma i to ja sie nia zajmuje calymi dniami juznprawie 5 tygodni to tym bardziej juz sobie nie wyobrazam np zostawic ja komus pod opieka na jeden dzien.. Jakos tak z nia super spedzam czas jezdzimy ostatnio w rozne miejsca na spacery i jest tak cudownie ze chce by ciagle byla przy mnie:p

Laurka lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozczula to samo co Gosię. A najgorsze jest to że mi wtedy łzy do oczu napywaja i ona się wtedy tak smutno patrzy a ja jej mówię że to że szczęścia. Ale opanować tego nie moge. Jakaś taka placzliwa się zrobiłam po tej ciąży. Ktoś też tak ma?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja tak jeszcze myślałam o sytuacji, której pisałaś kilka dni temu, że jesteś sama z małą i nagle chorujesz czy potrzeba do apteki i jak rodzice nie będą mogli, to będziesz musiała sama... takich sytuacji nie jest wiele, zawsze można zamówić taksówkę, żeby Ci coś przywiozła z apteki, oni chyba biorą za taką usługę 20 czy 30zł. To taka refleksja ;)

bella84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    A czy ktorys z waszych maluszkow placze, bo pierdnal?
    Bo jak slowo daje Luna pusci baka i z tego powodu placze - nie odwrotnie x-D

No mój tak miał wczesniej non stop, teraz czasem tez. Myślę ze to chyba od wielkości baka zależy i nasze dzieci to naprawdę boli.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Bella, ja tak jeszcze myślałam o sytuacji, której pisałaś kilka dni temu, że jesteś sama z małą i nagle chorujesz czy potrzeba do apteki i jak rodzice nie będą mogli, to będziesz musiała sama... takich sytuacji nie jest wiele, zawsze można zamówić taksówkę, żeby Ci coś przywiozła z apteki, oni chyba biorą za taką usługę 20 czy 30zł. To taka refleksja ;)

Zawsze można sąsiadów poprosić o pomoc :> Myślę że żaden normalny człowiek nie odmówi pójścia do apteki w takiej sytuacji. Wcześniej byłam z większością sąsiadów tylko na dzień dobry, a teraz zawsze ktoś mnie zagada na klatce, faceci oferują pomoc w noszeniu wózka, a panie przytrzymuja drzwi, pytają jak mały, miło. Mam też sąsiadke która ma termin na lipiec, wcześniej widywalam tylko jej męża, więc ja nie bardzo z wyglądu kojarzę, a dzisiaj pierwsza mówiła dzień dobry jak byłam dosyć daleko i jej nie poznałam. Może będziemy się spotykać na spacerach jak urodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 19:19

Gosiak, Laurka, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, odnosnie nosidelka, to Marsupi tez dobre, tylko w Polsce chyba malo popularne, ono jest dla malych dzieci, czytalam, ze dla niemowlat. A Bondolino jest do 3 lat i pewnie stad u nas sie raczej kupuje jedno, uniwersalne.

Maarta:) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3070 3071 3072 3073 3074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ